forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Ultras Posted - 15/06/2010 : 00:00:05

Prvih 59 godina !

15. jun 1961 - 15. jun 2020

Zagor - tekst o junaku

Zagor - recenzije

Zagor - facebook

Zagor - Sergio Bonelli Editore25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
PijaniPatak Posted - 02/07/2020 : 20:56:13


DinkoJ Posted - 30/06/2020 : 08:13:39
Ta naslovnica me uvijek podsijeti da Zagor ima pravo ime Patrick i to me odmah asocira na
going going Posted - 30/06/2020 : 02:24:40
quote:
Originally posted by DinkoJ

quote:
Originally posted by going going

Moze link za taj izbor?

Stvarno su odlicne ove naslovne strane, ja bih dodao i Utrku sedam strelica, Indijansku magiju, Nestali istrazivac... Imao je Ferri mnogo sjajnih ilustracija.Ma nemam ti što slati kad ih se bilo javilo svega dva tri tako da ništa spektakularno ali zanimljivo da od tih par je navelo ovu Nestali istraživać kao jednu od najboljih, ljudima se dopada kolaž naslovnice a zanimljivo da si je i ti naveo mada je meni osobno malo dosadna.Zaboravio sam da spomenem Vudu osvetu, ta mi je isto jako draga.

DinkoJ Posted - 29/06/2020 : 13:09:48
quote:
Originally posted by going going

Moze link za taj izbor?

Stvarno su odlicne ove naslovne strane, ja bih dodao i Utrku sedam strelica, Indijansku magiju, Nestali istrazivac... Imao je Ferri mnogo sjajnih ilustracija.Ma nemam ti što slati kad ih se bilo javilo svega dva tri tako da ništa spektakularno ali zanimljivo da od tih par je navelo ovu Nestali istraživać kao jednu od najboljih, ljudima se dopada kolaž naslovnice a zanimljivo da si je i ti naveo mada je meni osobno malo dosadna.
going going Posted - 28/06/2020 : 19:27:45


Zagor VC #139 Povratak crnih vukova
Capone/Bisi


Capone je napisao finu posvetu i omaz pocetnim Zagorovim pricama, legendarnom Iron Manu, Nasilju u Darkvudu, Paklu zivih i Starom satu. Medjutim malo mi deluje naivno i suludo ideja da se pojave gvozdeni vojnici u Darkvudu i to pod pokroviteljstvom neki glavesina u Vasingtonu a neke kao ne znaju. Ali ajde dobro. Najveca zamerka ovoj prici je sto je prekratka. Trebalo je ipak ovo da bude dvodelna ili trodelna epizoda i da Capone malo bolje definise likove i doda na ozbiljnosti i opasnosti, jer ovakav veliki napad na Tonkino pleme izvesti u jedva 130 strana (sto je manje nego Specijal prica) je stvarno steta.

Drago mi je videti Tonku posle duzeg vremena i da je bitniji lik u prici i reference na Zaveru Bogova, mogao bih opet da procitam tu pricu. Ne znam kako je recezent propustio a i izgleda svi ostali u komentarima recenzije da spomenu da se ovde spominje Tonkin otac, poglavica Mohavka pre Tonke. I kako je on napao i unistio jedno utvrdjenje. Mogao je Capone to mnogo vise i bolje da iskoristi, da zapocne pricu sa tim flesbekom, pa da onda imamo ovog narednika koji trazi osvetu i to da iskombinuje sa pricom o gvozdenim vukovima. To bi vec bila epskija i veca prica vrednija pamcenja. Interesantno bi bilo saznati jos nesto o Tonki i njegovom odnosu sa ocem.

Ovako ova epizooda ostaje da pociva na solidnoj ideji, slabijoj izvedbi i sjajnom Bisijevom crtezu koji je trenutno najbolji Zagorov crtac u staffu od kad su nam sve sto iole valjaju preoteli Teksovci. I ostace upamcena kao poslednja epizoda velikog scenariste Adea Caponea koji je napisao dve price koje ce zauvek ostati u pamcenju svih Zagorovaca a to su Sveti Breg i Mracna predskazanja, dve price koje spadaju u sam vrh Zagorovih avantura. Ade je tako mlad napisao te epizode i napustio je ovaj svet jos uvek mlad i daleko pre vremena. Ja bih izdvojio kao jako dobre njegove price i Prokleto zlato, koja bi imala kultni status zbog svoje horor atmosfere da ju je crtao maestro Ferri a ne Gamba, zatim Kraljevstvo straha , takodje i maxi Marinci, a ni Hagotov povratak nije tako los. Ostaje velika praznina i zal za Caponeom i zao mi je sto nije ranije pisao vise za Zagora i sto nemamo mogucnost da citamo njegove nove price u buducnosti. Ali njegove price ce ziveti u srcima Zagorovaca zauvek jer je i njegov trag na serijalu neprolazan.

