forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor Darkwoodske novele Libellus

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
jaki Posted - 02/11/2020 : 00:06:41
Sa LL Facebook stranice:


Cijela ova 2020. ide tako kako ide, u jednome čudnom, sve samo ne normalnom ritmu, ali što je tu je... Svi guramo kako znamo i umijemo, a tako ćemo nastaviti i nadalje.🙂
Premda ove godine nažalost, zbog cijele situacije koja nam je svima jako dobro poznata, nećemo imati svoj štand na Interliberu, to nas ni najmanje neće spriječiti da sve organiziramo virtualno, kao da smo zapravo ondje.🙂
U prijevodu, to znači da smo i ove godine za sve vas pripremili brojne akcije i popuste o kojima će biti više riječi tijekom sljedećih dana u drugoj, posebnoj najavi, a dotle ćemo predstaviti sva izdanja - njih 12 - koja ćemo tim povodom objaviti.🙂
Naša prva najava odnosi se ne na jedan naslov, već na njih pet, a riječ je o novome Zagorovom miniserijalu koji nosi naslov “Darkwoodske novele” i radi se o projektu koji se konceptualno nastavlja na Zagorove “Korijene”, prethodnu izdavačku inicijativu SBE-a koju su oni u šest epizoda izvorno objavili tijekom 2019., a mi u razdoblju od srpnja prošle do ožujka ove godine. Kao što svi istinski Zagorovi fanovi već znaju, tu je bila riječ o postmodernističkoj obradi sage o Duhu Sa Sjekirom u kojoj je dječak Patrick Wilding odjenuo ruho pravednika i postao živuća legenda u divljoj darkwoodskoj šumi, a pridjevom “postmodernistički” ovdje se opisuje zahvat čija je svrha bila učiniti pripovijedanje aktualnijim, “ponovno koristeći” prošlost u funkciji sadašnjosti.
Što se konkretno samih “Darkwoodskih novela” tiče, šest epizoda ovog miniserijala mogu se smatrati svojevrsnom “potragom” za Zagorom, jer priče koje ćete uskoro imati priliku pročitati malo su drukčije po stilu i načinu pripovijedanja od redovnih epizoda. Ipak, važno je napomenuti da ovdje nije počinjen nikakav zločin nad “duhom” junaka, već je riječ o pokazivanju njegove ljudskije strane, kao da smo se primjerice našli licem u lice s čovjekom od krvi i mesa, bez aure legende koja okružuje njegovo ime.
“Darkwoodske novele” 1-5 izvorno su u Italiji objavljene u razdoblju od svibnja do rujna ove godine, a evo i njihovih naslova te sjajnih autora koji su ih potpisali:
Darkwoodske novele 1: “Oči sudbine” (Moreno Burattini & Giovanni Freghieri)
Darkwoodske novele 2: “Prerijski vjetar” (Moreno Burattini & Anna Lazzarini)
Darkwoodske novele 3: “Banda Métisa” (Moreno Burattini & Max Bertolini)
Darkwoodske novele 4: “Ljudska meta” (Moreno Burattini & Massimo Pesce)
Darkwoodske novele 5: “Harbour Ranch” (Moreno Burattini & Franco Saudelli)
Autor svih naslovnica je, baš kao i u “Korijenima”, izvrsni Michele Rubini!
Naklada “Darkwoodskih novela” bit će 500 primjeraka, a mi ćemo ih - opet baš kao i “Korijene” - objaviti u velikom, albumskom formatu na 64 stranice (c/b, tvrde korice).
Regularna pojedinačna cijena svih albuma “Darkwoodskih novela” bit će 120 kuna, a tijekom prva dva mjeseca moći ćete ih kupiti za promotivnih 96 kuna.
Na kraju još samo informacija da će svi kupci tijekom ovogodišnjega virtualnog Interlibera komplet u kojemu se nalaze svi albumi “Darkwoodskih novela” umjesto za prije spomenutih promotivnih 480 moći dobiti za ultrapromotivnih 430 kuna (više informacija o svim ostalim ponudama i popustima za ovogodišnji virtualni Interliber moći ćete pronaći u posebnom topicu koji ćemo uskoro postaviti, a bit će tu i još iznenađenja).🙂
Na kraju, ovom prilikom još jednom zahvaljujemo svim suradnicima na predanom radu kako bi ovo izdanje bilo savršeno u svim mogućim detaljima.

