forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
manhunter Posted - 02/10/2008 : 19:00:54
Imamo pogađanje filmova na 600 i kusur stranica, ali nemamo inače filmske diskusije??
Evo za početak, something to discuss for:

American Film Institute's 10 Top 10 honors the ten greatest American films in ten classic film genres:

Animation
1 Snow White and the Seven Dwarfs 1937
2 Pinocchio 1940
3 Bambi 1942
4 The Lion King 1994
5 Fantasia 1940
6 Toy Story 1995
7 Beauty and the Beast 1991
8 Shrek 2001
9 Cinderella 1950
10 Finding Nemo 2003

Romantic comedy films
1 City Lights 1931
2 Annie Hall 1977
3 It Happened One Night 1934
4 Roman Holiday 1953
5 The Philadelphia Story 1940
6 When Harry Met Sally... 1989
7 Adam's Rib 1949
8 Moonstruck 1987
9 Harold and Maude 1971
10 Sleepless in Seattle 1993

Westerns
1 The Searchers 1956
2 High Noon 1952
3 Shane 1953
4 Unforgiven 1992
5 Red River 1948
6 The Wild Bunch 1969
7 Butch Cassidy and the Sundance Kid 1969
8 McCabe and Mrs. Miller 1971
9 Stagecoach 1939
10 Cat Ballou 1965

Sports
1 Raging Bull 1980
2 Rocky 1976
3 The Pride of the Yankees 1942
4 Hoosiers 1986
5 Bull Durham 1988
6 The Hustler 1961
7 Caddyshack 1980
8 Breaking Away 1979
9 National Velvet 1944
10 Jerry Maguire 1996

Mystery films
1 Vertigo 1958
2 Chinatown 1974
3 Rear Window 1954
4 Laura 1944
5 The Third Man 1949
6 The Maltese Falcon 1941
7 North by Northwest 1959
8 Blue Velvet 1986
9 Dial M for Murder 1954
10 The Usual Suspects 1995

Fantasy films
1 The Wizard of Oz 1939
2 The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring 2001
3 It's a Wonderful Life 1946
4 King Kong 1933
5 Miracle on 34th Street 1947
6 Field of Dreams 1989
7 Harvey 1950
8 Groundhog Day 1993
9 The Thief of Bagdad 1924
10 Big 1988

Science fiction films
1 2001: A Space Odyssey 1968
2 Star Wars Episode IV: A New Hope 1977
3 E.T. the Extra-Terrestrial 1982
4 A Clockwork Orange 1971
5 The Day the Earth Stood Still 1951
6 Blade Runner 1982
7 Alien 1979
8 Terminator 2: Judgment Day 1991
9 Invasion of the Body Snatchers 1956
10 Back to the Future 1985

Gangster films
1 The Godfather 1972
2 Goodfellas 1990
3 The Godfather Part II 1974
4 White Heat 1949
5 Bonnie and Clyde 1967
6 Scarface: The Shame of the Nation 1932
7 Pulp Fiction 1994
8 The Public Enemy 1931
9 Little Caesar 1931
10 Scarface 1983

Courtroom dramas
1 To Kill a Mockingbird 1962
2 12 Angry Men 1957
3 Kramer vs. Kramer 1979
4 The Verdict 1982
5 A Few Good Men 1992
6 Witness for the Prosecution 1957
7 Anatomy of a Murder 1959
8 In Cold Blood 1967
9 A Cry in the Dark 1988
10 Judgment at Nuremberg 1961

Epics
1 Lawrence of Arabia 1962
2 Ben-Hur 1959
3 Schindler's List 1993
4 Gone with the Wind 1939
5 Spartacus 1960
6 Titanic 1997
7 All Quiet on the Western Front 1930
8 Saving Private Ryan 1998
9 Reds 1981
10 The Ten Commandments 1956
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
GitaristRoko Posted - 20/03/2023 : 00:08:34
Justice League: War

Iznenada sam se vratio u DCAU. Ovaj film mi je dobar, definitivno bolji od prošlog - Flashpoint Paradox. Priča oko superheroja i njihovih odnosa je super, oko negativaca baš i nije nešto spektakularno. I malo su pretjerali sa akcijom, volio bih da je više djelova sa čistim razgovorom. Likovi su fora okarakterizirani.

