T O P I C R E V I E W |
Paka01 |
Posted - 08/12/2022 : 11:15:36 Nek i Slovenija ima svoju temu, da je preglednije...
Blue Öyster Cult 28.8.2023., Cvetličarna Ljubljana
Ne mogu virovat, mislija sam da ih nikad neću imat prilike vidit  |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
ivanl |
Posted - 04/02/2025 : 06:11:14 PANTERA 31. sjecanj 2025. Arena Stozice, Ljubljana
Prije svega, treba biti potpuno iskren, (bar prema sebi samome), i priznati ugrize dvojbe kad sam cuo da Pantera krece na svoju veliku; World Domination of Power Tour, koja se evo nakon nekih poteskoca i otkazivanja u samom pocetku sad protegla preko cijele planete.
Dvojio sam, cinilo mi se to legitimno kao i velika vecina poznavatelja i stovatelja njihovog rada, koliko je to sve u redu bez dvoje pokojne brace osnivaca; Vincenta "Vinnie" Paul Abbotta, i Darrella Lance Abbotta. A javila mi se i sumnja moze li Anselmo to sve 'izhendlati' kako Bog zapovjeda nakon vise od 20 godina neaktivnosti benda.
Shodno tim i takvim sumnjama kod dobre vecine starih fanova skovala se i poprilicno posprdna krilatica; Halftera! Aludirajuci na samo 50%, trenutnog starog ljudstva,(ako ne skroz originalnog line upa, a ono bar najpoznatijeg i jednog od najbitnijih ikada u svijetu heavy metala)
Jer mjesta za osnovanu sumnju uvijek ima, a znamo da je strah vrag. Vidjeli smo i dozivjeli vec nezgrapnih i neuspjelih reuniona.p
No bilo kako bilo, Rex Brown i Phil Anselmo odlucili su krenuti na tu putesestviju uz pomoc svojih starih prijatelja i kolega, te direktnih vise nego dobrih prijatelja i pokojne brace; gitarista Zakk Wyldea i bubnjara Charlie Benantea. Udovice i rodbina koji su vlasnici prava na ostavstinu pokojnika cak su i dopustili upotrebu instrumenata i opreme preminulih.
A bilo bi bezobrazno koliko i bespredmetno objasnjavati sad, tko su ta dva novopridosla clana i koje su karijere iza njih.
Osobno, u svijetlu te spoznaje i voden strasnom radoznaloscu, davno sam vec odlucio da cu pohoditi neki njihov koncert na ovoj mamutskoj turneji cim se ista prelije preko Atlantika iz dvaju Amerika u Europu. A odluka se zacementirala kad je objavljen cijeli europski 'schedule' a na njemu nama najbliza susjedna Ljubljana.
I tako, zadnjeg dana mjeseca sijecnja i sluzbeno mi je otpocela ovogodisnja koncertna aktivnost koja, vec to sad s radoscu mogu kazati, bit ce obiljezena gomilom heavy metala a o cemu ce biti rijec na ovim stranicama kad dode vrijeme u slijedecim mjesecima.
Put nas je vodio do uvijek drage nam Ljubljane, preko granicnog prijelaza iza Karlovca na kojem vise nema nikoga. Nikakve vlasti da nas pita; kam gremo i kaj bomo pocel tam... to je stvar proslosti i kucice policije i carine sad su ghost town. Granice, makar one jasne vise nema. Voznja kroz pitoreskna slovenska sela je prekrasna a Ljubljana koja nas je docelala u oblacno prijepodne lijepa i draga kao i uvijek, te nisam ni bio svjestan koliko mi je ustvari zafalila nakon vise od godine ipo dana izbivanja od nje, (sto mi se nije nikad prije dogodilo, nisam imao toliku pauzu dosad od glavnog grada Dezele), tome je kumovala i sva sila koncerata u Zagrebu u ovim post Korona godinama, pa ne treba vise cesce ici kod susjeda.
Pred Arenom Stozice, registracije od svugdje. Fanovi su pohrlili iz okolnih drzava i culo se vise jezika s jos vise dijalekata. A pritom je nas splitski izvazvao prilicno zanimanje Slovenaca s kojima smo bili u kontaktu i svi su se cudili pa sto ste potegi od dole na koncert... a nama je to najprirodnija stvar. Ja sad vec odvozim Split-Ljubljana bez da prakticki i stanem negdje.
