forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Autorski izlog
 Pet godina stripa IBRAHIM KOJL

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Coyle Inc. Posted - 26/06/2020 : 10:43:54


Ovog leta strip IBRAHIM KOJL slavi pet godina opstajanja! Povodom jubileja započete su različite incijative širom interneta.

REMASTERIZOVANI IBRAHIM KOJL NA HELLYCHERRY.COM
Kako bismo se iskupili za svoje početničko neumeće, HellyCherry objavljivaće remasterizovano izdanje ( http://www.hellycherry.com/2019/10/ibrahim-kojl-ibrahim-coyle.html ). Pored uređenijeg rasporeda kadrova i novog fonta, svaki članak na sajtu sadržaće predgovor sa muzičkom plejlistom, kako biste mogli da upotpunite doživljaj i ugušite sopstvenu vrisku prouzrokovanu čitanjem ovog naslova.

IBRAHIM KOJL #20 NA COMIXOLOGY.COM
U okviru Comixology inicijative Radionice stripa i animacije Valjevo, sve dosadašnje epizode su prevedene na engleski i postavljene na Comixology ( https://www.comixology.com/search/items?search=ibrahim coyle&subType=SINGLE_ISSUES ). Sve epizode, koje su do sada bile objavljivane na različitim portalima (MojStrip i The White Japanese Lapot), časopisima i fanzinima (RasComic i STRAVA), sakupljene su u „kiosk izdanjima“ u 19 brojeva. Ovog leta objavljuje se i dvadeseti broj koji sadrži neobjavljene priče, koncepte, planove i galeriju. Strip se takođe može čitati svake srede i subote na veb-strip platformama Tapas ( https://tapas.io/series/Ibrahim-Coyle ) i Webtoons ( https://www.webtoons.com/en/challenge/ibrahim-coyle/list?title_no=270091 ).

Više o incijativi Radionice:

quote:
Ujedno sa webcomic varijantom, potenciramo strip naslove koje prevodimo, a neke i direktno pišemo, na engleski, ne kako bismo pobegli sa domaćeg tržišta (koje ni malo nije blago ni prema profesionalcima, a kamoli prema nama), već ovo više gledamo kao beg na međunarodno tržište. Nismo se oslanjali ni na kakvu konkretnu statistiku, ali poprilično smo sigurni da ljudi, koje interesuju naši radovi, ujedno čitaju i razumeju engleski. Tokom prethodne godine jedan od naših stripova preveden je na engleski i objavljivan kao vebstrip, "premijerno" za taj jezik, s tim što od januara ove godine tu "ekskluzivu" prepuštamo Comixology-ju.
Šta je Comixology?
Pa, Comixology vam je kao Netflix, ali za stripove, s tim što uopšte nije kao Netflix. U pitanju je platforma na kojoj možete da čitate digitalna izdanja stripova svetskih izdavača, kako komercijalnih (Marvel, DC, Image, itd.), tako i nezavisnih (samoizdavaštvo). Za razliku od Netflixa i drugih streaming servisa na kojima plaćate mesečnu članarinu, ovde kupujete svaki strip zasebno i posle možete da čitate gde hoćete i sa koje god sprave želite, dokle god ste prijavljeni na svoj nalog.
Zašto je ovo bolja varijanta od štampe i zašto da plaćam nešto što opet na kraju ne posedujem fizički?
Ovo i nije najbolja varijanta, ali jeste "najoptimalnija", jer to nam je što nam je. Kao što su se mnogi žalili do sada - kupuju se samo Zagor, Betmen i strana reprint izdanja. Domaći strip nije dovoljno samoodrživ, a kada bi država isfinansirala neki projekat (kao filmove npr.) ti albumi/sveske opet ne bi generisali dovoljno zarade koja bi mogla da zagarantuje bilo kakve nastavke, ili nova izdanja autora. Sve pretežno ode na otkup, što nažalost mnogi izdavači doživljavaju kao uspeh jer ih čupa iz minusa, a sve ostalo se "arhivira", bilo u bukvalnom ili metaforičkom smislu, pa opet ispočetka. Ova inicijativa se naravno ne odnosi na vas da kupujete i tako podržite autore, jer 1) Comixlology ne daje ni dinar dok se ne premaši barem sto dolara po zaradi, gde na kraju opet uzima proviziju, i 2) ima mnogo bolji način. Kad god budete na sajmu knjiga, ili nekom strip festivalu, umesto što se odmah uhvatite za Betmena i Dedpula, koje posle kupite, pročitate i razočarano bacite i zaboravite jer "nisu kao na filmu", ili vam "štivo ne odgovara" - obratite pažnju na one zabačene stripove sa "lokalnim" imenima, pa ih, ako ništa, barem prelistajte. Iznenadićete se.


