forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Č.KNJIGA predstavlja KICK ASS,ASTERIKS,NEONOMIKON

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Melusine Posted - 03/10/2018 : 06:05:42
Dragi čitaoci, bili smo vredni ovih dana i pred vama su tri zanimljiva strip albuma:

Kick-AssDejv Lizevski je običan tinejdžer. Nije nikakav školski šmeker niti školski klovn, već običan zaluđenik za stripove, opsednut superherojima i zaljubljen u profesorku biologije.

Ali Dejv sanja velike snove. Velike, razbijačke, odmetničke superherojske snove. Danju je zarobljen u učionici, ali noću on navlači masku i postaje RAZBIJAČ.

Pošto ne poseduje nikakve posebne moći niti nadljudsku snagu, Dejv sa svojom superherojskom karijerom počinje klimavo kad se suoči s najstrašnijim kriminalcima Njujorka.

Kad Razbijač postane opšta senzacija, širom grada počinju da se pojavljuju ostali maskirani junaci – Crvena Magla, Veliki Tatica i minijaturna ubilačka mašina koju zovu NINDŽICA. Dejv Lizevski zna da je njegov superherojski hobi opasan, ali on jednostavno više ne može da stane...

Autor: Milar, Mark /Format: 24x16 / Br. str: 208

Ovu originalnu priču o odrastanju Milara i Romite mlađeg možete kupiti u našim klubovima čitalaca i na sajtu po ceni od 1199 dinara, a u ostalim knjižarama će biti 1799 dinara.


NeonomikonPetnaest jezivih ritualnih ubistava počinjeno je na identičan način, ali među osumnjičenima se ne može pronaći nikakva veza. Agent FBI-ja Aldo Saks je istražitelj kojem se poveravaju najteži slučajevi.

Njegova logika i pristup problemu dovode do rešenja i kad se to uobičajenim metodama ne može postići. Trag ga vodi ka bruklinskom klubu Zotik, gde upoznaje dilera halucinogenih droga koji je možda povezan sa slučajem. Aldo nije svestan da ga samo korak deli od suočavanja sa zastrašujućom, mračnom silom...

Autor: Mur, Alan /Format: 24x16 /Br. str: 176

Prvi tom iz pera Alana Mura i Džejsena Barouza sačinjavaju Dvorište i Neonomikon i možete ga kupiti u našim klubovima čitalaca i na sajtu po ceni od 1199 dinara, a u ostalim knjižarama će biti 1599 dinara.


Asteriks, 37 epizodaSenator Jogurtus Bifidus, zadužen za saobraćajnice u Rimskom carstvu, optužen je da nenamenski troši novac za održavanje čuvenih rimskih drumova. Oni su, naime, u vrlo lošem stanju... Kako bi to opovrgao, Bifidus organizuje kolsku trku kroz Italiju, otvorenu za pripadnike svih naroda poznatog sveta.

Za nju saznaju i Asteriks i Obeliks, pa rešavaju da se okušaju u vožnji trkačkih dvokolica. Za Julija Cezara, naravno, pobeda rimskog vozača predstavlja pitanje časti. Kakvim će se sredstvima takmičari služiti ne bi li došli do trofeja, videćemo u ovoj epizodi koju možete kupiti u našim klubovima čitalaca i na sajtu po ceni od 495 dinara, a u ostalim knjižarama će biti 660 dinara.

Autor: Feri, Žan-Iv / Format: 21,5 x 30,2 / Br. str: 48

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
anto Posted - 14/05/2020 : 01:12:38


Milar&Romita Jr.:Kick-Ass,knjiga prva (Čarobna knjiga)

Sviđa mi se Razbijač - superherojski strip bez superheroja,šta ćeš lepše - deluje kao da je rađen za mlađa naraštaje,ali kad se uđe u materiju onoliko nasilja i psovanja nije za ispod 18 (a i pomalo guženja).
Dejv Lizevski,glavni akter serijala,nema nijednu specijalnu moć (u stvari,niko u stripu nema super moći),osim što može da prima batine ko Stalone u Rokiju.A tu je i Mindi Mikridi aka Nindžica koja se bije žešće od Ume Turman u Kilbilu;usput pratimo i ljubavne jade mladog Dejva.