Prica: 8
Scenario: 6
Crtez: 9
Naslovna strana: 10

79%
kiky Posted - 28/06/2020 : 15:14:55
Dečki, hvala na informacijama.
delboj Posted - 28/06/2020 : 15:12:14
quote:
Originally posted by kiky

Čitam Zagor klasik broj 50 (Izazivač) i dođem do stranice 156 i vidim da na istoj stranici (tabli) jedna priča završava a druga očito počinje. I drugi je crtač. Ali nigdje ništa ne piše o kojoj se to drugoj epizodi radi. Nema niti nikakvog naslova niti ista o autoru. Niti u impresumu...


Ova je epizoda u pitanju https://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-zs-603-604-noc-uzasa/903/
Dexters Posted - 28/06/2020 : 15:03:19
quote:
Originally posted by kiky

Čitam Zagor klasik broj 50 (Izazivač) i dođem do stranice 156 i vidim da na istoj stranici (tabli) jedna priča završava a druga očito počinje. I drugi je crtač. Ali nigdje ništa ne piše o kojoj se to drugoj epizodi radi. Nema niti nikakvog naslova niti ista o autoru. Niti u impresumu...


Autori sljedeće priče su mislim Sclavi/Donatelli. Nakon odlaska Nolitte, talijani su nerijetko izbjegavali informirati čitaoce o autorima, plašeći se valjda pada popularnosti. U ludensu su suviše lijeni da bi to ispravljali.
kiky Posted - 28/06/2020 : 14:11:16
Čitam Zagor klasik broj 50 (Izazivač) i dođem do stranice 156 i vidim da na istoj stranici (tabli) jedna priča završava a druga očito počinje. I drugi je crtač. Ali nigdje ništa ne piše o kojoj se to drugoj epizodi radi. Nema niti nikakvog naslova niti ista o autoru. Niti u impresumu...
manhunter Posted - 26/06/2020 : 07:47:34
Mi smo ovde imali više izbora za najbolju naslovnicu, potražite.
going going Posted - 26/06/2020 : 01:34:27
Moze link za taj izbor?

Stvarno su odlicne ove naslovne strane, ja bih dodao i Utrku sedam strelica, Indijansku magiju, Nestali istrazivac... Imao je Ferri mnogo sjajnih ilustracija.
DinkoJ Posted - 25/06/2020 : 23:04:15
Mi smo na jednom drugom forumu imali izbor najboljih naslovnica, ovo je mojih top 10.
going going Posted - 25/06/2020 : 19:56:56
quote:
Originally posted by mladjoDobre su te "pozerske" naslovnice. Uz ovu bih dodao još Neumoljivog Zagora i Srebrni vodopadMeni je Srebrni vodopad ubedljivo najbolja Zagorova naslovna strana.
mladjo Posted - 25/06/2020 : 10:15:55
quote:
Originally posted by going going


Zbogom, crveni brate
Nolitta/Donatelli


Davne 2008. ili 9. godine medju mojim prvim posetama stripoteci Dakrvud u Lominoj ulici, sam ugledao i istog trenutka kupio Zagor extra Dan pravde. Naslovna strana kojoj nije moglo da se odoli. Zagor frontalno stoji s pistoljem i odlucno gleda direktno u nas publiku a iznad naslov Dan pravde. Klincu od 11 godina koji se tek upoznavao sa Zagorom i raznim edicijama extra, redovna, odabrane price, specijal, klasik, nisam se obazirao na numeraciju niti sam uopste znao ko su autori price ili da li je nastavak ili ne. Ali znam da sam je odmah uzeo. I nastavak i kraj price procitao bez citanja prva dva dela. Jer nikako nisam uspevao da ih nadjem jer su se ti brojevi raspordali. I onda vremenom uzecu te brojeve kasnije i tako dalje i tako dalje i eto nepravda iz 2008. je ispravljena tek sada 2020. kada sam nabavio prve dve svescice ove price i po prvi put je u celosti procitao.

Secam se da je ostavila duboki trag i utisak na mene cak i tako okrnjena na pola, a mogu misliti koliko bih bio odusevljen da sam je celu procitao tada. Medjutim i danas posle toliko godina i kao daleko iskusniji i raznovrsniji citalac raznih stripova, Bes ratnika Osage je idalje jedna od najboljih Zagorovih prica i klasik za sva vremena. Mislim da sva deca u kljucnom razdoblju od 10. do neke 14. godine treba da citaju Zagora, da u njih usadi osecaj za ispravno, pravdu, toleranciju prema ljudima razlicitm od nas po boji koze, nacionalnosti, zelju i potrebu da budemo pravedni i da pomognemo i odbranimo one slabije od nas. Verujem da sam danas ovakvav covek umnogome zbog toga sto sam kao klinac obozavao Zagora i citao ga kao lud. I idalje ga volim i citam.

