forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: BATMAN 25 - Ukleti vitez

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Markos Posted - 09/11/2021 : 22:17:38


Mračni Vitez mora se boriti sa skrivenim strahovima, ludilom i duhovima, i sve to na najstrašniju noć u godini: Noć vještica. Svi dusi i zlodusi Gotham Cityja odabrali su Batmana za svoju metu. Strašilo, Ludi Klobučar, Pingvin... čak i duh Thomasa Waynea. Može li Batman zadržati zdrav razum kad više ne može vjerovati ni vlastitim osjetilima?

Usto, kada se Catwoman uputi u Italiju s Riddlerom kao pratnjom, nada se da će se malo odmoriti od Gotham Cityja. Ali posao uvijek nađe način da upropasti put... Dvojac ovjenčan nagradom Eisner, Jeph Loeb i Tim Sale (DUGA NOĆ VJEŠTICA, MRAČNA POBJEDA), predstavlja cjelovito izdanje UKLETI VITEZ, koje sadrži njihova tri specijala o Noći vještica i međunarodnu avanturu CATWOMAN: KAD SI U RIMU. Ovo izdanje sadrži i galeriju skica i crteža Tima Salea.

Batman 25 • Ukleti vitez • 360 stranica • Kolor • 212 x 320 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Jeph Loeb • Crtež Tim Sale • Prijevod Zoran Veles • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 9.11.2021. • Cijena 250 Kn

https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/batman-25-ukleti-vitez/724/
22   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
naker Posted - 30/06/2023 : 22:24:40
Strahovi / U svakom pogledu korektna priča, ali vidi se da su se autori ovde tek uhodavali i učili kako da međusobno sarađuju, prave stvari od ovog dvojca dolaze kasnije. Obratiti pažnju na kraju priče kada ženska na brazilskim plažama uči španski kako bi se sporazumela sa brazilskim policajcima.. Ameri i opšta kultura

Ludilo / Priča inspirisana Alisom u zemlji čuda, napredak u odnosu na prvu priču.

Duhovi / Priča inspirisana Božićnom pričom Čarlsa Dikensa. Najbolji rad od tri priložena. Ko je fan čuvenog crtaća Batman: The Animated Series ne bi trebao propustiti ovaj strip jer crtež iz ove tri priče vidno vuče inspiraciju iz tog crtaća.

Catwoman: Kad si u Rimu / Priča pokriva odsustvo Catwoman između #5 i #12 poglavlja iz stripa Mračna pobeda istih autora. Ruku na srce pojedini delovi ove priče vređaju zdrav razum. Mogu da razumem što je u priču ubačena Cheetah zbog sukoba dve "mačke", ali nema tog multiverzuma gde Selina po snazi može da parira Cheetah. Dijalozi na italijanskom jeziku na kojima insistira Loeb su na nivou ranih dana Google Translate-a, a šta tek reći za punokrvnog italijanskog mafijaša sa Sicilije koji se zove Guillermo?! Ne znam jel to Loeb pravi running gag na svoj račun jer je i u prvoj priči ove knjige pomešao španski i portugalski, ali ovo su baš naivne i početničke greške. Na stranu ove tehničke stvari, sama priča i smisao cele radnje da Catwoman odlazi u Rim kako bi pronašla sebe i svoj identitet je po meni neuverljiva i loše napisana.

No manje bitno u svakom slučaju, ceo strip u suštini igra na kartu seksipila Catwoman, i to radi odlično. Tim Sale je fenomenalan crtač, nisam mislio da može bolje od Duge noći, ali razuverio me je jer je u Mračnoj pobedi za stepenicu bolji, a u ovoj priči je uspeo da nadmaši i samog sebe. Pretpostavljam da svako ima svog omiljenog crtača Batmana, ali meni Tim Sale bez problema ulazi u top 3. Moraću uskoro da bacim pogled na Superman for All Seasons kada već niko neće da ga objavljuje.


Pohvale za samo izdanje jer ovo što je Tim Sale uradio zaslužuje da se gleda na XXL formatu, milina od crteža. Jedino ostaje žal što je izabrana po meni previše generička naslovnica, mnogo mi je pakosnija ona gde je Batman vezan i naopačke se krčka iznad zapaljene bundeve dok su ostali zlikovci okupljeni oko vatrice, a cela naslovnica ofarbana u narandžastom tonu Halloweena

don_draper Posted - 20/04/2023 : 14:54:38
Treći uradak ovog dvojca i ponovno je taj motiv Noći vještica.

Priča u DNV me oduševila i jako je dinamična kronika godine ranog Batmana. Ovaj dvojac je imao sjajan osjećaj za atmosferu Gothama, teatralnost kakva je krasila Batmana 20.stoljeća i mračnu atmosferu Bruce Waynea i njegov neispunjen život. Taj pomalo gothic Batman s minimalističkim krupnim prizorima je uvijek podsjećao na legendarni Animated Series iz 90-ih.

