forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: BATMAN 18 - Smrt obitelji

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Markos Posted - 10/11/2020 : 12:54:26


Pogodite tko se vratio? Gotham City bio je slobodan jednu godinu... … otkad je Joker odšepao s ulica Gothama, unakažen i ozlijeđen, nakon što je luđak oderao blijedu kožu s njegovog lica. Batman i njegovi saveznici čekali su godinu dana, budni i nervozni, pitajući se hoće li se vratiti. Joker se vratio i pretvorio u nešto smrtonosnije i podlije nego ikada prije. U početku se čini da mu meta nije Mračni vitez. Umjesto njega, Joker se okreće komesaru Gordonu, Alfredu, Robinu, Nightwingu, Batgirl, Red Hoodu i Red Robinu… jedinoj obitelji koja je preostala Bruceu Wayneu. Princ fašnik zločina pokrenut će svoj najnepredvidljiviji, najpodliji i najpsihotičniji napad na sve one koji su Batmanu dragi. Može li Batman zaustaviti najizopačeniji napad svog arhineprijatelja ikada? Ili će ga otkriće smrtonosne tajne stajati svega što je izgradio?

Batman 18 • Smrt obitelji • 176 stranica • Kolor • 212 x 320 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Scott Snyder • Crtež Greg Capullo • Prijevod Nikola Pezić • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 10.11.2020. • Cijena 150 Kn

https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/batman-18-smrt-obitelji/675/
11   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
koze123 Posted - 31/01/2021 : 09:57:44
Slažem se da je (preterana) grafičnost u centru horora, ali samo delimično. Drugi deo priče je po meni jako dobro objašnjen i detaljan odnos između Betmena i Džokera, i jako originalan način na koji Džoker hoće da slomi i uništi Betmena, kao i njegova pobeda na krajj. Pisao sam o stripu ja mislim na ČK temi, ali meni ovo uopšte nije bilo površno, već je imalo svoju svrhu i pozadinu. Očigledno ti ne leži Snajderov Betmen, bem li ga.
Shaner Posted - 31/01/2021 : 00:38:02
Bilo je tu potencijala za jednu dobru priču. Centralan odnos, onaj između Batmana i njegove "obitelji", je svakako interesantan, kao i postavljanje Jokera u ulogu svojevrsnog propitkivača i katalizatora, no Snyder je tu dosta površan i zadržava se na prvoloptaškom hororu i brutalnim prizorima koji su sami sebi svrhom. Šteta.

Chui Posted - 14/12/2020 : 11:01:37
Nakon Crnog Zrcala koji mi se svidio, ovim novim Snyderovim Batmanima koje je radio sa Capullom sam ipak pristupio vrlo oprezno zbog vrlo komercijalnog crteža Capulla koji me iskreno nije baš primamio, pa sam se prvo odlučio za Smrt u obitelji s obzirom da je uz Capulla tu i Jock iz Crnog zrcala. Na kraju mi se svidio strip, sviđa mi se da je Snyder itekako svjestan svih tih besmislenoti oko Jokera, kojem scenaristi stalno "pomažu" u borbi protiv Batmana i omogućuju mu da ostvari nekakve lude planove (pomažu puno i Batmanu sa svakavim izumima što mi isto nije fora, Tony Stark ispada mala beba za Bruce Waynea), eh da se vratim na Jokera, mi nikad ne vidimo kako on to sve napravi, vidimo samo finalno zlo koje se sruši na junake. Nekome je to duhovito, meni baš i ne. Onaj detalj kad oni zubi izlete iz vode ispod mosta i uhvate Batmana, mislim ono...alo, imali li koga, negdje u glavi... X)
Pa onda i taj besmisleni odnos Batmana prema Jokeru, gdje Batman ne može ubiti Jokera ma koliko ovaj ljudi pobio, jer će onda Joker pobijediti, a s druge strane Joker pobijeđuje Batmana svakim svojim danom na slobodi. Uglavnom da skratim, Snyder je svega toga svjestan i to lijepo podcrtava u jednom trenutku i sasuje sve Batmanu u facu pred njegovom obitelji i taj pristup mi se svakako svidio, tako da mi je Snyderov Joker postao jedan od dražih. I Jock taman razbije Capullov crtež kad je to potrebno i sve skupa čini jedan vrlo dinamičan i uzbudljiv strip. Nakon toga sam uzeo nastavak Završnicu, al to mi se nije toliko svidjelo pa mi se vratio oprez sa Snyder & Capullo uradcima :P
mmihoci Posted - 26/11/2020 : 10:23:08
Ha, i meni je ovih 4 knjiga Snyder/Capullo "Mrcvarenje Batmana verzija 2.0" (ako je Millerovo verzija 1.0).
U ovih zadnjih 8 knjiga ipak mi je "Mračni princ na bijelom konju" pa onda "Godina stota" ipak malo osvježenje.


koze123 Posted - 25/11/2020 : 23:35:56
quote:
Originally posted by kasper

njah, onako, uklapa se u dosadu koju dzoker nosi sa sobom


Kasperu bre...
kasper Posted - 25/11/2020 : 22:36:11
njah, onako, uklapa se u dosadu koju dzoker nosi sa sobom
don_draper Posted - 25/11/2020 : 22:14:28
Bilo je neminovno da će Snyder uposliti i Jokera.

Nakon osvježenja u vidu Suda sova sa strepnjom sam prišao nastavku gdje je već od same naslovnice jasno tko je negativac ovaj put. Iskreno nisam imao visoka očekivanja i bilo je pitanje hoće li ovo biti neki generički, već viđeni, susret Batman/Joker ili nešto bolje od toga. Ispada da je usprkos poznatim akterima ovo bio itekakav uspjeh. Od početka je dinamično i napeto, Snyder odmah počinje "u glavu" i ne ispušta zadani visoki ritam do samog kraja. Sviđa mi se što sve ima glavu i rep, nigdje se ne brza i scenarij je bez većih grešaka. Snyderov Joker je lud, ali nije to na neki otkačeni način, više je neka ozbiljnija i opasnija varijanta Mooreovog Jokera.

Iako je Capullo glavni crtač ovdje, u par scena se pridružuje i Jock te daje dosta specifičnu atmosferu sa svojim mutnijim crtežom, a to doprinosi uvrnutijoj atmosferi stripa.

U zaključku, ovo je bilo fenomenalno, napeto od samog početka do kraja. Nikad nije bilo suhoparno i uvijek se poneko iznenađenje skriva iza ugla. Izvrstan sraz dva kultna lika, iz nove perspektive, uz dosta izopačenih ideja, ali kao cjelina sve sjajno funkcionira.
5/5
sawitch Posted - 15/11/2020 : 02:04:11
Pa jeste da ne volim onaj Betmenov copor dece (teska glupost) ali dobro je to odradjeni sa Dzokerom
koze123 Posted - 14/11/2020 : 23:31:27
quote:
Originally posted by sawitch

Upravo procitao ovaj od CK i odlucio da ide na bubanj a uzimam Fibru. Dobar strip bas.


Na osnovu tvog ukusa nisam očekivao da će ti se svideti iskreno. Prijatno sam iznenađen.
sawitch Posted - 14/11/2020 : 15:15:18
Upravo procitao ovaj od CK i odlucio da ide na bubanj a uzimam Fibru. Dobar strip bas.
risbozg Posted - 11/11/2020 : 06:20:41
Naslovnica je bolesna ...

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000