forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: Kolorka 216 - Pet zemalja

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Markos Posted - 03/06/2022 : 22:30:50

U Angleonu, prosperitetnom kraljevstvu velikih mačaka, usijanje je na vrhuncu. Stari kralj Cyrus teško je bolestan, a njegova neminovna smrt budi apetite mnogih: djece, nećaka, prijatelja, dušmana... Riječju, kandže se oštre na sve strane. Nije nikakva tajna da junak Dhakenorske bitke odbrojava svoje posljednje ovozemaljske dane. Njegov nećak Hirus, ambiciozan i naprasit mladi tigar kojeg je odredio za svog nasljednika, sanja o tome da nametne svoju volju ostalim narodima Pet Zemalja. Ali kao i uvijek kada je riječ o velikim mačkama, ništa nije tako jednostavno kao što se na prvi pogled čini. Naime, nema tko nije bacio oko na prijestolje! Za to vrijeme susjedna kraljevstva pozorno prate situaciju, vrebajući i najmanji pogrešan korak kako bi se ustremila na Angleon...

Kolorka 216 • Pet zemalja • 348 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Lewelyn • Crtež Jérôme Lereculey • Prijevod Tony Šercer • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 3.6.2022. • Cijena 270 Kn

https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-216-pet-zemalja/783/
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
jerki44 Posted - 24/07/2023 : 11:07:58
Napokon ga se dokopao i mogu reći da je meni ovo stripčina. Dugo vremena nisam pročitao nešto i bio ovako zadovoljan.

Nakon pročitanog se slažem što su drugi napisali, ali meni to nije bio toliki problem. Ovo je razvodnjeni Game of Thrones i ima taj problem da se ne možeš povezati s likovima kao što to možeš u knjizi, da bi dobio WOU efekt nakon što ubije lika, ali to ne umanjuje kvalitetu.

Također smatram da cijeli subplot oko studenata je bio nepotreban ili pre dug.

Ostalo, mi je sve sjelo..razvijen svijet, likovi, priča sve je na vrhuncu.
Mislio sam da će mi najveći problem biti što su likovi životinje, ali to je skroz dobro ukomponirano u cijelu priču i na koji način su podijeljeni između sebe.

Jedva čekam nastavake.
Ocjena 9/10. Jako solidan fantasy.
dd fan Posted - 08/06/2023 : 19:29:46
Čuvar fjordova u letnjem periodu
alexts Posted - 08/06/2023 : 14:48:43
Da ne pominjem iščitavanja starih topika, od dosade itd.
alexts Posted - 08/06/2023 : 14:46:45
quote:
Originally posted by matori paraliticar

Koje mucenje citati ova podeljena misljenja za nekoga koji tek treba odluciti sta ce u vezi ovog stripa

Nego kako vi u HR kazete za "malu patku" ? :)
ne "pače" ?

Kojim jezikom ja pisem i govorim je tesko definisati
posto je mesavina reci iz Srbije (ipak pretezno odavde), Hrvatske i BiH.
Posto ne zivim ni u jednoj od tih drzava se ne opterecujem sto ne govorim ni pisem
"cisto".. nego sam zadovoljan dok druge razumem a i oni mene.
Govorim koliko toliko i cetri druga jezika ali to nije previse vazno u ovom kontekstu.
Eh kad bi neki od tih jezika bili francuski, italijanski i spanski :)

Šta sve napisa o sebi, samo kao zmija noge kriješ čime se baviš.

Nije da me interesuju tvoje lične stvari previše, nego me više zanima, ako se neko odseli za Skandinaviju, koji posao da nađe, a da ima kao ti, beskonačno slobodno vreme za piskaranja po forumu.
anto Posted - 08/06/2023 : 12:52:31
ne znam šta jedeš govna i dvoumiš se ako sam rekao da je strip odličan??
da ti ga uzimam?
matori paraliticar Posted - 08/06/2023 : 09:51:19
Koje mucenje citati ova podeljena misljenja za nekoga koji tek treba odluciti sta ce u vezi ovog stripa

Nego kako vi u HR kazete za "malu patku" ? :)
ne "pače" ?

