T O P I C R E V I E W |
Tornadomaster |
Posted - 07/07/2013 : 11:23:43 Ako se nekome ne gleda Đoković, a u Beogradu je i voli mange taj je srećan čovjek:
Japanizam, DAN ČETVRTI: NEDELJA, 7. JUL
Bioskopska sala Doma omladine
13:30h – Tribina izdavačke kuće Darkwood
Prvi put u izvornom obliku i velikim tiražima, kao i u originalnom formatu, identičnom onom u Japanu, mange počinju da izlaze u Srbiji u produkciji izdavačke kuće Darkwood. Trudićemo se da donesemo što veći broj naslova iz različitih žanrova i zadovoljimo sve ukuse, o bilo kom uzrastu čitalaca da je reč. Namera nam je da vam predstavimo najznačajnije naslove i kada su u pitanju oni koji spadaju u najvoljenije i najuspešnije po pitanju komercijalnog uspeha, kao i one najviših umetničkih dometa, cenjene i od strane publike i od strane kritike.
Ove naslove ćemo učiniti što je moguće dostupnijim, štampanjem u što većim tiražima i prodajom i na kioscima i u knjižarama i u striparnicama, a takođe i distribucijom širom bivše Jugoslavije. Cilj nam je popularzacija stripa i dugo iščekivana afirmacija mangi.
Na samom početku, predstavićemo vam tri bisera, koji spadaju u najpopularnije naslove širom sveta: „Naruto“, „One Piece“ i „Uzumaki“.
Nešto više o planovima i najavu pomenutih naslova, imaćete priliku da premijerno čujete na festivalu Japanizam, na tribini izdavačke kuće Darkwood.
Tribinu vodi Sara Bujak.
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Heisenberg |
Posted - 22/05/2023 : 15:28:24 Zelena krv 3 izašla. |
Heisenberg |
Posted - 21/04/2023 : 11:19:23 quote: Originally posted by kreŠa
I Ubica Demona 7 najavljen na IG :)
Dabome, stavio sam ga juče u određeni topik na forumu. |
kreŠa |
Posted - 21/04/2023 : 09:43:37 I Ubica Demona 7 najavljen na IG :) |
Heisenberg |
Posted - 20/04/2023 : 22:31:04 quote: Originally posted by wesskowaz
Do jaja naslovnica.:)
Jeste, Kakizaki ima predobar crtež. |
wesskowaz |
Posted - 20/04/2023 : 20:17:57 Do jaja naslovnica.:) |
Heisenberg |
Posted - 20/04/2023 : 16:12:20 U pripremi
 |
Heisenberg |
Posted - 28/03/2023 : 13:29:00 Bestijarijus 2 izašao, do 28.4 je 350 posle 382 u DW dok je u knjižarama 450. |
wesskowaz |
Posted - 27/03/2023 : 21:49:56 Odlično, samo neka piči. Nadam se da će i Bestijarijus 2 uskoro biti u prodaji. |
Heisenberg |
Posted - 27/03/2023 : 15:10:37 Zelena krv 3 u pripremi na cobiss, ISBN: 978-86-6163-623-3 |
naker |
Posted - 05/03/2023 : 12:22:21 Fragmenti strave - Đunđi Ito
Nakon poduže pauze majstor japanskog jezovnika se vratio korenima i ponovo počeo da piše horor priče strave i užasa. Ovaj tankobončić sakuplja osam kratkih priča ilustrovanih sa sad već grafički prepoznatljivim stilom koji gaji Đunđi, i zbog kojeg mu se divimo. Meni lično se iz ove zbirke izdvajaju priče Postepeni rastanak, Crna ptica, i Žena koja šapuće, kao priče koje nadilaze običan body horror i koje izazivaju nelagodu jer ove priče ne samo da su jezive, već nas teraju da se malo bolje zamislimo o nekim stvarima. Postepeni rastanak je jedna prevashodno melanholična priča o načinu na kojem se opraštamo od naših najmilijih, tužna priča :(
Nije mi ovo na nivou nekih drugih ranije objavljenih radova ovog autora (Nikad čovek, Tomie, Uzumaki), ali je drastično bolje od Gjo. Ko ceni Đunđija pronaćiće u ovoj zbirci par zanimljivih priča, preporuka  |
Heisenberg |
Posted - 24/02/2023 : 14:18:35 Zelena krv 2 izašla. |
wesskowaz |
Posted - 14/02/2023 : 19:06:48 Uzimaj, nećeš pogrešiti. |
Heisenberg |
Posted - 14/02/2023 : 13:18:30 quote: Originally posted by Paka01
Čita li itko Bestijarijus? Valja li išta?
Valja itekako, sam crtež i priča su predobri, čekam da izađe drugi deo pa da pokupim i Zelenu Krv 2 takođe uz Berserk 4 i AoT 21 kad budu izašli |
KuntaKinte |
Posted - 14/02/2023 : 11:04:09 quote: Originally posted by Paka01
Čita li itko Bestijarijus? Valja li išta?
