forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovi o kojima se rijetko priča

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Paka01 Posted - 31/08/2021 : 17:35:39
Ajmo, koji su neki vama dragi stripovi o kojima se generalno malo i nimalo priča? Naslovi koji su ajmo reći većini publike prošli ispod radara? Možete i u 2-3 rečenice opisati zašto vam baš ti stripovi odgovaraju, nemojte se sramiti
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Poli Posted - 06/05/2023 : 19:03:50

Nas slovenski autor grafita i skica...

AZRAM HAS CRACKED is a collection of sketches, illustrations and painted walls from more than a decade of work. For collectors we also offer the special book edition. The artist handpainted each cover, therefore every book is a unique piece of art.

https://shop.frameless-studio.de/pages/azram-has-cracked-crowdfunding-campaign


https://shop.frameless-studio.de/products/azram-has-cracked


Vlladimir Posted - 22/11/2021 : 10:22:14
Cliff Burton - odličan, pak pomalo bizar serijal. Meni lično, 8 i 9 tom najomiljeniji i najkvalitetniji. Crtački, možda i najbolji, u odnosu na prethodnih sedam tomova.


Deers Posted - 22/11/2021 : 07:18:56
Drago mi je da smo nekog "navukli".

Iako si apsolutno u pravu moram reći da je meni LBN zapravo idealno štivo. Najbolji mogući spoj avanture, ljubavi (one prave), prijateljstava, neobičnih mjesta i ljudi, avanture, magije, humora i... avanture. Najbolji mogući. Uz to, koliko god izmaštan, ostavlja u međupoglavljima dovoljno mašti na volju.
Manny Posted - 22/11/2021 : 01:10:15
Ovde su svi nahvalili La Bete Noire i ja sam ga brže bolje nabavio nedavno, i sad moram reći da sam pomalo zbunjen i neodlučan oko ovog stripa. Naime, ja ne osećam toliko jasnu povezanost između svih pet svesaka, i na više mesta mi se scenario doima kao neka nejasna fantazmagorija koju su možda vaše poetske duše lepo doživele, ali se meni te ludosti i jazovi između epizoda čine dosta spornim. Opet, gledajući to sa poetske strane, neko može reći da Macan to čini namerno da bi naglasio različite okolnosti u kojima se tokom života znamo naći, te da smo i mi iz jednog doba neretko stranci sebi u nekom drugom (ne)zrelijem dobu, i da ponekad jedino što povezuje naše životne epizode jesu naizgled sporedni likovi (Žorž), itd, ... da, strip jeste dao dušu za poetsko preispitivanje, no koliko je strip zaista dobar, je sve sem jednostavno pitanje.
Mene ovo ponajviše podseća na Manaru i HP i Đuzepe Bergman, i sad kad to kažem, čini mi se da sam negde na forumu pročitao da se Macanu sviđa taj strip, pa možda su ova dva stripa na neki čudan način i slična.
swamp thing Posted - 08/10/2021 : 22:28:18
quote:
Originally posted by naker

quote:
Originally posted by swamp thing

Blood: A tale. Priča o ljudskoj prirodi, starosti, krugu života, borbi uklapanja u civilizaciju, (ne)vješto zakamuflirana vampirskom storijom. Kent Vilijams razvalio na crtežu (akvarelu). Meni je ovo jedan od prvih stripova koje sam nabavio kad sam im se vratio, time i posebno drag.Pročitao i svideo mi se ali majku mu svompika ovo je i scenaristički i vizuelno jedan tako apstraktan strip da nije ni čudo što se ne priča o njemu na sva zvona Definitivno strip samo za najveće posvećenike


Jbg, kad je tema otvorena, nije baš precizno određeno na šta se misli Meni je pao na pamet jer ima poznatog scenaristu i izuzetnog crtača, a ne vjerujem da sam igdje naletio na pomen ovog stripa i sam sam ga otfrlje uzeo u knjižari prije 15-ak godina
naker Posted - 08/10/2021 : 20:19:31
quote:
Originally posted by swamp thing

