forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovi za kutak Miroslava Cmuka

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
P.Ivana Posted - 06/03/2023 : 12:24:20
Pozdrav svima!

Prije svega da napomenem da, iako nisam aktivan član foruma, ipak ga već godinama vjerno pratim incognito. S druge strane vjerujem da me neki od članova poznaju s aukcija pa se nadam da ipak nisam toliko anoniman član ove zajednice :)

Za mene je forum uvijek bio vrijedan izvor informacija. A kroz godine bila sam i svjedok i sudionik par humanitarnih akcija koje su se provodile na inicijativu članova foruma.

A time dolazim i do razloga zašto sam ipak odlučila izaći iz incognito moda 😊 No, prije nego nastavim, ukoliko sam stavila ovo pod pogrešan topic, molim administratore da ovaj post presele.

Stariji sin (11 godina) pohađa VI. OŠ Varaždin, u kojoj je Miroslav Cmuk bio dugogodišnji knjižničar te je ostavio vrlo velik utjecaj na generacije i generacije učenika.

Tijekom zimskih praznika razgovarala sam s djecom iz sinovog razreda i nekako smo se dotaknuli Miroslava i njihove želje da nešto naprave u sjećanje na njega.

Dugo sam razmišljala kako da pomognemo djeci da se ostvari ta njihova inicijativa i nadam se da sam, u suradnji sa zaposlenicima VI. OŠ Varaždin, našla rješenje. Naime, ravnatelj VI. OŠ se složio da se pokrene akcija obilježavanja njegovog 40. rođendana (03.04.2023.). Zapravo, škola je ionako imala u planu obilježavanja tog dana, samo smo ga sada "nadogradili". Naziv pod kojom će se taj dan obilježiti jest Školski dan stripa (povodom rođendana Miroslava Cmuka).

U suradnji s djecom i zaposlenicima OŠ osmislili smo nekoliko aktivnosti na tu temu. Ako nekoga zanima, mogu detaljnije se raspisati o svakoj planiranoj aktivnosti 😊

No ono što je najznačajnije da je jedna od njih je i akcija uređenja nečega što za sada neslužbeno zovemo Miroslavov kutak sa stripovima, a koji bi bilo smješten u sklopu školske knjižnice.

S obzirom da svi znamo koliko školama nedostaje sredstava, ravnatelj je ostavio mogućnost da, tko god želi, može pokloniti strip za taj kutak. Kako bismo povećali vidljivost te akcije, škola je kreirala i letak a uskoro će ići i obavijest svim roditeljima kao i obavijest na stranici škole. Ukoliko želite vidjeti letak, učitala sam ga na ovu poveznicu: https://drive.google.com/file/d/1il6vhjEa_x12qQd26plierU_LynWEWra/view?usp=sharing

No ja pokušavam razmišljati malo šire i to baš potaknuta dosadašnjem odazivu na slične akcije koje su oglašavane putem ovog foruma. Jednostavno vjerujem da i u stripovskoj zajednici ima ljudi koji bi se možda željeli priključiti akciji.

Plan je da škola sakuplja stripove koje bi poklanjali učenici i njihovi roditelji. S druge strane ja sam dobrovoljac koji će na sebe preuzeti prikupljanje stripova od, nazovimo to, stripovske zajednice. Odnosno, moja zadaća bi bila da prikupim stripove, vodim evidenciju o poklonjenim stripovima na transparentan način te koordiniram sve vezano uz taj dio. Nakon toga bismo ravno na Miroslavov rođendan (3.4.2023.) sve prikupljene stripove (ukoliko ih bude) predali VI. OŠ Varaždin.

Samo logistički, ukoliko netko želi pokloniti strip, molim Vas kontaktirajte me preko PM ili na e-mail ivana.prikratki@gmail.com pa da dogovorimo primopredaju poklonjenih stripova. S time da preporučam komunikaciju putem maila, s obzirom da njemu imam pristup 24/7.

Dakle, ovim putem Vas pozivam, da ukoliko imate mogućnosti i želje, da poklonite koji strip viška iz vaših kolekcija za školsku knjižnicu, kako bi se obogatio Miroslavov kutak u sklopu knjižnice i tako sačuvala uspomena na njegov život i djelo.

