forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Metal & co.

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Paka01 Posted - 18/08/2009 : 20:09:34
Ajd, zanima me koliko nas tu ima, ljubitelja heavy metala i sličnih pravaca

Šta se sluša u zadnje vrime, ide li se na koncerte, kupuju li se cdovi? Ja sam se u zadnje vrime zakačio na novi Amorphis potpuno da bi se nakraju razočara kad su otkazali koncert u Zagrebu, a jedan su mi od dražih bendova.

Uglavnom, eto, pišite, preporučajte i tako to ako ima volje itko...
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Poli Posted - 14/10/2020 : 23:52:59

i jos jedanput, i jos jedanput, i jos jedanput...
DODSFERD Posted - 12/10/2020 : 23:58:57
Nakon prethodna 2 EP izdanja ova godina je označena kao prekretnica za Svältvinter jer je bend napravio svoj prvi full length album, koji je sredinom 8. mjeseca izašao pod imenom Hädangången.
Kao što je bio slučaj s pojedinačnim verzijama navedenih EP izdanja, tako je i ovaj album izašao jedino na digitalnom formatu u samostalnoj radinosti pošto bend ne ovisi o niti jednoj diskografskoj kući.
Ako je Att öde vara bio samo zagrijavanje i uvod u nekakav veći projekt, onda je Hädangången logičan slijed događaja jer je više nego očito kako se radi o ozbiljnijem i naprednijem materijalu.
Već sama njegova dužina od velikih 66 minuta govori da je uloženo više vremena i truda u stvaranje, a na kraju mogu reći kako se to itekako isplatilo jer muzika u sebi nema nikakvih praznih hodova.
Svältvinter je ovdje otišao više prema atmosferičnosti u zvuku i sve svoje zamisli uspio podići na veću razinu nego ranije, što se osjeti u svakom trenutku prilikom slušanja, bez ikakvih iznimaka koje bi to narušavale.
Ako je nešto bogato količinom to ne mora automatski značiti da je i bogato idejama, ovdje nema takvih suprotnosti jer zanimljivi trenuci dolaze jedan za drugim kao na traci i ovih 66 minuta traje kraće nego inače.
Naravno da ne mogu govoriti o nekakvoj pretjeranoj originalnosti, sigurno da postoje dijelovi i riffovi koje je netko već ranije odsvirao, ali svejedno ne bih mogao navesti niti jedan bend koji je to napravio.
Ovakav široki prostor nudi velike mogućnosti i Svältvinter je to iskoristio na idealan način, muzička raznovrsnost ne dopušta da se slušatelj uspava i padne pod utjecaj dosadnih trenutaka.
Kakav bi to bio muzički maraton u stalno istom tempu bez osvježavajućih promjena, Svältvinter je tome uspješno doskočio laganijim dionicama koje se povremeno ubacuju da presjeku tamo gdje se ukaže potreba.
Isto tako je u ovakvom sastavu vrlo teško izbjeći kakav ''odmor'' u obliku introa ili instrumentala, Hädangången ima 2 takva zapisa od kojih akustični instrumental Granskog zaslužuje veću pozornost.
Stvar Jord odudara od ostatka albuma jer je jedina koja u sebi nema nikakve atmosfere, što nije ništa čudno s obzirom da je najkraća, a bio je jedan sličan slučaj na EP-ju Att öde vara.
Vokal je standardan za black metal unutar švedskog govornog područja, ni pretjerano agresivan ni bespotrebno premekan, ali mi se njegova izvedba sveukupno više sviđa nego ona s prethodnog EP-ja.
Bez obzira na svoju pozamašnu dužinu i što u globalu ne nudi veću dozu inovativnosti, Hädangången bez ikakvih problema ide u kategoriju vrlo dobrih albuma koji zaslužuju punu pažnju prosječnog black metal fana.

