forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Ultras Posted - 15/06/2010 : 00:00:05

Prvih 59 godina !

15. jun 1961 - 15. jun 2020

Zagor - tekst o junaku

Zagor - recenzije

Zagor - facebook

Zagor - Sergio Bonelli Editore25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Qwertz Posted - 24/06/2022 : 16:57:29
quote:
Originally posted by Hercule Poirot

Još bi nam samo trebao susret Zagora i Dampyra. Ali, kad je mogao nesretni B. Barron...


Ma, zašto ne? Dok Zagor i Dampyr love vampire po šumama i nekim dvorcima, Chico bi mogao naletiti u Istru na pršut i medicu
Hercule Poirot Posted - 24/06/2022 : 16:54:37
Još bi nam samo trebao susret Zagora i Dampyra. Ali, kad je mogao nesretni B. Barron...
Poncho Posted - 24/06/2022 : 16:23:02
quote:
Originally posted by prop_ovednik

Pročitao i ja Rakosija. Brat Rauch je probao smistiti sve, od Drakule do Olivera Twista u jednu priču i, nažalost, mašio. Previše stvari dešava se samo od sebe, jer, eto, Rakosi je odredio da ide final countdown i sad priprema teren za bitku. Zagor i Chico do Londona dolaze brzo i efikasno, od samog Londona malo i ništa, Austrija preskočena, dođemo u neko selo i tamo juracamo i kad sve izgleda gotovo dragi Čiko spasi dan i završna bitka traje pet vinjeta.

Prvo par pohvala - atmosfera prve priče: odlična. Della Monicin crtež top. Naslovnice jako dobre. Činjenica da samog Rakosija ne vidimo dugo, tamo do četvrtog dijela u lice, isto dobra odluka. Chico dobije malo veću ulogu - dobra odluka. Zagorova napetost, u pojedinim trenucima i nemoć, dosta dobro opisano.

Ali sve je to malo za ono što vidim kao promašaj: neiskorištenost settinga i Europe. Mlake emocije Zagora i Fride. Ylenie Varga ubačena bez reda i smisla, suludo, samo da visi tamo. Zagor suštinski donosi loše odluke i radi gluposti i tu i tamo više smeta nego koristi. Rakosijeva cijela ideja zadnjeg sukoba je samo - ajde ti dođi do mene na moju zemlju. Završna bitka i završne scene - razočaranje. Od ovakvih se stvari radi (ili pokušava) epika, nešto grande i veliko, a ne opet, po tko zna koji put, sukob na zaleđenom jezeru koje propada... Ajde bato, batali to...Morat ću se nekako dočepati tih epizoda... vidim da Rauch nastavlja biti vječna velika nada koji nikako da isporuči. A to je lik koji je projektiran da nastavi kad Bure napokon prestane drmati serijalom.
Qwertz Posted - 24/06/2022 : 16:06:01
quote:
Originally posted by Poli


Zagor i protiv Dampyra? Ma neeee... samo se salimo.


Zagor i Dampyr skupa love Rakosija po brdovitom Balkanu.
E, taj bih crossover volio vidjeti.
Poli Posted - 24/06/2022 : 16:04:56

Zagor i protiv Dampyra? Ma neeee... samo se salimo.prop_ovednik Posted - 24/06/2022 : 11:39:29
Pročitao i ja Rakosija. Brat Rauch je probao smistiti sve, od Drakule do Olivera Twista u jednu priču i, nažalost, mašio. Previše stvari dešava se samo od sebe, jer, eto, Rakosi je odredio da ide final countdown i sad priprema teren za bitku. Zagor i Chico do Londona dolaze brzo i efikasno, od samog Londona malo i ništa, Austrija preskočena, dođemo u neko selo i tamo juracamo i kad sve izgleda gotovo dragi Čiko spasi dan i završna bitka traje pet vinjeta.

Prvo par pohvala - atmosfera prve priče: odlična. Della Monicin crtež top. Naslovnice jako dobre. Činjenica da samog Rakosija ne vidimo dugo, tamo do četvrtog dijela u lice, isto dobra odluka. Chico dobije malo veću ulogu - dobra odluka. Zagorova napetost, u pojedinim trenucima i nemoć, dosta dobro opisano.

Ali sve je to malo za ono što vidim kao promašaj: neiskorištenost settinga i Europe. Mlake emocije Zagora i Fride. Ylenie Varga ubačena bez reda i smisla, suludo, samo da visi tamo. Zagor suštinski donosi loše odluke i radi gluposti i tu i tamo više smeta nego koristi. Rakosijeva cijela ideja zadnjeg sukoba je samo - ajde ti dođi do mene na moju zemlju. Završna bitka i završne scene - razočaranje. Od ovakvih se stvari radi (ili pokušava) epika, nešto grande i veliko, a ne opet, po tko zna koji put, sukob na zaleđenom jezeru koje propada... Ajde bato, batali to...
Poncho Posted - 24/06/2022 : 10:50:11
Pročitah Misteriozni Pueblo dvojca Bure&Bane. Majko mila šta je ovo.

