forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 STAR TREK UNIVERSE - sve o Zvjezdanim stazama

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
fandango Posted - 15/07/2020 : 19:36:57

CBS je i sluzbeno objavio da im se fransiza Zvjezdanih staza odnedavno zove STAR TREK UNIVERSE.

Da ne otvaramo novi topik za svaku novu seriju, kojih ce uskoro biti mali milion, na ovom topiku mozemo diskurati sve sto se tice STU.

Da podsjetim, gledamo ili cemo gledati sljedece serije:

Discovery - uskoro ide treca sezona, skoro pa cijelo tisucljece u buducnosti
Picard - ako bude vise srece i manje korone, trebalo bi krenuti snimanje druge sezone
Lower Decks - prva sezona nove crtane serije o najnevaznijoj posadi najnevaznijeg broda Zvjezdane flote krece uskoro
Section 31 - glavni lik je carica Philipa
Prodigy - crtic za najmanje klince
Strange New Worlds - Enterprise s Pikeom
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Shaner Posted - 18/09/2023 : 16:34:22
Najbolji animirani Star Trek koji sam vidio.

fandango Posted - 18/09/2023 : 14:18:01

Star Trek: Very Short Treks - nisu dio kanona, zasad izbacili dvije na YT, bit ce ih pet sve skupa:

Ernie Pike Posted - 19/08/2023 : 16:45:52
quote:
Originally posted by fandango

Najavili su da ce otprilike svake dvije godine raditi originalne direct-to-streaming Star Trek filmove i pocinju s tim Section 31 s Michelle Yeoh tj. caricom Philippom.

Hvala.
Nadam se da će biti na razini SNW.
Nagađa se da će gledanost serije pomoći i snimanju cetvrtog filma iz Kelvin univerzuma.
fandango Posted - 17/08/2023 : 08:10:29

Najavili su da ce otprilike svake dvije godine raditi originalne direct-to-streaming Star Trek filmove i pocinju s tim Section 31 s Michelle Yeoh tj. caricom Philippom.
Ernie Pike Posted - 16/08/2023 : 14:00:38
Ja sam tek na 6. epizodi prve sezone. Dobra je serija, Star Trek kakav volim.
O kakvim filmovima pričate?
fandango Posted - 16/08/2023 : 08:06:12

Ma to je cliffhanger koji to bas i nije jer svi znamo kako ce serija zavrsiti i da ce se pretociti u TOS, a ne bi ni Pikeu trebao biti bas pravi cliffhanger jer on vec zna kaj ce mu se dogodit. Samo se nadam da nece sad u narednim sezonama pocet ubijat likove, npr. Broj Jedan, Na'an i Peliju.

Za film mislim da smo komentirali, radit ce filmove direktno za streaming i ovaj ce biti prvi takav.
Shaner Posted - 15/08/2023 : 09:45:05
Zaboravih komentirati zadnju epizodu, ali sve si rekao. Scotty odlično pogođen, a cliffhanger me iznenadio. Očekivao sam da će se stvari zaokružiti kao u prvoj sezoni kad ono... Jbg, nema nam druge nego čekati.

Nego, ne sjećam se da li se o tome već pričalo tu, ako i je zaboravio sam pa mi je neki dan bilo novo - neće biti serija Section 31 nego film.

fandango Posted - 15/08/2023 : 09:16:42

Zadnja epizoda takodjer jako dobra, nista nevidjeno ali izvrsno realizirano. Vrhunac epizode je Scotty, za sada su vise-manje pogodili casting za likove iz TOS-a. Najveci minus epizodi je prokleti cliffhanger, ko ce sad docekat trecu sezonu za dvije, tri, cetiri godine kad se bude rijesio ovaj strajk.

A sto se strajka tice, valjda budu nesto uspjeli promijeniti pa da i uberovci i foodorovci dobiju bolje uvjete rada u gig-privredi. Procitah da je glavna glumica Orange is the New Black za streaming serije u 2022. od Netflixa dobila cijelih 20 dolara. Medjutim, s druge strane, nije to nista novo, internet po samoj svojoj prirodi tjera sve prema besplatnome. Ali koga briga jer jednom kad usavrse nuklearnu fuziju, dobit cemo Star trek buducnost. (I ovako sam ja s off-topica dosao nazad na topic.)
fandango Posted - 06/08/2023 : 15:57:56

Deveta epizoda SNW bolja nego sto sam ocekivao, umro sam kad se taj Klingon Boy Band pojavio 😂
darkwoodaxe Posted - 06/08/2023 : 14:37:31
snw rastura, scenaristički ništa posebno, ali ekipa mi je draga, ep9 smijeh živi

darkwoodaxe Posted - 06/08/2023 : 14:33:15
tng nostalgičari s(mo)u konačno iscijedili zadnju kap soka iz limunove kore :)

jedan od komentara:

What a bitter, sweet finale for "Star Trek, TNG".
Thank you for "Picard III".
I'm an 80 year old "TREKKI" and it's been one of my life's greatest memories.

Shaner Posted - 04/08/2023 : 06:37:59
Deveta epizoda:

Da, ima cringe momenata i moglo je to biti bolje, ali glumačka ekipa je odradila dobar posao na čelu s odličnim Mountom.

A Klingonci su pokidali.

Shaner Posted - 01/08/2023 : 06:31:52

Ma ja nisam mjerodavan, slab sam na mjuzikle.

fandango Posted - 31/07/2023 : 19:35:11

Da, to je tocno taj film, Predio snova, ta mi se kazeta bila izlizala od gledanja. Najnovija uloga ce mu biti u Marshallu Bassu, sto je spin-off Yellowstonea.

