forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: ORKA 57 - Cat Claw

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Markos Posted - 18/05/2023 : 13:07:02

Kada je 1981. redakcija YU STRIP-a odlučila obogatiti sadržaj magazina stripom koji bi po duhu bio blizak tradiciji američkih superheroja, Toza Obradović i Bane Kerac smislili su tri prijedloga, od kojih je nakraju izabrana Cat Claw, svojevrsna ženska verzija Spider-Mana. Nakon nekoliko početnih, Marvelom inspiriranih epizoda, za koje je scenarij napisao Slavko Draginčić, Bane preuzima sve uzde u svoje ruke i okreće cijelu stvar naglavačke. Ionako apsurdne superherojske pustolovine dovedene su do još većeg apsurda te pritom začinjene obilnima količinama briljantnog humora, a kad se tome pridoda Banetov fantastičan crtež, nije čudo što je Cat Claw vrlo brzo stekla kultni status kod domaće publike (a ni inozemni uspjeh nije izostao). Bane je o pustolovinama Cat Claw nacrtao ukupno 44 epizode, koje je Fibra objedinila u ovom impresivnom, integralnom izdanju obogaćenom iscrpnim životnim intervjuom koji je s Banetom vodio Darko Macan. Jedinstvena je ovo prilika svim ljubiteljima stripa za (ponovni) susret s najdražom nam Katom!

Orka 57 • Cat Claw • 584 stranica • C/B + Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Bane Kerac • Crtež Bane Kerac • • Lektura i redaktura Darko Macan • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 18.5.2023. • Cijena 40 Euro

https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/orka-57-cat-claw/884/

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
kuzman Posted - 21/09/2023 : 18:35:27
quote:
Originally posted by cat claw

quote:
Originally posted by KuntaKinte

quote:

Kobra je jako upitan. Kvalitet otiska ne moze biti na Katinom nivou i to je ono sto me koci da uradimo i Kobru. Originali su izgoreli, stampa u Yu stripu je bila grozna. Ono iz profila je upotrebljivo.
Ispostavilo se i da neki otisci iz skandinavije nisu bogzna sta.

Verujem da bi uz par dobrovoljaca (evo ja sam jedan), Kobra mogla da se restaurira/retušira.
Primer šta može da se uradi je Lutalica Bili koji sam “sređivao” Vuku (i koji ne da me nije ni potpisao na izdanju, nego mi nije dao ni primerak albuma) i u koji je uloženo više od 100 sati rada, samo da izgleda kako izgleda.

Mozete pokusati. Skenirajte iz Profila Covek sa dva zivota NEKOLIKO strana u 1200 dpi, poigrajte se malo da vidimo kako vam ide
Ali, ne zaboravite da je u pitanju 400 strana, od toga vrlo problematicnog materijala.

Koliko vidim meni ovaj Darkvudov integral rađen od skenova iz Profilovih albuma izgleda vrlo dobro.

Isto tako i Blek integral koji je restaurirao(remasterirao) Atilla.

Što se Kobre tiče imamo još Profile br.11 Čovek s dva života i Arizona Heat koji nisu reizdani, a mogli bi se iskoristiti kao i prethodna trilogija iz Darkvudovog integrala.

Sva izdanja su rasprodana i mogu se naći samo po oglasnicima.

Znači već tu se može iskombinirati jedan fini integral,pretpostavljam da bi se tu moglo naći još kakvih dodataka ,ilustracija,neki tekst o samom stripu...

Zašto pustiti piratima da zarađuju?

Za mene je Kobra najdraži strip rame uz rame s Katom i šteta je da se taj klasik i jedan od najboljih stripova nastalih na ovim prostorima ne objavi bez obzira na sve probleme.

Koliko vidim po onoj propaloj Kickstarter kampanji za Tarzana,ne znam ima li vremena Tara da se prihvati tog posla jer talenta sigurno ima,uz naravno Banetovu pomoć.

Normalno treba to sve neko i platit
henry Posted - 20/09/2023 : 13:59:48
quote:

quote:
Originally posted by henry

Srpski strip, hrvatski izdavač, i šta sad ovi nesvrstani da rade?

da citaju Bonelli u originalu

cat claw Posted - 20/09/2023 : 13:43:15
quote:
Originally posted by henry

da citaju Bonelli u originalu
henry Posted - 20/09/2023 : 13:16:55
lwood Posted - 20/09/2023 : 07:45:43
quote:
Originally posted by RAKOSI4

quote:
Originally posted by paro

quote:

Dobro, sta se jedite... ?
Beogradski salon stripa, osim u pocetku dok su idejni tvorci festivala Vlada, Zdravko i drustvo imali uticaja, nikad nije uspeo da dostigne nivo ozbiljne strip manifestacije.
Ne vidim zasto bismo se uopste potresali zbog toga sto na nekom vasaru nismo bili zapazeni...