Unutrasnjost Arene nas je docekala skoro dupke puna, bar natiskano mnostvo u parteru izgledalo je kao sardine u limenci, a ostalo je tek nesto malo najgornjih sjedala u samom zadnjem ringu, koji sat prije koncerta Pantere. Pri nastupu prve predgrupe jos je bilo slobodnih mjesta i prostora jer se radilo o zaista ranom koncertu grupe Child Bite koju smo propustili kao danak javljanju gomili poznatih lica i kao vremenu utrosenom na okrijepu s naglaskom na tekuci dio. Tako da sam vidio samo da je pjevac pozdravio auditorij i zahvalio se publici na dolasku. Nikad ih nisam cuo, ne znam o njima nista i na kraju, nisam ih eto, uspio ni pogledati. Vidio sam tek da Anselmo poslije nosi njihovu majicu, ali ja o njima ne mogu napisati ni rijec.
Druga predgrupa, Power Trip je vec nesto poznatija i iako ti Teksasani nisu moj đir, (previse su trash, i moj prirodni ugradeni metal limitator reagira na njihovu buku, u svrhu prevencije i zastite), imaju meni jednu jako dobru pjesmu. Executioner's Task (Swing of the Axe. Zaista nabrijana riffovima stvar koja me bas dobro 'vozi' i volim je doma pustiti. A takva je bila i uzivo. Druga po redu. Ostalo, bas i ne. Puno je tu nekoherentne buke za moj ukus. Ali volju im ne mogu osporiti. Publika je dobro odreagirala na njihov nastup i vec se tijekom njihovog koncerta pocelo padati u nesvijest te izvlaciti ljude iz fan pita preko ograde. Novi pjevac koji je zamjenio Riley Galea a koji je umro od predoziranja prije 5 godina, dobro je izanimirao gomilu i tko voli ovakav tresh metal sigurno je bio zadovoljan. Ono sto je meni zanimljivo, bas pokojni Gale je kritizirao Anselmove politicke stavove i javno ga napadao a Pantera eto sad vodi njegov bend kao warm up. Interesantno.
Nesto prije 21 sat spusta se veliko platno na cijoj crnoj pozadini pise ogromnim crvenim slovima; Pantera. I oslobada pritir bine. Dvorana koja je bila u mraku uz taktove pjesme Regular People, sad ima nesputani pogled na bend koji kao jedan, u isti cas otpocinje A New Level, uvodnu numeru. Nakon dugo, dugo vremena sam uzeo sjedacu ulaznicu neposredno kraj lijeve strane pozornice, malo gore od nje, sto se pokazalo kao pun pogodak jer sam htio bend odgledati u miru, bez da me mladost gladna ostavstine Pantere 'satare' na parteru. I tako sam i vidio sve pripreme benda prije pada zastora. Zaka kako trci pred prvim redovima gomile na ogradi i udara 'bese', mirnog i stalozenog Rexa koji koncentrirano ceka nastup, Charlia koji je provjerio jos jednom svoj set, poigravajuci se cinelama i nadasve Anselma, koji se priprema kao pred izlazak u ring. Sto na neki nacin ovaj koncert i jest. Dakle covjek je u ljutom treningu. Govor tijela, vjezbe disanja, boksanje nevidljive vrece u tih par minuta daju interesantan uvid koliko Phil daje vaznosti ovim nastupima. A jednom kad padne zavjesa pokazat ce se, krenut ce jedan od najmocnijih koncerta kojem sam prisustvao.
I sad ide vazan upis i podatak bitan za ovaj osvrt i ljubljanski koncert, kojeg sam cuvao do ovog mjesta. Ja sam sretnik u punom smislu te rijeci jer sam originalnu Panteru sa pokojnicima odgledao 1991. kad su svo cetvoro bili totalno ludi, (doslovno, u ta doba debelo uzivajuci u Canabisu), i u naponu snage!!! I to mi je i bila odskocna daska za odluku odlaska na ovaj show, jer sam to vec vidio i imam izvanredno pamcenje. Te sam sebi kazao; idi, i imas pravo komentirati ovo sad na racun onoga nekad. Pobogu, 34 ljeta od tad su prosla.