DODSFERD Posted - 12/10/2020 : 23:02:19
Svältvinter je još jedan noviji bend iz Švedske, osnovan je 2015. godine i trenutno u svojoj diskografiji ima jedan full length album i nekoliko kraćih izdanja.
Ono što je prava rijetkost u black metalu odnosi se na podatak da sastav ovog benda službeno broji čak 6 članova, ne sjećam se kada sam se posljednji puta sreo s identičnim slučajem. 
Svältvinter je odmah nakon osnivanja krenuo sa snimanjem materijala, ali tek sredinom 2018. godine stiže prvo važnije i dostupno izdanje kada izlazi EP pod imenom Att öde vara (Biti predodređen). 
Ovaj EP sadrži 6 pjesama u ukupnom trajanju od 25 minuta, napravljen je u cijelosti na švedskom jeziku kao što je slučaj i sa svim preostalim izdanjima benda. 
Na osnovi covera ovog izdanja čovjek bi stekao dojam kako se "unutar" njega krije čistokrvni atmospheric black, ali to uglavnom nije tako gledajući širu muzičku sliku. 
Att öde vara je teško svrstati u samo jedan od postojećih stilskih usmjerenja, ovdje se može pronaći nekoliko različitih elemenata koji ne dopuštaju tako preciznu kategorizaciju.
Istina da je atmospheric najzastupljeniji između svih onih sastojaka koji se ovdje nalaze, samo što to ne ide kroz sve zapise ili većeg dijela pojedinačnih zapisa, ako ne računam jedan izuzetak.
Taj izuzetak je posljednja stvar Tystnaden koja sadrži puno više onog tipičnog atmospheric dodira u odnosu na ostatak, a akustična gitara također pojačava takav ugođaj. 
Muzika je raznovrsna i barem 4 od 6 stvari posjeduje svoj vlastiti pečat po kojem su prepoznatljive, tako da je gotovo nemoguće zamijeniti neku od njih s bilo kojom od preostalih na spisku.
Takav dojam najviše dolazi do izražaja kod stvari Vargavinter koja je posebna po tome što sadrži višeglasne prateće vokale, a to je nešto što nemam priliku često čuti kod ove vrste muzike.
Osim već spomenute Tystnaden među omiljene favorite mi spada i Mord, najviše zbog psihodelične atmosfere u svojoj posljednjoj trećini, što općenito smatram najboljim trenutkom na cijelom EP-ju.
Jedini nedostatak meni osobno predstavlja veća doza melodičnosti nego što bih očekivao kod ovakvog materijala, mada sveukupno gledajući ne mogu se požaliti da mi stvara napor ili odbojnost prilikom slušanja.
Zbog svega toga Att öde vara ulazi u kategoriju solidnih izdanja koja se bez problema mogu poslušati, ali vrlo vjerojatno neće izazvati oduševljenje kroz duže dionice ili vremenski period.

Poli Posted - 09/10/2020 : 23:17:11


Ajmene, slusam vec treci put danas.

Za sada mi je naj album ove godine treci album Regarde Les Hommes Tomber, ali treba vidjeti gdje ce ovi im sunarodnjaci pasti poslije jos par slusanja. Nece zasjesti prvo mesto, ali pitanje je da li ce se odrzati visoko... vidjet cu, ali svakako zanimljivo.


Poli Posted - 09/10/2020 : 17:22:20

nesto novo iz Portugala, dosta surovo ali upecatljivo, vidjet cemo sta ce biti s njima, tu je prvi EP
https://signalrex.com/store/store/2676-ventr-numinous-negativity-mlp.htmlPoli Posted - 04/10/2020 : 18:12:48
Poli Posted - 03/10/2020 : 15:14:04

