forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Cromwell Posted - 11/12/2024 : 13:16:03
Palo mi je na pamet da bi mogli napraviti glazbeni izazov ali da nije puko nabrajanje je nego da je i drugima zabavno za čitati i sudjelovati.

- ideja je postaviti neku pjesmu sa jutuba koju biste željeli da neki forumaš prokomentira

- prozvani forumaš MORA preslušati pjesmu i ostaviti neki smisleni komentar. Nema jednolinijskih dobro je/loše je/+1 i slično Pljuvanje ili pohvala najmanje dvije solidne rečenice.

- ako prozvani forumaš ne odgovara podsjetite ga slanjem prijeteće privatne poruke.

- prozivka može biti samo želja da ta osoba presluša pjesmu, ali okidač može biti i nešto što je osoba negdje napisala na forumu iliti sredstvo za izravnavanje računa hehe!

- budite razumni i ne stavljajte 5 postova. Dok vam prozvana osoba ne odgovori nemojte stavljati drugu prozivku.

- naravno, izbjegavajte stvari koje su nacionalističke, cajke, neozbiljne drekpjesme itd... Nismo sadisti i držite se glazbe koja nekog vraga vrijedi

- tvrdi riječnik/prostakluk i osjećajne eksplozije su apsolutno dozvoljeni. Mimoze nek se ne zgražaju jer je glazba emotivna stvar.

- i molim vas kad odgovarate daj izbrišite [ / tube] nastavke da stranica bude koliko toliko pregledna. Ostavite samo link i naziv (izvođač+pjesma) Nema goreg od 500 jutub thumbnaila na stranici

Prva žrtva: naravno tonto!

Rush - Natural Science
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
manhunter Posted - 15/02/2025 : 11:19:27
Everlast - The Crown

Everlast je oduvek flertovao sa countryjem i to je radio više nego dobro. Muzički mi je ovo odlično, ali nema on taj glas i stil izvođenja da bi uskladio sa muzikom. Šta god da on uradi, meni je od slušljivog do genijalnog. Ovo je ok. 5/0
Tonto Posted - 15/02/2025 : 10:57:53
Manhunter:

...a kakav ti je Everlast kad okrene u country?

Tonto Posted - 15/02/2025 : 10:54:12
House of the rising sun je genijalna pjesma odsvirana naravno u tisuću verzija. Niti jedna meni osobno ne može prići Dylanovoj verziji. Bob Dylan, često optuživan za skromne vokalne mogućnosti zaslužan je u toj pjesmi za najbolju vokalnu izvedbu koju sam ja čuo. Naravno, nije riječ o tehnici već o emociji koju uspijeva prenijeti slušatelju, odnosno meni...
Zula Posted - 15/02/2025 : 10:46:11
quote:
Originally posted by manhunter

Mislim da nije isto kao u House, nego je jednostavno ta New Orléans skala, pa baš podseća.

Prvih 20 sekundi je isti House... Ali meni to ne smeta i pjesma Noorae Noor je jako dobra!
NESVRSTANI Posted - 15/02/2025 : 10:40:29
quote:
Originally posted by naker

Nesvrstani evo jedna za tebe. Solitude Aeturnus - Together and Wither.

https://www.youtube.com/watch?v=RXsXp6d9z3Q

Nisan ljubitelj ovakve vrste sporoga i teškoga metala, ali ovo mi je slušljivo. Najveća zamjerka ka i kod većine modernijih svari mi je neoriginalnost. Najbolji djelovi pisme su mi najbolji jer su čisti Black Sabbath. Čujen dosta Cathedrala u ovome, a vokal mi baca na bend Sanctuary.
Zula Posted - 15/02/2025 : 10:38:56
Sad kad smo već spomenuli neke "narodne" pjesme, da spomenemo i neke obrade istih.

House Of The Rising Sun se računa kao pjesma od The Animals, ali ona je samo narodna pjesma od koje su Animalsi napravili puno para. Najstarije snimljene verzije sežu u 30-e godine prošlog stoljeća.

Grupa Santa Esmeralda je obradila ovu pjesmu na svoj način. Ovo je kraće, ali njihove verzije od po 10 minuta su izvrsne... tko želi nek si nađe 🤣.

Za koga, ako ne za alextsa

Santa Esmeralda - House Of The Rising Sun

manhunter Posted - 15/02/2025 : 10:35:30
Ovo počinje kao House of the raising sun, ako ćemo već da sitničarimo.
Meni je ovo odlična saradnja dva majstora, Nesvrstani se neće složiti sa tim naravno.

