forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: Džin 1 i 2

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Markos Posted - 29/05/2012 : 14:08:06


Koja je svrha harema? Vladarevo zadovoljstvo, svakako. Ali vrlo je naivna osoba koja ograničava harem samo na taj cilj. Jer rečeno je: "Zadovolji muškarca pa ćeš od njega dobiti sva blaga na svijetu." Uključujući rat. Eto zašto je harem sultana Murata, kojega su zvali crni sultan, svom gospodaru predstavljao moćnije oružje nego vojske kojima su raspolagali Englezi i Nijemci koji su se borili oko sultanove naklonosti i savezništva.

Vrhunski cvijet, vrhunsko oružje, sultanova nova miljenica Jade od gospodara Istanbula dobiva zadatak da povede uspješan napad na engleskog diplomata preko njegove Ahilove pete. Njegove žene... Jer Jade se ne boji ničega i izgleda kao da skriva kameno srce ispod svojih slatkih grudi. Nije li je sultanov čovjek od povjerenja vidio kako hladnokrvno izdaje zapovijed za ubojstvo male djevojčice, kćeri Džue, Muratove prijašnje, pale miljenice? Što se doista dogodilo te 1912. godine? Kažu da je Jade, poražena vlastitim oružjem, izdala sultana i nestala s onim koji je trebao biti njezin plijen.

50 godina kasnije njezina unuka Kim Nelson pokušava joj naći trag u Istanbulu u kojem su haremi nestali. Ali ne i bordeli. Otkrit će to na svoju štetu. S obzirom na to da legenda šapuće da ja samo Jade znala gdje se skriva sultanovo blago koje nitko nikada nije otkrio. A miris te hrpe zlata do ludila uzbuđuje nekoliko velikih lokalnih grabežljivaca...

U ovom su izdanju skupljena prva četiri nastavaka Džina, kao i dodatan album "Ono skriveno" s tekstovima i ilustracijama.

Kao i obično, Fibra vam nudi besplatan ogled, ovaj put cijeli prvi album (PDF, 51 stranica, 15Mb)

Džin 1 • Otomanski ciklus • 252 stranica • Kolor • 235 x 312 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Jean Dufaux • Crtež Ana Miralles • Prijevod Goran Marinić • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 25.5.2012. • Cijena 270 Kn

Više detalja na:
http://www.fibra.hr/index.asp?cat=6&SeriesID=31&TitleID=182


U drugom, afričkom ciklusu izmjenjuju se dvije epohe i dva glavna lika. Lord Nelson, njegova supruga i Jade (nekadašnja miljenica istanbulskog sultana čije čari par dijeli) odlučili su istražiti Afriku. Na jednoj su rijeci njihov brod divljački napali urođenici. Fascinirani crnim biserom koji Jade nosi, istim kao i kod njihove boginje, napadači je odvode. Jade postaje boginja Anaktu, a njezin je cilj vratiti Africi izgubljeno dostojanstvo.

Pedeset godina poslije, Kim Nelson, unuka nekadašnje miljenice istanbulskog sultana, postala je džin. Upućuje se u Afriku u potragu za crnim biserom koji će joj otvoriti tajnu blaga koje je baka sakrila. Taj biser visi s desnog uha zlog idola smještenog u srcu negostoljubive regije, a samo ga se potomak boginje kojeg prikazuje može usuditi uzeti bez straha od smrti.

U ovom su izdanju skupljeno 5 nastavaka Džina koja čine "Afrički ciklus", kao i dodatan album "Bilješke o Africi" s tekstovima i ilustracijama.