frisko iz Svedske... neka vas naslovnica ne zavara
DODSFERD Posted - 30/09/2020 : 23:39:55
Nakon uvodnog EP izdanja Serpesta je u Västerviku snimila materijal za svoj prvi full length album, koji se službeno pojavio tijekom prošlog mjeseca pod imenom Inevitable Demise.
Ovaj album je izašao kao samostalno izdanje benda samo u digitalnom formatu, i za sada nema nikakvih naznaka o tome planira li se u skorijoj budućnosti pojaviti i u kakvom fizičkom obliku.
Unatoč tome postoji nekoliko mjesta gdje se bez problema može besplatno skinuti, što samo potvrđuje činjenicu kako sami format nekog izdanja nema veliku ulogu u masovnoj dostupnosti istog.
Koliko god ovdje Serpesta zadržava osnovnu prepoznatljivost s prethodnog EP-ja, Inevitable Demise se ipak razlikuje od njega ako ćemo ići u detalje analizirati sve ponuđene stavke.
Prvo što se primjećuje je zvuk s nešto manje oštrine nego kod The Sinister Ways, uglavnom se to svodi na dojam kako je muzika malo modernija i bliža današnjem vremenu izlaska.
Rekao bih da su i kompozicije rađene na jednostavniji način, barem u smislu nekakve brže prilagodbe ušiju na postojeće stanje, sada se već mogu pronaći ponavljanja koja to omogućavaju, iako nije u pitanju ništa pretjerano.
U black metalu mi ponavljanja nisu nešto posebno napeta i smatram da ih treba izbjegavati u većoj mjeri, ali stvar Blind Obediance je pokazatelj kako to napraviti da ne bude napadno.
Bez obzira što se također radi o minimalnim zahvatima, Inevitable Demise na trenutke daje određenu količinu atmosferičnih elemenata kakve ipak nismo mogli pronaći na uvodnom izdanju benda.
Uglavnom to nije dovoljno snažno da preusmjeri veći tijek događaja na svoju stranu, ali druga polovica posljednje stvari Defeat blažom dozom melankolije donosi neku drugu priču.
Bez obzira što nije navedeno da je korišten na ovom albumu, pažljivim slušanjem se može registrirati prisustnost syntha u samoj završnici, to je skroz onako u pozadini pa se može dogoditi da ostane nezapaženo.
Sveukupno se osjete utjecaji nekih drugih metal pravaca kao što je thrash, ima ih čak i spomenuta Defeat što na neki način predstavlja iznenađenje kada uzmeš u obzir njezine atmosferične elemente.
Kao što je bio slučaj na prethodnom EP-ju tako i ovdje vokal ne prakticira istu izvedbu cijelo vrijeme, nema dileme kako se radi o različitim osobama jer su 2 člana benda navedena kao obnašatelji vokalnih dužnosti.
Zbog kraćih naleta neinventivnosti Inevitable Demise mi nije toliko dobro sjeo kao The Sinister Ways, iako ostaje dojam da Serpesta niti ovdje neće stvoriti bilo kakvu vrstu odbojnosti prema svojoj muzici.

DODSFERD Posted - 30/09/2020 : 22:25:40
Serpesta je potpuno novi tročlani bend iz Švedske, osnovan je prošle godine i niti jedan od njegovih članova nema prethodno iskustvo rada u nekom od drugih bendova ili projekata.
Bez obzira na vrlo kratak staž na muzičkoj sceni Serpesta je objavila 2 izdanja, od kojih je prvo izašlo sredinom 3. mjeseca 2019. godine kao EP pod imenom The Sinister Ways.
EP je prvobitno izašao samo u digitalnom obliku, da bi se tek nakon godinu i pol dana, tj. tijekom ovog mjeseca, pojavio na kazeti u strogo ograničenom tiražu od 30 primjeraka s dodatnom bonus pjesmom.
Čak ni takva činjenica ne daje logično objašnjenje zašto ovo izdanje nigdje nije dostupno za download (ne računam bandcamp stranicu), što je inače slučaj s izdanjima ugašenih bendova.
Originalna verzija sadrži 5 pjesama u ukupnom trajanju nešto manjem od 25 minuta, što je sasvim dovoljno da se može svrstati među izdanja koja imaju određenu važnost na početku karijere jednog novog benda.
The Sinister Ways odlazi u malo drugačijem pravcu nego što smo navikli kod bendova ovog podneblja, melodije i atmosfera su gotovo u potpunosti zanemarene i muzika ide više prema sirovijem i oštrijem izražaju.
Zbog toga se nameće kako zvuk uglavnom koristi ostavštinu norveških bendova i albuma s prijelaza iz prošlog u tekući milenij, dok u ovakvoj cjelini stariji elementi imaju dominaciju nad onim modernijim.
Kompozicijska struktura koristi samo one najosnovnije instrumene potrebne za stvaranje ovakve muzike, nigdje ne možeš pronaći synth ili kakav drugi dodatak koji nije od presudnog značaja.
Ovdje ne postoje refreni ili nekakva druga ponavljanja u bilo kojem dijelu pojedinačnih zapisa, što funkcionira više nego dobro jer se time izbjegava vjerojatnost zasićenja takvim načinom izražavanja.
Recimo da je stvar Demolisher ov Flesh najbolja u ovakvoj cjelini, mada nema niti jedne slabe ili bilo čega što je stavljeno samo radi popunjavanja potrebnog prostora.
Demons of Experiments se ipak ističe od ostalih jer je sa svoje nepune dvije minute trajanja uvjerljivo najkraća na izdanju, što u početku može zvučati čudno i potegnuti određena pitanja.
Najprije sam pomislio kako je u pitanju nekakva obrada, ali moje pretraživanje nije pronašlo niti jedan metal ili možda alternativni bend koji je napravio stvar identičnog imena.
The Sinister Ways je nešto između solidnog i vrlo dobrog izdanja, na ovoj prenapučenoj black metal sceni predstavlja sasvim zadovoljavajući početak za jedan novi bend kao što je Serpesta.