NESVRSTANI Posted - 15/02/2025 : 10:26:14
quote:
Originally posted by alexts

A za Bevu

neka idu Blur

Blur - Coffee And TV

https://www.youtube.com/watch?v=6oqXVx3sBOk

U kontekstu mene, prošlog zadatka i brit popa, za ovo bi od mene dobija desetku.
Tonto Posted - 15/02/2025 : 10:25:48
Ovo ti je već druga house of the rising sun koju stavljaš.
NESVRSTANI Posted - 15/02/2025 : 10:22:15
quote:

Dobro, NESVRSTANI
da vidimo malo amerikane, šta misliš?

LucindaWilliams - Car Wheels On A Gravel Road

https://www.youtube.com/watch?v=SsO04VzOW2c

Nije mi ovo loše ali mi je malo monotono. Mislin da 5 puta za redon ide strofa pa refren bez velikih promjena. Odnosno, jedina promjena je šta treći ili četvrtti refren ima 4 đira pivanja, ostali 2.
Ne minjan radio stanicu ali nisan oduševljen.
manhunter Posted - 15/02/2025 : 10:18:59
Mislim da nije isto kao u House, nego je jednostavno ta New Orléans skala, pa baš podseća.

I pojma nemam zašto ima ove tišine na kraju. :D
Zula Posted - 15/02/2025 : 10:09:40
quote:

Kad smo već kod "nove" muzike, u 2000-im se pojavilo nekoliko sličnih pevačica, ali ova mi je bila najbolja. Zula?

http://youtu.be/pEP72XorgdQ?feature=shared

Naravno da mi se sviđa, dobro stvorena atmosfera muzikom i glasom. Instrumenti u službi pjesme. To se može slušati puno puta.
Jedino... Otvaranje pjesme jako liči na House Of The Rising Sun. Što nije ni plus ni minus, nego je samo tako.
(Kakva je to snimka s minutom i pol ničeg na kraju? 😜)
manhunter Posted - 15/02/2025 : 09:49:50
Kad smo već kod "nove" muzike, u 2000-im se pojavilo nekoliko sličnih pevačica, ali ova mi je bila najbolja. Zula?

Zula Posted - 15/02/2025 : 09:42:38
Nisam ljubitelj grupe Fleetwood Mac. Poštujem sve koji jesu. Pozitivno iznenađujuće mi je kad ih slušaju neki ljudi od 20-30 godina.
Najbolje dvije njihove pjesme su mi Black Magic Woman (koja se više vezuje uz obradu Santane) i ova koju stavljam u zadatak.
Obje mogu slušati stalno...

Naker voli i ne voli neke čudne 🤣. Da vidimo koliko mu je ovo čudno...
Ima i dužih verzija (meni u ovoj pjesmi odgovara da je dulja), ali ova je "čišća" i official verzija.

Fleetwood Mac - Tusk

Beva Posted - 15/02/2025 : 07:05:45
quote:
Originally posted by Tonto

...ne mogu objektivno procijeniti koliko je ovo klasik, ali recimo da je među nekom hipi rock kulturom kultna pjesma. Za mene da, ovo je remek djelo.

Beva:

https://www.youtube.com/watch?v=ROBaoiJK0wc

Nije easy listening pa sam je poslušao triput zaredom i svaki put je malo bolja. Tekst u početku pjesme pomalo neusklađen s glazbom, kao da ima više slogova na par mjesta pa malo čudno zvuči. Glazba sjetna i lijepa.

Imam dojam da bi mi pjesma vremenom ušla u uho i postala odlična, a i ovako 8/10. Možda i poslušam još ali ne obećavam :D
jogurt Posted - 15/02/2025 : 01:14:01
Evo odslušao sam pesmu još dva puta vrlo detaljno. I stojim prvi prvom utisku, saksofon mi se zaista nije svideo ovde. Okej, sada bi možda dao veću ocenu, maksimalno 3

Ali mislim da se saksofon možda mogao kompletno izbaciti
jogurt Posted - 15/02/2025 : 00:58:08
Da, malo sam se loše izrazio ali mislio sam na saksofon (jednina-množina :D ). Jeste kao fino uklopljen, ali možda se komotno mogao i izbaciti? Kapiram da je izbačen ne bi mi pesma postala odlična, ali možda bi mi bila bolja.