Sama ideja uopće nije loša, neka varijacija na kultni Sedam gradova Cibole a i još je Toninelli imao priču di stare grke i legendu o zlatnom runu smješta u sjevernu Ameriku. Sve su to elementi za jednu uzbudljivu Indiana Jones/Martin Mystere pustolovinu. Ali to je ipak naš Bure! Udavio je sa objašnjavanjem svake jebene sitnice i ubio bilo kakav tempo. Flashbackove da ne spominjem,izgleda da su mu dosadile kritike na korištenje tog scenarističkog trika i odlučio je ubaciti jedno 3-4 flashbacka koji su unutar flashbacka i stvorio je neki bolesni flashbeck inception. Lik se počeo otvoreno s prijezirom rugati s mazohistima koji ga čitaju.

Priča nije bez dobrih elemenata al je sve u svemu prepuna teških promašaja. Neke pustolovine i nema, zapravo se priča sastoji od naganjanja po pustinji, i to jako monotonog i neispirativnog. Uz to su negativci više puta "eliminirali" progonitelja pa onda se opet čudom čude kako nisu.

Sama struktura scenarija je šuplja i kao što rekoh zagušena najbanalnijim objašnjavanjima. Meci s po metra frcaju oko junaka i slične gluposti. Na kraju i jedini upečatljiv lik glavne negativke je uništen. Još je Bure sve to razvukao na milijun stranica, milijun stranica bez prave radnje i atmosfere s 0 uzbuđenja, da o nekoj epici i ne pričam.

Bane je tu valjda dao koliko može kad je priča tako bezvezna i neispirativna (uspiješ imati potragu za blagom aleksandrijske knjižnice i bit dosadan). Face glavnih likova su nažalost promašene, ni Zagor ni Chico ne liče na sebe. S druge strane Zagorova vižljavost i okretnost je dojmljivo dočarana. Ima zanimljivih vinjeta, ali kako su mnogi primjetili predkraj ove zamorne priče i bane se zamorio i jedva privukao sve ovo kraju. Pred kraj su svima crte faca ošle u kurac. A krajoliku se nije moglo pomoć, sve je tako monotono i bezveze da je valjda pred kraj banetu bio već pun kurac svega.

Jezgrovito bi ovu priču mogli opisati kao Sedam gradova Cibole za siromašne, al to nam ne bi dovoljno dočaralo kako je ova potencijalno odlična priča bezvezna i gubitak vremena.
jasa Posted - 22/06/2022 : 01:01:40
tako baš, deus ex machina sa Čikom bi možda imao smisla da smo vidjeli malo više akcije izmešu R i Z, naguravanja, ozbiljnosti, ovako bezidejno, banalno ... Ylenia je nazor tu, bezveze baš, još je nacrtana mlako-premlako ... Hellingen je usran, evo sad i Rakoši, pomalo je usran i Kandraks onim povratkom, tone Zagi naš ...
igor 12 Posted - 21/06/2022 : 06:27:02
quote:
Originally posted by jasa

Pročitao sam Rakošija! I to u jednom dahu.
Uživao sam kao dijete, ali kad se sve slegne, dojam je razočaravajući.