Poli Posted - 24/09/2020 : 19:37:55

te nesto francuskoi svedsko, klasicno melodicno (i atmosfericno)
Poli Posted - 24/09/2020 : 19:28:23

prvi album ovih Poljaka (izasao jucer) koji su nastali 2015. godine od strane clanova Vader, Lux Occulta, Hate i Batushka.

Poli Posted - 21/09/2020 : 22:05:08
https://youtu.be/TOIRn5Byq94
panzer Posted - 21/09/2020 : 19:32:48
https://www.youtube.com/watch?v=MthDn_PGzqQ
Poli Posted - 21/09/2020 : 19:15:36

nesto frisko iz Polske

jos 2 nova albuma

Raven Throne - Viartańnie (Chroniki Źmiainaj Ciemry)
https://youtu.be/k90cK2kaZ7AKhors - Where the Word Acquires Eternity
https://youtu.be/m2J9hnn2lI8Poli Posted - 21/09/2020 : 18:48:57


Director: "You can´t sing a death metal song in armchair..."
Dave: "Give me my fu*** bottle of wine!!!"


DODSFERD Posted - 20/09/2020 : 23:58:49
A sada nešto prilično svježe, barem kada je u pitanju datum izlaska, krajem prošlog mjeseca Svederna objavljuje svoj 3. po redu studijski album koji nosi ime Härd (Ognjište).
U usporedbi s ostalim radovima benda ovaj novi album je sličniji prethodniku Svedjeland nego prvijencu Äntra, iako na njemu postoji dovoljno primjetnih razlika za slušatelja.
Muzika ne odlazi previše ni prema starijem ni prema novijem zvuku, rekao bih da je najidealniji izraz kako se ovdje radi o nečemu što vuče na prijelaz iz prošlog u tekući milenij.
Produkcija se već može smjestiti bliže današnjim standardima, baš poput prijašnjeg albuma tako i ovaj ne dopušta da ikakvi problemi narušavaju zvučni ugođaj, neovisno o tome kako će netko doživjeti same muzičke ideje.
Härd je tipičan predstavnik švedske black metal scene, materinji jezik čak niti nije presudan faktor za takav dojam, već ovdje postoje i drugi elementi koji daju još jači identifikacijski pečat.
Melodičnost svojstvena ovom podneblju je jedna od stavki za lakše lokacijsko raspoznavanje, ali Svedernu nikako ne treba gurati u klasične melodic bendove jer joj muzička baza ne odlazi u navedenom smjeru.
Melodije nisu izvedene u takvom obliku da dominiraju nad ostalim segmentima, niti se provlače kroz cjelovite zapise, već postoji određena ravnoteža kako bi se izbjeglo da postanu prenapadne.
Härd je ujednačeniji nego što je bio Svedjeland, sada više nema onih ubacivanja elemenata drugih metal pravaca, barem ne u takvoj mjeri da bi postalo nepraktično i neproduktivno.
Takva veća ujednačenost ima za posljedicu nekakav oblik nedovoljne zapaženosti materijala, teško je ovdje išta izdvojiti što bi posebno ostalo urezano u memoriju, bez obzira što sve skupa djeluje skladno napravljeno.
Ipak se moram osvrnuti na stvar Skuld och vita knogar koja u svojoj drugoj polovici nudi izrazito zapaženu dionicu s nekoliko nesvakidašnjih riffova, pravo osvježenje za ovakav muzički stil.
Ako ne računam kratki dvominutni instrumental Sanndrömmar om evigt lidande, ovdje također nema ubacivanja akustičnih gitara tako da album opet funkcionira bez većih promjena i prijelaza.
Vokal se uglavnom drži izvedbe kakvu je prakticirao na prethodnom albumu, samo što sada nema niti jedne onako brze dionice kakva je bila prisutna na Dö i tid koja mi je tada idealno sjela.
Härd je više nego dobar album čiji je jedini nedostatak što nema više stvari koje će se duže zadržati u sjećanju, školski napravljen black metal za trenutno slušanje bez potrebe za kasnijim reakcijama.