A najiskrenije, to je ponovo, to! Brace vise nema, ali nacin na koji su vise nego posteno i s izrazitim postovanjem Zak i Charlie dali svoj obol u ovoj svetkovini slavljenja ostavstine jednog od najvaznijih metal bendova ikad, nema se nista prigovoriti. Ni slova. Oni nikad nece biti pokojna braca i sa tim zvukom je svrseno, ali zadivlujuca je volja,(i vjestina), s kojom su 'skinuli' dvoje preminulih glazbenika. Zapravo, od ovakva dva jaka profesionalca i virtuoza koji su ostvarili odavno svoj stil i ne traze se tek puke kopije neceg sto vise i ne moze biti. Vec raduje i vise nego dovoljno sam pristup nicemu drugome do postene prezentacije ostavstine u punom smislu te rijeci, Pantere koja ce na ovaj nacin biti dostupna velikom broju novih sljedbenika i novoj stasaloj generaciji. I to je dobro. To je posteno i to vrijedi.
I u tom i takvom smislu ovaj koncert je izvanredan, te cijepidlacenje na tehnikalije doticnih pridruzenih clanova uopce nije ni umjesno ni potrebno. Niko i ne treba traziti totalni preslik pokojne brace. To se i ne moze, valjda je jasno...
Posao koji su obavili novopridosli clanovi je odlican. I ono najvaznije, iskren te posten. Zvuk koji dolazi kao iz neke celicane premocan je. Prepoznatljiv. Dostatan, i savrsen. Ovaj bend nije brz, nije nikada ni bio, on je jednostavno mocan, kao i ime zivotinje koje nosi.
Ogromna je ta energija koja dolazi sa stagea. Uvjeravam vas. Anselmo se vise ne baca ni ne skace kao nekada, ali to se i ne bi trebalo traziti od njega danas. A vokal mu je, pa po meni, gotovo identican. Svaka pjesma je mocna jos uvijek, a ima i ono nesto staro. Teski old school.
Po Amerikama su svirali po sat i deset minuta i to mi je bila bolna spoznaja, ali u Europi su nadodali Becoming i Floods na set listu i to sad dode do sat i dvadeset, dvadeset pet s nekom pricom. Sto nije jos uvijek dostatno ali bolje, sigurno jest.
Cemetary gates vise ne sviraju, tu perfektnu stvar, jednu od najboljih napisanih pjesama u Rocku, ikad! A koju je moja malenkost 91 cula uzivo i bila 'infetana' zauvijek. A ni sam ne znam koliko sam je u zivotu zavrtio sebi i drugima od te 'deves'prve' i koliko mi je samo pomogla u zivotu... A koliko sam tek radnih zora prije teskog posla s tom pjesmom prebrodio...
Tad je, te ratne veljace 92 Pantera bila predgrupa Judas Priestu koji je bio u zivotnoj formi na turneji s njihovim Painkiller, najnabrijanijim i najzescim albumom a dobro se sjecam sam Halford osobno je sa strane, bengajuci, odgledao cijeli Panterin nastup koji je tada, malo je reci, bio totalno drugaciji, inovantan i poseban, rekao bi potpuno nov s Cowboys from Hell albumom. Tim tadasnjim novim 'prvjencom', sa kojim su uspostavili skroz novi riffovski trend i neke skroz druge, nove i svijeze postulate. (Kao recimo sviranje bubnja, bolje reci cekicanje, s palicama okrenutim naopako i tvrdim, sirim dijelom), odatle onaj mocni i tvrdi zvuk na njihovim nosacima zvuka.
A danas je to slavljenje i sjecanje na ostavstinu kako pokojnika tako i ostatka zivih clanova benda, i to mi se upravo, koliko svida, toliko mi je i u redu. Posteno. Sam sam se sad uvjerio. Meni dosta.
Sam Anselmo je publici objasnio neke stvari u iskrenom motivacijskom govoru i osvrnuo se, kako na nas oldtimere, tako i kojim pravcem bi mogle razmisljati i krenuti nove generacije.
Publika je toliko ostavila dojam na njega da je uz krace konzultiranje s bendom odlucio Ljubljani, uz veliku zahvalnost darovati i cetrnaestu pjesmu van setliste, Yesterday Don't Mean Shit, koja je samo u Stozicama svirana od cijele svjetske turneje, uz napomenu da ne zamjerimo stokod jer je nisu bas dobro uvjezbali. Bravo Ljubljana! Drago mi je da sam i ja bio dio te zasluge. 'Najs';)
Necu se zadrzavati na opisu pjesama jer su meni sve drage i bitne i prokleto sam zadovoljan sto sam ih cuo. Sve su mocne i izvanredne, kao i onda. Sve ih neprekidno u konstanti slusam dvadeset i pet/trideset i pet godina. (Huh, koliko li je proslo...)