Prva sveska je vrhunska, pršti od tjeskobe, obećava puno, ali već druga, iako je dolazak u London odličan, pokazuje besmisao dolaska u isti. Ostala tri broja su puna akcije, ponekih dobrih detalja, ali i bezveznih likova i banalnosti. Rauch je počeo kao Boselli, ali je brzo pao na nivo modernog Burattinija. Sve je nekako nabacano i banalno da se ne mogu oteti dojmu da je Zagorova ciljanja publika populacija 8-12 godina, a može bolje. Pa Rauch je to super uradio u "Husarima nedavno", kako sad ovako. Još crtež, auuu, ko dade Venturiju da crta tri nastavka. Prvi dio s Londonom je trebao biti inteligentnije smišljen, trebao je imati makar tri nastavka. Drugi dio je morao crtati neko drugi i to ili Pesce, moj favorit, ili Laurenti/Chiarola jer je možda previše za Della Monicu sve, morao je biti duži s obzirom na sadržaj, likovi su morali biti bolji, dublji pa da se nekad i vrate. Rauch je ovaj put najviše prišao Stokerovom Drakuli iako je vidljiva inspiracija iz mnogih djela. Ovo je vjerovatno priča sa najviše krvi u Zagoru, ima i ispadnutih očiju, odrubljenih glava (kako je Bure ovo dozvolio, a i ovi iznad :O, naravno, meni je to plus). Osjećao sam se domaće čitajući drugi dio kada je Zagor jako blizu (Slovačka/Austrija), ali je preloše da se nije prikazalo više tadašnjeg ambijenta Centralne Evrope, možda i neki dobar filler. Da se vratim na Venturija, generalno nije loš, neke stvari je nacrtao super, ali vampire, vukodlake i žene preloše crta, a oni nose ovu priču, trebali su mu dati neki filler u Beču, tu bi bio super. Tuga, zagorovska tuga, ogroman potencijal, Rauch je super, ali su trebali dovesti Bosellija da mu asistira ovdje, ipak je Rakoši prebitan nemesis i nije zaslužio ovakav tretman tako blizu svom domu :) Naslovnice sjajne, prva za TOP 5 ikad, druga tako-tako, čudan prizor, ostale odlične. Della Monica sjajan još jednom, 10ka!!! Venturiju 8ica za prikaz gradova i običnih stvari, 2 za scene sa čudovištima, dakle ukupno 2.

Ukupno: 6/10 sa putem od 10ke, preko 8ice, 6ice na 4ku ...u dlaku isti dojam, baš razočaravajuće.
početak u darkwoodu dobar, nije loša atmosfera u londonu(ima par dobrih obrata) unatoč rauchovim klasičnim vampirima koji sikću, prijete, skaču ali ih je lako poraziti i tako uklanjaju karizmu s rakosija, putovanje vlakom mi je ok., akcija i horor, no to nesretno finale s rakosijem, taj prvi susret zagora i rakosija oči i uči nakon dvadeset godina od bosellija-kako traljavo i nemaštovito od raucha, baš kao i finalna borba.
ukenjo je i s deus ex machina pristupom (čiko i rakosi), ylenia potpuno izgubila karizmu.
della monica rasturio, venturi mi je onak,dobar,sve dok ne počne crtati rakosija, onda sve ode u k...c. i atmosfera i radnja i finale.
baš razočaravajuće i kilavo, nisam to očekivao od raucha. cijela ta duga priča nije mi ništa drugo doli implicitno i eksplicitno podsjećanje na nolittinu i castellijevu priču s rakosijem + stokerov drakula, a sve to sugerira na rauchovu nemaštovotost u priustupu ovome.
jasa Posted - 21/06/2022 : 00:38:22
Pročitao sam Rakošija! I to u jednom dahu.
Uživao sam kao dijete, ali kad se sve slegne, dojam je razočaravajući.

Prva sveska je vrhunska, pršti od tjeskobe, obećava puno, ali već druga, iako je dolazak u London odličan, pokazuje besmisao dolaska u isti. Ostala tri broja su puna akcije, ponekih dobrih detalja, ali i bezveznih likova i banalnosti. Rauch je počeo kao Boselli, ali je brzo pao na nivo modernog Burattinija. Sve je nekako nabacano i banalno da se ne mogu oteti dojmu da je Zagorova ciljanja publika populacija 8-12 godina, a može bolje. Pa Rauch je to super uradio u "Husarima nedavno", kako sad ovako. Još crtež, auuu, ko dade Venturiju da crta tri nastavka. Prvi dio s Londonom je trebao biti inteligentnije smišljen, trebao je imati makar tri nastavka. Drugi dio je morao crtati neko drugi i to ili Pesce, moj favorit, ili Laurenti/Chiarola jer je možda previše za Della Monicu sve, morao je biti duži s obzirom na sadržaj, likovi su morali biti bolji, dublji pa da se nekad i vrate. Rauch je ovaj put najviše prišao Stokerovom Drakuli iako je vidljiva inspiracija iz mnogih djela. Ovo je vjerovatno priča sa najviše krvi u Zagoru, ima i ispadnutih očiju, odrubljenih glava (kako je Bure ovo dozvolio, a i ovi iznad :O, naravno, meni je to plus). Osjećao sam se domaće čitajući drugi dio kada je Zagor jako blizu (Slovačka/Austrija), ali je preloše da se nije prikazalo više tadašnjeg ambijenta Centralne Evrope, možda i neki dobar filler. Da se vratim na Venturija, generalno nije loš, neke stvari je nacrtao super, ali vampire, vukodlake i žene preloše crta, a oni nose ovu priču, trebali su mu dati neki filler u Beču, tu bi bio super. Tuga, zagorovska tuga, ogroman potencijal, Rauch je super, ali su trebali dovesti Bosellija da mu asistira ovdje, ipak je Rakoši prebitan nemesis i nije zaslužio ovakav tretman tako blizu svom domu :) Naslovnice sjajne, prva za TOP 5 ikad, druga tako-tako, čudan prizor, ostale odlične. Della Monica sjajan još jednom, 10ka!!! Venturiju 8ica za prikaz gradova i običnih stvari, 2 za scene sa čudovištima, dakle ukupno 2.