8/10
fandango Posted - 16/03/2023 : 08:25:27

Interesantan esej: https://bloodknife.com/everyone-beautiful-no-one-horny/

Zanimljiviji izvadci:

When revisiting a beloved Eighties or Nineties film, Millennial and Gen X viewers are often startled to encounter long-forgotten sexual content content: John Connor’s conception in Terminator, Jamie Lee Curtis’s toplessness in Trading Places, the spectral blowjob in Ghostbusters. These scenes didn’t shock us when we first saw them. Of course there’s sex in a movie. Isn’t there always? The answer, of course, is not anymore—at least not when it comes to modern blockbusters.

In defiance of Norse mythology, Chris Hemsworth’s Thor smiles at Natalie Portman like a dumb golden retriever puppy without ever venturing to rend her asunder with his mighty hammer, so to speak.

And speaking of Christopher Nolan’s inexplicably sexless oeuvre—did anyone else think it odd how Inception enters the deepest level of a rich man’s subconscious and finds not a psychosexual Oedipal nightmare of staggering depravity, but… a ski patrol?

Today’s stars are action figures, not action heroes. Those perfect bodies exist only for the purpose of inflicting violence upon others. To have fun is to become weak, to let your team down, and to give the enemy a chance to win, like Thor did when he got fat in Endgame. This cinematic trend reflects the culture around it. Even before the pandemic hit, Millennials and Zoomers were less sexually active than the generation before them.
anto Posted - 15/03/2023 : 23:48:08
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by vukozec

quote:
Originally posted by GitaristRoko

12 Angry Men

Porota od 12 ljudi se raspavlja oko krivnje optuženika u jednom slučaju. Kroz cijeli film teku razgovor, rasprava i svađanje te se pomoću toga svaki lik odlično okarakterizirao. Film je jako zanimljiv sa odličnim napretkom, ali malo predramatiziranim završetkom.

9/10

Koji si gledao? I Friedkinov TV remake iz 90ih sa starim Jackom Lemmonom je jako dobar, a original je kanonski klasik.

quote:
Originally posted by GitaristRoko

Original iz 1957.

Lumetov film nije original. Baziran je na istoimenoj TV-drami, koja je snimljena i emitirana tri godine prije. Režirao ju je Franklin J. Schaffner (Planet of the Apes, Papillon).

https://en.wikipedia.org/wiki/Twelve_Angry_Men_(Westinghouse_Studio_One)

https://www.imdb.com/title/tt0122737/

najtoplija preporuka za sjajan Nikitin https://www.imdb.com/title/tt0488478/?ref_=fn_al_tt_18
Tonto Posted - 15/03/2023 : 09:16:46
A nitko nije gledao ovo remek djelo?

https://www.rottentomatoes.com/m/rrr

Bar je jedan oscar otišao u prave ruke, ja bi mu ih dao najmanje osam.

manhunter Posted - 12/03/2023 : 20:37:05
Odgledao sam ovo juče u bioskopu. Trailer mi se učinio sasvim ok, a otišao sam bez ikakvih očekivanja. I gle, prva polovina filma je bila i više nego dobra. Malo zbrzana, ali dobra. Atmosfera je bila kombinacija Aliena, Predatora i mrvice Jurassic parka za odrasle.

Druga polovina filma je još više zbrzana, prepuna nelogičnosti, nepotrebnih situacija, neubedljive glume, tipičnih holivudskih akcionih gluposti.