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Poli Posted - 12/02/2021 : 08:57:05
quote:
Originally posted by sumohrvat

Zagor u ovim novelama taslači ko Dylan Dog....😊


To onda neki paralelni univerzum ili...?


Cromwell Posted - 11/02/2021 : 19:58:41
U petom broju opet potop. I nije 18+ nego više 18-
Za priču ne znam što bi rekao, totalno imbecilno. Zabranjena ljubav između dva momka završi tako da radnici na ranču prebiju jednog. Zagor ga pronađe u nesvjesti a gdje drugdje nego na litici. Leđero ode do ranča i pobije 7-8 ljudi bez razmišljanja, vlasnika upuca i ovaj padne u random vatru i 120 kuna je potrošeno.
Hajlajt svega je kad Bure u 5 kadrova prepriča događaj koji se zbio 3 stranice prije u desetak kadrova
I one bilješke na kraju- prepričana Zagorova priča i Gospodar Darkwooda. Nije da to sve ne znamo napamet i da je prepričano sto puta ali eto može još jednom. Isto kak Betmen ima forsiranje ubojstva roditelja i potrganu bisernu ogrlicu može i Zagor nonstop davit sa origin storyjem. Totalna Darknajtizacija!
VALTER Posted - 11/02/2021 : 19:38:10
quote:
Originally posted by Poli

quote:
Originally posted by Cromwell

Nego, je li netko primjetio kako se Bure u svojim cringe predgovorima stalno pravda za svaku svoju "inovaciju". U ovome se pravda nekom čitatelju zato što je Zagor jebo. Nevjerojatno.


Ne vjerujem!

I toga ima unutra!?


A gdje je naljepnica +18 (ili barem +15) na koricama?


Ne kažem da nema duhovitih Slovenaca, ali kad se naši forumski drugovi pokušaju našaliti, uvijek to ispadne nekako tužno.
mmihoci Posted - 11/02/2021 : 18:37:07
Kako se "teslači" u Mister No "Revolution" a pogotovo u Bezdušnima ove Darkwoodske Novele su čisto "nevinašce".
Ali da je drugačije od "normalnog" Zagora, i je, i zato mi je baš dobro.
sumohrvat Posted - 11/02/2021 : 17:42:30
Zagor u ovim novelama taslači ko Dylan Dog....😊
Poli Posted - 11/02/2021 : 13:32:10
quote:
Originally posted by Cromwell

Nego, je li netko primjetio kako se Bure u svojim cringe predgovorima stalno pravda za svaku svoju "inovaciju". U ovome se pravda nekom čitatelju zato što je Zagor jebo. Nevjerojatno.


Ne vjerujem!

I toga ima unutra!?


A gdje je naljepnica +18 (ili barem +15) na koricama?


Cromwell Posted - 11/02/2021 : 12:59:02
Ajd ovaj četvrti broj je sasvim ok. Nema se tu što puno razmahati na pedesetak stranica ali dobar twist i odličan crtež Pescea. Baš se čovjek stvarno potrudi svakom liku dati drugačije crte lica.

Nego, je li netko primjetio kako se Bure u svojim cringe predgovorima stalno pravda za svaku svoju "inovaciju". U ovome se pravda nekom čitatelju zato što je Zagor jebo. Nevjerojatno.
Cromwell Posted - 30/01/2021 : 16:13:46
Nema ovom Buretu spasa. Zagor uhiti žensku i ova mu odmah ide pričat svoju životnu priču od stoljeća sedmog. Opet se likovi ničim izazvani objašnjavaju i samoopravdavaju ko da su kod župnika na ispovjedi. Dramatika stalno oko nekakvih trivija ali dobro, barem za sada (na drugom broju) nema okrznutih sljepoočnica, poskliznuća u provaliju i random borbe protiv pume.
Freghieri odličan! Lijepo kadriranje i odličan tempo u akcijskim scenama; primjetite iznenadnu napetu tišinu na 32. stranici. Sjajno!
Jedino ne znam što mu treba takav Zagorov znak jebo ga patak pa to liči na žedni čempres uvukojebini a ne moćnu pticu gromovnik!

Lazzarini pak crta tugaljive i neobične oči ali sveukupno nije to uopće loše nego samo drugačije od onoga na što smo navikli. Bit ćeonasuper kroz koju godinu.