Kojim jezikom ja pisem i govorim je tesko definisati
posto je mesavina reci iz Srbije (ipak pretezno odavde), Hrvatske i BiH.
Posto ne zivim ni u jednoj od tih drzava se ne opterecujem sto ne govorim ni pisem
"cisto".. nego sam zadovoljan dok druge razumem a i oni mene.
Govorim koliko toliko i cetri druga jezika ali to nije previse vazno u ovom kontekstu.
Eh kad bi neki od tih jezika bili francuski, italijanski i spanski :)
Aco Posted - 08/06/2023 : 08:33:10
quote:
Originally posted by Peyo

Pače skraćeno od dapače.

Zadnjih godina se češće koristi.

Zanimljivo. Nikad čuo do sada. Prvi put u ovom stripu pročitao.
sawitch Posted - 08/06/2023 : 07:57:35
Ja ne mogu docekati nastavak :)
izivko Posted - 07/06/2023 : 22:36:34
Ovo je i mene odbilo: puno šuplje priče, objašnjavanja, masa likova bez krvi i mesa. Crtež osrednji, bez emocija.
Peyo Posted - 07/06/2023 : 22:22:50
Pače skraćeno od dapače.

Zadnjih godina se češće koristi.

Manje iritantno i pismenije od "poštivam".

Aco Posted - 07/06/2023 : 21:36:17
quote:
Originally posted by Cromwell

Previše, ali zaista previše zagušljivih kadrova s dijalozima koji stripovski ne govore doslovno ništa. Crtač lijepo crta

Evo ja bih se složio s ovim. Nije mi se pretjerano svidjelo. Sastojci su tu, crtež je dopadljiv, ali ovo je ipak 2.liga u odnosu na slične stripove. Igra prijestolja? Može, ali ipak par levela niže.

Prva 2 albuma jako dobri, treba vremena za pohvatat tko je tko od likova (u čemu pomaže prvi predlist) i dosta je sve skupa zanimljivo, ali kako priča ide dalje onda dolazi do strašnog zamora. Posebno kad se uključe studenti i kad gej par kralj-sjenka krenu sa svojim beskonačnim razgovorima koji stvarno ne vode ničemu i ubijaju u pojam.
Između (nažalost na svega par stranica) dolazi do raznih obrta i šokantnih otkrića, ali ipak samo za kratko te opet ritam pada . Dolazi sve više i više likova (posebno kad se uključe studenti )i teško je pohvatati sve (bar meni).
Problem je u razlikovanju mačaka. Ispada da se ih najlakše razlikuje po boji kose odnosno frizuri. Tekstualna priča na kraju svakog albuma je ok, pomaže da bolje razumijemo neke događaje odnosno odnose među likovima.

Crtački je korektno, ali daleko od nečeg specialnog kad su životinjski likovi u pitanju. Nije me ničim oduševio. Odrađeno.

Ne kažem da je loše, ali da li mi treba 30 albuma ovog serijala? Mislim da ne.

E da. Po prvi put čujem za riječ "pače", npr:

"Večeras donosimo važnu, PAČE ključnu, odluku za budučnost našeg pokreta"

??
Shaner Posted - 17/03/2023 : 22:21:32
quote:
Originally posted by kasper

quote:
Originally posted by anto

super je što su životinjski likovi,a strip je bomba.