Ukleti vitez je skup od 3 kraće priče, sve u vezi s Noći vještica, gdje na 3 različita načina Batman se bori istovremeno s negativcima, ali i svojom psihom. Vrlo zanimljivo postavljena ideja, pogotovo jer su 2 priče naišle tek kasnije, spontanim idejama. Nema ovdje pouzdane, linearne naracije i puno toga su halucinacije i prisjećanja, ali stilski nikada to ne nalikuje na kaos, već vrlo uredne table i jasni stilski odmaci u nestvarnim dijelovima. Jasna je inspiracija i britanskim književnim klasicima u 2 priče te je posebno zanimljivo vidjeti Batmana u takvim predlošcima. Neodoljiva je ta atmosfera i prigušena emocija u Batmanovoj naraciji i koegzistenciji njega i Brucea. Sale i Loeb su ovdje odradili sjajni spin na Halloween, ali i dobri psihološki portret Gothama i njegovog zaštitnika.

Drugi dio knjige je priča o Catwoman, When in Rome. U njemu Selina putuje u Rim, kao bijeg od Gothama, ali i u potrazi za istinom o svom životu. Neminovni su kriminalistički obračuni, poznata lica iz Gothama i ponovno halucinatorni dijelovi. Baš kao i Bruce, i Selina je osoba s dosta pitanja i podvojenosti u svom životu. No, ovaj strip to prikazuje u ležernijem, vrckavijem tonu, koji odgovara uz nešto dinamičniji i manje ozbiljan crtež, ali je svejedno efektan i pomalo mračan. Sama priča je nešto slabija jer se neke stvari previše vrte ukrug i nema tolike detektivske napetosti kao s Batmanom.

Sveukupno, jako dobra kolekcija, premda nije jaka i cjelovita kao DNV.

4.5/5
dapazin Posted - 10/03/2023 : 10:35:45
Ulovio na aukcijama, nisam imao pretjerana očekivanja, ali je cijena bila dobra.

I bome, iznenadio sam se, ovo je jako jako dobro. Prve dvije Batman priče su vizualno nestvarno dobre, scenaristički dosta jake. Treća je vizualno na razini, ali scenaristički me nije baš previše uzela - vjerojatno zato što je Dickensov predložak izlizan dozlaboga. Ali sve skupa kao cjelina - vrhunski.

When in Rome s druge strane je jako zanimljiv primjerak. Po dojmovima na forumu očekivao sam kataklizmu, ali bome me zabavilo podosta. Glupasto je, naivno je ali je zabavno, dinamično i ima super energiju. Također, ovo je potencijalno jedan od najbolje nacrtanih stripova koje sam čitao (ilitiga gledao), svaki panel je mini remek djelo. Jedina mana, koja mi je poprilično zasmetala u nekim trenucima je potpuna seksualizacija Catwoman. Nemam ništa protiv iskazivanja oblina, sve pet, ali ovo je na trenutke odavalo dojam srednjoškolca koji crta i prodaje ekipi iz razreda crteže profesorice matematike na koju će drkat doma ili nešto.

Ali sve skupa - odličan paket, fantastično izdanje.
jaki Posted - 23/10/2022 : 00:42:37
Samo jedan je Ukleti vitez a to nije ovaj.
sawitch Posted - 22/10/2022 : 23:43:35
Procitao upravo.

Ovo mi malo postaje preterano u vezi Betmena i ludila i roditelja i grupe zlikovaca. Pa jebemu, moze li neka epizoda proci bez toga? Gde je neki dobar krimic ili samo jedan zlikovac. Ili nesto bez ludila i pseudointeligencije. A o roditeljima da ne pricam.

Ova prica sa Selinom mi je malo unela zivosti i dobra je.
Chui Posted - 30/04/2022 : 17:30:38
quote:
Originally posted by zveles

Ne, nisi skužio. To je stvarno istina. Loeb je malo izmijenio svoj scenario na molbu Salea, kako bi je on na nekoliko panela mogao nacrtati u novom kožnom kostimu.