Kao i obično, Fibra vam nudi besplatan ogled, ovaj put cijeli prvi album (PDF, 51 stranica, 15Mb)

Džin 2 • Afrički ciklus • 300 stranica • Kolor • 235 x 312 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Jean Dufaux • Crtež Ana Miralles • Prijevod Goran Marinić • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 25.5.2012. • Cijena 270 Kn


Više detalja na:
http://www.fibra.hr/index.asp?cat=6&SeriesID=31&TitleID=183
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Biroa Posted - 02/11/2022 : 14:15:10
Zna li se da li je u planu objavjivanje Indijskog ciklusa u skorije vrijeme? Markos je najavio prije pa me zanima u kojoj je to fazi.
Aco Posted - 23/01/2022 : 09:59:00
Otomanski ciklus

Došlo i ovo na red. Izdanje prekrasno,format i dodaci na kraju - baš milina.

Sama priča i nije loša, samo je skakanje iz sadašnjost u prošlost malo nepsretno odrađeno na momente. Ali ok, ima glavu i rep i na kraju se fino zaokruži. Erotika koja se provlači kroz strip je prikazana na nešto drukčiji način, ispada da su žene koje su bile u haremu prave gospođe vrijedne divljenja i poštovanja. Da o 30 zvonaca koje mora skinut da bi došla do informacije i ne govorim. Znači 30 različitih partnera. To je poprilično nategnuto.

I crtački se vidi da je žena to radila. Nije kao Serpieri recimo već sasvim drukčije. I sve žene su baš mršave ;-)Detalji Istanbula sjajno prikazani, ali generalno sam crtež nije spektakl. Miralles je bolja u ilustracijama.
lwood Posted - 15/12/2020 : 19:24:37
Ja počeja taj drugi i zaglavija. U međuvremenu došlo toliko toga za pročitat i sad kad opet dođe na red dođe.
AleksandarN Posted - 15/12/2020 : 19:22:53
Drugi ciklus

Pre nedelju dana sam zavrsio i drugi ciklus i utisci su slicni kao i za prvi. Zanimljiva avantura, zanimljivi likovi, odlicno pripovedanje, sjajan crtez. U drugom ciklusu ima manje eroticnih scena ali nista manje interesantnih. Vidi se da je Dufaux razradio pricu na pravi nacin. Ana je odradila posao na nivou. Jako su mi zanimljivi osvrti na proces rada koje je Dufaux napisao na kraju. Sve u svemu... zeljno iscekujem treci ciklus.

8/10
AleksandarN Posted - 29/11/2020 : 16:21:43
quote:
Originally posted by Markos

Objavit ću Indijski ciklus.Macon Posted - 29/11/2020 : 13:59:14
Džin je vrlo dobar strip sa metafizičkim razvojem lika većeg od života. Erotika je samo u funkciji toga, isto i nasilje. Crtež, kolor i montaža su odlični (mislim, da unutra piše, da kadre montira muž Ane Miralles). Ana Miralles si daje težke crtačke zadatke (puno detajla, dinamična figura, bogata scenografija) i sve je dobro urađeno.

Čekam indijski ciklus.
Poli Posted - 29/11/2020 : 00:48:26

Da, ali si napisao "Od Ane Mirallès čitao sam dosta davno strip Eva Médusa koja je pretpostavljam slična." Sad, Meduzu nisam citao ali Dzin nije nesto pretjerano konfuzan (rekao bih da nije uopste, ali onako... mozda nekome i moze biti :D ).Peyo Posted - 29/11/2020 : 00:19:46
quote:
Originally posted by Poli


Pa, nije nesto pretjerano konfuzan Dzin.Ja sam dao komentar za strip Eva Medusa, za Džin ću kada pročitam.
Poli Posted - 28/11/2020 : 23:58:36

Pa, nije nesto pretjerano konfuzan Dzin. Avantura, sise, malo mistike i akcije, sise... ali kad ti glavna protagonistica ide na jetra, to nije ok. Mozda obnovim prva dva ciklusa prije nego sto krenem sa indijskim.


Peyo Posted - 28/11/2020 : 23:05:32
quote:
Originally posted by going going

@Peyo, kakav je tebi Dzin?Nisam ga još pročitao.

