T O P I C R E V I E W |
DeeCay |
Posted - 15/11/2011 : 02:02:15 Martin Mystère Džentlmen arheolog

Ovaj topic ni izdaleka nije dovršen!!! |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Caglio |
Posted - 24/05/2023 : 22:12:44 Smrtonosni ujed pokusavam nabavit vec jedno vrijeme preko potraznje, jer sam cuo stvarno samo dobre stvari, nazalost nikako da mi netko uleti s libellusom. Prve dvije od Mr.Jinxa su mi genijalne, Dorian Gray prolly najbolja epizoda Martina do sad, imam i cetvrtu ( beskrajno sjecanje ), al bi radije procitao tu osvetu Mr.Jinxa prije, uglavnom odlicne epizode su :)
Da se razumijemo ima mi Marti bas super epizoda, ali nisu mi te prve toliko, a zbilja su najhvaljenije. Giganti mi se nekako cine kao najbolje price do sad, radujem se dosta i Jasparu, citao sam davno cudo od djeteta ( i sada cu ga opet procitat ), a onda imam i onaj BIS broj ( trece pojavljivanje )
Kako sam dosao do kolekcije strip agenta, sada malo na random citam i te novije, pa malo starih i tako to, gustam ( : |
stripadzija |
Posted - 24/05/2023 : 20:18:12 A, jebi ga, "zlatno doba" je bilo pre 35 do 40 godina, malo ga je pregazilo vreme. Mada neke epizode drže nivo i posle toliko godina. Mislim da su oko 25. epizode one 3 priče i Smrtonosni ujed? Probaj njih... Ili sve sa Mr. Džinksom... |
Caglio |
Posted - 24/05/2023 : 18:45:31 Hvala, nikako da se posteno uhvatim citanja Martina, poceo sam Gigant 1, ali nikako procitat, zadovoljan sam jer imam feeling da je ok stivo koje se cita malo duze. Procitao sam doduse Kameni sarkofag i Kraljicu od Sabe, not bad, bilo mi zao Jave, trebao je trpat dok je bilo prilike ( :
Gigantima 2 i 3 se radujem takodjer
Jedina mala zamjerka mi je tom "zlatnom dobu" kako ga masa ljudi zove, jer mi stvarno nisu epizode nesto posebno dobre, Strava u Providenceu i Mac Kralja Arthura mi iskacu, ovo ostalo mi nije toliko posebno dobro, osobito kad usporedjujem sa tipa prvih 20ak Dylana |
stripadzija |
Posted - 20/05/2023 : 13:26:44 quote: Originally posted by Caglio
Pozdrav, nisam dugo dosadjivao sa svojim pitanjima za MM znalce, pa evo sada nekoliko pitanja za ekipu koja mi može pomoći. 3. Gigant broj 3 - ljudi u crnom - postoje li neke epizode koje bi zbilja trebao pročitati prije nego pročitam istoimeni gigant, tipa da je nešto baš krucijalno za priču 4. Ako mi netko može preporučiti nekoliko epizoda strip agenta/ludensa koje su vas se dojmile
Hvala
3. Ne, Gigant 3 počinje potpuno novi narativni tok, koji se posle spominje u kasnijim epizodama, ali nema ništa pre toga. 4. Slobodna Dalmacija/Ludens/Strip Agent po mom izboru i po sećanju, jer nisam čitao te epizode bar 15 godina 6. Deset godina poslije 40. Obiteljski posao 41. Doktor Mystere 53. Kameni sarkofag 54. Kraljica od Sabe (ulazak Moralesa kao scenariste u serijal) |
stripadzija |
Posted - 20/05/2023 : 13:14:47 quote: Originally posted by Dwayne_Looney
quote: Originally posted by Caglio
Hvala gospon Dwayne, iskreno čitajući vaše komantare na neke recenzije, mislim da imamo sličan ukus :) beskrajno sjećanje imam ali nisam ni znao da je Jinx tu, doduše nemam osvetu, a i za jaspara mi fali srednji broj. Uglavnom sad znam kako kontinuirano čitati
Nema na čemu, nemoj me persirati. Čitam redovno postove, zapazio sam te, ali kad uhvatim vremena ću redom sve tvoje baš da vidim to o sličnosti ukusa. Inače, ima s Jinxom još toga u drugim edicijama, ja sam čitao samo Almanah "Povratak Mister Jinxa" i to je vrlo dobra priča.