Samo jedan detalj; policajac blizu mene snimao je kompletnu Cowboys from Hell i kako mi je to bilo zanimljivo, kad je zavrsio kazem mu ja, onako po splitski; bas je lipo sta policija slusa Panteru. To ce bit sigurno jedna dobra poicija. Nasmijao se i odgovara; stari rockeri! Vidio sam mu i prezime na etiketi na prsima ali to nije pristojno navoditi, tek poslije sam isao na internet provjeriti mu cin koji sam zapamtio, u hijerarhiji slovenske policije i ispada da je to neka velika 'glava'. Sef. Rekao sam mu jos, mislim da u nas policija ne slusa Panteru. Ponovo se nasmijao od uha do uha ali pristojno nije to komentirao. Kazao mi je da ih je prvi put gledao 96e a ja njemu, ja jbg 91! Dali smo si besu i pozeljeli svako dobro! Bas dobar moment pri kraju koncerta.
Jos jednom, neizmjerno mi je drago sto sam ovo dozivio i vidio, poglavito sto nikad nisam vidio Anthrax pa mi je Benante veliki plus bar ovako. A za Zaka ne treba trositi rijeci. Ne bi ga Ozzy Osbourne cuvao kao zjenicu oka svoga za svoje turneje.
Sve sam od kvalitetnog metala u zivotu visekratno popratio na koncertima u svim epohama i uz omiljene mi nastupe Judasa, Saxona, Accepta, Sabbatha, Maidena...izdvojio bi bas tri mocna. Ne brza, vec mocna. To su Motorhead, Slayer i Pantera, definitvno!
Pantera na ovoj turneji, ne da ima zeleno svjetlo nego bas se moralo ovo dogoditi na ovaj nacin, da jos naroda vidi zasto su oni i dan danas medu deset najboljih metal grupa ikada.
Ja sam to odavno znao, a sad se i ponovo uvjerio.
Za kraj, pri ovom editovanju, jer mi je palo na pamet a i bitno je u vrijeme bojkota velikih kapitalistickih 'hramova' potrosnje, sve smo namjerno u slovenskim trgovinama kupovali hrvatsko, i sve je bilo znatno jeftinije nego doma. Jbg. Znate svi sto vam je ciniti... samo ujedinjeni to mozemo uspjeti. |
giant |
Posted - 05/12/2024 : 08:40:23 Vidim, slabo kolegi updatuju ovde...
Denis & Denis - 15, 18/12 2024 Kino Šiška
Jučer bio na koncertu Riječkog dua, nama vrlo poznatih i popularnih Denis & Denis. Koliko sam čuo, i juče je bio razprodat, a razprodat je bio i onaj 3 dana prije, 15/12. Inače duo (band) je stekao popularnost u 80-im godinama. Marina i Davor su nam stvorili super atmosferu, naravno pored njihovih glavnih hitova Soba 23 i Program tvog kompjutera, nije se očekivalo ni ništa drugo, sve ukupno mislim da su odpevali oko 10 ili 11 pjesmi, tamo negde. A pre njihovog nastupa (a i posle bio AP), vrtelo se oko 45 minuta hitove, u glavnom iz 80-ih, tu je bio DJ sa vinilima (ime zaboravio). Kino Šiška je akustički, bar se meni čini, jako, jako dobar. I super, da su organizovali baš taj koncert ondje. Ljep zaključak ove godine! |
giant |
Posted - 03/07/2024 : 08:03:25 Početkom 2025 godine dolazi Pantera.... |
ivanl |
Posted - 01/06/2024 : 00:10:49 Da li je netko bio prekjucer u Cvetlicarni, na NOFX? Moze li rijec-dvije, kako je bilo? Zivo me zanima utisak s koncerta ako je netko popratio. |
ivanl |
Posted - 21/11/2023 : 10:20:51 Ja sam bio krajem kolovoza ove godine i koliko sam shvatio to je 'veci brat' starog prostora. Preureden netom prije. U starom klubu nisam prije nikad bio. Klub i prostor mi se svidio. Bilo je krcato kao sipak na BOC, i galerija i parter. Imao sam dojam, a mislim da znam procijeniti na iskustvo, da je nekih 2 ipo tisuce naroda. Ni u snu ne bih ocekivao rasprodan prostor za 80 € u pet dana. BOC, a pazi, svirali su samo Ljubljanu i London u Europi, prodavao se mjesecima i to po 60€. Jbg. prigode beru jagode. Ocito je za ovim veci interes. Ja sam ispusio kartu, jer ovo je prodano brzinom munje. Pravi mali rekord. Kazem, valjda je logicno, sad ih premjestiti u veci prostor. Ili razmisljati o jos jednoj veceri... |
Paka01 |
Posted - 21/11/2023 : 09:47:34 Mene uopće čudi šta su stavili u Cvetličarnu, nije to baš toliko velik klub. Bio sam u 5. misecu na British Lionu tamo, ne bi rekao da stane 2000 ljudi. Tj evo gledam na internetu baš, kažu ljudi iz kluba da stane 1900 ljudi.