Nije sto je moja, ali Kata je izdrzala test vremena, ponovo osvojila srca i prostate citalaca, napravila rekord u prodaji (ali u danasnjim okvirima, da se ne lazemo) i zauzela posteno mesto na mnogim policama.
Malo li je?
Pravo da vam kazem, meni je puno srce, a sreca u vasim ocima mi je vise neg dovoljna.

Ako vam išta znači, ja kupio Katu prijatelju prije nekih mjesec dana za jubilarni 50. rođendan. Čisto zato jer svaki put kad bi razgovor s njim otišao na stripove, on završi na Cat Claw, ali uvijek Cat Claw. I on tu večer u restoranu raspakira poklon i na rubu suza zagrli tu knjižurinu. Ja mu kažem - Eto Darko, još da se autor pojavi u Zagrebu i da ti napiše posvetu i to je to. A kaže on zbunjeno - Čekaj malo, šta je Kerac još uvijek živ?
Eto čika Bane, čovjek vas pokopao prije vremena. Ali, kaže da ljepši poklon nije mogao zamisliti. Samo mi nije jasno zašto me njegova žena pogrdno gledala do kraja večeri.

Paro svaka čast,nije problem u vama nego u njoj Sigurno je ljubomorna na Cat Claw
A da si njoj kupija markiranu torbicu,možda.....
Ma ne,vještica nije zaslužila ništa,možda upakovanu šibu za Sv.Lucu.

Mislin da bi sasvim ok bile i roza lisice..
[url=https://postimg.cc/QB1FQMjv][/url]
Kerempir Posted - 20/09/2023 : 07:41:30
Bane na interliberu? Definitivno donosim svoj primjerak 😀
Sneaksie Thiefsie Posted - 20/09/2023 : 07:22:02
Kobra je izlazio i u YU Stripu
kakav je tu kvalitet?

licno
radije bih da vidim Porucnika Taru
u novom izdanju
navikao sam na petokraku
andjusticeforall Posted - 19/09/2023 : 23:28:05
quote:
Originally posted by Markos

Tko je oteo Vronskom nalog?
RAKOSI4 Posted - 19/09/2023 : 23:14:42
quote:

quote:

quote:

Beogradski salon stripa, osim u pocetku dok su idejni tvorci festivala Vlada, Zdravko i drustvo imali uticaja, nikad nije uspeo da dostigne nivo ozbiljne strip manifestacije.
Ne vidim zasto bismo se uopste potresali zbog toga sto na nekom vasaru nismo bili zapazeni...

Nije sto je moja, ali Kata je izdrzala test vremena, ponovo osvojila srca i prostate citalaca, napravila rekord u prodaji (ali u danasnjim okvirima, da se ne lazemo) i zauzela posteno mesto na mnogim policama.
Malo li je?
Pravo da vam kazem, meni je puno srce, a sreca u vasim ocima mi je vise neg dovoljna.

Ako vam išta znači, ja kupio Katu prijatelju prije nekih mjesec dana za jubilarni 50. rođendan. Čisto zato jer svaki put kad bi razgovor s njim otišao na stripove, on završi na Cat Claw, ali uvijek Cat Claw. I on tu večer u restoranu raspakira poklon i na rubu suza zagrli tu knjižurinu. Ja mu kažem - Eto Darko, još da se autor pojavi u Zagrebu i da ti napiše posvetu i to je to. A kaže on zbunjeno - Čekaj malo, šta je Kerac još uvijek živ?
Eto čika Bane, čovjek vas pokopao prije vremena. Ali, kaže da ljepši poklon nije mogao zamisliti. Samo mi nije jasno zašto me njegova žena pogrdno gledala do kraja večeri.

Drago mi je sto se vas prijatelj obradovao knjizici, iako joj je sad cena pala zbog autorove zilavosti
Ako Vrag dozvoli, mozda mu potpisem na Interliberu...

Bane da budem iskren,ne mogu prežalit da Cat Claw nije obavljena u 5 ili 6 stripova sa onim prekrasnim retro naslovnicama.Ima li,pa makar i male šanse da Fibra kad već ima prava objavi to i u ovoj B varijanti.To bi se kupovalo,dosta ljudi bi volili takvo dizajnersko rješenje i izvedbu
RAKOSI4 Posted - 19/09/2023 : 23:05:53
quote:

quote:

Malo li je?

