T O P I C R E V I E W |
Paka01 |
Posted - 18/08/2009 : 20:09:34 Ajd, zanima me koliko nas tu ima, ljubitelja heavy metala i sličnih pravaca
Šta se sluša u zadnje vrime, ide li se na koncerte, kupuju li se cdovi? Ja sam se u zadnje vrime zakačio na novi Amorphis potpuno da bi se nakraju razočara kad su otkazali koncert u Zagrebu, a jedan su mi od dražih bendova.
Uglavnom, eto, pišite, preporučajte i tako to ako ima volje itko... |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Sneaksie Thiefsie |
Posted - 08/11/2024 : 20:05:05
|
Poli |
Posted - 08/11/2024 : 15:15:01
|
Poli |
Posted - 08/11/2024 : 10:36:12 In tako so se včeraj po dolgem času v naše kraje vrnili meni najljubši kiviji. Menza pri Koritu, 8. 11. 2024, in sonični atmosferični brutal udarec imenovan ULCERATE.
Fuck yeah, top shit!
Venezuelskih predvozačev skoraj nisem povohal, dva komada, a to ni bilo to. Morda na platah niti ne zvenijo tako slabo, a ve se zakaj smo se včeraj zbrali.
Ker je bilo med obema skupinama ravno dovolj časa, da prešnofam merch sem se zapodil v "poljski" kotiček (možakar, ki je prodajal za mizo naj bi bil Poljak) iščoč kakšen Ulcerate LS, kratkih majic imam itak že preveč in jih že talam mulcu. Drek, samo dve... Poli pa tudi ni prebrskal žepov preden je šel od doma in sem imel itak par € premalo pri sebi za LS. Ok, gremo na TS potem. Ker je Stare into death and be still eden od albumom desetletja in meni osebno najbolje sproduciran metal album vseh časom je bila izbira lahka, motiv z naslovnico pa tudi obstajal. Bom vzel po koncertu, da še majice ne svaljkam pri sebi, že tako sem imel flis in Mgla hoodie s seboj, ki jih je bilo treba opasati.
Postavim se nekam na sredino dvoranice, bolj proti sprednjemu koncu in čakamo. Pred tem si vstavim nove ušesne čepke pa, da vidimo, a so za kaj. Nek čuden intro udari, wow, tole pa ni bilo pričakovano (me zanima, če ga imajo na celi turneji ali je bila domača fora - j/k). Potem pa udarijo. Jasno, pričakovali smo večino komadov iz zadnjih dveh albumov in res smo dobili 5 novih, 3 iz SIDABS ter za bis še eno staro klasiko Everything is fire. https://www.setlist.fm/setlist/ulcerate/2024/menza-pri-koritu-ljubljana-slovenia-5b512bbc.html
Res me je zanimalo kako bo Hoggard vse skupaj izpeljal v živo, navsezadnje so le trio, ki pa v studiu oz. za albume posname več kitarskih linij (pa čeprav sem si ogledal že ničkoliko live posnetkov). Kako to stisniti v živo, bo imel že posnete kitarske pejsaže, da bo vozil čez njih, "posname" sample med samim izvajanjem in ga ponovi, ko sam špila druge linije... pojma nisem imel. In še vedno nisem čisto prepričan, kaj točno sem včeraj slišal, ker na trenutke se mi je zdelo kot bi se vključila še ena kitara poleg "clean špilanja", potem je spet zmanjkala... Ampak kakorkoli, fantje so unikum. Kapo dol!
Sprva sem bil malo presečen, da band takšnega kalibra pride v tako majhno luknjico, a v njej so špilali med drugim tudi Napalm Death in še kdo od starosta. Pri Ulcerate pa tudi velja, da so fantje zgradili debel in visok zid okrog sebe, ki se je zmanjšal šele z zadnjima dvema platama. Pa še vedno dvomim, da jih povprečem metalec lahko prebavi, dokler ne odvrže predsodkov in se jim prepusti. Potem si njihov. Atmosfera, ki je bistveni del njihovega sveta, te pograbi in ne spusti.