Od Ane Mirallès čitao sam dosta davno strip Eva Médusa koja je pretpostavljam slična.

U sjećanju mi je ostao kao dosta konfuzan strip.
going going Posted - 28/11/2020 : 22:52:07
@Peyo, kakav je tebi Dzin?
Peyo Posted - 28/11/2020 : 22:11:35
Znači da ide bolje od ovih naslova koje sam spomenuo?

Barem veselje za Aleksandra .
Markos Posted - 28/11/2020 : 20:37:29
Objavit ću Indijski ciklus.
AleksandarN Posted - 28/11/2020 : 20:31:02
quote:
Originally posted by Peyo

Ide odmah poslije Jeromea i Mr Jeana.Znaci, ko zna kad (nikad)...
Peyo Posted - 28/11/2020 : 19:58:22
Ide odmah poslije Jeromea i Mr Jeana.
AleksandarN Posted - 28/11/2020 : 19:52:27
Vreme je za treci (indijski) ciklus!! Marko?

Na pola sam drugog ciklusa i sve vise i vise mi se dopada!
AleksandarN Posted - 26/11/2020 : 09:07:05
Prvi ciklus

Nisam imao neka ocekivanja od ovog stripa osim zanimljive avanture i to sam dobio sa ukusnom dozom erotike. Dufaux je sve zanimljiviji scenarista koji ulazi u srz radnje i stice se utisak kao da si deo toga ili da gledas odlicnu seriju / film. Anin crtez je sjajan i odlicno odgovara atmosferi koju Dufaux zeli da kreira. Likovi su jako interesantni i dopalo mi se jer strip tece istovremenu u dva vremenska perioda. Ponekad to ume da bude konfuzno ali ne i ovde. Sve u svemu... dobro je! Videcemo kakav je drugi ciklus.

8/10
NESVRSTANI Posted - 18/08/2017 : 10:47:42
quote:
Originally posted by DiSkAcH

Procitao oba, nisu mi sjeli.
Crtez je jako jako dobar, ali prica je meh.
U prvom ciklusu mi je cak malo i dosadilo konstantno ''samaranje'' iz jednog vremenskog razdoblja u drugo.
U drugom ciklusu je to napravljeno puno bolje.
Onako ''na papiru'' se cini da strip ima sve da bude zabavan, ali kad sam poceo citat....morao sam se prisilit da prociatm oba ciklusa, premda mi je generalno gledano drugi ciklus bolji.
Ali sveukupno mi nije nesto i zaboravit cu ga za par dana :)Baš to. Mislin da ni jedan strip koji san pročita nisan zaboravija ka šta san zaboravija ovaj. Kupio, pročitao, prodao, zaboravio.
DiSkAcH Posted - 18/08/2017 : 10:27:44
Procitao oba, nisu mi sjeli.
Crtez je jako jako dobar, ali prica je meh.
U prvom ciklusu mi je cak malo i dosadilo konstantno ''samaranje'' iz jednog vremenskog razdoblja u drugo.
U drugom ciklusu je to napravljeno puno bolje.
Onako ''na papiru'' se cini da strip ima sve da bude zabavan, ali kad sam poceo citat....morao sam se prisilit da prociatm oba ciklusa, premda mi je generalno gledano drugi ciklus bolji.
Ali sveukupno mi nije nesto i zaboravit cu ga za par dana :)
supermark Posted - 01/12/2016 : 21:26:49
Prvi ciklus - jako loše
Drugi ciklus - nešto bolje ali nedovoljno
Zagor-te-nay Posted - 01/12/2016 : 00:23:48
Napokon sam pročita i taj Džin, odgađam ga već godinama...odgađam i odgađam i naaapokon sam krenuo i završioooo s Džinom...i mogu reć da je strip pravo osvježenje u moru stripova, erotika po ukusu obiteljskog čovjeka ...u izrazito zanimljivom povijesnom razdoblju u nama interesantnom carstvu koje je bome ostavilo traga u susjedstvu. Nažalost, na niti jedan strip do sada nisam naiša o toj temi, čudno da ni jedan Turčin nije još ispratija bar Ataturka u stripu.
Puno mi se više sviđa Dufauxov način, suptilno, osim dijelova s zvoncima, to je totalno nerealno, da žena postane drolja u sekundi da bi možda, mooožda!?, dobila informaciju od nekoga, spavat će s 30 muških, a do jučer je bila čednica...eeejjj... Al na stranu ta "mala" digresija, vrlo viješt pripovjedač taj Dufaux, s odličnom gospođom Miralles koja (naravno) razumi žensku anatomiju i...um.
Uglavnom, više mi paše ovo od (ponekad) vulgarnog Manare ili Serpieria...
8/10
kasper Posted - 18/04/2016 : 15:12:42
http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=42067&REPLY_ID=1542516

