T O P I C R E V I E W |
Maverik |
Posted - 04/07/2024 : 13:14:05 Ćao drugari :)
Došlo je vreme da i zvanično predstavim novu izdavačku kuću, o kojoj se neko vreme šuškalo, pa i ovde na forumu.
Izdavačka kuća Maverik je osnovana krajem februara 2024. godine.
Nastala je kao naslednik YouTube kanala PreliStAvanje, gde smo kroz entuzijazam i druženje želeli da strip približimo čitalačkoj publici.
Inače, Maverik je mala, porodična izdavačka kuća, sa sedištem u Ubu koja ima misiju da kroz nekoliko izdanja godišnje (barem za sad :)) prenese snažne priče koje inspirišu, izazivaju na razmišljanje i povezuju se sa svakodnevnim životom.
Verujemo da stripovi nisu samo zabava, već i moćan alat za podizanje svesti o društvenim pitanjima i promenu sveta na bolje. Zato biramo naslove koji ne samo da privlače pažnju svojim umetničkim stilom, već i donose dublje poruke i vrednosti.
Glavna edicija, koja će nas voditi na neverovatna mesta i upoznavati sa neverovatnim sudbinama, je edicija Makadam. Ova edicija će čitaocima doneti priče koje istražuju kompleksne teme i otvaraju vrata u svetove prepunih avantura, izazova i nepredvidivih obrta.
Fokus naše izdavačke kuće će biti na evropskim stripovima, prvenstveno na francuskoj školi stripa, ali i na španskoj, italijanskoj i tako dalje.
Prvi strip koji uskoro izlazi iz štampe ću predstaviti u drugom postu, ali i u odgovarajućem topiku, kad i zvanično izađe :)
Nadam se da ćete nas podržati u ovoj avanturi i radujemo se vašim komentarima, sugestijama i, naravno, druženju kroz naše buduće naslove.
Vaš Maverik
Facebook: www.facebook.com/ikmaverik Instagram: ikmaverik E-mail: office@maverik.rs Website: www.maverik.rs |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Svet stripa |
Posted - 21/08/2024 : 08:49:05
Prvo izdanje Maverika možete kupiti/naručiti u striparnici Svet stripa
https://www.svetstripa.org.rs/izdanja/maverik/makadam-1-rodjene-prkosne-devojcice-podignutih-pesnica/
|
wintermute |
Posted - 20/08/2024 : 23:48:42 Postoji nesto sto se zove psihicka granica impulsivne kupovine za pojedinacnu stvar. To je kupovina koja nije esencijalna za zivot i nije prethodno planirana.
Psihologija toga se ozbiljno istrazuje ovde i velike pare su u tome.
Prosecan amerikanac potrosi $300-$500 mesecno (zavisno od istrazivanja) na impulsne kupovine i mnoge firme zele da mu uzmu deo toga.
Najvise ljudi se slaze da je granica impulsne kupovine u USA trenutno $19.99.
Postoji ogromna psiholoska razlika izmedju impulsivne kupovine necega za $19.99 i $20.01.
(Istrazivanja se lako nalaze na internetu.) |
matori paraliticar |
Posted - 19/08/2024 : 21:53:40 heh blago meni sa vama (napisao pa izbrisao, nema sta da mudrujem ovde, moze uzivo ako bude prilike)
necu vise da ljudima gusim temu ovde zelim im svu srecu i pohvala za odabir prvog izdanja, nadam se naci put do onih koji treba
|
john connor |
Posted - 19/08/2024 : 19:16:37 Ovog matorog mora da odvedem da jede kao covek, da prodise punim plucima kada dodje, sve nekako kilav. |
john connor |
Posted - 19/08/2024 : 19:15:36 Izgleda da jeste, ostavim baksis u Gr 5-10eur, u prodavnici ne uzimam kusur i gledaju te kao vanzemaljca, mogu da zamislim kako gledaju sawitcha kad ostavlja po 20,30eur... |
anto |
Posted - 19/08/2024 : 13:42:20 pa 500 kinti je veća lova svim tim našim po zapadu,a i samim zapadnjacima,nego što je to bilo kome ove od nas,veruj mi. |
john connor |
Posted - 19/08/2024 : 08:38:02 Sta je za tebe svedjanina, razlika od 500din, pa ti 4 eur, bacis golubovima kada prolazis kros park.