U svakom slučaju,i Milar i Romita na nivou,nisam nešto ni preterano oduševljen Kikesom,ali svakako zadovoljan i rešen da nabavim/pročitam sledeće knjige.

4/5
anto Posted - 04/03/2020 : 09:09:32
quote:
Originally posted by sawitch

Mene brine sto Asteriksa nema vec dugo.


što te brine kad se zna da će dva izaći u maju (eventualno aprilu,ali sumnjam),i dva na jesen (salon/sajam)?
DiSkAcH Posted - 04/03/2020 : 08:17:03
Pa da, širi se panika bzvz kao i oko virusa. :P
Ne ozbiljno, izbacuju 4 knjige godišnje, nebojte se, bit će 100% još te 4 knjige.
Beva Posted - 04/03/2020 : 08:11:15
quote:
Originally posted by sawitch

Mene brine sto Asteriksa nema vec dugo.Izašla su dva broja za sajam u Beogradu, nije to toliko puno vremena, ni punih pet mjeseci.
sawitch Posted - 04/03/2020 : 08:03:23
Mene brine sto Asteriksa nema vec dugo.
anto Posted - 03/03/2020 : 18:02:48
Manny Posted - 18/11/2018 : 21:30:51
Pročitao sam Kick-Ass i nije loš. Od američkih stripova, rekao bih da me atmosferom najviše podseća na Spajdermena, s tim što ima manje akcije a više priče o onome što se događa (što je opet donekle plus za čitaoca zasićenog akcijom tipičnom za Marvelove superheroje). Dešava se u "današnjici", pa se tako spominje i Jutjub i društvene mreže (zanimljivo je da glavni junak ima nalog na Majspejsu, što opet donekle stavlja radnju tačno u onu jednu godinu kada je Majspejs bio aktuelan). Strip obiluje izravnim referencama na druge stripove, što je često zabavno i onako pomalo fanovski. Radnja se lako prati, brzo se čita, ako želite zabavu na 1.5 čas, sasvim OK, no tu je negde i maksimum ovog stripa. Osnovna ideja da imamo junaka tinejdžera koji sa svojim manama pokušava da bude superheroj pada donekle u vodu jer u stripu zaista postoji drugi superjunak, curica za koju je Uma Turman iz Kill Bill mala maca i koja sve rastura. Upravo je u onim delovima stripa kada je glavni junak tek "klinja koji bi hteo da bude superheroj" priča najzanimljivija, i bilo bi super da je tako ostalo i do kraja.
Čarobnoj Knjizi ovde ne bih ništa zamerio, izdanje je sasvim fino, možda je prevod na nekim mestima čudan (npr. kada glavni junak spominje svoje "ortake", mislim - ima li nekog van Beograda ko koristi taj izraz?), ali sve u svemu dobro izdanje. Dovoljno zabave da sam poželeo da pročitam i nastavke.
anto Posted - 13/10/2018 : 01:08:31
Feri&Konrad:Asteriks na trci kroz Italiju (Čarobna knjiga)

Mislio sam da će se nakon Cezarovog papirusa novopečeni dvojac tek razmahati,ali tuki,ovom epizodom su učinilim mali korak unazad. Ako bih hteo da budem precizan,ocenio bih je sa 3.75/5,ali pošto tako preciznu skalu nemam,biće to 3.5/5.Bolja mi je od Pikta,a lošija od Papirusa.
Trka mi ima još i najbolju ideju od sve tri Ferijeve priče - ali potencijal nije iskorišćen na najbolji mogući način.
Inače,perfektno urađeno mekokoričeno izdanje.
www2 Posted - 11/10/2018 : 08:09:36
quote:
Originally posted by www2

Ima li plana za kick ass 2,3 i 4....isto tako i HIT-GIRL????

