T O P I C R E V I E W |
SPQRoma |
Posted - 01/02/2018 : 17:49:28 Na desetu obljetnicu svog postojanja izdavačka kuća Veseli Četvrtak pokrenula je novu Zlatnu seriju, ediciju koja se koncepcijski ali i vizualno nadovezuje na legendarnu originalnu Zlatnu seriju koja je izlazila u bivšoj Jugoslaviji.
Svaki broj ima (barem) dvije naslovnice, jedna je identična originalnom talijanskom izdanju, a druga je "retro" verzija potpisana od strane domaćih autora. Autor retro naslovnice prvog broja nove Zlatne serije je legendari Bane Kerac!

Veseli Četvrtak - Instagram
Veseli Četvrtak - Facebook
Veseli Četvrtak - Twitter
Veseli Četvrtak - Youtube
Evo, procurila je i prva fotka, valjda bi to trebalo biti to. Pa da ne zatvrpavamo onu temo od VČ. |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
manhunter |
Posted - 02/12/2023 : 08:01:24 quote: Originally posted by mladjo
Ja sam shvatio tako da se to podrazumijeva.
A ako slučajno ne...
Hmmm...
Stvarno si dobio ovakav mejl od menadžerke prodaje izdavačke kuće koja toliko dugo postoji? Tužno i nepismeno.
Baš me zanima da li će ti zameniti strip. |
prozirna senka |
Posted - 02/12/2023 : 06:55:58 Naravno da se zna, i to ihahaj unapred. Pricam za ZS Spec.
Koliko li mislite da se neki strip koji treba da se pojavi odredjenog datuma na kioscima treba: obezbediti prava, prevesti, lektorisati, kontrolisati, ubaciti tekst u oblacice, izvrsiti sve potrebne korekture i intervencije u stripu (onomatopeja, geografija) i onda odstampati??? Da se za tri meseca nabrzaka sve to odradi je prosto nemoguce, i to nijedna ozbiljna kuca ne radi, vec pravi izdavacke planove. Koliko god neki ovde frktali i smejali se vcu.
Sto samo pokazuju da se u strip (i izdavastvo) razumeju ko mara u kriv kurac. |
misterx381 |
Posted - 02/12/2023 : 00:06:46 Pa verovatno i jedni i drugi u trenutku završne pripreme za štampu nisu znali šta će biti u sledećem broju. Najlogičnije objašnjenje. |
DOMI |
Posted - 01/12/2023 : 23:42:15 quote: Originally posted by going going
quote: Originally posted by Ferri
Ima li najave sta je u sledecem broju specijala ZS?
Nema, stoji reklama za Novi LMS #8 koji izlazi 14.12. s Mister NOom.
I oni odjednom ne najavljuju, kao i zadnji LMS (Golconda) bez najave za dalje |
wesskowaz |
Posted - 01/12/2023 : 20:28:19 Omaž Sivom domu. |
jagodanbg |
Posted - 01/12/2023 : 20:15:07 Na početku Čvarkov priča o preprodaji ZS (i LMS):
https://youtu.be/v9KqtNth82c?si=pGIxQN3KdixsHLtn |
going going |
Posted - 01/12/2023 : 04:57:52 quote: Originally posted by Ferri
Ima li najave sta je u sledecem broju specijala ZS?
Nema, stoji reklama za Novi LMS #8 koji izlazi 14.12. s Mister NOom. |
Ferri |
Posted - 30/11/2023 : 23:29:35 Ima li najave sta je u sledecem broju specijala ZS? |
jaki |
Posted - 28/11/2023 : 01:16:20 Dobija si odgovor koji ti ništa ne kaže decidirano. Pravi eskivirajući. Sad ovisiš o ŠK.
|
mladjo |
Posted - 27/11/2023 : 22:33:31 Ja sam shvatio tako da se to podrazumijeva.
A ako slučajno ne...
Hmmm... |
jaki |
Posted - 27/11/2023 : 21:35:39 Samo ja u tom odgovoru ne vidim da su potvrdili da će ŠK zamijenit falični primjerak. |
mladjo |
Posted - 27/11/2023 : 21:28:17 Poslao sam u nedjelju navečer: "Poštovani,
u Zagrebu se i dalje mogu naći izdanja s greškom Zlatne serije broj 50. Da li ćete povući sa tržišta te primjerke i zamijeniti ih ispravnima? Ili će se baremi spravni primjerci moći naći u zagrebačkim striparnicama?
Napominjem da sam redoviti kupac Vaših izdanja.
S poštovanjem,
Daniel Mlađenović"
Odmah u ponedjeljak ujutro stigao je odgovor:
"Tokom sledeće nedelje će biti dostupno u Školskoj knjizi
pa možete se obratiti njima."
U potpisu: Stanislava Matanović Menadžer prodaje
I onda opet ja:
"Hvala najljepša na odgovoru.
Lp."