Edit 2: ta je informacija iz 2012. godine Mada bio sam 2011. tamo, a i sada ovog proljeća, ne čini mi se da je ikakva razlika šta se tiče kapaciteta. |
ivanl |
Posted - 21/11/2023 : 09:09:54 https://www.destiny-tourbooking.com/tours/nofx-final-european-tour-2024/30-05-2024-si-ljubljana-media-center/
Bogami, rasprodali su prostor u 5 dana! Koliko moze stati naroda u novu Cvetličarnu/Media centar? 2 ipo tisuce? Rasprodali su ovo brze nego Sistersi, Boogaloo. Valjda ce biti dovoljno volje i razuma za prebaciti ovo u veci prostor, koncert je za pola godine... |
ivanl |
Posted - 21/11/2023 : 05:53:01 Unatoc, bas popularnoj pankerskoj cijeni, jos samo 100 karata je ostalo za NOFX. Nece se moci disati u Cvetličarni. Mogli bi razmisliti o vecem prostoru. Tivoli mozda... |
ivanl |
Posted - 16/11/2023 : 01:10:35 quote: Originally posted by gombi
NOFX zadnjič v Ljubljani!
30. 5. 2024 ob 19h Media Center Ljubljana
https://www.mojekarte.si/si/nofx/vstopnice-1176039.html
cijena sitnica...80€ 
Uf... Kakva informacija!!! Ma da kosta, sto kosta...100, 200 € Zadnja turneja, 40 pjesama po veceri... Ovo je glavna meta za slijedecu koncertnu godinu! |
gombi |
Posted - 15/11/2023 : 19:49:57 NOFX zadnjič v Ljubljani!
30. 5. 2024 ob 19h Media Center Ljubljana
https://www.mojekarte.si/si/nofx/vstopnice-1176039.html
cijena sitnica...80€  |
Paka01 |
Posted - 07/11/2023 : 12:13:59 CYNIC / OBSCURA 24.3.2024. - Orto Bar, Ljubljana |
Paka01 |
Posted - 28/09/2023 : 09:04:50 ALABAMA THUNDERPUSSY / SHE LOVES PABLO 9.10.2024. - Channel Zero, Ljubljana
Vrhunska kombinacija bendova! Američki veterani Alabama Thunderpussy su među boljim southern/stoner bendovima na svijetu, a She Loves Pablo je fenomenalan hrvatski bend koji sam nažalost gledao samo jednom, no jako su mi se urezali u pamćenje. S obzirom da je ovo dan nakon Enforcera, možda bi čak mogao i spojiti. Vidit ćemo. |
Paka01 |
Posted - 06/09/2023 : 18:35:02 KATAKLYSM / FLESHGOD APOCALYPSE 15.2.2024. - Kino Šiška, Ljubljana
MR. BIG 4.4.2024. - Kino Šiška, Ljubljana
Ovo je posljednja oproštajna turneja za Mr. Big, bilo bi lipo uhvatit ih. Nažalost taj dan sam u Italiji tako da jebiga. |
ivanl |
Posted - 02/09/2023 : 15:38:04 28. kolovoza 2023. Cvetličarna, Ljubljana BLUE OYSTER CULT
Ha, trebalo je malo isprocesuirati ovaj koncert, pustiti dojmove malo da se slegnu i na miru poslije ovog fenomenalnog koncerta napisati par rijeci...
