forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Metal & co.

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Paka01 Posted - 18/08/2009 : 20:09:34
Ajd, zanima me koliko nas tu ima, ljubitelja heavy metala i sličnih pravaca

Šta se sluša u zadnje vrime, ide li se na koncerte, kupuju li se cdovi? Ja sam se u zadnje vrime zakačio na novi Amorphis potpuno da bi se nakraju razočara kad su otkazali koncert u Zagrebu, a jedan su mi od dražih bendova.

Uglavnom, eto, pišite, preporučajte i tako to ako ima volje itko...
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Odoakar Posted - 06/12/2023 : 19:44:05
Odlican mi je ovaj single od Dickinsona, mogao bi album biti super.
Poli Posted - 01/12/2023 : 19:09:31

novi album ovih francuza

Cromwell Posted - 01/12/2023 : 14:28:39

Znači WTF! Ovome se od Dickinsona nisam nadao!
Ne u ovom dobu i vremenu.
Poli Posted - 29/11/2023 : 11:40:42
quote:
Originally posted by Cromwell

Al je loš ovaj Troll. Ako su sve stvari na albumu tako kvalitetne onda bolje da ga ne izdaju.

Ja mislim da je ova stvar malo drugacija (barem se nadam da je tako i ne zastupa cjeli album) i treba joj malo vremena da uđe ppod kozu... ono, barem malo zasjece.

Cromwell Posted - 29/11/2023 : 11:06:59
Al je loš ovaj Troll. Ako su sve stvari na albumu tako kvalitetne onda bolje da ga ne izdaju.

Ihsahn fors isto kao i zadnjih x puta.
Poli Posted - 29/11/2023 : 08:19:13

novi Ihsahn

Sneaksie Thiefsie Posted - 29/11/2023 : 05:57:42
umro Heath basista X Japan
Poli Posted - 28/11/2023 : 16:14:02

sljedeci petak (8. 12. 2023) izlazi

Poli Posted - 27/11/2023 : 17:28:15

ha, spot!

jagodanbg Posted - 22/11/2023 : 16:26:48
Sasvim slucajno naleteo na bend koji 2023. ima album u stilu velike Pantere:

Imrahil Posted - 22/11/2023 : 16:01:04
Arsenije bio normalniji kad se drogirao.
lwood Posted - 20/11/2023 : 12:51:08
Kad ovde nece ni doc nesto ljudi na koncert. Nije to Prijovicka.
Odoakar Posted - 20/11/2023 : 08:38:21
quote:
Druga priča tjedna dolazi iz Srbije. Black metalci Batushka pod pritiskom pravoslavne crkve otkazali su beogradski koncert. Iguman samostana u blizini Valjeva, Arsenije Jovanović, pozvao je na demonstracija uz poruku “Satana, go home”. Koncert je otkazan iz sigurnosnih razloga, a promotori nisu ostali kratki epitetima nazvavši inicijativu “ortodoksnim inkvizitorima".Batushka nastupa i u Zagrebu, gdje, barem zasad, nema takvih inicijativa

Imrahil Posted - 17/11/2023 : 23:18:11
I ja volim taj album.
A nisam ni primetio koliko je bio stariji od ostalih clanova.

Nek pociva u miru.
Paka01 Posted - 17/11/2023 : 19:29:37
Ma daj me nemoj jebat!!!
A baš sam sinoć slušao When Dream and Day Unite... Uf bokte pa ne mogu virovat. Meni je taj album jako drag, a Dominicijev glas je jedan dobar faktor zbog kojeg ga volim.

Baš mi je žao

Imrahil Posted - 17/11/2023 : 19:14:27
Napustio nas je Charlie Dominici, pevač sa prvog Dream Theater albuma.
Odoakar Posted - 12/11/2023 : 07:29:18

Shylmagoghnar je nizozemski prog/melo black band, inicijalno sačinjen od dva člana (Kevin Bertrand aka Nimblkorg i Coen van der Weerden aka Skirge).

Njihov prvi album Emergence je jedno od jačih debitantskih izdanja na sceni, sa vrhunskom produkcijom i kompozicijom pjesama. Sjećam se da sam slučajno naišao na taj album kroz youtube preporuke sa strane i absolutno se oduševio.

Drugi album Transience je meni osobno nešto slabiji, iako sam na dosta mjesta našao da je bolje ocijenjen nego Emergence. Progresivni elementi su dosta više zastupljeni, ali i dalje je tu prepoznatljivi mix melo detha i blacka.

Sad je izašao treći album Convergence - inicijalno sam bio zabrinut kako će to sve zvučati obzirom da se jedan od članova (Skirge) povukao iz glazbe, tako da je Nimblkorg sad preuzeo sve i Shylmagoghnar ulazi u kategoriju 'one man' banda.