Kao što sam i prije napomenula, već sam nekoliko puta vidjela da se stripovska zajednica okupila u plemenite svrhe i da je reagirala izuzetno pozitivno, pa se nadam takvom ishodu i ovaj puta. Nadam se da ćemo tako zajedno uspjeti pomoći djeci da se prisjećaju Miroslava s radošću i to kroz medij koji je obožavao.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
matori paraliticar Posted - 26/04/2024 : 22:47:00
Mislim da sam i ja uspeo..
Shaner Posted - 26/04/2024 : 22:29:06
Obavio svoju građansku dužnost!

paro Posted - 26/04/2024 : 18:19:45
Svaka čast svima koji su donirali stripove, cijelom staffu škole i naravno klincima na ideji.
Miroslav bi bio ponosan na sve vas.
P.Ivana Posted - 26/04/2024 : 08:16:22
Pozdrav svima!

Znam da se dugo nisam javljala. Svaki dan mislim objaviti nešto, dodati update i slično.. Ali vrijeme leti i jednostavno nekako se dogodilo da je prošla cijela godina. Ali eto, da ispravim nepravdu pa da napravim lagani update i javim vam se malo.

Dakle, zahvaljujući svima vama, knjižnica ima prekrasan kutak koji je redovito posjećivan, i koliko god je to moguće, ažuriran i nadopunjavan). Škola se potrudila da jasno da do znanja i promovira uspješnost akcije. Bile su ekipe s HRT-a, Varaždinske televizije, radija i slično te su emitirani prekrasni prilozi. Ukoliko koga zanima, mogu potražiti da li isti još negdje postoje pa staviti poveznice na njih. Uglavnom knjižnica, po mom skromnom mišljenju, ima prekrasno uređen kutak (zapravo moglo bi se kazati i ogroman dio čitaonice koji je pretvoren u "kutak") posvećen stripovima i njihovom neprežaljenom knjižničaru.

Knjižničarka i cijela škola izuzetno se trude kroz cijelu godinu organizirati hrpu aktivnosti za klince, puno njih vezano uz stripove, druženja i slično. Naravno, i ove godine bila je hrpa aktivnosti oko Miroslavovog rođendana, a osobno mislim da je kruna bila promocija romana Cvikeri i Cinkeri i u VI. osnovnoj školi Varaždin kao i u Gradskoj knjižnici Varaždin. Samo da razjasnim, nisam nikako sudjelovala u tim aktivnostima (knjižničarka Nataša Narančić i Mihael Bađun zaslužuju apsolutno sve pohvale za prekrasno odrađene promocije). A činjenica da je knjiga rasprodana puno govori :)

Iako i dalje nastavljam surađivati sa VI. osnovnom školom, i prije svega s njihovom izuzetno aktivnom knjižničarkom (za koju imam samo riječi pohvale), zaključili su da ove godine nećemo izravno pokenuti akciju prikupljanja novih stripova te sam poštivala njihovu želju. Zbog toga je ove godine izostao aktivni poziv na poklanjanje stripova. Koliko sam pročitala iz konteksta, smatraju da trenutno imaju dovoljno. Neće odbiti nove, ali nisu htjeli ove godine aktivno pokrenuti ponovno lanac poklanjanja jer djeca i čitaju i čuvaju stripove.

No, ukoliko netko želi još uvijek može pomoći knjižnici, to može učiniti vrlo jednostavno, preko jednog klika. Naime, knjižnica se javila na jedan natječaj koji je organizirala udruga RTL pomaže djeci. Uvjet je bio snimiti kratki filmić o tome što knjižnici treba odnsno što si djeca u knjižnici žele. Ukoliko netko želi pogledati prilog, moguće ga je pogledati na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=tufeocjZu1g

Sam prilog nije dugi, svega 3 minute.. ali ako pogledate malo pažljivije, možete vidjeti da je jedan dio dječjih želja vezan uz stripove :) Tako da smatram da u knjižnici stasa cijela jedna nova generacija stripofila, čemu ste i vi svi doprinijeli svojim aktivnim uključivanjem. Zbog toga vam još jednom hvala!

Knjižnici možete pomoći na način da glasate preko ove poveznice https://forms.gle/dBw2g2qJXL156Qh57 Knjižnica (odnosno VI. OŠ Varaždin) je zadnja na popisu. Naravno, vi možete dati glas bilo kojoj školi :) Ali eto ukoliko netko želi pomoći.. Glasanje traje vrlo kratko, svega do 02.05.2024. Pet škola s najvećim brojem glasova dobit će sredstva za opremanje knjižnice i ispunjavanje želja djece :)

Također, ukoliko imate bilo kakva pitanja ili vam na bilo koji način mogu pomoći ili pojasniti ako nešto nije jasno, tu sam :)
P.Ivana Posted - 17/04/2023 : 12:42:40
Ovo je bilo samo pitanje iz šale, ali sada kada spominjete to... Uopće nije loša ideja iskreno da kažem. Mogli bismo dizajnirati dvije vrste kartica koje se mogu koristiti na istoj ploči). Jedne za klince s lakšim pitanjima prilagođenima njihovoj dobi i interesu, a jedne za odrasle :)

Sad već polako zupčanici u mozgu rade i razmišljam o kategorijama pitanja..