IBRAHIM KOJL GALERIJA
Različiti autori širom sveta nacrtali su svoje verzije Ibrahima Kojla i svakodnevno će se postavljati na svim društvenim mrežama. Galerija sadrži radove umetnika iz Srbije, Hrvatske, Bosne, Mađarske, Bugarske, Rusije, Holandije i Amerike. Cilj ove galerije je da se predstave i ispromovišu društvene mreže i portfolija svih autora koji su doprineli.

***

O STRIPU:

Ibrahim Kojl (Ibrahim Coyle) je privatnik spreman da pomogne svakoj osobi punog džepa. Svoju agenciju, nedefinisanih kvalifikacija i obima struke, vodi unutar kuće u obliku jabuke u centru bezimene metropole. Ovaj strip prati njegove najinteresantnije i ujedno najneobičnije slučajeve.

Autori lika su Filip Stanković i Nikola Pavlović. Piše i ilustruje Filip Stanković.

Naslov je do sada objavljen u fanzinima „STRAVA“ i „The White Japanese Lapot", kao i časopisu „Ras Comic“. Redovan je učesnik na izložbama međunarodnih strip festivala, kako stranih tako i domaćih. Dobio je diplomu za scenario 2018. godine na "XX Balkanskoj smotri mladih strip autora" u Leskovcu i iste godine bio je izlagan u prostorima SKCa među 100 najboljih radova na „Međunarodnom Salonu stripa“ u Beogradu. Predstavljen je 2019. godine na „Art&Jam“ festivalu u „Soulpeddleru“ u Novom Sadu, "Gašinom saboru 2" u Dečjem kulturnom centru i manifestaciji "DEV9T" u Beogradu. Iste godine nove strip table su ponovo posetile "Balkansku smotru" i „Salon stripa“, zaključno sa 50. "Zlatnim perom Beograda", "VIII Godišnjom izložbom USUS-a" u Beogradu, kao i "III Valjevski strip fest", na kom je bio i nagrađen.

***

facebook.com/ibrahimcoyle
instagram: @ibrahimcoyle
2   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
KuntaKinte Posted - 06/12/2020 : 12:02:34
Simpatična zabava. Odlično i duhovito, naročito na početku. Crtež opušten i razigran.
Samo napred.
Coyle Inc. Posted - 12/11/2020 : 14:39:11


Posle izuzetno uspešnog izdanja "Stripa sa margine", StripBlog, zajedno sa Presingom, silazi lestvicu-dve niže i objavljuje dugoočekivano (?) i često traženo (??) izdanje stripa “Ibrahim Coyle” koji potpisuju Nikola Pavlović i Filip Stanković. Sto i kusur strana u džepnoj varijanti, da lako možete da ga sakrijete, kako vas ne bi pojeo blam.

Kako i sam StripBlog javlja...

quote:
NOVO IZDANJE STRIP BLOGA - "Ibrahim Coyle"!

Nikola Pavlović Sova i Filip Stanković su objavljivali epizode ovog stripa 5 godina, a ovo fantastično delo nije doživelo svoje papirno izdanje!

TO ĆEMO SADA DA ISPRAVIMO!

Ibrahim Kojl je privatnik spreman da pomogne svakoj osobi punog džepa. Svoju agenciju, nedefinisanih kvalifikacija i obima struke, vodi unutar kuće u obliku jabuke u centru bezimene metropole. Ovaj strip prati njegove najinteresantnije i ujedno najneobičnije slučajeve.

Od strane izdavača:

Veoma mladi smo ušli u izdavačke vode i napravili prilično veliki uspeh sa zbirkom "Strip sa margine" (već pripremamo drugu knjigu). Pre svega da se zahvalimo svim našim fanovima i kupcima našeg prvog izdanja, svesni svih mana koje je ono imalo (a koje smo popravili u drugom i ostalim izdanjima). Bez iskustva smo ušli u ovaj posao, ali sada za Coyle-a imamo dovoljno znanja da napravimo još bolje i lepše izdanje. Javljamo se kako protiče proces izrade stripa. Hvala vam svima, ovo nama malima mnogo znači!
Naš cilj i dalje ostaje promocija autora koji su manje poznati široj publici."Ibrahim Kojl: Iznureni grad"
Format: A5
Br. strana: 124
Štampa: crno-belo
Korice: mek povez u boji
Cena: 450 din

Za narudžbine kontaktirati FB stranicu StripBloga na facebook.com/stripblogger, ili mejlom na stripanimacijavaljevo@gmail.com, a možete takođe kupiti u striparnicama Alan Ford i Darkwood.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000