forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 ČK PREDSTAVLJA - Dani peska

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Melusine Posted - 25/12/2021 : 11:31:44
IZVRSNA EME DE JONG DONOSI NAM ORIGINALNU I NESVAKIDAŠNJU PRIČU O TZV. PRAŠNJAVOJ ČINIJI I KLARKU, MLADOM FOTOGRAFU, ČIJI ĆE VAS PUT UVUĆU U EMOTIVNI VRTLOG NA SKORO 300 GRAFIČKI IZVANREDNIH STRANA!

„DANI PESKA“ na LETEĆEM STARTU po ceni od 2.210 dinara!Format 20,8 x 29,7 cm
Povez Tvrd
Broj strana 288
Štampa Kolor
Serijal STARI KONTINENT

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Dani%20peska%20Prelistavanje%20ff.pdf

Iako ovaj strip pripoveda epizodu iz istorije, vrlo bi lako mogao postati priča koja govori o budućnosti.

Dani peska su potresna i nezaboravna priča iz pera talentovane autorke Eme de Jong, inspirisana stvarnim životnim pričama, punim hrabrosti i želje za opstankom uprkos nedaćama. Tema klimatskih promena izazvanih čovekovom rukom povezuje prošlost sa sadašnjošću, pa je dokumentarni karakter priče o Prašnjavoj činiji danas relevantniji nego ikad pre.

Sjedinjene Američke Države, 1937. Usred Velike depresije, dvadesetdvogodišnji fotograf Džon Klark dobija posao u tek osnovanoj Agenciji za zaštitu farmi da zabeleži teške životne uslove u Prašnjavoj činiji, regiji koja pokriva središnje i južne države SAD, kako bi se farmerske muke iznele pred šire narodne mase.

Međutim, kada započne realizaciju svog projekta, Klark shvata da oni koje treba da snimi nisu skloni saradnji, pošto ne vide kako će im nekoliko fotografija pomoći u očajničkoj borbi protiv kobnih oluja prašine. Što više snima, to više otkriva prave razmere njihovog usuda, te počinje da preispituje sopstvenu ulogu i odgovornost u toj tragediji...

„DANI PESKA“ na Letećem su startu u okviru Novogodišnje Stripomanije Čarobne knjige, u striparnicama „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu i TC „Kalča“ u Nišu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 2.210 dinara, od subote, 25. decembra, do četvrtka, 30. decembra 2021. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 2.470 dinara, a u ostalim knjižarama 3.299 dinara.
21   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
knauso Posted - 15/03/2022 : 21:54:00
Svakako nismo naucili nista.
Ali cisto da se zapise/nacrta svaka glupost pa da ostane pribelezeno :)
kasper Posted - 15/03/2022 : 12:01:45
quote:
Originally posted by knauso

quote:
Originally posted by kasper

nije ovaj strip ostavio nikakav utisak na mene. crtez mi se ne svidja, to pod jedan. drugo, svedok sam i prevelike muke koje je ovde pristutna. nek ema lepo dodje u srbiju, gde lepo imamo spregu naopake vlasti i prijatelja sa istoka i zapada gde se desavaju slicne stvari poput ovih u stripu. pustite vi tu americku sirotinju od pre II svetskog rata, receno je o njoj sve sta trebaPoenta je u tome kako nerazmisljanje o posledicama dovodi do katastrofa, ovo je jedan od razloga za kolaps ekonomije u celom svetu 30-ih. Tako da nije globalno o amerima, nego kako treba nesto da naucimo iz njihove gluposti.ok to za ameriku, al nek dodju u srbiju, 20te godine ovoga veka da vidimo kako je danas, da vidimo sta smo to naucili
knauso Posted - 15/03/2022 : 11:51:10
quote:
Originally posted by kasper

nije ovaj strip ostavio nikakav utisak na mene. crtez mi se ne svidja, to pod jedan. drugo, svedok sam i prevelike muke koje je ovde pristutna. nek ema lepo dodje u srbiju, gde lepo imamo spregu naopake vlasti i prijatelja sa istoka i zapada gde se desavaju slicne stvari poput ovih u stripu. pustite vi tu americku sirotinju od pre II svetskog rata, receno je o njoj sve sta trebaPoenta je u tome kako nerazmisljanje o posledicama dovodi do katastrofa, ovo je jedan od razloga za kolaps ekonomije u celom svetu 30-ih. Tako da nije globalno o amerima, nego kako treba nesto da naucimo iz njihove gluposti.