Poli Posted - 16/09/2020 : 09:28:21

Macabre se sa svojim murder metalom vracaju s novim albumom "Carnival Of Killers" koji izlazi 13. 11. 2020 kod Nuclear Blasta. To je prvi album poslije 10 godina, a ove godina slave i 35. godisnjicu.


prvi single sa albuma

album ce sadrzati sljedece pjesme:
Intro
Your Window Is Open
Joe Ball Was His Name
Stinky
Abduction
Tea Cakes
Them Dry Bones
Richard Speck Grew Big Breasts
Slaughter House
Breaking Point
The Lake Of Fire
Warte, Warte
Now It's Time To Pay
The Wheels On The Bug
Corpse Violator
The Murder Mack


kiky Posted - 11/09/2020 : 17:32:09
marilyn manson je danas izbacio već jedanaesti album.
WE ARE CHAOS. i upravo RED, BLACK AND BLUE, pjesma koja i otvara album, ujedno i najviše u sebi sadrži onu klasičnu, žestoku MM vibru.

DODSFERD Posted - 10/09/2020 : 22:54:59
Nešto manje od 5 godina nakon uvodnog izdanja, tijekom proljeća 2018. godine Svederna je objavila svoj 2. po redu studijski album, koji je izašao pod imenom Svedjeland za domaći label Carnal Records.
S obzirom na vremenski razmak između albuma i malo duži muzički staž, normalno da su mogućnosti za bend veće nego prije, u izdavačkom smislu Svederna više ne ovisi o sebi pa je tako ovaj album izašao u 3 različite verzije.
Produkcijski dio posla je obavljen gotovo besprijekorno, ako su kod prethodnika postojali ikakvi manji nedostaci u tom segmentu, sada niti največi kritičari ne bi trebali pronaći sličnu zamjerku.
Kada je u pitanju muzika i sve ono što se njome htjelo postići, ipak ne mogu biti toliko siguran u identičan dojam, činjenica je kako ovdje nema nikakvih jakih argumenata da bi se pričalo o nekakvom napretku.
Svedjeland sasvim sigurno nije problematičan album, ali isto tako ne vidim po čemu bi bio bolji od svog prethodnika, barem to nije kada gledaš sveukupan dojam a ne samo pojedinačne stavke.
Jedino u čemu bih mu dao prednost je veća količina agresivnosti, dok u svemu drugom Äntra nudi bolja ili najmanje približno kvalitetna rješenja, a posebno se to odnosi na raznovrsniji spektar muzičkih sastojaka.
Svederna ovdje uopće ne koristi akustične dionice i to je jedan od razloga zašto je muzika siromašnije kompozicijske strukture, što se toliko ne vidi u prvoj već uglavnom u drugoj polovici albuma gdje dolazi do ponavljanja ideja.
U svojim najbržim dijelovima Svedjeland zna povući na stilske elemente kakve je koristio bend Arckanum, nema toga puno već se više pojavljuje na trenutke kada se želi dodatno dobiti na agresivnosti.
Najbolji primjeri toga su određeni dijelovi kod stvari poput Moratorium ili Dö i tid, one se ponešto razlikuju od ustaljene šablone i zato iskaču kao najbolji trenuci na cijelom albumu.
Posebno treba istaknuti Dö i tid koja ima dionicu s izrazito brzom vokalnom izvedbom, nešto takvo nemam priliku često čuti u black metalu i većinom se koristi kod nekih drugih metal žanrova.
Stvar Kulor & länder sadrži osjetnu dozu heavy-thrash elemenata, mislim da u ovakvoj koncepciji takva mješavina nije bila potrebna jer ne donosi dovoljno kvalitetne raznolikosti da bi opravdala svoje prisustvo.
Vokal više nema onako snažan dojam kao na prethodnom albumu, djeluje kao da je na trenutke prikočio svoju izvedbu i nije je pustio da se razmaše u punoj snazi, mada je sveukupno obavio sasvim zadovoljavajući posao.
Svedjeland je album čije prednosti ipak pokrivaju navedene nedostatke, u većini slučajeva neće tako dobro sjesti kao Äntra, ali je sigurno da će se barem nekoliko stvari zadržati u sjećanju.

Poli Posted - 09/09/2020 : 17:26:42

kada se spoje BM i de Sade ...tekstove nisam dodao...
no, ovaj belgijski band vise ne postojiPoli Posted - 09/09/2020 : 15:03:40

Preslusaj pa se ponovno cujemo.

I posljednji Kriegsmachine je fantastican (isto, narafski, sto se Macieja tice).