Šta se tiče NEONOMICON.....ima li plana za PROVIDENCE?????
alexts Posted - 09/10/2018 : 16:23:35
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by alexts

što odma ne reče "kad na vrbi rodi grožđe"?


he,he...
to ti dođe na isto kad kažeš "kad VČ izda (umetni srip)", u ovoj našoj forumaškoj terminologiji.

a tebi pitanje kao dobrom poznavaocu tematike - Džeri Spring,crno belo ili kolor?Kolor.
ivanl Posted - 09/10/2018 : 11:32:54
Bogme se ne bi bunio da neko 'izbaci' Jerrya Springa...bilo bi to odlicno,(mada mi odma padne na pamet 'zakoceni' Buddy Longway),to nikako prezaliti...
Peyo Posted - 09/10/2018 : 10:08:22
quote:
Originally posted by anto
Džeri Spring,crno belo ili kolor?Imam kolekciju Tout Jije u kojoj je Jerry u boji, a boje su tu izvrsne, tako da od mene apsolutna preporuka za boju.
anto Posted - 09/10/2018 : 09:09:45
quote:
Originally posted by alexts

što odma ne reče "kad na vrbi rodi grožđe"?


he,he...
to ti dođe na isto kad kažeš "kad VČ izda (umetni srip)", u ovoj našoj forumaškoj terminologiji.

a tebi pitanje kao dobrom poznavaocu tematike - Džeri Spring,crno belo ili kolor?
alexts Posted - 09/10/2018 : 02:24:57
što odma ne reče "kad na vrbi rodi grožđe"?
anto Posted - 09/10/2018 : 01:40:39
quote:
Originally posted by I like girlz

quote:
Originally posted by anto

slabo šta što piše I like girlz ima smisla (barem na ovom topiku),pa mu ovakve "genijalne" ideje nećemo uzeti za zlogdje si smisleni, nisam te prepoznao? :)
al najbolja je fora što si u pravu - pročitah A&O rođendan,i bilo je mnogo bolje da su ovu epizodu izbacili,a spojili priče 35-37.
anto Posted - 09/10/2018 : 01:36:35
quote:
Originally posted by alexts

quote:

slabo šta što piše I like girlz ima smisla (barem na ovom topiku),pa mu ovakve "genijalne" ideje nećemo uzeti za zloI ti mi ne zvučiš smisleno, kakve dođavola veze ima Talični od VČ sa potencijalnim Džerijem springom od DW? Nikakve.


ironija.
ili da ti prevedem,pošto vidim da je krenulo sa zakrečenjem mozga (ali ništa strašno u ovim našim godinama,i ja sve češće trokiram) - DW će krenuti sa izdavanjem Springa ko zna kad (možda i nikad),odnosno kad i VČ objavi treći integral TT.
Dr. Zistis Posted - 08/10/2018 : 14:55:43
quote:
Originally posted by ivanl

Jako sam puno dobrog cuo o komesaru. Eno ga, ceka me kuci. Ide maraton citanja kad se vratim doma...ceka me gomila stiva.
Ma, davla 'pipam', stripove, toliko lud jos nisam...ali volim ih uredne i ljepo slozene...


Ma naravno, i meni su pod konac. Ali stvarno nisam primetio taj drasticni pad kvaliteta.
Ne bi mi bilo drago da kvalitet opafa jer je CK bas dobro kre ula (mislim najvise na produkciju stripova). Jbg. valjda kad imas FIBRU koja je udarila te "visoke standarde" onda takve stvari jos vise bodu oci.
Komesara obavezno procitaj.
Izvinjavam se ako sam nekog isprovocirao stvarno mi nije bila namera
ivanl Posted - 08/10/2018 : 13:23:21
Jako sam puno dobrog cuo o komesaru. Eno ga, ceka me kuci. Ide maraton citanja kad se vratim doma...ceka me gomila stiva.
Ma, davla 'pipam', stripove, toliko lud jos nisam...ali volim ih uredne i ljepo slozene...
Dr. Zistis Posted - 08/10/2018 : 13:06:14
quote:
Originally posted by ivanl

Meni se cini sasvim normalno izabrati savrsen primjerak. Narocito, ako je u pitanju skupa knjiga ili album. Tako i voce i povrce 'proucis', ili meso, na trznici, supermarketu ili u mesnici. Sta ja znam, ni biciklu, motor ili auto neces uzesti izgrebano, oljustene boje ili ulupljenog branika. To mi se cini sasvim u redu, za svoje novce...jel da?