A što djeca čitaju.. Načelno odgovor je za sada prilično jednostavan.. Ono što ste im poklonili...

Zamolit ću malo u školi da se prati što se najviše posuđuje i da se malo pogledaju statistike.. Ali sviđa mi se ideja.. sve više i više :)
tinton Posted - 15/04/2023 : 19:00:01
Treba samo poslati pitanja iz prvog Bushidovog kviza.
Šalu na stranu, meni je isto palo na pamet što i Shaneru, ali bez poznavanja onoga što djeca čitaju i znaju, bilo bi poprilično teško izabrati prikladna pitanja ili prilagoditi ostala.
Shaner Posted - 15/04/2023 : 15:53:56
quote:
Originally posted by P.Ivana

Iduća ideja kojom se poigravam je da osmislimo nešto na temu Trivial Prsuit igre na temu stripova. Ima dobrovoljaca da pomogne oko osmišljavanja pitanja? :)Prije tri godine (kad je krenula korona i nastupio lockdown) ovdje smo pokrenuli strip-kviz ligu. Vjerujem da forumaši koji su radili kvizove još uvijek imaju negdje sačuvana pitanja i da su ih voljni podijeliti, samo se bojim da bi mogla biti preteška za klince.

P.Ivana Posted - 15/04/2023 : 13:24:27
Pozdrav!

Evo bilo je malo zatišje i zbog hrpe događanja i zbog praznika, no pokušat ću nadoknaditi sada to.

Ovih dana sam ili pokupila dodatne stripove ili su još naknadno stigli na moju adresu. Tako da smo sada na 1144 prikupljena stripa i hvala vam svima od srca na tome. Info koji sam dobila iz škole prije nego su počeli praznici jest da klinci stvarno uživaju u svom novom kutku i da se stripovi jako puno čitaju.

A što se sve događalo taj dan, super je opisala knjižničarka škole koja je članak objavila i na službenim stranicama škole i on je dostupan na ovoj poveznici: http://os-sesta-vz.skole.hr/?news_hk=1&news_id=6765&mshow=1168#mod_news

Na poveznici se vidi i par slika kutka ali i igre koje su klinci osmislili. I igre su i prilično igrive. Iduća ideja kojom se poigravam je da osmislimo nešto na temu Trivial Prsuit igre na temu stripova. Ima dobrovoljaca da pomogne oko osmišljavanja pitanja? :)

Dodatno, različiti mediji su došli u školu ili su objavili/pisali o akciji u školi. Info koji imam jest da se vrtjela vijest u nekoliko navrata na lokalnoj radio postaji i da su u svakom od tih emitiranja naravno spomenuli i veliki doprinos ljudi s foruma bez kojih bi kutak bio puno siromašniji.

Dodatno, u školu su došli i HRT novinari i snimili prilog koji je emitiran u regionalnom dnevniku. Prilog je moguće vidjeti ovdje: https://www.facebook.com/100037636223319/videos/146145841524983/

Navodno da je u pripremi i puno veći prilog te, u slučaju da ga emitiraju, svakako ću vas obavijestiti.

Osnovan je i klub stripoljubaca koji će započeti s radom nakon školskih praznika, dizajnirali smo iskaznice za njega... A koliko imam infomraciju u dva dana se već više od 20 klinaca učlanilo u njega. Tako da izgleda da pomladka neće nedostajati :)

Dakle, sve u svemu, zahvaljujući svima vama akcija je bila stvarno velik uspjeh i škola ima ogroman kutak posvećen stripovima i Miroslavu. I započeli smo tradiciju obilježavanja dana školskog stripa. Tu akcija nije gotova, naravno, ali eto, to je ono što je do sada odrađeno.

Veliki bonus je da sam zahvaljujući toj akciji imala priliku hrpu vas upoznati i osobno i zahvaliti vam.