verovatno su u te svoje kalkulacije uracunali i tvoje postove na s.com

kasper Posted - 16/03/2023 : 14:23:27
quote:
Originally posted by anto

verovatno su u te svoje kalkulacije uracunali i tvoje postove na s.com
anto Posted - 16/03/2023 : 14:18:11
kasper Posted - 16/03/2023 : 12:09:31
ovde se neka ekipa strip autora iz druge lige sastavila, ono, verovatno rekose sebi nesto tipa... ljudi, a da nesto napravimo da nas narod pamti. i sad su tu oni dosli, gledali sta je akutelno, racunali kako strip da naprave da sto vise lici na nesto. rezultat ovde mi je da nije ovo nesto sto je pamtljivo, ono ok ide to citanje sto i jeste nesto. jedino sto me nervira jesu ti zivotinski likovi, uzas sta uradise
Red Marquis Posted - 12/03/2023 : 22:07:12
Zato što ako staviš da su ljudi, mnogo ti je veći rizik da ti raznorazni kenjaju i da se strip posmatra u drugom svetlu. Ovde svaka rasa može da ima i zle i dobre i glupe i bespoštedne i nikom ništa.
Onako bi bilo, evo ga...opet mi belci/muslimani/rusi/crnci ovi oni najgori...
Saale Posted - 12/03/2023 : 20:40:18
quote:

Već prilikom čitanja sam imao nekako čudan dojam.

Dobro (odlično?)je nacrtano, dobro (odlično?) je napisano, a nešto mi nedostaje, ne osjećam zadovoljstvo koje bi bilo rezultat toga.
Nedostaje mi humora (koliko ga može biti u ovakvim temama), pozitivnih likova ili barem nekih uz koje bih se vezao.

Nisam baš siguran, ali mislim da je Alex na DW forumu pitao , zašto je ovo antropomorfno? Možda je tu kvaka, da ljudi totalno drugačiji smer priče očekuju zbog životinjskih likova.
AleksandarN Posted - 12/03/2023 : 18:08:23
quote:

Po ovom tekstu trebalo bi biti 30 albuma u 5 ciklusa, a svaki bi imao po 6 albuma.

Ritam izdavanja bi trebao biti 3 albuma godišnje.

https://www.lavoixdunord.fr/1128696/article/2022-01-18/les-5-terres-la-saga-qui-modernise-le-9e-art

Hvala, Peyo!
Peyo Posted - 12/03/2023 : 17:52:30
Po ovom tekstu trebalo bi biti 30 albuma u 5 ciklusa, a svaki bi imao po 6 albuma.

Ritam izdavanja bi trebao biti 3 albuma godišnje.

https://www.lavoixdunord.fr/1128696/article/2022-01-18/les-5-terres-la-saga-qui-modernise-le-9e-art
AleksandarN Posted - 12/03/2023 : 17:30:54
@Peyo Da li se desetim albumom zavrsava serijal/ciklus ili ce biti jos?
Peyo Posted - 12/03/2023 : 14:52:19
Već prilikom čitanja sam imao nekako čudan dojam.

Dobro (odlično?)je nacrtano, dobro (odlično?) je napisano, a nešto mi nedostaje, ne osjećam zadovoljstvo koje bi bilo rezultat toga.
Nedostaje mi humora (koliko ga može biti u ovakvim temama), pozitivnih likova ili barem nekih uz koje bih se vezao.

Jedan od najboljih dijelova mi je bio razgovor kralja u zatvoru s vođom studentske opozicije.

Ostalo ste manje više napisali što i ja mislim:

quote:
Originally posted by Shaner

Ovo sve djeluje kao Pjesma leda i vatre s antropomorfnim životinjama. Bar po onom što sam čuo o Martinovom djelu, čitao sam samo prvu knjigu, davno, i sve sam zaboravio. Bojim se da će se isto dogoditi i s ovim. Puno likova, frakcija, urota, prevrata, izdaja, ubojstava i sličnih divota, na zapravo ne toliko velikom broju stranica. Takav tempo čini čitanje brzim i zanimljivim, ali onemogućava bilo kakvu dublju razradu likova i vezanje za iste. Crtež je dobar, ali ni po čemu impresivan. Nema posebno maštovitih rješenja u prikazu likova i arhitekture/krajolika, niti Lereculey ovdje pokazuje neki prepoznatljiv stil koji bi ga izdvojio od standarda.

Meni je dodatan minus što, sudeći po novim albumima koji su izašli u Francuskoj, autori očito misle napraviti po jedan ovakav ciklus za svaku od pet zemalja, što će vjerojatno upeterostručiti količinu svih onih spomenutih elemenata, kao i broj (kratko prisutnih) likova.
Ukratko, dobar strip koji ničim ne odskače.

quote:
Originally posted by Shaner
... Jedino čega se sjećam je prva misao koja mi je prošla kroz glavu kad sam zatvorio knjigu: "Ovo se ovako može vrtiti zauvijek." Pa sad ti reci jesam li u krivu.