I meni je Almanah vrlo dobra priča, ali je još bolja ako si pročitao prethodne epizode sa Mister Jinxom. Generalno te epizode kao serija imaju najinovativnije ideje u Martijevom serijalu. |
Dwayne_Looney |
Posted - 19/05/2023 : 16:34:58 quote: Originally posted by Caglio
Hvala gospon Dwayne, iskreno čitajući vaše komantare na neke recenzije, mislim da imamo sličan ukus :) beskrajno sjećanje imam ali nisam ni znao da je Jinx tu, doduše nemam osvetu, a i za jaspara mi fali srednji broj. Uglavnom sad znam kako kontinuirano čitati
Nema na čemu, nemoj me persirati. Čitam redovno postove, zapazio sam te, ali kad uhvatim vremena ću redom sve tvoje baš da vidim to o sličnosti ukusa. Inače, ima s Jinxom još toga u drugim edicijama, ja sam čitao samo Almanah "Povratak Mister Jinxa" i to je vrlo dobra priča. |
Caglio |
Posted - 19/05/2023 : 13:26:51 Hvala gospon Dwayne, iskreno čitajući vaše komantare na neke recenzije, mislim da imamo sličan ukus :) beskrajno sjećanje imam ali nisam ni znao da je Jinx tu, doduše nemam osvetu, a i za jaspara mi fali srednji broj. Uglavnom sad znam kako kontinuirano čitati |
Dwayne_Looney |
Posted - 19/05/2023 : 13:01:58 1. Jaspar se pojavljuje u epizodama: Čudo od djeteta (LIB 49) - Programirani čovjek (LIB 80) - Jasparov povratak (LIB 93) 2. Natezanja s Mister Jinxom u Libellusovim dosadašnjim izdanjima: Vrijeme nula (LIB 29) - Dani more (LIB 40) - Osveta Mister Jinxa (LIB 67) - Beskrajno sjećanje (LIB 79). Naravno, moguće da griješim. 3. Nisam čitao, ali vjerujem da će ti recenzija dati dobre upute: https://www.stripovi.com/recenzije/martin-mystere-mm-libg-3-ljudi-u-crnom/330/ 4. Ono što se mene dojmi nije nikog drugog, tako da... Većina priča o Jasparu i Mister Jinxu je recenzirana tako da....
|
Caglio |
Posted - 19/05/2023 : 12:11:44 Pozdrav, nisam dugo dosadjivao sa svojim pitanjima za MM znalce, pa evo sada nekoliko pitanja za ekipu koja mi može pomoći. 1. U Libellus izdanjima gdje se sve pojavljuje Jasper, tj ima li koja epizoda izuzev čudo od djeteta/jasperov povratak, gdje se mali pojavljuje , u glavi mi je da ima i treća epizoda, pa pomagajte. 2. Isto pitanje za Mister Jinxa, znam da je u vrijeme nula, pa Dorian grayu, a ima i epizoda koja se zove osveta mister Jinxa ( iako mi ta fali ) 3. Gigant broj 3 - ljudi u crnom - postoje li neke epizode koje bi zbilja trebao pročitati prije nego pročitam istoimeni gigant, tipa da je nešto baš krucijalno za priču 4. Ako mi netko može preporučiti nekoliko epizoda strip agenta/ludensa koje su vas se dojmile
Hvala |
emirem |
Posted - 11/05/2023 : 19:25:19 400! Cestitke! Kad se sjetim prvog broja na kioscima. Fijuuu. Prohujala vremena. Nije imao svoju prvu naslovnicu, kupio radi nekakvog modernog kauboja Điha Đila, a dobio bonus modernog arheologa kojeg volim i dan danas procitati. |
jaki |
Posted - 11/05/2023 : 11:32:23 iz baze Drugdje. |
Dwayne_Looney |
Posted - 11/05/2023 : 11:18:47 Tko je dedica iza Chrisa Towera? Ako sam i čitao nešto s njim, ne mogu se sjetiti. |
jaki |
Posted - 11/05/2023 : 10:00:49 What's going on with Altrove? The colors are disappearing, leaving only whites, blacks and grays. The phenomenon widens visibly, and even the mysterious base cannot contain it for long. How did it all start? Only a man called Spektor knows, perhaps, the way to ward off the birth of a world without colors, but the answers - if they exist - are hidden in his stories, who have as their protagonist the Detective of the Impossible, Martin Mystère!