Ova prica je izasla u doba kada je Nolitta bio na vrhuncu, nizao je maestralne epizode jednu za drugom i sve su za pamcenje. Bes ratnika Osaga se posebno istice zbog surovog i realnog gorkog kraja koji osatje urezan u pamcenje. Takodje sve epizode u kojima Zagor pusti bradu zbog raznih muka koje su ga strefile su uvek odlicne (Zagorova odiseja, Dobar i los itd). Donatelli je ovde isto na vrhuncu svog crtackog umeca i ovo je medju najboljim radovima ali ipak nije za 10. Naslovne strane legendarne pogotovo one za Dan pravde i Zbogom, crveni brate.

Prica: 10
Scenario: 9
Crtez: 9
Naslovne strane: 10

94%
Dobre su te "pozerske" naslovnice. Uz ovu bih dodao još Neumoljivog Zagora i Srebrni vodopad
velka031 Posted - 25/06/2020 : 07:29:01
quote:
Originally posted by Elderane84

Nisam znao da si tako mlad:)
U potpunosti se slažem s tobom, ova priča je fantastična, nekako nepravedno je stavljaju ispod Zimske zmije, Odiseje, Kapetana Zmije i sličnih, ali iako ovo nije "avantura veća od života", radi se o poučnoj i potresnoj priči. Odlično si primijetio da je za uzrast iznad 11 (ajde, možda i iznad 9) godina Zagor jedan od boljih načina da u ljude usadi potrebu za pravdom i zdravim vrednosnim sistemom.Momci, slažem se s vama, jedna od najboljih epizoda u serijalu, fantastični Nolitta pokazao je puno puta da mu ne trebaju vanzemaljci niti čudovišta da napiše odličnu priču.
going going Posted - 25/06/2020 : 00:01:04


Zagor VC #155-157 Povratak Samuraja
Rauch/Pesce


Ova prica je nastavak Burattinijeve i Pesceove od pre 15ak godina (Covek koji je dosao s istoka/Srce i mac/Vreme osvete recenzija: https://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-lu-168-170-covjek-koji-je-dosao-s-istoka/929/).
Prvo pojavljivanje Takede je svojevrsni epilog stare Nolitine price Sekira i sablja, ali funkcionise i kao zasebna celina. Secam se da je ta prica ostavila jako dobar utisak i da sam je cak procitao i dva put. Bila je zabavna, napeta, puna akcije, Takeda je bio intrigantan i zabavan lik, koji je na kraju doziveo promenu. Sve u svemu vrlo uspela epizoda.
Zato sam od ove epizode imao malo visa ocekivanja nego uobicajeno. Medjutim, prevario sam se. U ovoj epizodi nam Rauch ne nudi nista novo, nista zabavno, nijedan kadar za pamcenje, upecatljivu scenu ili neprijatelja, samo mnogo teksta i dosadne radnje da mi je stvarno dojadila prica kada sam stigao do trece sveske i samo sam se nadao da ce u njoj biti vise akcije nego teksta da bih je brze procitao.
Prva sveska je jos obecavala zanimljiv zaplet, medjutim na kraju se sve svelo na uobicajene crno bele likove i negativce, banda razbojnika pod vodjstvom okrutnog dosadnog vodje, nindze nisu nista pridonele atmosferi, a povezanost jednog od njih sa Takedom je ubacena tu cisto trivijalno. Jako slabo i zamorno.
Pesce se barem dosta potrudio. Pogledajte kadrove u Kingstonu, kako prikazuje glavnu ulicu punu ljudi, Salun prepun prsatih konobarica (u skoro svakom kadru ima prvi, drugi i treci plan) a i prirodu crta dosta dobro. Tokom akcionih sekvenci cesto crta neke nezgrapne poze i poteze likova, ali sve u svemu vrlo dobar crtez.
Steta sto je prica ovoliko dosadna i pravolinijska.

Prica: 6
Scenario: 5
Crtez: 8
Naslovne strane: 9

66%
bvagner3 Posted - 23/06/2020 : 15:53:27
quote:
Originally posted by jaki

Prevelika glava...


