forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog maxi 24. - Old Boy 3.

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
LudensovPotrcko Posted - 05/11/2021 : 19:57:39
Ako nije Escherovo stubište, ne priznajemo!Scenarij: Barbato, Di Gregorio, Gualdoni
Crtež: Grassani, Montanari

Broj originala 24.

Već dostupno na shop.strip-agent.hr

Od ponedjeljka na ostalim prodajnim mjestima.
20   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
dariohead Posted - 14/12/2021 : 06:07:47
Baš dobar Maxi! Crtež me podsjetio na rane epizode koje su crtali M&G. Sve u svemu, raznolike i zanimljive priče. Oldschool u dobrom smislu.
Deers Posted - 08/12/2021 : 20:37:03
Pročitao i ostatak.

Craven road 7 je zbog "najave" ispao možda lošiji od onoga što stvarno jest. Neobično strukturirana priča ali nekako mi fali prave emocije. Možda je do crteža koji mi se čini lošiji od prve priče. Cijeli taj gubitak stana je nekako previše usiljen. Sam kraj je u duhu epizode dosta nepovezan. U smislu da je cijela epizoda kako nekakav patchwork, nasilu sklopljen.

Kineske kutije se s druge strane poigravaju sa Dylanom. Opet imamo skakanje sa priče na priču. Rađe bih da su se više bavili pričom na foru Trumanovog showa jer mi je taj segment bio najzanimljiviji. Kako i cijela ta priča o identitetu. Nešto što je Di Gregorio radio i u prošlom maxiju (ne, ne sjećam se priče ali sam išao provjeriti).

Sve u svemu, nije loše. čak su me i M&G iznenadili. Ali samo malo.

@Sarghan

Sve tri priče imaju metastripovski segment: str. 93 i 170
Deers Posted - 07/12/2021 : 23:32:37
Pročitao Ludilo Petea Brennana. Meni ovo nije trashasto vec DoktorWhuasto (znam, lako se zabuniti). Usprkos nategnutom sljedu događaja, priča je dinamična i drži pažnju. Ima i previše teksta kako što smo često naviknuti s tim da je tu gore jer ispada da likovi više pričaju nama nego međusobno. Sve u svemu, zadovoljan sam. Kraj je takoder dosta neobičan pa se radujem Izgubljenim stvarima.
Deers Posted - 13/11/2021 : 19:57:23
Hvala Sarghane! Znači ipak idem do kioska.
Barker Posted - 13/11/2021 : 09:27:46
Da, da , cini se zanimljiv broj.
Sarghan Posted - 13/11/2021 : 00:19:06
Iznenađujuće pristojan maxi. Ako bih morao ocijeniti, sve tri priče su negdje oko 6-7.

Ludilo Petea Brennana je još jedna (Barbatičina) priča o ukletoj kući, ali sa trash elementima i jednako trash spinom. Takoreći, ako je villa Remington bio "ozbiljni" trash, onda bi ovo bio trash b-produkcije. Unatoč pokojem glupom trenutku i elementima, moram priznati kako mi je priča držala pažnju. A najbolje od svega, na kraju postoji twist s jednim potencijalno "kronološkim" elementom koji je povezan sa preporodnom pričim VEC 154 "Izgubljene stvari" (isto Barbato). Potencijalno je pod navodnicima jer se ne sjećam najbolje jel su akteri baš isti, ali JAKO podsjećaju na njih. Potvrđujem kako je ovo usko povezano s glavnim akterima priče "Izgubljene stvari", o čemu će Ludensovi čitatelji moći detaljnije pročitati kroz pola godine.

Craven Road 7 je...netipični Gualdoni. Kao što sam naveo na početku topica, ova je priča najavljena kao "Old boy" varijanta #346 "...i u prah ćeš se vratiti" i to je djelomično točno. Točnije, na sredini priče Dylan također biva deložiran, a na kraju vraća svoj stan. Ipak, "slučaj" kao da je cijelo vrijeme u pozadini priče, a u prvom planu kao da je riječ o epizodi o Dylanovom stanu, ali na način da je povezan sa starim kontinuitetom. Takoreći, u ovoj priči gotovo kao da su kontinuitet i glavna priča u prvom planu, a "priče" gotovo kao i da nema jer naglasak svako malo skače na nešto drugo iako je Dylanov stan cijelo vrijeme u prvom planu. Ono što mi se osobno nije svidjelo što su pokazali vlasnika Dylanovog stana uz objašnjenje da je on "kupio stan od prethodnih vlasnika" (jedan od njih je bio vlasnik kazališta Grand Guignol iz #31, kao što je spomenuto u istoimenoj epizodi) i na početku mi je to djelovalo jako razočaravajuće. Ipak, na kraju se shvaća zašto je to tako odlučeno. Kad sam već kod kraja, i ova priča ima nekih glupih i WTF momenta (zadnjih nekoliko stranica sa "vlasnicom"), ali generalno...priča mi je također držala pažnju. Ponavljam, jako čudno strukturirana priča s jednako čudnim razvojem, gotovo kao da je više zabilješka iz Dylanovog života koja je imala za cilj staviti važnost na Dylanov stan nego zasebna priča. Doslovno, kao prava "epizoda" iz Dylanova svakodnevnog života. Bonus poen je što se na zadnjih nekoliko stranica ponovno vraća odvjetnica Lee Riker (iz SD 60 "Loših misli" i #176 "Projekt"), iako nigdje (kao ni u ostalim pričama u ovom broju) ne postoje reference na te epizode kao što smo do sada navikli.