Valjda je to cilj. Vrtjeti manje više isto pa dok ide dobra prodaja ...

quote:
Originally posted by pcoro

... Subjektivno, sve izgleda generički i već viđeno. Korektno, ali ne i nadhnuto. Strip izgleda kao da ga je AI napravila nakon što su joj uneseni parametri.
... Recimo, ljubav majmunice i jelena - možda ću zvučati kao netko iz Vigilarea ali meni je to smiješno i neprirodno!!

Da, djeluje kao da je rađeno po receptu (déjà vu) ...
A što se tiče životinja, čemu te životinjske glave kad su tijela u biti ljudska, a valjda i svi likovi imaju iste spolne organe ...

quote:

... Previše, ali zaista previše zagušljivih kadrova s dijalozima koji stripovski ne govore doslovno ništa. Crtač lijepo crta i na nekim totalima većih dimenzija se vidi da je bogat i ima dubinu i dinamiku no to dobivamo doslovno na kapaljku. Umjesto da vidimo tu raskoš u prostoru makar bilo nagrđeno većim brojem tekstualnih oblačića mi dobivamo suhi, dijaloški izrežiran proizvod koji bi više odgovarao filmskoj ili knjiškoj adaptaciji nego stripu.

Možda je s tim ciljem i rađeno da se od toga napravi TV serija i zaradi dodatni novac.

Ipak, da se ne stekne kriva slika, ovo je strip za visoku ocjenu, mnogima će sjajno leći i odbacit će sve ove primjedbe.

I naravno da ću i ja rado pročitati i nastavke koji možda promijene i ukupni dojam.

Ovo je najnoviji album:

https://www.bedetheque.com/BD-5-Terres-Tome-10-Reapprendre-la-peur-466814.html

P.S: Zaboravio sam napisati da ovi crteži uvećano izgledaju jako dobro. Šteta da neke kolorke nemaju veći format.

Chui Posted - 11/02/2023 : 02:09:13
Gledam taj trailer i vizualno mi je strip totalno NE. Ono baš ne i ne. Jedan od rijetkih.
DiSkAcH Posted - 10/02/2023 : 15:41:46
quote:

Ma dobro, ti si GoT manijak i padaš na klasičan crtež pa se to ne računa. Tebi su i Djeca kapetana Granta ludilo jer izgleda all shiny and colourful dok mi tehničari kenjamo o dinamici i pripovjedanju.
Ma za fanove GoTa je ovo definitivno masthevuša. Tu nema spora. Vjerojatno sam i ja tako nekritičan s postapokaliptičnom tematikom iako s godinama postajem sve oštriji.

Djeca Kapetana Granta en mogu u istu rečenicu sa Pet zemalja.
DKG su mi dosta loš strip tj pretpostavljam da je primjereniji djeci.
Crtež je tamo opasno dobar, ali su likovi drveni.
A Pet Zemalja su mi baš odličan i napet strip, ima sve.
sawitch Posted - 10/02/2023 : 11:17:11
:D Pa da. Moracu procitati jos jednom sa posebnom paznjom na to sto si napisao, da vidim hocu li primetiti isto. Ali stvarno, meni je ovo nesto gde nastavak cekam bas sa velikim nestrpljenjem. Progutao sam integral jer mi je bas bilo te neke dinamike i konstantne zanimljivosti.
Cromwell Posted - 10/02/2023 : 10:50:22
Ma dobro, ti si GoT manijak i padaš na klasičan crtež pa se to ne računa. Tebi su i Djeca kapetana Granta ludilo jer izgleda all shiny and colourful dok mi tehničari kenjamo o dinamici i pripovjedanju.
Ma za fanove GoTa je ovo definitivno masthevuša. Tu nema spora. Vjerojatno sam i ja tako nekritičan s postapokaliptičnom tematikom iako s godinama postajem sve oštriji.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000