Ko Jasmin Stavros....
Spock Posted - 23/06/2020 : 06:27:49
Igorova dugoočekivana recenzija meni ponajbolje Zagorove novije epizode:

https://www.stripovi.com/recenzije/zg-zg-lu-275-276-hellgate-u-plamenu/2450/
going going Posted - 22/06/2020 : 22:24:13
quote:
Originally posted by Elderane84

Nisam znao da si tako mlad:)
U potpunosti se slažem s tobom, ova priča je fantastična, nekako nepravedno je stavljaju ispod Zimske zmije, Odiseje, Kapetana Zmije i sličnih, ali iako ovo nije "avantura veća od života", radi se o poučnoj i potresnoj priči. Odlično si primijetio da je za uzrast iznad 11 (ajde, možda i iznad 9) godina Zagor jedan od boljih načina da u ljude usadi potrebu za pravdom i zdravim vrednosnim sistemom.Da, ja sam mlada snaga foruma i stripova. `97 godiste.
jaki Posted - 22/06/2020 : 21:50:31
Prevelika glava...
Elderane84 Posted - 22/06/2020 : 21:14:37
Nisam znao da si tako mlad:)
U potpunosti se slažem s tobom, ova priča je fantastična, nekako nepravedno je stavljaju ispod Zimske zmije, Odiseje, Kapetana Zmije i sličnih, ali iako ovo nije "avantura veća od života", radi se o poučnoj i potresnoj priči. Odlično si primijetio da je za uzrast iznad 11 (ajde, možda i iznad 9) godina Zagor jedan od boljih načina da u ljude usadi potrebu za pravdom i zdravim vrednosnim sistemom.
going going Posted - 22/06/2020 : 20:48:59

Zbogom, crveni brate
Nolitta/Donatelli


Davne 2008. ili 9. godine medju mojim prvim posetama stripoteci Dakrvud u Lominoj ulici, sam ugledao i istog trenutka kupio Zagor extra Dan pravde. Naslovna strana kojoj nije moglo da se odoli. Zagor frontalno stoji s pistoljem i odlucno gleda direktno u nas publiku a iznad naslov Dan pravde. Klincu od 11 godina koji se tek upoznavao sa Zagorom i raznim edicijama extra, redovna, odabrane price, specijal, klasik, nisam se obazirao na numeraciju niti sam uopste znao ko su autori price ili da li je nastavak ili ne. Ali znam da sam je odmah uzeo. I nastavak i kraj price procitao bez citanja prva dva dela. Jer nikako nisam uspevao da ih nadjem jer su se ti brojevi raspordali. I onda vremenom uzecu te brojeve kasnije i tako dalje i tako dalje i eto nepravda iz 2008. je ispravljena tek sada 2020. kada sam nabavio prve dve svescice ove price i po prvi put je u celosti procitao.

Secam se da je ostavila duboki trag i utisak na mene cak i tako okrnjena na pola, a mogu misliti koliko bih bio odusevljen da sam je celu procitao tada. Medjutim i danas posle toliko godina i kao daleko iskusniji i raznovrsniji citalac raznih stripova, Bes ratnika Osage je idalje jedna od najboljih Zagorovih prica i klasik za sva vremena. Mislim da sva deca u kljucnom razdoblju od 10. do neke 14. godine treba da citaju Zagora, da u njih usadi osecaj za ispravno, pravdu, toleranciju prema ljudima razlicitm od nas po boji koze, nacionalnosti, zelju i potrebu da budemo pravedni i da pomognemo i odbranimo one slabije od nas. Verujem da sam danas ovakvav covek umnogome zbog toga sto sam kao klinac obozavao Zagora i citao ga kao lud. I idalje ga volim i citam.

Ova prica je izasla u doba kada je Nolitta bio na vrhuncu, nizao je maestralne epizode jednu za drugom i sve su za pamcenje. Bes ratnika Osaga se posebno istice zbog surovog i realnog gorkog kraja koji osatje urezan u pamcenje. Takodje sve epizode u kojima Zagor pusti bradu zbog raznih muka koje su ga strefile su uvek odlicne (Zagorova odiseja, Dobar i los itd). Donatelli je ovde isto na vrhuncu svog crtackog umeca i ovo je medju najboljim radovima ali ipak nije za 10. Naslovne strane legendarne pogotovo one za Dan pravde i Zbogom, crveni brate.

Prica: 10
Scenario: 9
Crtez: 9
Naslovne strane: 10

94%
DODSFERD Posted - 22/06/2020 : 18:59:19
Da, to je ta priča od 50-ak stranica na samom početku.
delboj Posted - 22/06/2020 : 18:48:01
U pravu si, ja sam se malo zapetljao i kopirao pogrešan link.

Onda je ova priča prva u petoj knjizi https://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-ext-52-vrata-straha/1049/
DODSFERD Posted - 22/06/2020 : 18:37:54
Priča Slomljeno koplje se nalazi još u 2. knjizi na stranicama 205-286, iako nigdje nije napisano ono standardno ''kraj epizode'' vidljivo je da od 287. stranice počinje Ljudi iz močvare.
Prva priča iz 3. knjige je ova. https://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-ext-41-42-crveni-zakon/711/
Specijalna misija se nalazi u 5. knjizi na stranicama 54-119.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.69 seconds. Snitz Forums 2000