Za voce se slazem a za ovo drugo: Nemojmo biti fanatici
Ne radi se o tome da kupujes ostecen primerak kad je ostecenje vidknivo. Niko nije lud, ali pricam o "pipacima". E to za mene nikako nije normalno. Jbg.ja eto nisam primetio da Komesaru ista fali. A mnogo mi se svideo strip.
ivanl Posted - 08/10/2018 : 12:53:04
Meni se cini sasvim normalno izabrati savrsen primjerak. Narocito, ako je u pitanju skupa knjiga ili album. Tako i voce i povrce 'proucis', ili meso, na trznici, supermarketu ili u mesnici. Sta ja znam, ni biciklu, motor ili auto neces uzesti izgrebano, oljustene boje ili ulupljenog branika. To mi se cini sasvim u redu, za svoje novce...jel da?
Dr. Zistis Posted - 08/10/2018 : 12:36:53
quote:
Originally posted by ivanl

quote:
Originally posted by Dr. Zistis

Vidi da ne bude zabune, meni to stvarno nisu toliko bitne stvari da bi celu stranu pricali o tome. Vise bi voleo da se prica koliko je Kick -Ass dobar strip. Kad vidim one likove sto traze da im se otvori ceo paket da bi izabrali "najbolji" primerak dodje mi da se ispovracam. Al dobro, to je samo moje misljenje. Izinjavam se ako sam nekoga uvredio ali to je moje misljenje


Nego, reci mi, kad krenes kupovati cipele,ne pogledas par, pari od onih koje su ti se svidjele? Da nije rastvoren sav, takvo sto? Ili majce. Jakne mozda, prodes li ih par da nisu sa nekom greskom,rupom,flekom...?


Pa naravno da gledam ali ih ne uporedjujem sa proslima. Ili mi se svidjaju za te pare ili ne.Jos da spadaju u intelektuakno stivo bile bi mi jos zanimljivije
ivanl Posted - 08/10/2018 : 12:11:32
quote:
Originally posted by Dr. Zistis

Vidi da ne bude zabune, meni to stvarno nisu toliko bitne stvari da bi celu stranu pricali o tome. Vise bi voleo da se prica koliko je Kick -Ass dobar strip. Kad vidim one likove sto traze da im se otvori ceo paket da bi izabrali "najbolji" primerak dodje mi da se ispovracam. Al dobro, to je samo moje misljenje. Izinjavam se ako sam nekoga uvredio ali to je moje misljenje


Nego, reci mi, kad krenes kupovati cipele,ne pogledas par, pari od onih koje su ti se svidjele? Da nije rastvoren sav, takvo sto? Ili majce. Jakne mozda, prodes li ih par da nisu sa nekom greskom,rupom,flekom...?
ivanl Posted - 08/10/2018 : 11:58:33
Magicni od Libellusa, kao komplet, je zbilja odlican. I vizualno i kvalitetom. Meni osobno nesto najljepse,(i najdraze), sto sam vidio. Kao sto sam vec jednom rekao, i njegovi taljanski autori su se divili hrvatskom izdanju. Bio sam prisutan...
Ali, posto mi je to jedan od top 3 Bonelli serijala, ja sam mu se radovao i kad ga je System comics, onomad, poceo izdavati.(jos ih cuvam u hc-u). I bilo mi je uzasno kad su ga stali objavljivati...Ovog u Libellusu, sam docekao kao zedan vode.
Dr. Zistis Posted - 08/10/2018 : 11:25:30
quote:
Originally posted by kasper

ne bih nesto da mracim, al komesar ricardi je unisten. ako ck bude radio magicnog vetra, kakva li ce to sprdnja da bude


To imam od Libelusa
Dr. Zistis Posted - 08/10/2018 : 10:07:35
quote:
Originally posted by kasper

kick ass sam procitao i ovde sam ga prvi prokometarisao. valjan strip, negogkao . al taj mi je nekako i prosao, bio mi je na ivici citljivosti zbog toga kakav je. a ovaj neonomikon mi je bio neizdrziv. prosto treba reci sta ne valja,
ocigledno je da ck ide linijom spustanja kvaliteta, em se niko ne buni, em vise para njima. nisu oni nikad ni bili nesto poznati po lepoti izdanja...


Tebi svaka cast
Neonomikon nisam jos citao...ako je taj pad kvaliteta toliko ocit onda je sranje. Ja ga nisam video do sada, meni su izdanja CK savrsena sto se omjera cene i kvaliteta tice (do sada)

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000