kasper Posted - 08/03/2022 : 09:47:22
nije ovaj strip ostavio nikakav utisak na mene. crtez mi se ne svidja, to pod jedan. drugo, svedok sam i prevelike muke koje je ovde pristutna. nek ema lepo dodje u srbiju, gde lepo imamo spregu naopake vlasti i prijatelja sa istoka i zapada gde se desavaju slicne stvari poput ovih u stripu. pustite vi tu americku sirotinju od pre II svetskog rata, receno je o njoj sve sta treba
karven Posted - 24/02/2022 : 12:55:29
Jerry Krause Posted - 16/02/2022 : 12:45:13
Nisam odavno ništa uzimao od Čarobne knjige, jednostavno mi je fokus zanimanja daleko od njihovih izdanja koje posljednjih godina izdaju.
Ali ovaj strip mi je odmah zaokupio pažnju. Tematika izrazito intrigantna, iako nisam imao pojma o ovim pješčanim olujama u Americi u prošlosti svakako me privlačio i taj edukativni faktor iz ovog stripa.

Jako emotivna i lijepa priča koja ne može a da te ne uvuče u njenu srž, a pijesak i prašinu gotovo da osjećaš u sebi koliko je sve to dobro predočeno. Svakako da je za to zaslužan i prekrasan Emin crtež koji je sve to fantastično dočarao. Prikaz pješčanih oluja za naježiti se.
Šteta što strip duže ne traje iako ima veliki broj stranica, ali brzo se čita uz to izvanredno vizualno iskustvo.

9,3/10
Gil-galad Posted - 08/02/2022 : 20:02:00
Gil-galad Posted - 30/01/2022 : 16:09:47
U jubilarnom, petom, izboru najznačanijih stripova objavljenih u prethodnoj godini za B/A, strip godine - Dani peska...
https://www.beforeafter.rs/kultura/stripovi-koji-su-obelezili-srpsku-strip-scenu-u-2021/
jagodanbg Posted - 27/01/2022 : 00:53:10
Ma jok, i onako vecinu stripova prodam posle čitanja.
anto Posted - 26/01/2022 : 19:15:23
quote:
Originally posted by jagodanbg

Tek sam poceo sa citanjem, procitao prvo poglavlje, ali moram da pohvalim izuzetan kvalitet samog izdanja. Obicno se ne opterecujem tim stvarima, ali ovo se bas vidi i oseca, ovako debeo strip u A4 formatu a sve zategnuto kao praćka!


već te vidim za par godina kako,kao i mnogi od nas,pljuješ i kritikuješ po nedostacima izdanja,tehničkim i dizajnerskim omaškama,a bogami i prevodilačkim.
A bio si tako opušten i kul stipofil!
jagodanbg Posted - 25/01/2022 : 13:17:08
Tek sam poceo sa citanjem, procitao prvo poglavlje, ali moram da pohvalim izuzetan kvalitet samog izdanja. Obicno se ne opterecujem tim stvarima, ali ovo se bas vidi i oseca, ovako debeo strip u A4 formatu a sve zategnuto kao praćka!

Edit: završih i sa čitanjem. Odličan strip. Čak mi je pomalo i žao što se tako brzo čita 🙂
Ernie Pike Posted - 10/01/2022 : 22:28:09
quote:
Originally posted by star-duster

Strip je veoma dobar. Itekako vredi pročitati. A ako poželite još nešto na sličnu temu, onda je svakako ogromna preporuka čuveni roman "Plodovi gneva" nobelovca Džona Stajnbeka. Jedna od najboljih knjiga koje sam pročitao.John Ford je snimio odličan film po tom romanu. Henry Fonda u glavnoj ulozi. Preporuka.
anto Posted - 10/01/2022 : 22:17:45
a i u Interstelaru imamo ovu priču.
star-duster Posted - 10/01/2022 : 20:46:21
Strip je veoma dobar. Itekako vredi pročitati. A ako poželite još nešto na sličnu temu, onda je svakako ogromna preporuka čuveni roman "Plodovi gneva" nobelovca Džona Stajnbeka. Jedna od najboljih knjiga koje sam pročitao.
Peyo Posted - 08/01/2022 : 22:26:35
quote:
Originally posted by anto