Dakle, što možemo spoznati iz ove prepiske:
a) Ipak će se oštećeni primjerci moći zamijeniti neoštećenima, odnosno moći će se po prvi put kupiti neoštećeni primjerak
b) Veliki plus firmi na brzom odgovoru. Tako se to radi.
c) Maaali minus jer je forma odgovora dotične gđe bez "Poštovani" i "Lp" ili "Srdačan pozdrav" ili tako nešto.
Dakle doći će i neoštećeni primjerci u Zagreb i moći će ih se zamijeniti. Pohvale na brzom odgovoru a mala kritika je gore navedena uz savjet:treba se dotična gđa ili netko iz VČ javljati ovdje (ili barem na Fejsu) kada dođe do ovakvih "kriznih" situacija da znamo na čemu smo.
|
mladjo |
Posted - 26/11/2023 : 21:24:09 quote: Originally posted by henry
quote: Originally posted by mladjo
Jer u knjižarama se uredno prodaju felerični primjerci. Pretpostavljam da će se kupnja/zamjena moći obaviti barem u striparnicama? Ali što je s onima koji nisu blizu neke striparnice? Odnosno zašto pogrešno odštampani primjerci nisu povučeni iz prodaje i zamjenjeni ispravnima?
klubcitalaca@veselicetvrtak.com
Imaš i telefon 0112710488
Evo poslao sam im mail pa da vidimo. |
jaki |
Posted - 25/11/2023 : 09:17:41 Hvala. |
misterx381 |
Posted - 25/11/2023 : 09:16:13 Presto je da izlazi tj. rebrendiran je. Sada izlazi Enciklopedija straha: https://shop.sergiobonelli.it/dylan-dog/2023/06/28/albo/dylan-dog-presenta-l-enciclopedia-della-paura-2023-1023293/ |
jaki |
Posted - 24/11/2023 : 22:46:57 DD Magazin nije izaša ove godine? |
misterx381 |
Posted - 24/11/2023 : 22:01:28 Ostatak su neki tekstovi koji su objavljeni u italijanskom izdanju i nemaju veze sa stripom. |
ddog |
Posted - 24/11/2023 : 21:55:18 Zlatna serija #2 ima 120 stranica i trebalo bi da bude Dilan Dog Magazine #1 koji (prema Goodreads-u) ima 176 stranica. Šta je sa ostatkom?
https://www.goodreads.com/book/show/25214313-dylan-dog-magazine-n-1 |
Tornadomaster |
Posted - 24/11/2023 : 15:21:55 quote: Originally posted by alexts
Pa naravno da možeš da kupiš ispravno reizdanje. Ali cilj ljudima koji su kupili prethodno nije da plaćaju dva puta, nego da zamene.
Znam, ali jedno vrijeme je kružila informacija da samo oni koji su kupili izdanje sa greškom mogu zamjenom doći do ispravnog izdanja. Odnosno samo oni. Ne znam zašto, valjda zbog manjeg troška šta li. Super što je bila pogrešna info. |
legaz |
Posted - 24/11/2023 : 15:18:19 quote: Originally posted by alexts
Pa naravno da možeš da kupiš ispravno reizdanje. Ali cilj ljudima koji su kupili prethodno nije da plaćaju dva puta, nego da zamene.
Pa zamenili su. |
alexts |
Posted - 24/11/2023 : 13:53:22 Pa naravno da možeš da kupiš ispravno reizdanje. Ali cilj ljudima koji su kupili prethodno nije da plaćaju dva puta, nego da zamene. |
Tornadomaster |
Posted - 24/11/2023 : 09:06:21 Nabavio sam ispravnu ZS 50, bez da sam morao mijenjati za stari felerični koji nisam uopšte ni kupovao. Da znate da može i tako. |
tex ciller |
Posted - 23/11/2023 : 12:16:17 quote: Originally posted by john connor
Onj najave tribinu dan kasnije, da ne bi dosli ljudi da ih ne iznapusavaju 
Ahaaaa, znači zbog toga je ovako prazno... :) |
henry |
Posted - 23/11/2023 : 11:51:53 quote: Originally posted by mladjo
Jer u knjižarama se uredno prodaju felerični primjerci. Pretpostavljam da će se kupnja/zamjena moći obaviti barem u striparnicama? Ali što je s onima koji nisu blizu neke striparnice? Odnosno zašto pogrešno odštampani primjerci nisu povučeni iz prodaje i zamjenjeni ispravnima?
klubcitalaca@veselicetvrtak.com
Imaš i telefon 0112710488 |
mladjo |
Posted - 23/11/2023 : 11:41:24 Jer u knjižarama se uredno prodaju felerični primjerci. Pretpostavljam da će se kupnja/zamjena moći obaviti barem u striparnicama? Ali što je s onima koji nisu blizu neke striparnice? Odnosno zašto pogrešno odštampani primjerci nisu povučeni iz prodaje i zamjenjeni ispravnima?
|