Sam put je pomalo nevjerovatan jer sam krenuo sa presuncane Solte, sa nekih 39 °C, gdje su me u Splitu pokupili Mate i Ante 'Ultimatumi', a vec za manje od 5 sati smo bili usljed epskog potopa u ljubljani. Kisa, grad, tuca, vjetar... brisaci u trecoj brzini ne pomazu nista a nas tri u slape i cvike za sunce. Mislo sam da ce na parliraliste metar ispred ulaza u Cvetlicarnu, kamo nas je Ante doveo bez GPSa i karata, doci/doploviti Noeva Arka i poceti kupiti parove na palubu.
Nisam nikad bio u Cvetlicarni i koliko su nam domacini kazali to je sad novi, veci objekt predviden za 1 500 ljudi i malo dalje od starog prostora. Tek jedno dvoriste dalje. Bas u tom natkrivenom dvoristu su nas drzali oko sat vremena do otvaranja vrata i izgledali smo pomalo na pokisle ovce u toru. Nas troje smo otrcali tih par metara do ulaza i bili sedamdesetak posto mokri, dok je ostali narod bio nalik na rulju koja je u more upala. Stvarno zastrasujuce nevrijeme nad glavnim gradom Slovenije. Za ne povjerovati.
Napokon ulazimo u prostor hangara gdje je pozornica. Prostor je skroz okej, malo manji od zagrebacke Tvornice. Ima balkone, sto nas je odmah privuklo i zauzeli smo mjesto tek nekoliko metara od i iznad bine. Sto se poslije pokazalo pun pogodak.
Usli smo u 20:00 u prostor i cekali bend do 21:00, kad su izisli na scenu sa zvukovima soundtracka Blade Runnera, onog starog, naravno.
I onda krece ludilo, Eric Bloom i Donald Roeser, stari pajdasi, gitaristi i osnivaci benda, koji sviraju preko 53 godina zajedno , sto je neviden i nevjerovatan podatak, udaraju odmah The Red and Black iz 73 sa drugog albuma grupe. Zvuk je ludilo, rockerski, odlicno mamjesten. Ne mozes vjerovati da tako dobro sviraju i zvuce sa pjesmom od 50 godina!!! Sa basistom i drugim gitaristom, (koji je povremeno i klavijaturist), tvore nevjerovatan zid rokije koja prangija do nemila. Iznenaden takvim udarcem u solarni pleksus, nisam se ni snasao a udara nas Dr Rock sa sestog albuma Mirrors iz 79e. Meni jedna od drazih pjesama. Ukomponirana u prvu, dozivljavamo desetak minuta 'bucnog zida' Rocka. Nevjerovatno otvaranje koncerta. I tu nam se prvi put obracaju, pozdravljaju i udaraju nas sa Thats was Me sa recentnog albuma The Symbol Remains koja ima totalno Heavy stih. I tu pustaju sa lanca tog mulca Richia Castellana, rasturaca, covjeka koji jede gitaru. I tu pici gitarski 'dvoboj' sa Buck Dharmom. Nevjerovatan spoj gitara old schoola i modernog heavy izricaja. Upravo su i snimili zadnji album zbog postovanja prema momku rodenom 1980e, kako su kazali i pustili ga da otpjeva i odsolira trecinu albuma. A on to cini sjajno, izvanredno. Nisam davno cuo takav zvuk i stil gitare, a non stop sam on the road po koncertima... Slijedi Burnin for You iz 81, moj veliki favorit, pa ME 267 sa treceg albuma iz 1974. Nastavljaju sa prekrasnom Harvest Moon iz 98. preko Hot Rails from Hell, nabrijanom cjepacinom takoder sa drugog albuma. Tu je i Buck's Boogie pjesma sa Live albuma iz 75e. I vec smo na Tainted Blood prekrasnom pjesmom sa zadnjeg albuma koja je kompletan show Riciea. Pomalo mi je i zasmetalo koliko je jebeno dobar da mi je i zasjenio udarni,izvorni dvojac. Njih dvoje su fantasticni ali godine idu i ne mogu se nositi sa 'mulcem' rasturacem. Dvoje izvornih clanova, vec ljudi u godinama, nevjerovatno su jos glazbeno zanimljivi. Jedan je malo usporeniji, (da ga sad ne imenujem), a drugi se bome jos baca na koljena ispred publike