Meni kome je mač-i-magija otrpilike na trećem od pozadi mestu po omiljenim žanrovima je prvi tankobon bio skroz ok. A čini mi se da je skroz dobro i nacrtan. Kupujem i čitam dalje. |
Paka01 |
Posted - 14/02/2023 : 10:55:34 Čita li itko Bestijarijus? Valja li išta? |
wesskowaz |
Posted - 07/02/2023 : 21:06:24 Super, odlična je Zelena krv. |
Heisenberg |
Posted - 07/02/2023 : 19:38:07 U pripremi
 |
Heisenberg |
Posted - 30/01/2023 : 19:03:22 Zelena krv 2 je na cobissu |
wesskowaz |
Posted - 16/01/2023 : 20:38:47 U pripremi.
 |
naker |
Posted - 03/01/2023 : 21:47:20 Tomie - Đunđi Ito
Tomie je prelepa femme fatale na koju nije imun nijedan muškarac, oni se zaljube u nju u tolikoj meri da požele da je ubiju kako je ne bi delili ni sa kim drugim, ali ona nosi sa sobom prokletstvo da poseduje natprirodnu demonsku moć regeneracije pa iznova i iznova preživljava istu sudbinu (kletvu). Za razliku od Uzumakija gde postoji ograničen broj primera u prirodi gde se može pronaći spirala pa zna doći do repetitivnosti, Tomie nema ovu boljku jer se jedna devojka može raskomadati na bezbroj načina!
Tomie je lepa, ali uobražena, bezobrazna, nekulturna, tašta, narcisoidna, ona ne podnosi da je sama i mora imati muškarca pored sebe, a ako se i pojavi neki muškarac koji će je odbiti nju obuzme bes i sve će uraditi kako bi mu se osvetila što ju je odbio. Kakav arhetip jedne devojke A vrh su mi njeni uobraženi momenti kada zahteva da je muškarci hrane isključivo sa kavijarom i raznim drugim gurmanskim delikatesima 
Ako niste alergični na vizuelne boleštine i splatter, mislim da ovo itekako vredi čitanja. Uzumaki je bio uvrnut, ali ovo je i uvrnuto i krije u sebi dosta dubine i podložno je interpretacijama, po meni ovo je jače štivo od Uzumakija. Junji Ito zna znanje, zar stvarno nemamo opštu temu na forumu za ovog autora?  |
Deers |
Posted - 31/12/2022 : 00:41:29 Tomie
Đunđi Ito
Na početku, ako je to uopće početak, Tomie ubiju i raskomadaju kolege iz razreda. Tada se ona vraća, kao da se ništa nije dogodilo, te muškarci opet padaju pod njezin utjecaj i postaju marionete. Da bi nakon nekog vremena osjetili potrebu da je ubiju i raskomadaju. Što ne znači, da kad to naprave, i uspiju u tome. Redovito se ona regenerira iz koliko god majušni dio nje ostane. I tu kreću razne zabavne bizarnosti. I to je najjači adut stripa. Da, ima tu i klasičnog Itovog horrora bespomoćnosti ali su te bolesne metastazirajuće bizarnosti ono najbolje. U početku, šok, crtež je bio sasvim drukčiji od njegovih prethodnih radova koje sam čitao (nije ni čudno, ovo su mu raniji radovi). Kasnije on sve više poprima poznati izgled. Iako se cijelo vrijeme radio o Tomie, manga je zapravo sastavljena od više kraćih i često nepovezanih priča koje mogu stajati samo za sebe, pa se ne stiče dojam jedne zaokružene cjeline. Dojam pojačava i to što se radnja (vezna za Tomie) zapravo i ne razvija. Čak je i kraj dosta gorak koliko god pokušava nekako zatvoriti priču. |
Deers |
Posted - 29/12/2022 : 21:56:08 Fragmenti strave
Đunđi Ito
Ako vam se i nije svidio Gjo ali su vam se svidjele kratke priče na kraju drugog tankobona, ovo mi mogla biti manga za vas. Zbirka kratki horror priča sa najčešće apsurdnim i bizarnim elementima. Po mom mišljenju niti jedna nije u rangu Misterije rasjeda Amigara i dalje jako dobro zna prenosit stravu nemoći, odnosno užas nemogućnosti promjene vlastite sudbine. Od priča, dojmila se posebno Crna ptica. |
Imrahil |
Posted - 23/11/2022 : 16:42:32 Fine ove dve mange ali jedino Zelena krv deluje kao da će biti dobra do kraja. Bestijarijus preterano fantaziranje ali makar crtež kida.  |
jagodanbg |
Posted - 16/11/2022 : 15:50:30  |
Sneaksie Thiefsie |
Posted - 13/11/2022 : 06:08:22 sve odlicno  |