T O P I C R E V I E W |
Lastan |
Posted - 18/08/2014 : 11:51:45 U nedjelju,28.12 2014 na svim kioscima pojavit će se novi broj Strip revije Večernjeg lista, broj 16! U paketu sa Večernjim listom dobijete strip reviju za samo 9,90 kn!

U nedjelju,30.11 2014 na svim kioscima pojavit će se novi broj Strip revije Večernjeg lista , broj 15! U paketu sa Večernjim listom dobijete strip reviju za samo 9,90 kn!

---------------------------------------------------------------------
U nedjelju,26.10 2014 na svim kioscima pojavit će se novi broj Strip revije Večernjeg lista,broj 14! Znači: Večernji list + Strip revija Večernjeg lista za 9,90 kn!
Naslovnica: Jules Radilović

----------------------------------------------------------------------
U nedjelju,28.09 2014 na svim kioscima pojavit će se Strip revija Večernjeg lista br. 13 u paketu: Večernji list + Strip revija Večernjeg lista za 9,90 kn!!!!!

----------------------------------------------------------------------
U nedjelju,31.08 2014 god. na svim kioscima pojavit će se Strip revija Večernjeg lista br. 12 u paketu: Večernji list + Strip revija za 9,90 kn!....
Naslovnica: BANE KERAC

Nakon nedjelje,tijekom mjeseca rujna možete ju kupiti u samostalnoj prodaji na svim kioscima Tiska i u strip knjižari Lastan za 9,90 kn.
Ovim brojem 12,Udruga prijatelja stripa STRIPFORUM i Večernji list zaključuju prvu godinu vrlo uspješne poslovne suradnje! Na obostrano zadovoljstvo,možemo konstatirati da je projekat Strip revije Večernjeg lista doista uspio.Broj čitatelja i simpatizera kontinuirano raste što će rezultirati daljnim nastavkom suradnje. |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Renky |
Posted - 30/01/2025 : 08:37:48 quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by Renky
quote: Originally posted by jaki
Ali to nije adaptacija filma.

Ali ono nije Vjesnik 
Pa vjerovatnije bi zapamtio strip od izdavača?
Sad san pogleda u kutiju… adaptacija filma ali americko izdanje 😂😂 |
Renky |
Posted - 28/01/2025 : 19:19:04 quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by Renky

Ali ono nije Vjesnik 
Pa vjerovatnije bi zapamtio strip od izdavača?
Sad san pogleda u kutiju… adaptacija filma ali americko izdanje 😂😂 |
Beva |
Posted - 28/01/2025 : 18:56:50 http://skab612.com/index.php?site=bsp_popisi&oznaka=BMZV&stranica=1
Egmont. |
jaki |
Posted - 28/01/2025 : 18:26:58 quote: Originally posted by fabriano
Sjecam se da je sredinom 90ih izasao strip po filmu ''Batman Forever''
Nije Vjesnik. |
jaki |
Posted - 28/01/2025 : 18:25:33 quote: Originally posted by Renky

Ali ono nije Vjesnik 
Pa vjerovatnije bi zapamtio strip od izdavača? |
fabriano |
Posted - 28/01/2025 : 18:00:48 Sjecam se da je sredinom 90ih izasao strip po filmu ''Batman Forever'' |
Renky |
Posted - 28/01/2025 : 16:54:16 quote: Originally posted by jaki