Nastavljam dalje ali već se vidi da je ovo još jedna u moru Zagorovih propuštenih prilika.
VALTER Posted - 22/01/2021 : 11:33:23
Pogriješio sam, nije djevojka iz maksija 'Ulice New Yorka' protagonist ovog serijala, već kći Indijanke koju je silovao traper. a Zagor ju porodio, nakon čega je ona nožem prerezala tetivu traperu-silovatelju. Bilo je to u jednoj nedavnoj epizodi, ne sjećam se kojoj.

Patrick je živ, i u Teksasu, pa očekujemo nastavak.
jaki Posted - 18/01/2021 : 19:09:57
Pa nije nesto...
Solidno ali nije top.
Deers Posted - 18/01/2021 : 17:41:10
Niti crtež?
jaki Posted - 18/01/2021 : 16:10:23
Pročitao i 3,4,5ti album.
Od svih ovih novela vrijedi samo naslovnica,dizajn i papir.
supermark Posted - 30/12/2020 : 18:30:42
quote:
Originally posted by VALTER

Moš mislit, ume da zabavi. Kad tako, intelektualno nevino postaviš stvari, ne samo svaki strip, nego bilo koji predmet ume da zabavi!
VALTER Posted - 30/12/2020 : 16:47:11
Moš mislit, ume da zabavi. Kad tako, intelektualno nevino postaviš stvari, ne samo svaki strip, nego bilo koji predmet ume da zabavi!
anto Posted - 30/12/2020 : 15:48:12


Burattini&Bertolini:Zagor-Banda Metisa (Libellus, Darkwoodske novele #3)

Treći album mini serijala DW novele mi je ponajbolji - ima nešto "teksovsko" u njemu!
Z&Č stižu u neku selendru,baš na vreme da vide da se nekoliko meštana sahranjuje;u pitanju je epidemija olova,a virus je izvesni Lotar koji sa bandom meleza teroriše selo godinama.I onda Zagor,zamoljen od strane staramajke kojoj su ubili muža a pre 9 godina oteli ćerku,odluči da se istima najebe majke.

Mis'im,strip ko strip ništa specijalno,ali ovako u velikom formatu sa lepim crtežom Maksa Bertolinija,ume da zabavi.

3/5
lwood Posted - 17/12/2020 : 20:03:10
quote:
Originally posted by DOMI

Stiže i Noćni cvijet...
Link: http://www.libellus.hr/Forum/default.aspx?g=posts&t=2018Zagor napuvan ka puran
DOMI Posted - 17/12/2020 : 19:28:40
Stiže i Noćni cvijet...
Link: http://www.libellus.hr/Forum/default.aspx?g=posts&t=2018
emirem Posted - 17/12/2020 : 18:51:01
Mohawci su bili dobri radnici na visinama tijekom izgradnje nebodera.
Tko se sjeca spominjanje bijelog borca za indijance u stripu Lazarus Ledd "dan nezavisnosti"?😃
VALTER Posted - 17/12/2020 : 15:59:11
Oteta kći bijelog trgovca i žene iz plemena Mohawka (maxi 'Ulice New Yorka').
sonor Posted - 17/12/2020 : 15:53:53
I ko je mala indijanka na kraju pete knjige? 😬
jaki Posted - 11/12/2020 : 19:30:17
Mi volimo kad se diraš
Mislim,u tuđi teritorij
jaki Posted - 11/12/2020 : 19:29:01
Markos
Ne diram se u tuđi teritorij.

Hmmmm
verab Posted - 11/12/2020 : 19:26:24
Bilo bi poštenije ali ne bi dobro zvučalo u prepucavanju:) kakvo prepucavanje takvi i argumenti. Nikakvi.
Markos Posted - 11/12/2020 : 19:18:44
Znam ja što je on mislio, samo, otkad su to 3 knjige od ukupno 7 komplet? I otkad to uspoređujemo cijene izdanja na superrasprodaji (koje se, u principu, ne bi ni smjelo prodavati, jer oni više nemaju prava i prodaje se samo zato što ja to dopuštam) s punom cijenom drugog izdanja? Ne bi li bilo malo poštenije računati pune cijene i jednog i drugog izdanja, pa vidjeti malo kako bi to onda ispalo?
verab Posted - 11/12/2020 : 19:13:17
vjerojatno je mislio na ovu akciju (od niti pola kompleta)
http://www.striparnica.net/index.php?route=product/product&product_id=890

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000