Mjuzikl? Drago mi je da si barem ti pozitivan 😂
Shaner Posted - 31/07/2023 : 17:26:43
Slažem se za osmu epizodu. Svakako zanimljiva, ali nekako bez pravog zaključka, s malo banalnim krajem.

Mjuzikl? Jedva čekam!

Što se tiče starih Quaidovih filmova, sjećam se Unutarnjeg svemira i Velikih vatrenih lopti, ali ne i Predjela snova. To bi bilo ovo: https://www.imdb.com/title/tt0087175/ ?

fandango Posted - 31/07/2023 : 15:54:12

Eh da, Ethan Peck (Spock) je unuk Gregoryja Pecka, a Jack Quaid (Boimler iz Lower Decks) sin Meg Ryan i Dennisa Quaida. Jel se sjeca netko Unutarnjeg svemira, Predjela snova i Velikih vatrenih lopti?
fandango Posted - 31/07/2023 : 15:19:41

Osma epizoda bila je zanimljiva, mracna, ne laka za gledanje, dodala je nesto razvoju lika M'Benge i opet postavila neka teska pitanja, ali u globalu nekako ne znam, ne mogu reci da je predstavila nesto revolucionarno novo, ni u kanonu Zvjezdanih staza, niti opcenito sto se tice ratnih/poratnih ili veteranskih prica. Ali opet, ne radi se o losoj epizodi, no isto tako niti o fantasticnoj. Razocarala svakako nije.

I ako sam dobro shvatio, iduca epizoda bit ce mjuzikl!
Shaner Posted - 24/07/2023 : 02:57:40
Ma meni najviše bode oči što se sve zasniva na njenim riječima. Znači unište stanicu bez ikakvog dokaza i još Sam Kirk kaže da će napisati članak o novootkrivenoj vrsti. Mislim, što će točno napisati unutra? "Postoji neka vrsta, Uhura nam je rekla."

E, i hvala za Lower Decks crossover. Nije mi bilo na kraj pameti da bi mogla izaći ovaj tjedan.

Edit:
Pogledao i sedmu epizodu i simpatična je. Ekipa iz Lower Decks mi je standardno slaba (zato sam i odustao od serije nakon prve sezone), ali Pike & co. izvlače stvar i sve skupa ispada zabavno.

fandango Posted - 23/07/2023 : 21:39:44

Mozda ti je promaklo, ali ovaj tjedan su iznimno isle dvije epizode SNW. Meni je sesta bila OK, onako TNG-ovska, standardna, ali ona s planetom zaborava mi je bila slabija. Ova s Uhurom je imala svojih slabosti, ali i mana. Zadnja scena je bila fora, slazem se.

Sedma epizoda je crossover s Lower Decks. Mogu reci i da je ispala puno vise epizoda Lower Decks nego SNW. Pocela mi je usiljeno i cak i iritantno, ali kako je prolazila, ispala je na kraju skroz simpa, mada nista vise od toga.
Shaner Posted - 22/07/2023 : 22:23:51
Šesta epizoda uvjerljivo najslabija do sada. Jedino mi je fora završna scena.

Shaner Posted - 19/07/2023 : 17:25:01
quote:
Originally posted by fandango

Meni bi epizoda mozda bila odlicna da vec treci ili cetvrti put u sezoni i pol nisu Vulkanci prikazani na taj nekakav polukomican ili na nacin da namjerno izazivaju iritantnost. To mi je odmak od respekta izmedju Zemlje i Vulkana u TOS (filmovima), a odmak je vidljiv u ENT, gdje su bili maltene neprijatelji. A mi njima i smrdimo. Ma bila je u biti dobra epizoda, vrh kad se Spocku digo na La'an!!

Mislim da se, unatoč tim nekim komičnim ili iritantnim momentima, Vulkance ipak prikazuje s poštovanjem. A Spock mi je ovdje bio genijalan, stvarno je dobar Peck.

fandango Posted - 19/07/2023 : 13:55:21
Meni bi epizoda mozda bila odlicna da vec treci ili cetvrti put u sezoni i pol nisu Vulkanci prikazani na taj nekakav polukomican ili na nacin da namjerno izazivaju iritantnost. To mi je odmak od respekta izmedju Zemlje i Vulkana u TOS (filmovima), a odmak je vidljiv u ENT, gdje su bili maltene neprijatelji. A mi njima i smrdimo. Ma bila je u biti dobra epizoda, vrh kad se Spocku digo na La'an!!
Shaner Posted - 18/07/2023 : 19:43:55
Meni je peta epizoda bila odlična. Jedino kad njih tri odu u onaj neki međuprostor tražiti pomoć, to mi je bilo malo bezveze, ali ostalo sve super!

Jess Bush koja glumi Chapel mi je izvrsna. Ne znam kako su ju uspjeli iskopati, filmografija joj je praktički nepostojeća.

fandango Posted - 18/07/2023 : 16:40:49

Peta epizoda o Spockovoj zarucnickoj ceremoniji je bila prilicno dobra, mozda kojih desetak minuta preduga, ali po meni uspjeli balans komedije, drame i romantike. Ethan Peck je kao Spock izvrstan, dobra je i ova koja glumi Chapell, bolja nego sto sam mislio u pocetku. A di je Pelija, vec druga epizoda bez nje.
Shaner Posted - 10/07/2023 : 10:49:29
U potpunosti se slažem s ocjenom za četvrtu epizodu. Šteta jer je mogla biti vrhunska epizoda.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000