No čini mi se da nije bilo razloga za brigu. Album na prvo slušanje odmah oduševljava, rekao bih da je tu negdje na razini prvoga, no trebat će odslušati još par puta za konkrentniji zaključak. U svakom slučaju čini se kao još jedan odličan album.
Cromwell Posted - 09/11/2023 : 09:47:19
Ništa od ove Praznine. Poslušao malo i čujem dosta šveđana unutra (Panphage možda?) što je dobra stvar ali ipak nedostaje nešto specifično što bi ga izdvojilo iz mase. Bubanj dosadan u PM, doslovno copypaste u svih prvih 5 pjesama. Sound je dobar i zvuči kak spada.

Ne bih se žalio na na neki full length Gavranova. To je bend koji vrijedi slušati.
Odoakar Posted - 08/11/2023 : 13:12:36
Praznina, All My Sins, Gavranovi...ima još koji za poslušati?
Paka01 Posted - 08/11/2023 : 08:35:18
Baš ću baciti uho. Srpska black metal scena je po meni jedna od najkvalitetnijih na svijetu.
Poli Posted - 08/11/2023 : 07:45:02

prvenac srpskog BM one man banda iz Ade u Vojvodini (vidim da su Madzari sa 82 % vecina tog sela)

Praznina - Čovek Koji Nije (2023)

ŠAŠ Posted - 27/10/2023 : 14:21:29
quote:
Originally posted by Paka01

Znači ja bi bogami Andyju Snapeu zabranio da išta producira. Svaki bend kojeg se dohvatio zvuči isto, to je tako generički i sterilno da je strašno... Zadnjih par albuma Judas Priesta, Accepta i Overkilla (npr.) zvuče jednako, onako naslijepo ne bi pojma imao o kojem se bendu radi. Happy meal metal.

Ova pjesma mi je praktički bezveznija od bilo čega s Firepowera koji mi je bio stvarno okej album.

što je zanimljivo AS je poprilično cijenjen ,ne od muzičara već i od samih producenata u metalnim vodama.tek toliko da su i neke kompanije tražile da napravi software sa njegovim zvukom.njegov stil je, moglo bi se reći generičan i da uvijek teži istom ,tj sličnom zvuku no ono što njega čini toliko popularnim je što mu je zvuk prvenstveno TIGHT.dakle sve je na svom mjestu,u crtu i čvrsto.ne dobivam dojam kao da će se nešto raspasti.kad slušam druge producente sličnih žanrova ,rijetko dobivam takav dojam konzistentnosti u produkcijsom smislu.shvaćam da se tako gubi dašak auteničnosti sa stava slušatelja,ali u drugu ruku pogledaj iz smjera benda kad ti kažu da žele zvučat moderno i da odlično zvuči na mobitelu budući da većina ljudi sluša tako.
Cromwell Posted - 27/10/2023 : 11:38:42
Drep de Kristne će meni uvijek biti među top 3 BM albuma ikad, kako dok sam bio mlađi tako i sad. Gitare funkcioniraju kao da tmurni sjeverni vjetar nosi zvuk gudačkog orkestra i uopće mi ne smeta što su riffovi zapravo antiriffovi/zid zvuka što je bilo prilično netipično za metal, pogotovo tih godina. Taj nehumani vokal (I saler av Sten), aranžman koji u svakoj pjesmi (osim Gud's Fall) krije nekakvi cherry on the top i općenita atmosfera koja stvara nekakav nedokučivi svijet su mi nedodirljivi i dan danas nakon što sam slušao milijun metal i još toliko nemetal albuma.
Svirali su u Sloveniji negdje 2009 i razmišljao sam da li da idem ali na kraju sam ipak odustao jer me bilo strah da bi mi to sve izgubilo magiju.
Trollstorm je također super i ovaj zadnji ep je isto ok. Neo satanic je prolazan dok Last predators i Universal imaju svaki dvije dobre pjesme a ostatak je sranje. Tu je Nagash već bio u svom ego narko futur triperskom periodu pa je i rezultat nikakav.
Poli Posted - 27/10/2023 : 10:05:54

Priznajem, da sam vec malo zaboravio na ove Norvezane Troll poslije prvog albuma (koji mi i dalje dobro sjedne). Sto se clanova tice imaju veze za Dimmu Borgir, Kovenant i hrpom ostalih bendova, a bubnjeve im je neko vrijeme svirao cak i Hellhammer (Mayhem), i na albumima. Teme su im i trolovi (kao vec samo ime pokazuje), a u pitanju je zanimljiv melodic BM, i sa klaviaturama ali ne na onaj nadlezan nacin, ili barem ne za moje usi.
I tako slucajno ovih dana nađem njihov posljednji EP iz 2020 na YT, i bogami mnogo dobro ovo, ugh!

Troll - Tilbake til Trollberg EP (2020)

a i prije pomenuti prvenac Drep de Kristne iz 1996

Poli Posted - 27/10/2023 : 09:35:45

novi video CD sa zadnjeg albuma

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000