Bas sam htio obuditi tu "debatu" od kada je izasao novi album. Sjecam se da ti nije najbolje sjeo tada. Meni je danas ipak na 2. mjestu (i dalje).


A vec neko vrijeme sam razmisljao jos o najboljim albumima iz 2019, pa iako nas se javi samo dvoje-troje...


Cromwell Posted - 09/09/2020 : 14:16:42
Kul majice, jedino mi ove rune baš ne pašu, nije mi to njihov đir.
Mogao bi baš preslušati opet zadnji album, totalno mi je ispario iz pamćenja, ali si povremeno pustim Darksidea na jutubu, ima prekrasan feeling za činele :D
DODSFERD Posted - 08/09/2020 : 23:09:14
Kao što mu samo ime kaže Svederna je bend koji dolazi iz Švedske, osnovan je 2012. godine i do sada objavio 3 full length albuma, od kojih je posljednji izašao prije 10-ak dana.
U prvoj trećini 2013. godine Svederna snima materijal za svoj album prvijenac, koji je kasnije krajem ljeta i početkom jeseni izašao pod imenom Äntra kao samostalno izdanje.
Ovaj album je pravi raritet jer je izašao samo na kazeti u limitiranih 50 primjeraka, što se inače ne prakticira za oficijelna full length već uglavnom za demo i manje važna izdanja.
S obzirom da bend tada nije imao potpisan ugovor s niti jednim labelom sigurno da mu izdavačke mogućnosti nisu bile velike, ali zato one produkcijske nisu ostale u takvim najskromnijim granicama. 
Äntra se produkcijski nalazi unutar standarda za black metal i vjerojatno se zbog toga bend odlučio da to bude full length umjesto da mu diskografija starta s nekakvim demo izdanjem. 
Svederna je jedan od onih bendova čiji su tekstovi kompletno na švedskom jeziku, to svakako ostavlja prepoznatljivi pečat, ali i sama muzika nudi dovoljno poveznica za smještanje u određenu kategoriju. 
Zvuk se ovdje niti jednog trenutka ne udaljava od prepoznatljive škole švedskog black metala, tj. čak i bez tekstova i imena benda ne bi bilo pretjerano teško pogoditi odakle dolazi ovakav materijal. 
Unatoč tome za usporedbu neću uzeti neki drugi švedski bend, iako sam ih čuo hrpetinu u zadnje vrijeme, već ću radije reći kako me ova muzika podsjeća na novije radove norveškog Taakea. 
U muzici se to najviše osjeti na početku stvari Eländigt skran, a sasvim sigurno se i kod vokala također mogu pronaći sličnosti s poznatijim Hoestom iz Taakea. 
Kad sam već kod vokala odmah sam uočio da njegova izvedba vuče na onu s Astrophobos albuma Malice of Antiquity, kojeg sam slušao prije nekoliko mjeseci, ali ipak nije u pitanju isti čovjek kako sam u prvi trenutak pomislio. 
Taj vokal nema cijelo vrijeme identičnu i ujednačenu izvedbu, u rijetkim trenucima se ubacuju i drugačije clean verzije, ali je najvažnije da one ne prelaze u bilo što iritantno. 
Kod 4 od ukupnih 6 stvari prisutna je akustičnu gitara, nema posebnih pravila u vezi njezinog ubacivanja jer to varira od svakog zapisa pojedinačno; početak, sredina, kraj ili možda kombinirano na više mjesta. 
Najveća vrijednost ovog albuma je to što se stalno nešto događa, nema praznih hodova, ponavljanja ideja i monotonije, jer je vođeno računa o tome da promjene unutar zapisa budu dovoljno učestale. 
Upravo zbog toga niti nema izraženog favorita u takvoj cjelini, imaš osjećaj kao da je sve jedan dugački zapis, a tome dodatno pridonosi činjenica da su prve 3 stvari kompozicijski spojene. 
Äntra je vrlo dobar album kojim je Svederna napravila najbolji mogući zalet za buduće projekte, iako ne donosi ništa novo i neviđeno prisutno je dosta zanimljivih trenutaka za više nego ugodno slušanje. 

Poli Posted - 08/09/2020 : 19:47:57

A tko ce prati uramljenu majicu!?

DODSFERD Posted - 08/09/2020 : 19:25:01
quote:
Originally posted by Poli
Ah da, majice jesu crne, sasvim normalne, iako ovdje na slici (zbog sunca) izgledaju već isprano.


Ionako će izblijediti nakon određenog broja pranja pa ti dođe na isto.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000