Aaaaaaa ok
zveles Posted - 30/04/2022 : 16:25:06
Ne, nisi skužio. To je stvarno istina. Loeb je malo izmijenio svoj scenario na molbu Salea, kako bi je on na nekoliko panela mogao nacrtati u novom kožnom kostimu.
Chui Posted - 30/04/2022 : 16:13:07
quote:
Originally posted by zveles

quote:
Originally posted by Paka01

Ma daj, pa priča nema smisla niti malo Ali da, Sale je na Catwoman možda odradio posao života, skupa sa Superman For All Seasons.Fun fact. Zašto je u stripu Selina izgubila prtljagu kad je stigla u Rim? Samo zato da bi je Sale mogao nacrtati u kožnom kostimu.joj pa radi se o američkom superherojskom stripu, nemojmo picajzlit
zveles Posted - 30/04/2022 : 14:05:55
quote:
Originally posted by Paka01

Ma daj, pa priča nema smisla niti malo Ali da, Sale je na Catwoman možda odradio posao života, skupa sa Superman For All Seasons.Fun fact. Zašto je u stripu Selina izgubila prtljagu kad je stigla u Rim? Samo zato da bi je Sale mogao nacrtati u kožnom kostimu.
Chui Posted - 30/04/2022 : 13:41:52
quote:
Originally posted by Paka01

Ma daj, pa priča nema smisla niti malo Ali da, Sale je na Catwoman možda odradio posao života, skupa sa Superman For All Seasons.


Ma ok je priča, niš posebno, više podloga za divan crtež i malo mačjeg grebanja al nema veze
Paka01 Posted - 30/04/2022 : 13:36:40
Ma daj, pa priča nema smisla niti malo Ali da, Sale je na Catwoman možda odradio posao života, skupa sa Superman For All Seasons.
Chui Posted - 30/04/2022 : 13:34:43
Evo pao je i ukleti vitez u kombiju, lijepi uvod u dugu noć vještica, nakon prve epizode gdje se dvojac tek zaigrao već u sljedeće dvije sve sjeda na svoje mjesto. A kad si u Rimu mi sjeda kao zgodan završni touch, sama priča je ok, al vizualno je predivna a od prve pojave u noći vještica mi je super sjeo lik catwoman tako da mi je drago da je dobila i svoju epizodu. Loeb & Saletov Batman serijal mi je definitivno jedan od najdražih batmanovih serijala, a Fibrina izdanja bomba. Čisti užitak za čitanje i gledanje.
Chui Posted - 16/04/2022 : 20:00:17
Malo sam ga online prelistao, baš predivno izgleda, veselim se kompletiranju Loeb/Sale Batmana u Fibrinom izdanju. I to što prije to bolje 😊
Aco Posted - 07/02/2022 : 10:42:49
Vizualno sjajno ali uglavnom je sve na isti kalup - plejada negativaca, malo plakanja za roditeljima,spektakl od crteža sa puno splasheva..i to je to.
Od kraćih, Duhovi su najbolji. Slično je i Lee Bermejo odradio u Batman:Noel.
Catwoman - onako, odrađeno tek toliko da jest. Ali crtački rastura.

Sve u svemu - milina je imati kompletu kolaboraciju Loeb/Sale u fibrinoj biblioteci Batman
Shaner Posted - 13/12/2021 : 23:10:00
Je.

alexts Posted - 13/12/2021 : 22:51:54
Da li je ova priča tu sadržana?

https://www.youtube.com/watch?v=ZmVncfasMg8
Paka01 Posted - 13/12/2021 : 22:44:46
When In Rome jedino i valja zbog fantastičnog crteža. Scenaristički ima više rupa nego švicarski sir, ne mogu zamisliti situaciju da to želim opet čitati.
KuntaKinte Posted - 13/12/2021 : 22:25:12
Kad si u Rimu mi je najbolje nacrtani (i obojeni) Saleov strip, a na ovom velikom formatu izgleda božanstveno. Bilo je ovde već diskusije na nekim drugim temama o scenariju i priči, meni je to sve skroz korektno i dovoljno dobro da Loeb iskoristi svu raskoš lokacije i Saleovu najkreativniju fazu, da nam daju nešto zaista vizuelno spektakularno.
Ostale stripove nisam ranije čitao, ali jedino mi je Duhovi dobar, ostali su za zaborav.
Ovo mora da se ima u kolekciji, a ja ću sigurno mnogo puta da mu se vraćam, ako ništa drugo samo da ga listam i gledam.
going going Posted - 11/11/2021 : 01:49:35
Ovome se posebno radujem!
Aco Posted - 10/11/2021 : 17:45:53
MIslio pitati kako je moguće da ima ovaj strip 300+ strana kad je Hounted Knight dosta tanak, i onda vidim da je u fibrinom izdanju i Catwoman : WHen in Rome.

Tako da svaka čast na tome.

Paka01 Posted - 10/11/2021 : 13:59:30
Ne treba, možeš direktno. Ovo je prva kolaboracija Loeba i Salea na Batmanu, nakon nje idu Duga Noć Vještica i Mračna Pobjeda.
delboj Posted - 10/11/2021 : 13:45:29
Treba li za čitanje ovoga neko predznanje iz starijih albuma?

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000