S time, da ukoliko netko još uvijek (ili bilo kada) želi pokloniti stripove školi, uvijek me možete kontaktirati. Kao što je knjižniraka kazala, stripova nikada dovoljno :)

I naravno, ukoliko želite ili odobravate, vrlo rado bih i iduće godine kojih mjesec dana prije školskog dana stripa ponovno objavila na ovom forumu poziv na poklanjanje stripova za klince :)

A s vremena na vrijeme ću vas obavijestiti i naravno o dodatnim aktivnostima koje se događaju u MC kutku.

I još jednom, velika hvala svima koji su omogućili da se taj kutak uredi!
Odoakar Posted - 03/04/2023 : 10:09:40
Super video i lijepa priča.
P.Ivana Posted - 03/04/2023 : 08:13:17
Stigao je i dan D. Detaljan izvještaj s današnjeg dana bit će objavljen na stranicama škole. Bit će tu svega.. Ali vjerujem da vas najviše zanima MC kutak sa stripovima..

Pa dok čekamo službena izvješća.. Pripremila sam kratki filmić da vidite kako je to izgledalo :)

https://youtu.be/sDLYcnJwpUI

Uživajte

I hvala Vam! Svima koji su poklonili stripove i svima čiji stripovi tek stižu!
Paka01 Posted - 29/03/2023 : 13:01:55
Možete li na PM poslati podatke Tiska na koje bi mogao poslati paket? Nezgodno mi je do pošte.
P.Ivana Posted - 29/03/2023 : 12:35:40
Malo sam u gužvi ali samo da javim da je prva tura stripova upravo predana školi :)

Kad obradim i pripremim sve slike, objavit ću malo bolji update. Ali samo da dobijete osjećaj koliko je toga:No to nije sve. Stiže još stripova iz Zagreba i Rijeke :) Jer stripova nikad dosta :)

Klinci su danas na iglama čekali dolazak stripova te imam informaciju da ih već raspakiravaju i slažu u kutak :)

Hvala vam svima još jednom!
P.Ivana Posted - 27/03/2023 : 21:28:28
Nisam se dugo javljala, pa samo da objavim kratki update :)

Zahvaljujući vama, trenutno smo na 920 naslova iliti poklonjenih stripova koji su sad već ozbiljno zakrčili moju dnevnu sobu :)

Na sreću, neće dugo. U srijedu ih vozimo i službeno predajemo školi. S obzirom na broj kutija, primopredaja će potrajati neko vrijeme :)

Sa sigurnošću znam da to nisu svi stripovi koji stižu ali velika je želja škole da MC kutak bude funkcionalan idući tjedan u ponedjeljak na veliki dan pa smo se malo požurili da sve bude spremno.

Uskoro objavljuem slike kako to izgleda :) A pravi update stiže nakon 3.4., odnosno nakon Školskog dana stripa kojim ujedno obilježavamo i 40 rođendan od Miroslava :)
P.Ivana Posted - 23/03/2023 : 12:58:09
quote:
Originally posted by Wolfman

Polica ima dovoljno?Vjerovali ili ne, izgled da opet nema :)

Brat od Miroslava je školi donirao police koje su bile u Miroslavovoj kući, kao i 4 banana kutije Miroslavovih stripova.

Bili smo uvjereni da će to biti dovoljno :) Ali onda su počeli stizati stripovi :)

Tako da me brat zvao jučer da li knjižnica treba još polica? :)

Izgleda da to na kraju, velikim dijelom zahvaljujući vama, neće biti kutak... nego cijelo krilo knjižnice :)
Wolfman Posted - 23/03/2023 : 12:14:53
Polica ima dovoljno?
P.Ivana Posted - 23/03/2023 : 11:51:47
Samo da javim update kako bi svi imali istu informaciju..

Sutra navečer smo u Zagrebu privatno. Pa ukoliko ima netko tko još uvijek čeka da dođemo u ZG usred tjedna da preda stripove, a nismo se još osobno čuli evo prilike :)

Isto tako, u subotu smo u Koprivnici, idemo po stripove koji nas tamo čekaju...

A dogovor sa školom je pao da idući tjedan vozimo stripove i predajemo ih školi. Tako da bude sve posloženo i spremno za otvaranje kutka 03.04.

Iako je bilo inicijalno planirano da vozimo stripove u školu na sam rođendan, htjeli bismo da djeca mogu do stripova već na taj dan i da kutak bude uređen u potpunosti, tako da smo malo pomaknuli datum predaje stripova.