Ako je Vader saradnik, znaci krece Star Wars, prvo original marvel years. |
matori paraliticar |
Posted - 19/08/2024 : 08:25:49 Kako me cudi da su hteli da izdaju George Lucasa sa obzirom da je jedan od saradnika forumas Lord Vader89 :)
inace drzao sam njihovo prvo izdanje u rukama i da je cena bila recimo 2000 a ne 2500 uzeo bi bez razmisljanja delovalo mi perfektno uradjeno ili barem simpaticno dobro
|
naker |
Posted - 19/08/2024 : 07:59:43 Margine. |
wintermute |
Posted - 19/08/2024 : 04:45:47 Upravo sam konacno odslusao tokom jedne dugacke setnje. Evo nekih zanimljivosti:
- hteli su da im prvi strip bude onaj o George Lucasu ali su zakasnili sa pravima - tiraz prvenca je 650 primeraka - stamparija (Publikum) je pogresila i bilo je "6mm beline dole" (nisam ukapirao tacno sta ovo znaci) i besplatno su ponovo odstampali ceo tiraz - u pripremi je jos nekoliko naslova ali bi do sajma trebao da izadje sigurno jedan ciji naslov je tajna ali je receno da je francuski slice of life od 104 strana i autor je i crtac i scenarista |
wintermute |
Posted - 15/08/2024 : 23:39:40 quote: Originally posted by jagodanbg
https://youtu.be/tCP5tJ7CP2Y?si=CAvV2ll4bWPymUO7
Da malo to ulepsamo:
FANTASTIČNI SUSRET: Maverik - Predstavljanje nove izdavačke kuće
|
jagodanbg |
Posted - 15/08/2024 : 23:10:46 https://youtu.be/tCP5tJ7CP2Y?si=CAvV2ll4bWPymUO7 |
wintermute |
Posted - 12/08/2024 : 18:51:37
|
wintermute |
Posted - 08/08/2024 : 19:39:40 Cestitke za prvenac! |
matori paraliticar |
Posted - 08/08/2024 : 19:07:02 dobro nisam ni ja brojadin pa.. nego bas sam se razmisljao sta je pravilno i.. |
jagodanbg |
Posted - 08/08/2024 : 15:33:37 @matori, nisam JagodaN nego Jagoda sa Novog Beograda 😄 |
matori paraliticar |
Posted - 08/08/2024 : 15:03:29 Da ima ovo cudo i u AF i kao sto jagodA kaze odlicno izgleda meni je u nekom sirem planu .. |
jagodanbg |
Posted - 08/08/2024 : 14:08:10 Prelistao sam ga sad u DW, do jaja izgleda! |
Maverik |
Posted - 08/08/2024 : 13:11:37 🎉 Dragi prijatelji,
Strip "Rođene prkosne" je konačno izašao i baš je onakav kakav smo želeli da bude.
👉Strip je moguće poručiti preko naših društvenih mreža i sajta:
➡️Instagram: ikmaverik ➡️Facebook: ikmaverik ➡️ maverik.rs
ali i u striparnicama Darkwood i Alan Ford. Radimo na tome da bude dostupan i u ostalim striparnicama i knjižarama.
🎁Uz svaki strip dobijate bukmarker na poklon, a prvih 75 kupaca koji naruče direktno od nas dobiće i magnet i stiker.
Cena: 2500 dinara
Radujemo se što ćemo zajedno otkrivati nove avanture i uživati u stripovima.
Vaš Maverik 💭 |
Promys |
Posted - 08/08/2024 : 12:09:45 Gde ovo izdanje može da se nabavi? Za sada ga nema u striparnicama |
Gil-galad |
Posted - 04/08/2024 : 21:26:06 Kaže ovde 6. avgusta izlazi (od 06:40 ide prilog o stripu)...
|
delboj |
Posted - 03/08/2024 : 09:38:18 Da li je juče konačno izašao ovaj strip? |
jagodanbg |
Posted - 29/07/2024 : 01:03:43 quote: Originally posted by AleksandarN Ova jagodica ne sme da prismrdi do NBG-a
Brt najjači si 💪
Ispod časti ti je da komuniciraš, a nije ti ispod časti da pretiš i hoćeš da se biješ ZBOG STRIPOVA sa 30+, možda i 40+ godina?! Čudne 'principe' imaš! |
henry |
Posted - 29/07/2024 : 00:02:16 quote: Originally posted by AleksandarN
quote: Originally posted by henry
quote: Originally posted by jagodanbg
quote: Originally posted by henry ima li kod fibre tih logoa?
Ma njemu Markos šalje bez, jer zna da tako voli, pa nije provalio da na svakoj naslovnici postoji logo!
Samo što tamo nema muda da pisne, nego samo pohvale, al se zato kurči kod novog izdavača koji je došao da najavi svoj prvenac.
Meni je ispod časti da komuniciram sa gnjidicama ali evo i ovo je poslednji put. Ova jagodica ne sme da prismrdi do NBG-a a Henri se krije kao da je kriminalac što možda i jeste. Tastatura ratnici.
Čekaj, sad sam se setio, ti si beše onaj što je cmizdrio kako mu se Vuk izdrao neki put, pa si navuko traume 🤣🤣🤣 Ne znam zašto bih se ja krio od takve junačine, nisam ni znao da me tražiš. A za Jagodu ne znam, mada mu se sigurno tresu gaće. |
AleksandarN |
Posted - 28/07/2024 : 22:20:17 quote: Originally posted by henry
quote: Originally posted by jagodanbg
quote: Originally posted by henry ima li kod fibre tih logoa?
Ma njemu Markos šalje bez, jer zna da tako voli, pa nije provalio da na svakoj naslovnici postoji logo!
Samo što tamo nema muda da pisne, nego samo pohvale, al se zato kurči kod novog izdavača koji je došao da najavi svoj prvenac.
Meni je ispod časti da komuniciram sa gnjidicama ali evo i ovo je poslednji put. Ova jagodica ne sme da prismrdi do NBG-a a Henri se krije kao da je kriminalac što možda i jeste. Tastatura ratnici. |