Za prvu polovinu ocena 8, za drugu 3, tako da je neki prosek 5.5.
Može da se pogleda, nije baš katastrofa, ali daleko od trailera.

lwood Posted - 12/03/2023 : 12:19:51
Pogleda san jučer ponovo nakon dosta godina onaj Brokeback i puno mi se više svidija nego prvi put.
Tonto Posted - 08/03/2023 : 10:17:08
quote:
Originally posted by Cromwell

quote:
Originally posted by Tonto
Što se sad ljutiš pa ne mogu nam svima biti iste stvari dobre. Meni je to sve bilo preloše. Na sceni kad ostavljaju McGinleya da pogine sam se bas naglas smijao, meni je to baš grozno neuvjerljivo i spada u najlošije komade glume koje sam vidio. Na stranu što mickey izgleda ko johnny depp u piratima njegova gluma mi je bila ono "boli me kurac za ovaj film, daj da odradim ovo i da vas skinem s kurca". Spika sa brojanjem metaka je otpocetka prozirna i jasno je da ce biti kljucna u stupidnom finalu. Njihov susret u baru besmislen kao i cijela ta prica pustam te da te ubijem kasnije, ali ces na kraju ipak ti ubit mene jer su uloge tako raspoređene... ma ono...

Ja mislim da si ti u zadnje vrijeme pretjerao s konzumacijom holivuda i sada taj otrov koji ti kola žilama posljedično govori umjesto pravog tonta!
Ma sve 5, susret u baru i kad se potjera međusobno pobije su i meni lošije izvedene scene ali zato je sve ostalo vrh vrhova. Karakterizavija likova izvanredna; Potts mi je vjerojatno jedan od najjačih likova u filmovima ikad i jednostavno ne mogu prihvatiti tvoju kritiku da je gluma neuvjerljiva/loša. Načini na koji skonča svaki od odmetnika je nešto što se ne viđa a naročito ne u klasičnim američkim filmovima. Recimo Steve Buschemijevo razneseno lice... ono, WTF! To se ne zaboravlja tako lako jebemmu. Pa onda poprilično jeziv soundtrack, scenografija također autentična a sve sirovo i atmosferično.
Volim i romantizirani američki pristup ali unatoč par scenarističkih propusta The Last Outlaw ima baš sve ono što želim od westerna.

Je, Potts je stvarno dobar, ali mi je i jedini uvjerljiv. Rourke mi je karikaturalan, McGinley katastrofalan. Kad Rourkea upuca ovaj mlađi, a on vadi plosku u kojoj je zapeo metak, rekoh: zar stvarno pa ovako sam mogao i zagora čitati...
Cromwell Posted - 08/03/2023 : 09:57:15
quote:
Što se sad ljutiš pa ne mogu nam svima biti iste stvari dobre. Meni je to sve bilo preloše. Na sceni kad ostavljaju McGinleya da pogine sam se bas naglas smijao, meni je to baš grozno neuvjerljivo i spada u najlošije komade glume koje sam vidio. Na stranu što mickey izgleda ko johnny depp u piratima njegova gluma mi je bila ono "boli me kurac za ovaj film, daj da odradim ovo i da vas skinem s kurca". Spika sa brojanjem metaka je otpocetka prozirna i jasno je da ce biti kljucna u stupidnom finalu. Njihov susret u baru besmislen kao i cijela ta prica pustam te da te ubijem kasnije, ali ces na kraju ipak ti ubit mene jer su uloge tako raspoređene... ma ono...

Ja mislim da si ti u zadnje vrijeme pretjerao s konzumacijom holivuda i sada taj otrov koji ti kola žilama posljedično govori umjesto pravog tonta!
Ma sve 5, susret u baru i kad se potjera međusobno pobije su i meni lošije izvedene scene ali zato je sve ostalo vrh vrhova. Karakterizavija likova izvanredna; Potts mi je vjerojatno jedan od najjačih likova u filmovima ikad i jednostavno ne mogu prihvatiti tvoju kritiku da je gluma neuvjerljiva/loša. Načini na koji skonča svaki od odmetnika je nešto što se ne viđa a naročito ne u klasičnim američkim filmovima. Recimo Steve Buschemijevo razneseno lice... ono, WTF! To se ne zaboravlja tako lako jebemmu. Pa onda poprilično jeziv soundtrack, scenografija također autentična a sve sirovo i atmosferično.
Volim i romantizirani američki pristup ali unatoč par scenarističkih propusta The Last Outlaw ima baš sve ono što želim od westerna.