Blood: A tale. Priča o ljudskoj prirodi, starosti, krugu života, borbi uklapanja u civilizaciju, (ne)vješto zakamuflirana vampirskom storijom. Kent Vilijams razvalio na crtežu (akvarelu). Meni je ovo jedan od prvih stripova koje sam nabavio kad sam im se vratio, time i posebno drag.Pročitao i svideo mi se ali majku mu svompika ovo je i scenaristički i vizuelno jedan tako apstraktan strip da nije ni čudo što se ne priča o njemu na sva zvona Definitivno strip samo za najveće posvećenike
tex2 Posted - 15/09/2021 : 17:47:18
I meni se svidjela Zabranjena luka, nije top, ali sasvim ok priča!

quote:
Originally posted by sumohrvat

Zabranjena luka... Ne znam, jednostavno ljubav na prvu, a mislim da je mnogima prošlo ispod radara...

izivko Posted - 07/09/2021 : 23:41:48
U časopisu Comixene izašao je lijep prilog o Eisneru.
Eisner se u mnogim svojim knjigama posvetio ljudima u socijalno ugroženim kvartovima. Njegove ulice, zgrade i dvorišta su prava grafička remek djela.

Evo jednoga takvoga:izivko Posted - 07/09/2021 : 15:28:39
Mislim kako bi bilo interesa, barem za ona djela gdje daje uvid u život "malog čovjeka".
Peyo Posted - 07/09/2021 : 15:17:17
Malo toga od Eisnera nisam pročitao.

O njegovom djelu govori i to da je po njemu nazvana ugledna strip nagrada.

Što se tiča izdanja njegovih stripova kod nas, te Vedisove knjige su mi pomalo neupadljive, da ne kažem neugledne.

U više navrata se cimalo Marka za izdavanje Eisnerovih stripova, ali bez nekog rezultata.

A pitanje je koliko i ima publike za njegove stripove kod nas.

vukozec Posted - 07/09/2021 : 14:00:35
quote:
Originally posted by Peyo

Odmah sam pomislio na ovaj Aleksov topic kada sam vidio Pakin upis.

Pakin upis sam shvatio drugačije, da on misli samo na objavljene knjige stripova u zadnjih 10 do 15 godina u regiji.

Po upisima vidim da su drugi/mnogi shvatili da se odnosi na sve stripove ikada koji: nam se sviđaju/su nam dragi, a nisu objavljeni u knjigama ili uopće, odnosno da se o njima puno ne govori?quote:
Originally posted by Paka01

U početku sam mislio na naslove na domaćem tržištu, ali na kraju krajeva, zašto ne uključiti i neobjavljene? Sigurno i kod nas i vani ima puno naslova koji nisu toliko poznati široj publici. Ne trebamo se u diskusiji ograničavati na to je li objavljeno kod nas ili nije.Premda živimo u dobu u kojem su sve scene u svim medijima globalne, ipak je iz preko nekoliko razloga drugačiji sport pričati o stripovima objavljenim kod nas od pričanja o svim stripovima ikad napravljenim. Ako pričamo o ovom drugom poteže se i pitanje gdje se to o nekom stripu premalo govori, samo kod nas, ili općenito, posvuda?

S obzirom da više volim fokusiranije rasprave od onih koje previše idu u širinu, ja ću se zadržati samo na stripovima objavljenim u nas.

Elem...

quote:
Originally posted by izivko

O Eisnerovim djelima se malo govori....definitivno. Vedis je objavio trilogiju Ugovor s Bogom i Zavjeru, još uvijek ih se može naći po knjižarama/striparnicama. Sramotno malo se o tim stripovima priča, pa i na ovom forumu.

(vani je naravno Eisner kanon)
igor23 Posted - 06/09/2021 : 21:37:54
Rahan!!
koze123 Posted - 05/09/2021 : 21:34:27
Slažem se da pakovanje može biti problem (Vulkan se nimalo ne trudi, naručivao sam knjige na akciji i sve stigne u papiru). Za cene poštarine je najbolje sačekati da se nakupi par stvari i naručiti tako - znam da sam ja naručivao ranije DD sveske uz Majke i očeve, ponekog Zagora i sl.

