forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Ed Brubaker / Sean Phillips

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Paka01 Posted - 13/02/2012 : 15:19:32
Možda u zadnje vrime najpoznatiji po svom odlično prihvaćenom runu na Captainu Americi, Ed Brubaker je također poznat i po svojim kolaboracijama s crtačem Seanom Phillipsom (Criminal, Sleeper, Incognito, Fatale...), a najčešće se bave kriminalilstičkim stripovima. S obzirom da će Fibra ubrzo izbaciti serijal Criminal, zanima me jeste li čitali možda išta njihovo?

Ja sam trenutno na čitanju stripa Fatale, žanrovski može proći kao krimić, al autori kažu da će sadržavati dozu Lovecraftovog horora, šta mi je zapravo stvarno super s obzirom da strašno volin Lovecraftove priče. Za sada se to kroz prva dva broja baš i ne vidi u nekoj većoj mjeri, al strip je odličan.

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Beren Posted - 21/05/2021 : 17:58:32
Pulp

Vrlo dobar strip, koji na relativno malom broju stranica kaže dosta. Brubaker odmah uvuče čitaoca u priču, koja prilično glatko teče do samog kraja, koji je sasvim primjeren onome što nam je dotad prezentovano.

I sama postavka je zanimljiva, malo vesterna, malo nacista u Njujorku pred II svj. rat, a sve kroz prizmu (ex) odmetnika ophrvanog lošim zdravljem i egzistencijalnim problemima.

Filips na dva načina crta prošlost i sadašnjost i mnogo više mi se sviđa stil koji je odabrao za prošlost. Iako je crtež vrlo dobar, ima povremenih problema sa proporcijama.

Sve u svemu, vrlo dobar 4.
going going Posted - 06/12/2020 : 00:58:05
Evo na jednom mestu svi do sad kod nas na sajtu recenzirani stripovi koji su zajedno radili Ed Brubaker / Sean Phillips :


GOTHAM NOIR
https://www.stripovi.com/recenzije/batman-bt-dc-9-gotham-noir/2405/


KRIMINAL #4: Jedne teške noći
https://www.stripovi.com/recenzije/kriminal-krim-fib-4-jedne-teske-noci/2057/


ZATAMNJENJE (The Fade Out)
https://www.stripovi.com/recenzije/strip-album-album-klo-sp-30-zatamnjenje/2531/


RECKLESS
https://www.stripovi.com/recenzije/reckless-reck-img-1-reckless/2600/


PULP
https://www.stripovi.com/recenzije/strip-album-vnosv-1-pulp/2662/

john connor Posted - 30/11/2020 : 17:36:38
Svi stripovi su im u najmanju ruju vrlo dobri. Ja bih voleo da Fibra objavi, nakon Sleepera, objavi Incognito...od Brubakera bi bilo lepo videti Gotham Central...

Voleo bih Sleeper u dve knjige, poput Zatamnjenja, ne mora kao Planetary, to su bas ogromna izdanja, ok za neke naslove, ali ovo mi je taman...
Ernie Pike Posted - 30/11/2020 : 16:31:49
Velvet vrijedi pročitati.
anto Posted - 23/11/2020 : 00:43:02
hvala na isrpnom izvestaju
Paka01 Posted - 22/11/2020 : 22:56:26
Uf, sve i svašta, al ko će se sad svega toga sjetiti u detalje Neke sam baš davno čitao...

Kriminal mi je idalje njihov najbolji Brubaker/Phillips naslov, a možda i najbolji Brubakerov strip uopće, tojest barem prvih šest knjiga. Mislim, imam svih sedam u Fibrinom izdanju, al sedma još uvik nije došla na red. S druge strane, nisam siguran spadaju li Pulp i My Heroes Have Always Been Junkies pod Kriminal, no baš su osjetno lošiji od ovih Fibrinih knjiga i općenito mi kotiraju vrlo nisko među Brubakerovim radovima te ih vjerojatno neću uzimati na papiru.