Ali ono nije Vjesnik  |
jaki |
Posted - 28/01/2025 : 16:04:15 Ali to nije adaptacija filma.
 |
Renky |
Posted - 28/01/2025 : 15:48:56 Prije je ovo ;-) mada je stalo sa devedesetom tako da opet... umalo. http://skab612.com/index.php?site=bsp_popisi&oznaka=BMVJ&stranica=1 |
Renky |
Posted - 28/01/2025 : 15:43:34 Nisan siguran da san mislija na ovo izdanje, hmm... Iako u mojin godinama... ;-)) |
jaki |
Posted - 28/01/2025 : 15:18:38 http://skab612.com/index.php?site=bsp_popisi&oznaka=BNPZ&stranica=1
Umalo |
Renky |
Posted - 28/01/2025 : 15:14:20 Možda, ne znam taj podatak. Zato sam i "strip" stavija u zagrade jer znam da je početkom devedesetih bilo nekih izdanja koja su mi prošla ispod radara. Recimo Vjesnik je objavija nekog Batman-a, čini mi se filmska adaptacija, ali san zaboravija godinu... mozda je to čak prije samostalnosti. A Vjesnik je radija velike tiraže... |
Deers |
Posted - 28/01/2025 : 14:52:35 Zar nije Superhrvoje bio štampan u 60.000? |
Renky |
Posted - 28/01/2025 : 13:25:35 Jučer uz VL objavljna SC verzija albuma Sveti Jere ( Alibaba ;-) & Davidenko ). Tiraž fascinantnih 30 000 primjeraka. Ovako na prvu, ne pamtim da je od samostalnosti u HR neki album ( ili strip ) rađen u ovom tiražu. |
Peyo |
Posted - 27/01/2025 : 18:36:54 Naletio na ovo pa da podijelim:
https://www.stripforum.hr/strip-revija-vl/intervju-s-mladenom-novakovicem-u-emisiji-katapultura-hrvatskog-radija/
|
teller |
Posted - 10/11/2024 : 19:43:08 Strip reviju cu preživit... Teško mi za Stripoteku..kad bi to netko oživio...zasluzio bi spomenik... |
Ted Miller |
Posted - 10/11/2024 : 13:02:10 eh steta, strip reviju sam slucajno otkrio na kiosku pred kojih godinu dana i uzimao svaki broj, sad saznam u ovom zadnjem da je doista bio i posljednji, steta, imali su upecatljive odlicne naslovnice i kolekciju raznih stripova za brzo citanje gdje si mogao vidjeti razlicite zanrove,i stilove crtanja. |
Cromwell |
Posted - 04/11/2024 : 10:15:24 Bome nije loše Vlaadisha! Ovo što je Deers postavio su pretpostavljam rani radovi ali ovo iz potpisa već izgleda profi. ...i eto, nije trebala strip revija da me zainteresira... :)) |
Deers |
Posted - 04/11/2024 : 08:49:42 Ima!
Strip - prefiks HASovog kombinata.
Uz to, caruje i pola tuceta fanzina. |
Vlaadisha |
Posted - 03/11/2024 : 18:05:09 evo staviću link u potpis, da ne privatizujemo temu. nisam baš aktivan, ali ima nešto novih i starih radova.
back on topic, je l' ostalo nešto od revija kod nas? stripolis je više antologija, a i ne ide na kioske.
u americi i dalje izlazi comics revue, koja donosi uglavnom novinske klasike, dogurala je do 460. (dvo)broja, ali takođe opstaje zbog entuzijazma, da ne kažem nostalgije...
|
Deers |
Posted - 03/11/2024 : 10:17:40 https://www.mojstrip.com/autori/vladimir-kuzmanov
Ali,radio još i hrpu epizoda ZZCPa, Complex objavljen u reviji Kiša, itd. |
Cromwell |
Posted - 03/11/2024 : 10:05:14 @Vlaadisha: Albumi nisu revije a pričali smo o strip revijama zar ne? No dobro, napokon smo se usuglasili da revije nisu najbolji model a to je ono što ja cijelo vrijeme tvrdim. :)
@alexts: Taj topik je dosta nepregledan jer neki ljudi pretjeruju s fotkama tako da ga nekako nemam na umu. Ali znam da prati indie stvari.
btw: znam da je Vlaadisha ilustrator ali nisam znao da je i strip autor Pa nek postavi koji strip na forum, ako je loše- nećemo komentirat, a ako je dobro- onda ćemo se žaliti da zašto nije odlično! |
alexts |
Posted - 02/11/2024 : 23:33:28 quote: Originally posted by Cromwell
[quote]Originally posted by Vlaadisha
Btw ne viđam te na topicima van oldskul amera tako da pretpostavljam da nisi baš upućen u stanje na "sceni". Uključio si se ovdje vjerojatno zbog emocija i good ol' timesa dok je EKS legendado žario i palio ali trenutno stanje očito ne pratiš baš nešto revno. I tu si možda u pravu, ipak imaš tu neke sličnosti sa Alextsom. Nadam se da ovo ne zvuči svisoka/pregrubo, sorry ako jest jer trenutno ne znam kako to drugačije uobličiti :(
A sve one opskurne nezavisne stripove koje je predstavljao na topiku "procitao i (ne-) preporucujem" si preskočio? Ili si shvatio da ih samo (ne-) preporučuje?
Btw, Vlaadisha je i strip autor.
|
Vlaadisha |
Posted - 02/11/2024 : 22:47:06 eks forever u pravu si, ne pratim nove naslove koliko bi trebalo, a i ono što pročitam glupo mi da komentarišem u fazonu "meh 3/5" i ulećem klizeći domaćim izdavačima - jer rasprave se uglavnom vode u izdavačkom izlogu. nego, nismo se razumeli, oni uglavnom ne rade sopstvenu produkciju. ne znam za svaki naslov pojedinačno, ali da bi izašao integral, mora prvo izaći nekoliko francuskih albuma, ne? ni fibrinog batmana nema bez američkih svezaka. poslednji put kad sam gledao, weekly shonen jump je imao tiraž od preko milion primeraka. drugim rečima, postoji glad za novim sadržajem, a tu se negde krije i odgovor zašto revije nisu više najbolji model, pogotovo kod nas. s tim delom se na žalost slažem, i ono što smo imali dugujemo entuzijazmu pojedinaca a ne potražnji na tržištu. mada ne treba ni entuzijazam potcenjivati, pa čekam da alexts konačno pokrene časopis po njegovom i mom ukusu.  |
Cromwell |
Posted - 02/11/2024 : 21:08:15 quote: Originally posted by Vlaadisha ...nego kazem da ni tih famoznih omnibusa, integrala pa ni trejdova i tankobona ne bi bilo bez revija, albuma i svezaka.
Naravno da bi i to se zadnjih petnaestak godina upravo i događa na našem tržištu. Ako uzmemo za primjer samo Fibrinu kolorku tu od 300 naslova imaš više od pola rasprodanih a neki su još i reprintani. Koliko su strip revije na našim prostorima zaslužne za takav uspjeh odnosno koliko se tu naslova našoj publici pojavilo prvotno u strip revijama? Evo ovako od oka 1%, i to sam još puno rekao. Kakve revije u 2024toj, ljudi bace oko na preview/pročitaju iz knjižnice i onda kupe ako im se jako svidi.
Btw ne viđam te na topicima van oldskul amera tako da pretpostavljam da nisi baš upućen u stanje na "sceni". Uključio si se ovdje vjerojatno zbog emocija i good ol' timesa dok je EKS legendado žario i palio ali trenutno stanje očito ne pratiš baš nešto revno. I tu si možda u pravu, ipak imaš tu neke sličnosti sa Alextsom. Nadam se da ovo ne zvuči svisoka/pregrubo, sorry ako jest jer trenutno ne znam kako to drugačije uobličiti :( |