Jeste da ne dominira u pesmi, ali nije mi se svideo zvuk saksofona.

A sveprisutni sam napisao jer je tu sve vreme sa istom temom, nije kao da saksofon upadne posle refrena na 20-ak sekundi npr. Svakako hvala na komentaru, nadam se da sam sada određeniji i tačniji :D
alexts Posted - 15/02/2025 : 00:50:23
quote:
Originally posted by jogurt

Nažalost, ovo mi je lošnjikavo. Duvački instrumenti mi se nisu svideli, a sveprisutni su u pesmi. Jednostavno nije moj fazon. Još mi je zadnji minut bio najbolji, kada su konačno duvački instrumenti utihnuli :) nije ovo loše, ali sigurno se ne bih vraćao 2+

Jogurte, tačnosti radi, nema ovde sveprisutnih duvačkih instrumenata. Mora da misliš na klavijature. Jedini duvački instrument je saksofon, koga svira poznati jazz saksofonista Branford Marsalis , koji se malo čuje i potpuno je utopljen u zvučnu sliku.

Pretpostavljam da misliš na klavijature?

Vrhunski muzičari su u pesmi:

Sting – vocals, bass guitar, arrangements
Eric Clapton – electric guitar
Manu Katché – drums
Kenny Kirkland – keyboards
Mino Cinelu – percussion, vocoder
Branford Marsalis – saxophone
Andy Newmark – additional drums
Renée Geyer – backing vocals
Vesta Williams – backing vocals
Dolette McDonald – backing vocals
Janice Pendarvis – backing vocals
Tonto Posted - 15/02/2025 : 00:25:18
...ne mogu objektivno procijeniti koliko je ovo klasik, ali recimo da je među nekom hipi rock kulturom kultna pjesma. Za mene da, ovo je remek djelo.

Beva:

Tonto Posted - 15/02/2025 : 00:16:52
Radim doma na stripu i vrte mi se plejliste koje sam slagao kako mi je nešto bilo aktualno pa da izvadim zanimljivo... Slušalo se 2011.

Chris de (lady in red) Burgh je tada nekada izbacio album koji mi se baš svidio, akako se njemu sviđa reći će nam...

Shaner:

alexts Posted - 15/02/2025 : 00:13:51
I poslednji za večeras (kao obično) za zadatak

je Shaner

Fleetwood Mac - Save Me

jogurt Posted - 15/02/2025 : 00:05:44
quote:

Jogurtu
sam ostao dužan ovo od ranije

Sting - We'll Be Together

https://www.youtube.com/watch?v=KYps5LfOaGg

Sećam se tog duga, sad je došlo na naplatu :D

Nažalost, ovo mi je lošnjikavo. Duvački instrumenti mi se nisu svideli, a sveprisutni su u pesmi. Jednostavno nije moj fazon. Još mi je zadnji minut bio najbolji, kada su konačno duvački instrumenti utihnuli :) nije ovo loše, ali sigurno se ne bih vraćao 2+
alexts Posted - 14/02/2025 : 23:51:31
Korni grupa - Tata Ko i mama Spo

I meni se ovo dopalo. Sve te ozbiljnije kompozicije, koje sam čuo, su im OK.
jogurt Posted - 14/02/2025 : 23:50:15
quote:

Još jedan zadatak za danas, ovog puta jogurt.
Prvi put sam ih čuo sa 13 godina na tv-u, tada se davao neki popodnevni program uživo sa Ade, i oni su nastupali sa Crnim plesom. Otišao u prodavnicu, kupio kasetu i zaključio da je ta pesma najlošija na albumu (koji je njihov najkomercijalniji).

http://youtu.be/1dsNuqLu8p8?feature=shared

Nisam pustio neku pesmu od njih ima sigurno više godina, tako da hvala na zadatku :D

Ovo nisam čuo ranije, i okej mi je. Nije me previše dojmilo, kao da mi čitavu pesmu nešto fali i nisam našao ništa zanimljivije što bi me teralo da se vraćam ovome. Jedino su zadnjih minut-minut i po bili više nego dobri, čak odlični. Svakako fina pesma, za ponekad čuti više nego okej, 3

I meni je Crni ples među slabijim pesmama od njih, omiljena bi mi bila Pratiš trag
alexts Posted - 14/02/2025 : 23:49:47
Jogurtu
sam ostao dužan ovo od ranije

Sting - We'll Be Together

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000