Što se tiče Hereditary i Midsommara - oba imaju 8/10 od mene
Lord Vader89 Posted - 08/03/2023 : 08:53:06
nije me sram xD
(jbg, ipak dajem 3 sata zivota)
vice Posted - 08/03/2023 : 06:46:18
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:

quote:
Originally posted by Shaner

Dobar je Midsommar, meni i bolji nego Hereditary. Baš me zanima šta su nam to Aster i Phoenix spremili za ovu godinu.

Bio bi još bolji, da ne postoji The Wicker Man.

preach
bukvalno nepotreban film uz Wicker Mana
(meni jedino pozitivno bilo sto me je zaista premestio u Skandinaviju, svaka cast na tome)

Ajde ne zezajte. Nepotreban film? Kakva je to izjava? Nek vas bude sram obojicu. Evo smajli da ne ispadnen istinski ljut i nadrkan.
going going Posted - 07/03/2023 : 23:25:23
quote:

U međuvremenu sam pogledao The Salvation (2014) - danski vestern sa Mads Mikkelsenom i Evom Green. Solidan revenge vestern, izvrsno režiran i predivno snimljen film koji počiva na klasičnim klišej motivima i premisi, ali nije problem u klišejima već u onome što ćeš od njih napraviti. Ovdje su razočarali scenaristi koji su pisali grozno generične i nemaštovite dijaloge.

Evo mog komentara od leta dvehiljadedvadesete kada sam gutao po film ili dva na dan skoro.

quote:
Originally posted by going going

Pogledao sinoc danski western The Salvation reditelja Kristiana Levringa jednog od osnivaca Dogme 95. U glavnim ulogama su Mads Mikkelsen, Eva Green, Mikael Persbrandt i Jeffrey Dean Morgan.
Ovaj film nista specijalno novo i sveze ne nudi zanru westerna, ali svojim eksplicitnim nasiljem, mucnim pocetkom i zanimljivim raspletom drzi gledaoca u napetosti i zeljnog da vidi jos. Uzivao sam gledajuci ovaj film i vrhunski mi je Mikkelsen kao western junak, a i meni jako drag Jeffrey Dean Morgan je odlican kao negativac.
Preporuka.

Lord Vader89 Posted - 07/03/2023 : 21:52:28
quote:

quote:

Dobar je Midsommar, meni i bolji nego Hereditary. Baš me zanima šta su nam to Aster i Phoenix spremili za ovu godinu.

preach
bukvalno nepotreban film uz Wicker Mana
(meni jedino pozitivno bilo sto me je zaista premestio u Skandinaviju, svaka cast na tome)
Shaner Posted - 07/03/2023 : 21:41:23
Evo sad njih dvojice s ljudima od pruća.

Nisam gledao nijednu verziju, tako da ne znam koliko se Midsommar naslanja na tu priču (osim osnovne sektaške fore, jel). Znam da je original kultan, kao i Cage u rimejku , ali uopće me ne privlače.

Na tom tragu, ako vam je slučajno promakao pogledajte Kill List.

naker Posted - 07/03/2023 : 20:16:11
Bilo bi još bolje, da ne postoji gluma Nicholasa Cagea iz Wicker Mana :)
vukozec Posted - 07/03/2023 : 19:59:04
quote:

vice Posted - 07/03/2023 : 19:13:12
Napaljen san na novi Vrisak, ali san ka fan podbacija. Sutra ne mogu na pretpremijeru jer san dežuran, a da san pravi onda bi se minja za dežuru. Ovako san samo fejk pi*****na.

Pa ipak, planiran otić na projekciju u petak, uz Creed 3, da puknen double feature.

Inače, drag mi je Michael B. Jordan, ali je ispa mala pizda prema Stalloneu. Sigurno tu ima više zakulisnih petlji od epski dobrog Slyja i zlog Irwina i razumin da Jordan pokušava izgradit vlastito ime - ALI - ima nešto osobito odbojno kad za vlastiti redateljski prvijenac odabereš treći dio serijala koji je ništa više nego "crni Rocky" (kako reče Chris Rock) i u kojem okreneš leđa gigantu koji ti je da itekako stabilnu odskočnu dasku. I neka je film dobar i neka pobire lovu i hvale (neću ić toliko daleko pa bacat brutalan hejt ili bojkot), ali gorak okus ostaje u ustima ovog old school ljubitelja Rockyja i Stallonea.
Tonto Posted - 07/03/2023 : 11:51:09
quote:
Originally posted by Cromwell

Poznati neimač ukusa!