Neću da oftopikujem.
alexts Posted - 05/09/2021 : 12:31:44
Bernard Panasonic od Janjetova zaslužuje reizdanje, nisam ga nabavio kad je izašao.
La Bete Noire imam negde jednu sveščicu.
john connor Posted - 05/09/2021 : 09:47:00
Mene je strip nekako mimoisao, ok do mene je naravno, nisam bio informisan, ali ja nigde nisam naleteo na takvu akciju, uzeo bih ga sigurno...kao sto sam i Slomljeni Svemir npr.

Stvar sa digitalizacijom i jednim klikom, je problem sto to ne funkcionise bas najbolje...AF pakuje najbolje, sa Trafikom mozes uzeti neku svesku, ali kada se nakupi izdanja, uzmi plati OP npr 400din pa jos postarina, to ne vredi toliko, bar meni...ili uzmi knjige kod Vulkana, a i ostali nisu mnogo bolji, Vulkan je 4 hc knjige nabio u postansku kesu, i dao na postu, mozete misliti kako je stiglo, a da jbg naruceno jednim klikom...

Kod ovih zaboravljenih,low profile stripova, je vise problem vreme u kom su izasli. Naveo bih jedan primer, Orfelin je sa svojom horor edicijom zapoceo negde 2015.god i vidimo kako se to sjajno razvija...2011.god smo imali slicu situaciju, zamisao Sirius B sa sf naslovima, izasle su samo 2 knjige (3 par godina kasnije na oruk, i bas maloj nakladi), fenomenalnog Tima Powersa, hc, veliki format, sjajan prevod, prelom, lektura, sa Pahekovim ilustracijama na naslovnoj, sta covek traziti vise, i jednostavno nije islo...mozemo nagadjati da bi takva zamisao 2015, ili danas bolhe prosla...ali za neke stvari ostaje da zalimo...
Dzimi Gitara Posted - 04/09/2021 : 22:44:37
Uf, ne znam na osnovu čega izvlačiš zaključke, pretpostavljam da jed dolazi otud što se nismo razumeli. Moja namera je bila da kažem da je reč o stripu koji je prisutan i lako dostupan skoro 20 godina a retko se pričalo o njemu.
A kao odgovor reći ću samo toliko da sam komplet sveščica 1-5 pre 7-8 godina kupio na Kupindu za par stotina dinara i platio poštarinu (dakle nekome van BG). Još sam dva kompleta kupio kasnije na poklon, a potom je jedan od brojeva rasprodat.

Fotofobija je dobra, vredna priče.
Od domaćih, moji favoriti su, na prvu loptu, Macanov i Vujin Slomljeni svemir, Milovićev Sveti duh i voda i Stanićeva Daća nedavno objavljena u Bosoni. To su stripovi o kojima bismo možda više pričali da su strani.
koze123 Posted - 04/09/2021 : 22:24:10
quote:
Originally posted by john connor

quote:
Originally posted by Dzimi Gitara

La Bete Noire je donedavno mogao za bagatelu da se kupi u sveščicama (Zlatkovo izdanje), a Macanovo HC je takođe dugo bilo u opticaju dok se pre koju godinu nije najzad rasprodalo.

Sveščice imam sa posvetama i crtežima oba autora, a HC sam dobio na poklon sa posvetom od Milana, koji zna koliko cenim taj strip.

Crni Bete je jedan od najlepših stripova ikada napravljenih, ne samo kod nas. Nadam se da će francusko izdanje doprineti da ostatak sveta otkrije taj džak mašte, džak bez dna.


Uvek ce me intrigirati zasto svi Beogradjani misle da je ceo svet, i da se sve vrti, i da su svi nekako u tom megapolisu Beogradu, pa i kad im kazes da nemas ni trafiku da kupujes redovno Vc izdanja, gledaju te, prosto ne veruju sto cuju, sit gladnom ne vjeruje...


Mislim da je stvar u digitalizaciji - sve je na jedan klik, sve prodavnice imaju online shop (uključujući i VČ izdanja), i sve se može poslati poštom i stići za dan-dva.
john connor Posted - 04/09/2021 : 21:44:32
quote:
Originally posted by Dzimi Gitara

La Bete Noire je donedavno mogao za bagatelu da se kupi u sveščicama (Zlatkovo izdanje), a Macanovo HC je takođe dugo bilo u opticaju dok se pre koju godinu nije najzad rasprodalo.