O Jamieju sploh ni vredno izgubljati besed. Ve se, da je trenutno eden najboljših bobnarjev na svetu, ne le v svetu metala. Pa še to je premalo povedano. Če je Darkside majster činel, potem je Jamie njegova brutalna nadgradnja. In v živo to tudi pokaže. Obenem je še tonski majstor, kot se šika. Res kapo dol pred fantom!
Aha, čepki. LOL Stare sem danes vrgel proč, pred dnevi pa kupil 10 kom. ... nekih. In ja, med pavzo (pred Ulcerate nastopom) si jih vstavim, nato poslušam prva 2 komada s čepki, a sem jih nato tudi izruval in do konca poslušal brez. Mislim, da sem slišal več brez njih kot sem pred leti z njimi, ko smo največkrat imeli katastrofalen zvok tam v 90-ih in piskanje po ušesih še cel naslednji dan, če ne še kak dan dlje. Danes je že bistveno bolje kot je bilo včeraj po koncertu doma, tako da ja, če je zvok kot se šika, ne bo nobenih težav kasneje.
Preden se je trio vrnil z bisom se je dvorana že kar spraznila, kar pomeni, da je bilo kar nekaj naključnih obiskovalcev. Si mislim, da je kar težko pasti v Ulcerate svet tako na suho ter v živo.
Za tisti ščepec več bi morali fantje zašpilati še There is no horizon, da bi se mi povsem odpeljalo. A ko sedaj gledam letošnje setliste vidim, da imajo zacementiran material, samo na kakšni večji veselici pristavijo še 2-3 komade. Aha, v Granadi so 31. 10. špilali Undying as an Apparition namesto Undying as an Apparition, kar je bolj kot ne izjema.
Aja, torej po koncetu šibnem takoj do mize z merchom, da vzamem moj top album še v bombažni različici, ampak dobim racku! Poljak pravi, da so vse že prodali. Bobr kurwa!!! Gledam malo čukasto v 3pm, kao koji kurac naj zdej vzamem... mah nič, pobašem potem rdečo majico z novim motivom in čao. Poljak se še zahihita, da bo za božično darilo in grem.
Nič, album leta 2024 smo sedaj slišali še v živo in letos ga res ne more nič več prekositi. Ta mesec izide še zaključek Djevel trilogije (ki bo kick ass glede na 2 komada, ki sta zaenkrat na voljo z njega) in še njih bi si želel videti v živo od trenutno najbolj vroče robe. Morda v začetku prihodnjega leta?
|
Poli |
Posted - 07/11/2024 : 17:08:10 A veceras ULCERATE festa uz venezuelsku BM podrsku.
|
Poli |
Posted - 04/11/2024 : 16:16:03
Ovih dana je u obrani domovine svoj zivot izgubio Микола Состін (Mykola Sostin, 22. 6. 1985 - 29. 10. 2024) iz Harkiva, između ostalih bandova je svirao i u Drudkh. Pridruzio se vojsci u avgustu/kolovozu 2024 i sluzio u 25. zasebnoj desantnoj brigadi zracno-desantnih snaga Oruzanih snaga Ukrajine. https://novynarnia.com/2024/11/04/na-fronti-zagynuv-odyn-z-najkrashhyh-udarnykiv-ukrayiny-mykola-amorth-sostin/ https://www.metal-archives.com/artists/Amorth/474
|
fler |
Posted - 03/11/2024 : 02:06:12 https://www.muzika.hr/gojira-se-vraca-u-zagreb-senzacija-s-olimpijade-dolazi-na-salatu/
Ono, bend postoji skoro 30 godina, a ovaj stavi "senzacija s olimpijade"..