Kineske kutije mi djeluje kao priča inspirirana po istoimenom filmu iz 1997 gdje se odvija nekoliko zasebnih priča. Autor je Di Gregorio i ovo je donekle u stilu njegove prethodne priče iz prethodnog maxija. Počela je kao zešći WTF sa glupim elementima zbog sam mislio kako će ovo biti najgora priča ovog maxija, ali na kraju je ispala krajnje...efektna, kao i sve Di Gregoriove priče. Takoreći, ovo je još jedna Di Gregoriova priča koja se bavi Dylanom i njegovim likom/serijalom (ovo je druga priča u ovom maxiju koja probija metafizičke okvire stripa sa spominjanjem Dylana kao strip junaka i sprdnje na račun njegove zaručnice mjeseca), koja opet ubija Dylana, ali i koja prikazuje jednog ozbiljnog Groucha (čak mu se daje i pravo ime). Na neki način, ova priča u sebi objedinjuje duh Sclavijevih WTF nabacanih scena koje su na kraju povezane u smislenu cjelinu, najboljih elemenata iz Di Gregoriove kratke priče LU GIG 16d "Jedan, nijedan i sto tisuća" i Rujuovog "Drugog", a dodatni bonus je što veliku ulogu u cijeloj priči ima i Cagliostro! Možda nije najbolja priča u ovom maxiju, ali mi je najdraža zbog druge polovice stripa.

Po meni, ako se zanemari nekoliko glupih elemenata u svakoj priči karakterističnih za maxi ediciju, ovaj broj je (iznenađujuće) vrlo pristojan. Naravno, M&G kvare konačni dojam, mada im se povremeno omakne koji odličan kadar. Ako ništa drugo, najbolji Old Boy maxi.
Kruger Posted - 11/11/2021 : 21:43:58
Ne, ipak su oba izašla 10.11.
Kruger Posted - 10/11/2021 : 15:04:42
Tekx klasik je jučer stigao. Morat ću sutra provjeriti.
ivan_micic Posted - 10/11/2021 : 10:55:52
quote:
Originally posted by zlatan bihac

quote:
Originally posted by ivan_micic

Došao jutros, skupa sa novim klasik texom blekova osveta


To novi team up Tex i Blek?


hehe, da, Black
zlatan bihac Posted - 10/11/2021 : 10:33:53
quote:
Originally posted by ivan_micic

Došao jutros, skupa sa novim klasik texom blekova osveta


To novi team up Tex i Blek?
ivan_micic Posted - 10/11/2021 : 07:58:20
Došao jutros, skupa sa novim klasik texom blekova osveta
delboj Posted - 09/11/2021 : 15:28:05
A moguće da nije, čim niko ne potvrđuje.
Space Marine Posted - 09/11/2021 : 10:43:09
Je li došao na kioske?
Dr.GonZo Posted - 08/11/2021 : 15:06:16
Danas nije bio na kiosku...možda sutra
DOMI Posted - 06/11/2021 : 13:36:48
odlično
Deers Posted - 05/11/2021 : 22:24:51
quote:
Originally posted by Sarghan

Ključna riječ je "NAVODNO". Po reakcijama koje sam tada čitao je više djelovalo kao da je to Rrobeova navlakuša i da priča uopće nema veze s tim.

Štoviše, ovo je opis sa SBE sajta vezano za tu priču:

"Dylan Dog is on the trail of the new owner of his apartment, damaged by a disastrous water leak, to ask her to pay for the costs of repairs. But the research becomes more complex than expected ... What mystery hides the enigmatic woman?"


Ako ništa drugo, javim kad pročitam čisto da znaš da'l da uštediš pare
Može! Inače ne hejtam baš baš toliko Gualdonija kao scenarista, imao je on i dobrih ideja. Kao urednik je nažalost trebao biti kao i Burattini, nečija produžena ruka.

Fun fact, Gualdoni je jedan od rijetkih scenarista, ako se ne varam, van Recchionija i Bartolija (i kasnije Uzzea) koji je pisao jednu John Doe epizodu. I ta je bila What if?
tosha Posted - 05/11/2021 : 21:20:46
Šta je ovo?? Nie zagor jel ovo neki strip isto?
Sarghan Posted - 05/11/2021 : 21:09:59
Ključna riječ je "NAVODNO". Po reakcijama koje sam tada čitao je više djelovalo kao da je to Rrobeova navlakuša i da priča uopće nema veze s tim.

Štoviše, ovo je opis sa SBE sajta vezano za tu priču:

"Dylan Dog is on the trail of the new owner of his apartment, damaged by a disastrous water leak, to ask her to pay for the costs of repairs. But the research becomes more complex than expected ... What mystery hides the enigmatic woman?"


Ako ništa drugo, javim kad pročitam čisto da znaš da'l da uštediš pare
Deers Posted - 05/11/2021 : 20:58:49
AAAAUUURRRGH!

Što mi radiš Sarghane! Taman mislio preskočiti zbog M&G!
Sarghan Posted - 05/11/2021 : 20:48:09
Zanimljivost vezana za priču "Craven Road 7":

Ovaj maxi je originalno izašao u (približno) isto vrijeme kao i završetak prvog narativnog niza Dylanovog preporoda, #346 "...i u prah ćeš se vratiti". Po rječima iz originalnog uvodnika ovog maxija, Gualdonijeva priča "Craven road 7" je zamišljena kao varijanta #346, ali prilagođena za "stari" univerzum u kojem još nije došlo do novih promjena. Samim time, ove priče su navodno tematski i idejno slične (pa su zato i objavljene u isto vrijeme), ali je realizacija navodno (drastično) različita, baš kako bi se naglasio novi "preporođeni" Dylan iz redovne serije i "stari"/klasični Dylan iz Oldboy unvierzuma.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000