Naravno, ukoliko se dogodi da su stripovi na putu i isti stignu i nešto kasnije do Varaždina, oni će naknadno biti predani školi :) Nijedan poklonjeni strip neće proći ispod radara, i svi će završiti na policama školske knjižnice :)
matori paraliticar Posted - 23/03/2023 : 09:44:39
quote:
Originally posted by P.Ivana
S obzirom da smo jučer zaprimili prve stripove, tablica je popunjena s prvim podacima. Ima možda malo više podataka od potebnih ali radi brzine i ažurnosti, podatke sam "čupala" iz baze stripova koju vodim za kolekciju od sinova.

Tablica je dostupna na: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1_whFiTcsFlei_8MH7CqiI4V5gWYdyRMrinkHJyG3dv8/edit?usp=sharing

Iako je dostupnost tablice testirana, u slučaju da postoji problem s poveznicom, molim da javite da pokušamo to otklonici.

Isto ako postoji problem s podacima, isto tako molim da mi javite da vidimo gdje je došlo do greške.


Kako ide sa ovim sudeci po tablici dobro? Ima poprilicno finih stvari
svaka cast onima koji su poklonili

Za
7 života kopca, album 1
nisam bas nesto siguran da je za deciju biblioteku ili gresim? :)

Da li bi mogao Bookglobe nekako da se prikljuci akciji... cini mi se da oni imaju
ponesto prikladno...
P.Ivana Posted - 19/03/2023 : 23:29:13
Nisam bila u prilici javiti se neko vrijeme. Ali eto da obavijestim o napretku.

Danas sam u Varaždinu preuzela prilično velikodušnu kolekciju poklonjenih stripova. Svi su ubačeni u tablicu. I prema najnovijim podacima, trenutno se nalazimo na 699 poklonjenih stripova!

Hvala svima koji su se uključili u akciju. Nitko nije očekivao da će biti toliki uspjeh i da će se odazvati ljudi iz cijele Hrvatske. Ako se tako nastavi, VI. OŠ će imati jednu od najbogatijih i najopsežnijih kolekcija stripova :)
P.Ivana Posted - 13/03/2023 : 18:40:19
quote:
Originally posted by tinton

Nemam pojma koji su kapaciteti knjižnice. Mislim da je bolje da ponuda stripova bude raznovrsnija.Kada smo kretali s ovom akcijom, mislili smo da će škola na poklon dobiti par stripova. Ovo što se događa, premašilo je sva očekivanja. Računali smo da će nam trebati koja polica više, ispada da nam treba cijeli ormar

Ne žalimo se, snaći ćemo se, to su slatke brige... Smislit ćemo adekvatno rješenje

Tako da, koji god strip da dođe, a da je primjeren za osnovnoškolce, vjerujem da će razveseliti klince. Ako škola dobije i koji "dupli" strip, s obzirom da ima više od 700 klinaca, sigurno neće propasti
lwood Posted - 13/03/2023 : 11:55:58
Ma da,tih par tvojih Blekova bi se moglo prelit priko prozora.
tinton Posted - 13/03/2023 : 11:52:32
Nemam pojma koji su kapaciteti knjižnice. Mislim da je bolje da ponuda stripova bude raznovrsnija.
lwood Posted - 13/03/2023 : 11:41:45
quote:
Originally posted by tinton

Ja sam baš htio Blekove poslati, ali nećemo zatrpavati knjižnicu s istim naslovima. Drago mi je da je netko bio brže ruke, ja ću već probrati nešto drugo.Pa zasto ne? Vise dice ce istovremeno moc uzet Bleka.
tinton Posted - 13/03/2023 : 11:22:40
Ja sam baš htio Blekove poslati, ali nećemo zatrpavati knjižnicu s istim naslovima. Drago mi je da je netko bio brže ruke, ja ću već probrati nešto drugo.
P.Ivana Posted - 13/03/2023 : 10:09:18
Evo i malo više podataka o samoj akciji koja se provodi u VI. OŠ:

http://os-sesta-vz.skole.hr/?news_hk=1&news_id=6731&mshow=1168#mod_news
matori paraliticar Posted - 13/03/2023 : 09:30:25
Da lepo je to samo treba izvuci maksimalnu mogucu korist (za decu) sa obzirom na prostorne kapacitete ali to ce Ivana i drustvo dobro resiti.
Dve noci sa zapisivanjem auu bravo na trudu :). Zagora je ovde barem 150-200 komada? Vise je, videh excel spisak :)

Prvih petnaestak bleka i marka. Rekao bi da je tu vece uzivanje u citanju marka? :).

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000