Nebitno, rado ću ih opet pogledati uživo.
|
Poli |
Posted - 30/10/2024 : 21:56:23
|
Sneaksie Thiefsie |
Posted - 25/10/2024 : 21:03:55 https://edition.cnn.com/2024/10/15/entertainment/guitarist-jake-e-lee-shooting-las-vegas/index.html
|
Poli |
Posted - 25/10/2024 : 17:08:43 I novi Schammasch album koji izlazi danas
|
ivanl |
Posted - 21/10/2024 : 18:43:40 quote: Originally posted by mamlaz
Ps. RIP Paul😪😭
Si vidija... jbg. Tuzno mi ga je bilo vidjeti u sedmom mjesecu... bas tuzno. Donjeli ga i iznjeli sa pozornice. Sad mi je nekako drago sto sam ga vidio, (vidjeli), zadnji put. Legenda. Iako mi je sve to golemu tugu uradilo, taj atipicni nastup, da ne kazem koncert, jer doslovno je kazao; mogu otpjevati samo tri pjesme, ako budem jos, crknut cu... Bas tuga.
Ne znam za cugu. Bit ce mi bas u knap s obvezama. Vodim starijeg gore. Mogu pokusati. Ne obecajem... |
mamlaz |
Posted - 21/10/2024 : 17:43:49 Ps. RIP Paul😪😭 |
mamlaz |
Posted - 21/10/2024 : 17:42:57 Se vidimo mozda na kojoj cugi? |
ivanl |
Posted - 19/10/2024 : 16:47:53 quote: Originally posted by mamlaz
Ili na Dream theather sljedeci vikend?
Ide |
mamlaz |
Posted - 19/10/2024 : 13:51:38 Ili na Dream theather sljedeci vikend? |
mamlaz |
Posted - 19/10/2024 : 13:41:51 Ide li tko na Kreator, Antrax, Testament u Milano? |
Poli |
Posted - 18/10/2024 : 23:23:01 Ima i drugacijih stvari i pristupa u black metalu, recimo ovaj Sveđanin. Mozda bi se ovo moglo dopasti onima kojima u principu BM ne sjedne, kao i njeznijim dusicama. Covjek ima stila svojim pristupom.
|
Poli |
Posted - 18/10/2024 : 07:59:24 Jos jedan single sa novog albuma koji izlazi sljedeci mjesec. Mislim da ce zakljucak ove trilogije biti prejeben. Djevel ftw!
A Corpsegrinder ima sada i svoju majicu... predstavljam vam covjeka i njegov Vrat! (fotka sa koncerta u Lj 13. 10. 2024)
|
Sneaksie Thiefsie |
Posted - 03/10/2024 : 18:28:52 umro Dave Allison |
Poli |
Posted - 28/09/2024 : 19:04:26 vratili nam se i ovi Poljaci
Odium Humani Generis - Międzyczas (2024) aka Međuvrijeme
|
Poli |
Posted - 28/09/2024 : 13:24:17 Oujea! Konacno i novi Blood Incantation album koji izlazi za cca tjedan dana! Ha ha, a i koliko se potrudili sa videom za ovu 20-minutnu stvarcicu sa njega, odlicno!
|
Poli |
Posted - 28/09/2024 : 13:18:50 Poslije skoro 20 godina od svojeg drugog albuma, evi Englezi konacno izbacili novi album. Prejebeno, old school, surovo i catchy!
I da, to je zena na vokalu.
|
Poli |
Posted - 19/09/2024 : 18:16:33 quote: Originally posted by Poli
20. 9. 2024 nova pjesma kanadskih Panzerfaust. https://x.com/EisenwaldHammer/status/1835317654468567351
et voila
|
fler |
Posted - 19/09/2024 : 18:07:02 Vijest koja zapravo to i nije, Maideni opet na turneji.
Bokte, 50 godina benda..
Neće do nas ovaj put, no moglo bi se potegnuti do Budimpešte, hmm. Bilo bi mi baš žao da ih još jednom ne vidim.
|
Poli |
Posted - 18/09/2024 : 08:33:43 20. 9. 2024 nova pjesma kanadskih Panzerfaust. https://x.com/EisenwaldHammer/status/1835317654468567351
|
Poli |
Posted - 16/09/2024 : 08:15:22 A i ova poljska vjestica (samo godina dana mlađa od mene) me proganja, konkretno ova pjesma sa međunarodnog projekta Adaestuo i njihovog debija iz 2018 ... krv za krv!
|
|
|