Paro svaka čast,nije problem u vama nego u njoj Sigurno je ljubomorna na Cat Claw
A da si njoj kupija markiranu torbicu,možda.....
Ma ne,vještica nije zaslužila ništa,možda upakovanu šibu za Sv.Lucu.
jaki Posted - 19/09/2023 : 22:57:23
Bane na ILu🥳
milandj3 Posted - 19/09/2023 : 22:41:54
quote:
, iako joj je sad cena pala zbog autorove zilavosti

Šta hoćeš da kažeš? Da si i ti bio kod AVa na prevaspitavanju😁
cat claw Posted - 19/09/2023 : 22:35:26
quote:

quote:

Malo li je?

Drago mi je sto se vas prijatelj obradovao knjizici, iako joj je sad cena pala zbog autorove zilavosti
Ako Vrag dozvoli, mozda mu potpisem na Interliberu...
paro Posted - 19/09/2023 : 21:00:39
quote:

Malo li je?

john connor Posted - 19/09/2023 : 20:54:44
Valjda si mislio, da joj ne dozvoljavaju da bude najbolji srbijanski izdavac, srpski je godinama unazad :-D
jaki Posted - 19/09/2023 : 20:12:28
quote:
Originally posted by john connor

Mislio sam generalno, ne u svetu stripa. A Fibra nije najbolji Hr, nego najbolji regionalni izdavac.

Ali nije najbolji srpski izdavač🙃
manhunter Posted - 19/09/2023 : 19:46:19
Nemojte samo o raznim nacionalnim histerijama. Ja kad pratim balkanske medije mogu samo da zaključim da je čitava ex YU jedna fina histerija. Ali nije to ovde tema.
NESVRSTANI Posted - 19/09/2023 : 19:25:37
Antisrpska histerija?
Srbi su zakon.
john connor Posted - 19/09/2023 : 19:14:29
Mislio sam generalno, ne u svetu stripa. A Fibra nije najbolji Hr, nego najbolji regionalni izdavac.
jaki Posted - 19/09/2023 : 18:58:36
quote:

A jbg, u Hr je 30 god stanje antisrpske histerije, koja malo po malo dovela da polako dodje ovde do antihr histerije, i samo se ceka ko ce sledeci biti na potezu, i kada ce se vratiti milo za drago.

Stvarno je antisrpska histerija..
Kad najbolji hrvatski izdavač želi biti srpski izdavač😁
manhunter Posted - 19/09/2023 : 18:07:48
quote:

quote:
Originally posted by Red Marquis

Beograd nas iz Vojvodine nikad nije ni primećivao. Ništa novo.

Kao ni nas u centralnoj SRB.Nista novo.

Buahaha, šta da kažemo mi iz Istočne Srbije?

Beograđanima su Obrenovac i Železnik velika provincija, a kamoli dalje od toga. Ove sa juga ionako niko ne konstatuje.
john connor Posted - 19/09/2023 : 18:00:12
Isto sa Salonom, Fibra je trebalo dobiti nagradu, zasluzila je. I Fibra, i Bane, sveukupno gledano. Ali ma koliko god Fibra radila sjajne stvari, ne valja ni od Marka praviti Mariju Tereziju, kao sto je priznao da za Kena nije obavestio Dw, sto iskreno nije bio ni duzan da napravi, sada se sa druge strane cini sve da se stave klipovi pod kotace. Jbg, novci, interesi, nema tu ljubavi, iskrenog prijateljstva, a mozda ga je i Sloba oderao za one gomile stripova sto je kupio pocetkom 2000ih :-)
john connor Posted - 19/09/2023 : 17:56:35
A jbg, u Hr je 30 god stanje antisrpske histerije, koja malo po malo dovela da polako dodje ovde do antihr histerije, i samo se ceka ko ce sledeci biti na potezu, i kada ce se vratiti milo za drago. To nije dobro ni za koga, ali politicke elite sa obe strane umesto da idu ka smirivanju tenzija, normalizaciji odnosa, sto vidim kod normalnog sveta da se desava godinama unazad, na razini drzava ide se u negativnom smeru, i netrpeljivosti, neprijateljizaciji.
kreŠa Posted - 19/09/2023 : 17:51:25
Sa staništa Ćupričanina, uvek mi je bilo neverovatno da Vojvođani i Južnjaci kukaju kako ih država i BG ne primećuju.
Onda sam se nastanio u Beogradu za stalno i shvatio da je ljudima putovanje do Pančeva izlet. :D
john connor Posted - 19/09/2023 : 17:43:59
quote:
Originally posted by Red Marquis

Beograd nas iz Vojvodine nikad nije ni primećivao. Ništa novo.

Kao ni nas u centralnoj SRB.Nista novo.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000