Strip o jednom prirodnom fenomenu za koji nisam znao,a koji se desio u SAD,tridesetih prošlog veka,kada je u periodu od nekoliko godina u predelu velikih ravnica (Kanzas,Oklahoma...) zbog velikih suša i obrađivanja velikih površina (odnosno uništavanja travnatih predela),došlo do "peščanih problema",što je izazvalo katastrofalne posledice po ekonomiju i zdravlje stanovništva tih (mahom) ruralnih oblasti.Prvi put sam taj fenomen vidio u filmu o Woodyju Guthrieju, na početku filma je to prikazano i može se steći dojam kakva je to bila katastrofa.

Inače, film se zove Vlakom prema slavi/Bound for glory (1976) i od mene velika preporuka za pogledati ga.

https://mojtv.hr/m2/film.aspx?id=11084

https://en.wikipedia.org/wiki/Bound_for_Glory_(1976_film)
anto Posted - 08/01/2022 : 19:32:33
Strip o jednom prirodnom fenomenu za koji nisam znao,a koji se desio u SAD,tridesetih prošlog veka,kada je u periodu od nekoliko godina u predelu velikih ravnica (Kanzas,Oklahoma...) zbog velikih suša i obrađivanja velikih površina (odnosno uništavanja travnatih predela),došlo do "peščanih problema",što je izazvalo katastrofalne posledice po ekonomiju i zdravlje stanovništva tih (mahom) ruralnih oblasti.
Fotograf Džon Klark je angažovan od strane Agencije za zaštiti farmi da fotkama zabeleži teške životne uslove ne bi li vlada mogla da adekvatno reaguje,pa će se ovaj mladi čovek naći u tom nesrećnom usudu, i sa ljudima čiju tragediju treba da ovekoveči,proživeti zajedničku patnju.

Strip se čita brzo i lako,uz prelepe crteže holandske autorice,i drago mi je da se ČK odlučio na nešto krajnje friško iz BD kuhinje,jer ovo delo zaslužuje da ga imamo u domaćem izdanju.
Tehnički aspekti,dizajn i ostali detalji su bez zamerki,Grafostil jako dobar.

4/5
naker Posted - 02/01/2022 : 20:39:53
Ljudi emigriraju i napuštaju svoja rodna mesta iz raznih razloga, dok se kod nas sreća traži drugde usled društveno-ekonomsko-geopolitičkih razloga, tako su kod drugih zemalja ljudi prinuđeni na taj čin zbog prirodnih nepogoda. Nisam puno znao o peščanim olujama koje napadaju pojedine američke države pre čitanja ovog stripa tako da strip nosi sa sobom nezanemarljivu edukativnu vrednost jer kao da nije dovoljno što Velika ekonomska kriza sve pogađa već ljudi moraju da se bore i sa prirodom i peščanim olujama, pesak koji nadire, stvara osećaj kao da se davimo, tonemo, živi pesak koji guta ljudske živote i što se više borimo da se izvučemo iz peska mi tonemo sve dublje i dublje.. Fotograf bi sa svojim aparatom trebao "uhvatiti" realnu sliku stvari ali kakav čovek moraš biti pa da pasivno posmatraš ljude u nevolji bez da im pomogneš, a ako se fotograf previše približi objektu koji slika rizikuje da izgubi fokus, i bukvalno i figurativno..

Od Eme mi se svideo njen strip Povratak jastreba osičara i dalo se naslutiti da tu ima potencijala za nešto više, Dani peska su me i crtački i pripovedački prijatno iznenadili i sigurno će se za ovaj strip naći mesta u top 10 listi pročitanih naslova u 2021
Red Marquis Posted - 27/12/2021 : 13:57:46
Već sam pisao ranije pa da se ne ponavljam...dajte ovom stripu šansu, (uz Bluberija naravno) najjači strip ove Stripomanije.
Jozzinelli Posted - 27/12/2021 : 07:06:58
Ovo me na prvi pogled, iskreno, ne zanima...
going going Posted - 26/12/2021 : 21:22:23
Ovome se posebno radujem!
Hercule Poirot Posted - 25/12/2021 : 12:16:48
Ovo mi djeluje interesantno...

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000