i eto, posle koliko, 3.5 godina procitao sam i drugi deo. nekako svaki strip ima svoje vreme kad se cita, a za ovog mogu reci da bolje vreme i nije moglo da postoji.

aj prvo nesto o Defauxu. ovaj autor mi je ono, podeljen. kao prvo, zna da pise scenarija za siroke narodne mase o standarnim tamama sa nakom malom modifikacijom vec do tada vidjenog. Tugovanka, Reptosi, Barakuda su mi cista sranja, zali boze crteza i svaga bacenog na ove.
sa druge strane, Dzin, Murena, pa i Giacomo. za ove stripove covek prilicno iskusno prilazi, zna da zacini atmosferu, da ima originalan pristup, ono, vide se da je ovde nekako svoj. ovo mi je svakako bolji deo samoga Defauxa.
e sad u Dzinu, kao i u 1, samo u manjoj meri, Africki ciklus je obavijen dozom potrebne erotike, vidi se da je autor zasao i u africku mistiku, religiju, odnose, i sve to daje sjajnu avanturu. anin crtez mi je izuzetno legao i ovde, stim sto je na kraju malo i popustila

koliko epizoda ima Indijski ciklus, jedva cekam?
stbojan Posted - 20/05/2014 : 20:26:36
Citljivo, zabavno, sa interesantnim crtezom i (meni) prilicno “tankom” osnovom price kada je rec o razlozima/motivima/zrtvi/itd… mozda da je u tom smislu nesto bolje/vise (ili drugacije) razradjen... pa mozda bi mi i vise prijalo, ovako... ono sto se kaze, procitas, zabavis se i zaboravis…

Inace, za Afriku mogu da nagadjam, ali sto se tice otomanskog ciklusa, cini mi se da je to prilicno i u nekim segmentima dobro i verno odradjeno kada je crtez u pitanju… treba ceniti taj trud… dodatno, pokusaj smestanja price/radnje i u neki istorijski kontekst ili okvir i povezivanje sa nekim dogadjajima… cine da mi je mozda ovaj ciklus nesto zanimljiviji od africkog ciklusa…
dino alic Posted - 21/04/2013 : 20:29:16
Afrički ciklus bolji od osmanlijskog,ali i dalje za mene u donjem domu fibrinih izdanja. crtež,ilustracije,naslovnice i ugođaj Afrike odlični ,ali priča je ta koja malo šepa.
Combatrock Posted - 14/04/2013 : 10:05:11
odradjena oba fibrina albuma...
šta reći a ne zaplakati... osim izvanrednog crteža i bla bla bla fenomenalnog fibrinog pakovanja ... prava avantura u kojoj je kao sto neko rece gore erotika u drugom planu i samo alat da se prica odrzi na visokom nivou...
eto mom prijatelju antu/anti iskrena preporuka jer mi je stvarno tesko da zamislim njegovu kolekciju bez ovoga...
u ocekivanju nastavka...

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000