The Fade Out sam davno čitao i sjećam se da mi je bio vrlo dobar, no ne i fenomenalan kao većini ovdje. Ne sjećam se točno detalja, no nešto mi nije štimalo pred kraj priče, iako mi je atmosfera bila baš super. Sleeper mi je tu negdi ko i Kriminal, stvarno super strip (iako je isto spoj superheroja i krimića). Traje taman koliko i treba i drži kvalitetu od početka do kraja. Fatale krene dobro, no nažalost traje predugo i sredina je osjetno slabije kvalitete, na momente mi je baš bilo dosadilo čitati. Kraj je ponovno dobar, al ono, baš izgubi fokus negdje na sredini... Gotham Central je odličan strip, no ima jedan problem: nema konkretan kraj. Pred kraj serijala se miješa s DC-evim crossoverom Infinite Crisis i to u jednom trenutku dosta utječe na radnju koja se pomalo naprasito prekida, no idalje je to stvarno kvalitetno štivo. Kill or Be Killed sam pročitao prva dva trejda i bilo mi je okej, no nije me toliko zainteresiralo da nastavim, al dat ću mu ponovno priliku prije ili kasnije.

Velvet mi je skroz dobar isto, baš ono špijunska akcija ala James Bond, pa ako voliš taj đir, mislim da će ti leći. Plus je tu i odličan Eptingov crtež. Scene of the Crime je mini-serijal koji je radio s Michaelom Larkom i okej je, al zaboraviš ga sat vremena nakon što pročitaš. Incognito mi je među slabijim njegovim. Nezanimljivi likovi i baš šablonska priča, tako da nastavak (Incognito: Bad Influence) nisam ni čitao. Gotham Noir također jedva da ima superherojštine u sebi i čisto je okej, simpatičan kratki strip za brzinsko čitanje. Imaš i moju recenziju tu na sajtu.

No idalje smatram da je njegov run na Kapetanu Americi jedan od najboljih stripova koje je napisao.
anto Posted - 22/11/2020 : 22:18:46
Paka,sad sa nekim vemenskim odmakom;šta si čitao sve od Brubiše od ovih nesuperherojskih i kako ti se dojme?

Kriminal i Fade out su objavljeni,naredne godine i Spavači,što znači da ostaju Kill or be killed,Velvet i Fatale, a tu možemo ubaciti i Inkognito te Gotam central,kao kombo superheroja i krimića.
risbozg Posted - 03/11/2020 : 10:17:32
Poslije fantastičnog kompletnog Kriminala 1-7 iz Fibrine vreće iznenađenja stigao isto tako fantastičan The Fade Out oliti Zatamljenje.
Ne znaš kaj je bolje.
Nadam se i nastavku Fibrinih izdanja ovog ubojitog dvojca.
Poli Posted - 16/09/2020 : 09:59:00

Posto Criminal nema svog topica, da iskoristim ovoga.


Boze moj kako je Kriminal (Fibra) dobar serijal!!
Ma sta dobar, ODLICAN, nenadjebljiv, smrtonosan, ubojit, ovisan, zavodljiv... DROGA!


Posto sam prva 4 trejda procitao tamo u 2017., vidio sam da je bolje da ih osvezim kada sam krenuo sa petim u aprilu, pa sada krecem ponovno od pocetka.

Nisam siguran, ali mislim da sam od nekoliko ljudi procitao da im prvi dio ne valja toliko (ili me sjecanje vara). Sada sam ga procitao po drugi put i isto mi je urnebesan kao i prvi put. Valjda su ostali samo jos bolji, pa mozda zato nije napravio toliki utisak na ljude... ili je to vrijeme i kako utice na ljude.