The books taken care of by Alfredo Castelli, the new chapter of the story by Andrea Carlo Cappi “Zone Y”, a story of Uncle Boris and the new strip of gods Bonelli Kids! |
Salkan |
Posted - 11/05/2023 : 09:37:43 Nisam znao da Serž gaji simpatije prema Endži (i da se ne stidi). :) |
Quebrasco |
Posted - 11/05/2023 : 08:50:04 #400 Scenarij: Carlo Recagno Crtež: Giancarlo Alessandrini, Fabio Grimaldi, Alfredo Orlandi, Rodolfo Torti Kolor: Daniele Rudoni Naslovnica: Giancarlo Alessandrini

https://shop.sergiobonelli.it/martin-mystere/2023/05/09/albo/i-colori-impossibili-1023080/
Table: https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1683625998676.jpg--.jpg?1683625999000 https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1683625999452.jpg--.jpg?1683626000000 https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1683626000018.jpg--.jpg?1683626000000 https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1683626000558.jpg--.jpg?1683626001000 https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1683626001084.jpg--.jpg?1683626001000 https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1683626001688.jpg--.jpg?1683626002000 https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1683626002200.jpg--.jpg?1683626002000 https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1683626002772.jpg--.jpg?1683626003000 |
Caglio |
Posted - 05/05/2023 : 19:03:13 Dakle odluka je pala, do broja 120 libellus MM, nakon toga, kako je jaki savjetovao, Strip Agent, te onda Veseli Cetvrtak- ne znam doduse kako onda popuniti rupu izmedju to dvoje, al vjerojatno ako libellus ikad izda te brojeve. Zona X libellusova, price iz baze Drugdje VC, Giganti izgleda isto libellus ( imam ih vec nesto, pa eto ), uglavnom bit ce sareno... fali samo Slobodna Dalmacija....
Edit: Zapravo mozda ipak odustanem od veselog cetvrtka, em sto me srpski prijevod uzasno iritira, sada sam pogledao malo naslovnice VC izdanja i skuzio kakav font su stavili na strip, pa stvarno nisu normalni. Da mi je znati kojem je to debilu palo na pamet... |
Spock |
Posted - 04/05/2023 : 21:40:08 quote: Originally posted by Caglio
quote: Originally posted by Spock
Daaaa, drago mi je da ne se netko sjeća ( : Mislim da nisam tad čitao ne, vjerujem da sam se htio uhvatiti skupljanja, ali eto, prošle godine i tek pred malo sam se ponovno bacio na skupljanje.
Lijepo je vidjeti da si i ti i dalje vjerni MM fan i evo stvarno se radujem ponovno pročitati trinaesti znak i gospodaricu zmija .te dvije epizode su mi ostale u sjećanju kao dobre ( :
Ma super je što imamo još nekog tko čita i komentira Martyja.
 Usput, mislim da smo se i upoznali tamo još 2007. Ti si iz Rijeke, zar ne?
Yes upoznali smo se bili na jednom od Mafest promo okupljanja, sjecam se tebe, Renkya i Gastona ( : e da i mislim Kico ?