Sveščice imam sa posvetama i crtežima oba autora, a HC sam dobio na poklon sa posvetom od Milana, koji zna koliko cenim taj strip.

Crni Bete je jedan od najlepših stripova ikada napravljenih, ne samo kod nas. Nadam se da će francusko izdanje doprineti da ostatak sveta otkrije taj džak mašte, džak bez dna.


Uvek ce me intrigirati zasto svi Beogradjani misle da je ceo svet, i da se sve vrti, i da su svi nekako u tom megapolisu Beogradu, pa i kad im kazes da nemas ni trafiku da kupujes redovno Vc izdanja, gledaju te, prosto ne veruju sto cuju, sit gladnom ne vjeruje...
naker Posted - 04/09/2021 : 20:01:32Stripovi kod kojih se na koricama ne nalazi ime stranog autora često bivaju nepravedno prenebregnuti, ali ako se nekome čita postapokaliptički psiho-horor sa odličnim c/b crtežom Komikova Fotofobija je prava stvar
panzer Posted - 02/09/2021 : 21:33:25
Desperado od Vladimira Hercega.
Dzimi Gitara Posted - 02/09/2021 : 20:27:36
La Bete Noire je donedavno mogao za bagatelu da se kupi u sveščicama (Zlatkovo izdanje), a Macanovo HC je takođe dugo bilo u opticaju dok se pre koju godinu nije najzad rasprodalo.

Sveščice imam sa posvetama i crtežima oba autora, a HC sam dobio na poklon sa posvetom od Milana, koji zna koliko cenim taj strip.

Crni Bete je jedan od najlepših stripova ikada napravljenih, ne samo kod nas. Nadam se da će francusko izdanje doprineti da ostatak sveta otkrije taj džak mašte, džak bez dna.
john connor Posted - 02/09/2021 : 20:00:39
La Bete Noir sam par puta u Srb pokušao da nađem i nisam uspeo, Deersova preporuka znači i ovo nije prvi put da ga spominje.

Takođe Kunta za Midnight Nation, sjajan strip, skrajnut i ni na vidiku kod nas.

Ono što je of the radar, je Powers, blokbaster, u svemu savršen strip, i prvo što mi je palo na pamet kada sam video temu...
Mr. Bushido Posted - 02/09/2021 : 16:32:03
quote:
Originally posted by ridiculus

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Bolje da ne počinjem ovu temu, jer nikad neću stati.Bushido, barem me podrži za Transformers vs G.I.Joe, da nas bude dvojica! Možda se onda nađe i treći. Jeste da naslov ne zvuči obećavajuće, ali strip je moderan, nadrealan, i duhovit.

Scioli je zamislio film po njemu, pa je napravio strip-adaptaciju tog imaginarnog filma! Transfomers vs G.I.Joe: The Movie Adaptation! Postmodernistički bezdan...


Transformers vs G.I. Joe je remek-djelo, nevjerojatno prekrasan strip. I još k tome je potpuni mindfuck.

Čekam da IDW izbaci izdanje koje će sadržavati i "filmsku adaptaciju".
Paka01 Posted - 02/09/2021 : 12:40:51
U početku sam mislio na naslove na domaćem tržištu, ali na kraju krajeva, zašto ne uključiti i neobjavljene? Sigurno i kod nas i vani ima puno naslova koji nisu toliko poznati široj publici. Ne trebamo se u diskusiji ograničavati na to je li objavljeno kod nas ili nije.
DiSkAcH Posted - 02/09/2021 : 12:12:03
quote:
Originally posted by Peyo

Odmah sam pomislio na ovaj Aleksov topic kada sam vidio Pakin upis.

Pakin upis sam shvatio drugačije, da on misli samo na objavljene knjige stripova u zadnjih 10 do 15 godina u regiji.

Po upisima vidim da su drugi/mnogi shvatili da se odnosi na sve stripove ikada koji: nam se sviđaju/su nam dragi, a nisu objavljeni u knjigama ili uopće, odnosno da se o njima puno ne govori?Ako je tako, onda ja dodajem poprilično dobre Čuvare Zaboravljenog Vremena. Zanimljiv SF strip u OGROMNOM i odličnom DW izadnju.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000