i solira do bola. Bilo kako bilo, dolazimo napokon i do prvog albuma i pjesme Them Came the Last Day of May, iz 72 za koju su nam kazali da je napisana na racun 'uvoza' raznih supstanci zabranjenog porijekla krajem sezdesetih u USA. Ludilo stvar. Nakon nje stizemo do E.T.I. , Gozdille i (Don't fear) the Reaper, koji su najpoznatiji hitovi grupe, a za potonji od ova 3 moja malenkost moze kazati da je najmanje 3 gola u gostima. Bezvremenski hit, kojeg bi mogao uvijek poslusati a dobiti ga izvorno sa pozornice, nenadoplativo je. Tu smo na kraju regularnog koncerta i bogme vec nakon par minuta evo ih nazad na bis. Nije im trebalo nimalo dugo dozivanja... Kazu nam da su svirali diljem globusa i napunili preko 1 500 nastupa, ali u Sloveniji nikad nisu bili. I tu krece dodatno ludilo! Umjesto uobicajene jedne pjesme na bisu, u Cvetlicarni nam isporucuju tri!!! Mozda bas zbog tog sto su prvi put tu, mozda zbog dobrog raspolozenja i odlicne publike, tko ce ga znati... Ali slijedi nam; Tatto Vampire sa cetvrtog albuma, Harvester of Eyes s treceg i jos jedan biser s prvog albuma; Cities on Flame With Rock and Roll! Grande finale. Kresendo. Fantasticno zatvaranje. Sat i 45 minuta bez kerefeka za ovu stariju celjad je fantasticno. Pogled sa balkona izvanredan, zvuk odlican, dozivljaj eto jednom u zivotu i vjerovatno nikad vise. Mate Ultimatum mi kaze: zlato, zivo zlato! Prava veselica. I da apsolutno se slazem. Nevjerovatno je bilo uzivanje dozivjeti ovaj bend uzivo. Njih dvoje legendi, basist povratnik u bend koji je pumpao cijeli show, bubnjar koji spaja Jazz i Rock, Metal i Boogie, ma nevjerovatno. Bubnjara sam posebno i pozorno pratio i svaki udarac po rolu udvostrucuje i utrostrucuje, koristi cinele beskrajno te sarajuci prelazima vraca se u ritam. Sjajan glazbenik. I Richie, rasturac. Posebno mi je bilo smijesno vidjeti kako se poslije koncerta potpisuje na ploce iz 72, 73, 74e... a on je roden 80. Baza ipo.
U svakom slucaju veliki skalp sam skinuo. Ovo je sami vrh koncertnog nastupa te kandidat zza moj koncert godine, i Ljubljana skupa sa svima nama u publici moze biti ponosna na ovaj koncert. Tim prije sto su u Europi svirali samo dva koncerta. Evo ih veceras vec nazad u Americi.
Jako mi je drago sto sam uhvatio ovaj bend iz New Yorka i stoji mi uz bok sa odgledanim Sabbathima, Purplom, (onim starim dakako), Whoovcima, Floydima, Watersom, Cohenom, Bowiem, Lou Reedom, Claptonom, Alice Cooperom i ostalom starom gardom. (Ne mogu prezaliti nedolazak Uriah Heepa, prosle godine)
Ljubljana je tu vecer bila pod epskim potopom ali i Rock' n Roll olujom.
Nismo davno tako sretni odjezdili u noc prema Splitu, a ja zorom prepun dojmova na Soltu, gdje sam jos danima samo BOC slusao...
Samo jos da kazem da me nije briga koliko im koncert kosta 6, 66 ili 666 Eura, ovo se do centa isplatilo i ima puno vecu vrijednost od novcane naplate ulaznice.
I da Ante Ultimatum je krenuo u ponoc iz Ljubljane u 4 i 15 ja sam vec bio u splitskoj luci. Respekt! |
ivanl |
Posted - 14/08/2023 : 15:29:09 Nije upitnik, kuka je. Ali ok, to je to. |
Paka01 |
Posted - 13/08/2023 : 21:08:38 Uvijek ide umlaut na O, to im je trademark ajmo reći, to i onaj simbol križa s upitnikom. Jedino je drugi album išao pod imenom The Blue Öyster Cult, na svim ostalim albumima je bez "the". |
ivanl |
Posted - 13/08/2023 : 20:55:50 quote: Originally posted by Poli
Sta je BOC? Pardoniram se ako bi trebalo biti poznato...