No, vec vidim da je svijet uzitka preda mnom (citaj I'm for a world of hurt ).


going going Posted - 08/08/2020 : 02:58:11
quote:
Originally posted by Ernie Pike

Novi projekt Brubakera i Phillipsa. Tri stripa, svaki od njih kompletna priča od 144 stranice.

https://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/ed-brubaker-sean-phillips-launch-graphic-novel-series-reckless-1306288Interesantno deluje kao i sve od Brubakera i Philipsa. Dobro izgleda i ovaj Pulp koji je nedavno izasao.
Ernie Pike Posted - 07/08/2020 : 14:08:38
Novi projekt Brubakera i Phillipsa. Tri stripa, svaki od njih kompletna priča od 144 stranice.

https://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/ed-brubaker-sean-phillips-launch-graphic-novel-series-reckless-1306288
anto Posted - 16/07/2020 : 23:42:25
Brubaker&Phillips:Kriminal 1 - Kukavica (Fibra)
Brubaker&Phillips:Kriminal 2 - Lawless (Fibra)
Brubaker&Phillips:Kriminal 3 - Mrtvi i umirući (Fibra)
Brubaker&Phillips:Kriminal 4 - Jedne teške noći (Fibra)
Brubaker&Phillips:Kriminal 5 - Grešnici (Fibra)
Brubaker&Phillips:Kriminal 6 - Posljednji od nedužnih (Fibra)
Brubaker&Phillips:Kriminal 7 - Krivo vrijeme,krivo mesto (Fibra)

Kad se dobro razmisli,svi uglavnom volimo ovaj žanr - čistokrvni krimić;a opet,tako je malo stripova za koje možemo reći da su klasičnog krimi noir žanra.
Brubejker i kolega mu Šon Fiips su nam podarili baš jedan punokrvni krimi serijal,sa svim potrebnim elementima.Pa i vreme dešavanja je najbolje odgovarajuće - sedamdesete i osamdesete godine,kad ćemo pratititi neke žetoke momke kroz dve generacije.Mesto zbivanja - Central City (aka New York ili tako neki grad).

Rekoh,zaplet klasičan kriminalistički sa svim pratećim momentima,organizovanim kriminalom,izdajom i mržnjim,fatalnim ženama,osvetom i pljačkama...Nekoliko glavnih junaka se provlače kroz sedam knjiga,mada svaka ima svoje glavne likove.

Definitivno jedan od najboljih serijala svoga žanra,a ocene koje ću dati za svaku od knjiga će verovatno biti pomalo nesvakidašnje (gledajući kako je većina ocenila pojedine knjige):
1 - 4/5
2 - 4.5/5
3 - 4.5/5
4 - 4/5
5 - 5/5
6 - 5+/5
7 - 4.5/5
vice Posted - 30/04/2020 : 16:15:58
quote:
Originally posted by Shaner

https://crimereads.com/ed-brubaker-on-nostalgia-adventure-stories-and-teens-hunting-demons/

Pročitah prvi broj i ovo je totalno moj đir. Također, podrška za Panel Syndicate. :)
Shaner Posted - 30/04/2020 : 07:19:24
https://crimereads.com/ed-brubaker-on-nostalgia-adventure-stories-and-teens-hunting-demons/

Shaner Posted - 08/12/2018 : 18:23:45


Pročitao i najnoviji uradak ovog dvojca i ostao razočaran. Dok će kraj biti zanimljiv fanovima, priča u cjelini je izuzetno pravocrtna i čak pomalo dosadna. Crtež je standardno solidan, no čini mi se da bi vizualni dojam bio jači da je kolor umjesto Phillipsa radila Elizabeth Breitweiser (The Fade Out, Fatale).

4/10

DiSkAcH Posted - 16/11/2017 : 05:04:09
Meni je odlican, ali sam citao samo prva 4, cekam da Fibra objavi ostatak, zasad mi se neda natezat sa skenovima.
S time da ako se npr procita samo prvi, cini se kao nista posebno, ali kad krenes dalje i vidis sto i kako, tek onda mi postaje odlican.
Shaner Posted - 09/11/2017 : 06:53:35
Dobar do vrlo dobar. Najbolje su mi peta i sesta knjiga. To je svakako strip kojem cu se vratiti u nekom trenutku pa cemo vidjeti kakvi ce onda biti dojmovi.