Ukupno: 6/10 sa putem od 10ke, preko 8ice, 6ice na 4ku ...
anto Posted - 18/06/2022 : 07:53:24


Mignacco&Romeo:Zagor - Zarobljenica Hurona (Ludens,Kolor Zagor #13)

Malo sam se pogubio sa svim tim detaljima iz Zagorovog sveta,jer kad sam nekad bio aktivan čitač nije bilo toliko poveznica kao danas - nekoliko glavnih sporednih likova,par puta se neki master protivnik vrati i tako to,a danas koju god avanturu da uzmeš,nekoliko puta te podsećaju na nešto što je bilo nekad,a ima veze sa tim što se dešava.
Doduše,ovde se sećam Banaka,indijanca koji se pojavljuje u Rečnoj patroli,a oko koga se vrti ova priča.
U principu,kao i kod ostalih junaka,smatram sve te propratne serijale drugorazrednim,često i nečitljivim,ali ova epizoda je korektna.Nema tu nekih propusta,glupavih rešenja i tako to,priča klizi korektno,a kako je strip namenjen mlađima,verujem da će oni uživati u njoj.
Crtež je ok,u boji to izgleda lepo,možda je stil,isto kao i sama priča više namenjen mlađima,što je i normalno.

3/5
Poncho Posted - 15/06/2022 : 20:36:07
Pročitah Rauchov "Povratak Zimske Zmije", dosta hvaljena priča kao i sam Rauch kojeg vidin opće mijenje vidi kao veliku bijelu nadu. Žao mi je što remetim konsenzus al nema tu ništa. Ova priča nije loša al nema tu ništa izvanredno, jedan rutinski odrađen povratak starog lika kompaktno upakiran u malo stranica. Ništa tu nije naročito loše al nije ni dobro. To mi je sažetak cijelog Rauchova rada. Lik je kao neka nogometna nada koja je uhvatila 28-u godinu, ono momak dosad si morao isporučiti. Tu ima maksimalno kapaciteta za popunit zapisnik i odigrati zahvalnu ulogu kad treba rotirati roster ili ukrasti malo vremena pred kraj utakmice.
leKrava Posted - 10/06/2022 : 11:03:39
Kad nisi ljubitelj oficijalnih Bonelli verzija (veliki je jos ok ali mali limeni je ruzan za popizditi) napravis svoju (jos nije pofarban)i jedna super mini verzija

Deers Posted - 10/06/2022 : 09:35:17
Podsjeti me, kako izgleda? Znam da sam negdje vidio ilustraciju ali sada ne mogu naći.
sumohrvat Posted - 10/06/2022 : 09:21:52
Ako i objave naši nadam se da će koristiti Piccinellijevu naslovnicu....
jaki Posted - 09/06/2022 : 16:12:00
quote:
Originally posted by Qwertz

Kakve su šanse da ovo uskoro osvane na hrvatskim kioscima?


Nikakve.
Kupi ZS.
Cromwell Posted - 09/06/2022 : 12:38:20
Ludens ima tendenciju iznenaditi preko ljeta tako da ima šanse.
Nadajmo se da će to ljeto biti ovo.
Qwertz Posted - 09/06/2022 : 10:10:31
Kakve su šanse da ovo uskoro osvane na hrvatskim kioscima?
Spock Posted - 09/06/2022 : 07:06:00
Nova Texova Zagorova recenzija:

https://www.stripovi.com/recenzije/mladi-tex-willer-mtx-vczs-36-bandera/2843/
zac Posted - 06/06/2022 : 15:27:56
[url=https://postimages.org/][/url]


🔝
leKrava Posted - 04/06/2022 : 22:24:20
hvala
Qwertz Posted - 04/06/2022 : 21:39:59
https://youtu.be/H7irtrrh9aw
Mislim da je ovo gore video gdje pokazuje skulpturu.
leKrava Posted - 04/06/2022 : 20:47:59
moze link?
jaki Posted - 04/06/2022 : 20:29:32
Pogledaj njegov video na youtubu.
leKrava Posted - 04/06/2022 : 20:21:50
quote:
Originally posted by zac

[url=https://postimg.cc/N5XXzy7h][/url]jesi to sam radio (modelirao, printao itd.) ili je kupljeno?
Koje su dimenzije, izgleda ogromno?

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.37 seconds. Snitz Forums 2000