Da, Blue Oyster Cult. Ali potpisivali su neke albume s BOC, ili cak ponekad s dvije tocke iznad O. |
Paka01 |
Posted - 13/08/2023 : 15:25:44 Blue Oyster Cult |
Poli |
Posted - 13/08/2023 : 15:16:57 Sta je BOC? Pardoniram se ako bi trebalo biti poznato...
|
ivanl |
Posted - 12/08/2023 : 16:55:50 Samo sto nece BOC. Cili drcen... jos dvi sedmice i jos jedna legenda ispred moje malenkosti. Nadam se da nista nece sprijeciti ovaj dogadaj u Ljubljani. Ni Tsunami, potres, atomski udar, pozar, bujica...ali i ako bude sto zla, idem i idem na ovo hodocasce... prilika zivota! |
Paka01 |
Posted - 09/08/2023 : 11:35:59 Najavljeni prvi bendovi za MetalDays 2024. Između ostaloga sviraju i Emperor i Blind Guardian što znači kurčina za Hrvatsku. Jebeni MetalDays ima ekskluzivu da bendovi koji sviraju na festivalu ne mogu svirati u Hrvatskoj u istom tom bližem periodu. |
Paka01 |
Posted - 14/06/2023 : 10:45:36  |
Paka01 |
Posted - 30/05/2023 : 08:48:35 IRON MAIDEN 28.5.2023 - Arena Stožice, Ljubljana
A mislim, šta reći? Vjerojatno ste već vidili setlistu online, sve znate... Spektakl, nemam druge riječi. Kad je krenula Vangelisova tema iz Blade Runnera znao sam da će biti dobro, a čuti 'Caught Somewhere In Time' kao otvarajuću stvar je ostvarenje svih snova, pogotovo kad znam da tu pjesmu nisu svirali uživo još od 1987. godine... Nastavili su nakon toga sa 'Stranger In a Strange Land' (nije svirana od 1999.) da bi se zatim prebacili na dvije s novog albuma, a onda nas gurnuli dalje u prošlost s meni jako velikim iznenađenjem, 'The Prisoner' sa The Number of the Beast albuma. Dobili smo zatim i 'Heaven Can Wait', a nakon toga ono čemu su se apsolutno svi nadali još otkad je najavljeno da će svirati veći blok pjesama sa Somewhere In Time albuma - prva izvedba pjesme 'Alexander the Great'. Prva ikad, prva uopće, premijera iz snova. Nadrealno je bilo čuti ovu stvar uživo, za naježiti se....
Druga polovica seta je donijela još nekoliko stvari s novog albuma (nemam ništa protiv, meni je jako dobar) i standardne hitove koje često sviraju tako da je svatko došao na svoje... Blok prastarih pjesama koje su zadnji put svirali ima par desetljeća ili čak nikad, blok hitova za nove fanove i blok pjesama s novog albuma (također skoro sve premijere uživo). Jedino imam zamjerku na zvuk koji mi nikako nije bio dobar, distorzija je krčala i na momente je bilo teško uopće skontati tko šta svira... Šteta jedino zbog toga. Arena krcata, atmosfera jako dobra.
Sve u svemu koncert za pamćenje, ali bome i cijeli vikend u Sloveniji, baš mi je bilo odlično! |
Paka01 |
Posted - 28/05/2023 : 08:56:52 BRITISH LION 27.5.2023 - Cvetličarna, Ljubljana
Cvetličarna je bila krcata sinoć i bio je pravi gušt vidjeti toliku gomilu koja se skupila zbog "drugog" benda Stevea Harrisa. Vrhunska svirka od sat i 40 minuta praktički bez ijedne pauze između pjesama, udarni tempo od početka do kraja, zvuk perfektan. Vidi se da je ovo Harrisov hobi projekt jer čovjek je guštao u svakoj pjesmi koju je odsvirao. Bend uigran, raspoložen, ma sve bez greške.
Večeras Maideni, jedva čekam. |
giant |
Posted - 15/05/2023 : 11:24:42 Nope...prema tvojem smajliju nagađam, da ih ti imaš Može, have fun...
https://www.youtube.com/watch?v=ijbJ4OfcNfs
Poz |
|
|