Tako je! Dobro se sjećaš.  |
Caglio |
Posted - 04/05/2023 : 21:28:45 quote: Originally posted by Spock
Daaaa, drago mi je da ne se netko sjeća ( : Mislim da nisam tad čitao ne, vjerujem da sam se htio uhvatiti skupljanja, ali eto, prošle godine i tek pred malo sam se ponovno bacio na skupljanje.
Lijepo je vidjeti da si i ti i dalje vjerni MM fan i evo stvarno se radujem ponovno pročitati trinaesti znak i gospodaricu zmija .te dvije epizode su mi ostale u sjećanju kao dobre ( :
 Usput, mislim da smo se i upoznali tamo još 2007. Ti si iz Rijeke, zar ne?
Yes upoznali smo se bili na jednom od Mafest promo okupljanja, sjecam se tebe, Renkya i Gastona ( : e da i mislim Kico ? |
Spock |
Posted - 04/05/2023 : 21:18:31 quote: Originally posted by Caglio
 Usput, mislim da smo se i upoznali tamo još 2007. Ti si iz Rijeke, zar ne? |
Caglio |
Posted - 04/05/2023 : 16:53:55 quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by Caglio Debeljuce su isto fora, koliko inace kosta takav broj u Eurima ? Ne mislim sada kad su rasprodani, nego kad izadje na kiosku
Debeljuce VČa ne izlaze na kiosk.Samo u knjižare i striparnice. Zadnja debeljuca od MR.NOa je koštala 25 eura.
To se ne cini prevelika cijena, sa obzirom da je unutra 600tinjak stranica ? Doduse to izdanje me nikad nije previse palilo. U jednu ruku mislim da je super, posto je stvarno puno epizoda i pokrivaju taj pocetni period, u drugu ruku, sa neke kolekcionarske strane, cini mi se da je te knjige jako tesko ostaviti u dobrome stanju ako ih se ide citati, cisto radi njihove debljine |
jaki |
Posted - 04/05/2023 : 14:08:11 quote: Originally posted by Caglio Debeljuce su isto fora, koliko inace kosta takav broj u Eurima ? Ne mislim sada kad su rasprodani, nego kad izadje na kiosku
Debeljuce VČa ne izlaze na kiosk.Samo u knjižare i striparnice. Zadnja debeljuca od MR.NOa je koštala 25 eura. |
jaki |
Posted - 04/05/2023 : 14:02:52 quote: Originally posted by Caglio
Kako je jaki rekao (: , glupi telefon koji mijenja rijeci ( :
  |
Caglio |
Posted - 04/05/2023 : 11:48:47 Daaaa, drago mi je da ne se netko sjeća ( : Mislim da nisam tad čitao ne, vjerujem da sam se htio uhvatiti skupljanja, ali eto, prošle godine i tek pred malo sam se ponovno bacio na skupljanje.
Lijepo je vidjeti da si i ti i dalje vjerni MM fan i evo stvarno se radujem ponovno pročitati trinaesti znak i gospodaricu zmija .te dvije epizode su mi ostale u sjećanju kao dobre ( : |
Spock |
Posted - 03/05/2023 : 21:15:43 quote: Originally posted by Caglio
Gospon Spock, pozdrav ( : Mi smo baš pred nekoliko godina i pričali o toj epizodi ( gospodarica zmija ), brkao sam je sa još jednom iz tog talijanskoga perioda, a kroz jedno tjedan dana bi napokon i trebala biti na mojoj adresi , pošto sam je osvojio na aukcijama, weeee
Što se tiče komentara na recenzije, bacit ću danas koji, pošto se pročitalo nesh epizoda , a nisam ih komentirao. Većinom jer zaboravim kakav mi je bio crtež u pojedinoj epizodi, a ne komentiram odmah nakon čitanja ( :
Aha, vidim da si i skratio nick?  Zar nisi tada te priče čitao? U svakom slučaju, drago mi je da si aktivan. |
Space Marine |
Posted - 03/05/2023 : 16:10:52 Baš dobro izgleda taj if edizioni Marti...dve priče, dve naslovne, dodaci se čine ok. Definitivno bi uzeo na kiosku.
Martin Mystere Klasik od strip-agenta :D |
|
|