Loša gluma? Moguće da sam ja stvarno glup za dobru/lošu glumu, odnosno prepoznajem jedino kad netko preglumljava. Ipak, ljudi na internetima baš jako hvale upravo glumu odnosno cast, pa sad ti reci...
Koja bezvezna scenaristička rješenja?
A atmosfera?
A mjuza?

Cromwell Posted - 07/03/2023 : 11:29:59
Poznati neimač ukusa!

Loša gluma? Moguće da sam ja stvarno glup za dobru/lošu glumu, odnosno prepoznajem jedino kad netko preglumljava. Ipak, ljudi na internetima baš jako hvale upravo glumu odnosno cast, pa sad ti reci...
Koja bezvezna scenaristička rješenja?
A atmosfera?
A mjuza?
Tonto Posted - 07/03/2023 : 10:46:18
Nova tura odgledanih westerna:

The Ballad of Lefty Brown (2017) - Genijalna i oskarovski odrađena rola Bill Pullmana upropaštena grozno napisanom ulogom negativca kojeg glumi Jim Caviezel.

Along Came Jones (1945) - Gary cooper u slabašnom poluhumorističnom westernu koja sadrži najsmješniji filmski poljubac kojeg sam ikad vidio.

The Last Outlaw (1993) - E Cromwelle jesi me navukao i zajebo, ovo je bilo groteskno loše, užasnije glume i bezveznijih scenarističkih riješenja dugo ne vidjeh.

Winchester '73 (1950) - Remek djelo, uživao sam u svakoj sekundi. Film koji mi definitivno ulazi na listu top westerna svih vremena, čista desetka.

The Sisters Brothers (2018) - Odličan. Kandidat za top westerna nakon 2000.
lwood Posted - 05/03/2023 : 07:24:40
quote:
Originally posted by Poli

Bones and All (2022)
https://www.imdb.com/title/tt10168670/

Gledao vec netko? Cuo sam da je dosta dobar.

Ovo je vise za tebe

https://m.imdb.com/title/tt14550642/?ref_=fn_al_tt_1 a i odlican je.
Tonto Posted - 05/03/2023 : 01:10:58
Gringo je zakon.
Poli Posted - 05/03/2023 : 00:44:08

Get the Gringo (2012)

Peppermint (2018)

He he, tek sada pogledao ovo dvoje filmcica za razbibrigu, i moram reci da su stvarno dobro prosli test.
Ako vam se pusta mozag na pasu i treba vam akcija i prica ko iz stripa, voila. :D

Gringo Mel je plus i u saljivom tonu mada ima i dosta krvi, dok je Jennifer u stvari zenski Punisher.

panzer Posted - 04/03/2023 : 07:15:53
https://deadline.com/2023/03/tom-sizemore-dies-saving-private-ryan-black-hawk-down-star-with-scores-of-film-tv-credits-was-61-1235278726/
Shaner Posted - 28/02/2023 : 22:43:02

naker Posted - 28/02/2023 : 21:08:23

Midsommar (2019) - Director's Cut

Kao delu koje pretenduje da bude shvaćeno kao horor, mislim da se filmu može zameriti nekoliko stvari, ali kao psihološka drama Midsommar zaslužuje visoke ocene jer umešno prikazuje kako su mentalno labilne i usamljene osobe podložne da poveruju u laži sekte da je ona zapravo njihova prava porodica, i regrutuju ih u svoje redove. Tehnički vrhunsko odrađen film zbog scenografije, rada kamere, efekata "pulsiranja" cveća nakon što likovi konzumiraju drogu koji stvaraju utisak kao da su i gledaoci na tripu. Upečatljiv filmski doživljaj.

8/10

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000