DiSkAcH Posted - 09/11/2017 : 05:51:54
@Shaner:

Da ne trazim sada posvuda...kakav ti je Kriminal?
Shaner Posted - 08/11/2017 : 20:06:17


Fatale

Još jedan noirovski uradak tandema Brubaker/Phillips, po mom mišljenju najslabiji do sada. Iako priča kreće dobro, sa svakim trejdom sve više pada te, u prvom trejdu pomalo jezoviti, nadnaravni elementi postaju dosadni pa čak i naporni. Ni Phillips baš ne oduševljava, iako je i dalje solidan. Samo za okorjele fanove autorskog dvojca.

5/10

Shaner Posted - 22/05/2016 : 11:08:22The Fade Out

Još jedna krimi/noir priča tandema Brubaker&Phillips, ovaj put smještena u glamurozni svijet Hollywooda 40-ih godina 20. stoljeća. Kriminalce i policajce ovdje mijenjaju slavni glumci, frustrirani režiseri, perverzni producenti, FBI agenti u lovu na komuniste i bezidejni scenaristi u potrazi za čistom savješću, žene naravno ostaju fatalne. The Fade Out vrlo uspješno dočarava zlatno doba Hollywooda kakvo svi poznajemo/očekujemo, no Brubaker nam ne pruža ništa novo i drugačije. Ipak, i klišejizirana priča može biti zabavna i zanimljiva, pogotovo kad je vizualno impresivna kao ova. Phillipsov crtež ovdje igra glavnu ulogu u stvaranju atmosfere, zajedno s neprocjenjivo važnim i odličnim kolorom Elizabeth Breitweiser, i pojedine table su stvarno melem za oči. Unatoč manjkavostima u pitanju je dobar serijal koji će vjerujem zadovoljiti sve ljubitelje tematike kao i one autorskog dvojca, a možda čak i ponekog tko to nije.

6/10

Mr. Bushido Posted - 18/05/2016 : 03:59:57
Uskoro nam stiže novi strip tandema Brubaker/Phillips, po imenu Kill or be Killed.

quote:
KILL OR BE KILLED #1 - GEM OF THE MONTH

STORY: ED BRUBAKER
ART: SEAN PHILLIPS & ELIZABETH BREITWEISER
COVER: SEAN PHILLIPS
AUGUST 3 / 40 PAGES / FC / M / $3.99
The bestselling team of ED BRUBAKER and SEAN PHILLIPS (THE FADE OUT, CRIMINAL, FATALE) launch their new monthly series: KILL OR BE KILLED, the twisted story of a young man who is forced to kill bad people, and how he struggles to keep his secret as it slowly ruins his life and the lives of his friends and loved ones. Both a thriller and a deconstruction of vigilantism, KILL OR BE KILLED is unlike anything BRUBAKER & PHILLIPS have ever done.


Mr. Bushido Posted - 11/07/2014 : 08:29:05
quote:
Originally posted by trolodtroje

Nabavio Velvet 1 - početak je fantastičan.....špijunska kriminalka i još nisu stigle herojčine. Velvet Templeton mi se čini ko fatalka.


Velvet je odličan. Dobar twist na špijunski žanr.
trolodtroje Posted - 10/07/2014 : 13:31:15
Nabavio Velvet 1 - početak je fantastičan.....špijunska kriminalka i još nisu stigle herojčine. Velvet Templeton mi se čini ko fatalka.
dzuka Posted - 10/07/2014 : 12:28:25
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by dzuka

jebeno!!!! :D
obozavam brubakera i phillipsa!
ovo valjda znaci da fatale zavrsava? stao sam na trecem trejdu.


Da, Fatale uskoro završava, s brojem 24. To znači da bi sveukupno trebalo biti pet trejdova.kul. fala. :)
Mr. Bushido Posted - 10/07/2014 : 11:19:19
quote:
Originally posted by dzuka

jebeno!!!! :D
obozavam brubakera i phillipsa!
ovo valjda znaci da fatale zavrsava? stao sam na trecem trejdu.


Da, Fatale uskoro završava, s brojem 24. To znači da bi sveukupno trebalo biti pet trejdova.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000