forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Novo: SAMBROVI

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
marlowe Posted - 23/01/2007 : 19:25:23
Serijal Sambrovi koji se smatra jednim od najvećih ostvarenja novijeg frankofonog stripa izašao je u integralnom izdanjau kuće Beli Put.
Ovo izdanje sadrži celokupnu storiju od četiri albuma u jednoj knjizi štampanoj u koloru, na velikom formatu i s tvrdim koricama. Pored 4 albuma knjiga sadrži i pogovor na pet strana napisan specijalno za ovo izdanje, kao u tekst o autoru.
Ova knjiga edicije Integrali ima 225 strana.

___________
"In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..."
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Manny Posted - 13/08/2019 : 00:13:37
Sambrovi su još jedan jedinstven i bitan strip koji je Beli Put objavio u odličnom ruhu. Prva dva albuma gde je na scenariju radio i Balak su mi za nijansu bolji, postoji neka mističnost i zagonetnost u kom pravcu će krenuti radnja, dok se u potonjim albumima to drži u donekle očekivanim okvirima, gde se istorija i lična sudbina prepliću na tragičan način. Izlerov kolor je prelep, crna, bela i smeđa su mu dovoljne da preveze čitaoca u romantizam i Francusku na sredini 19. veka, a crvena je tu da uznemiri i uzbudi, bilo da su to Julijine oči, Bernarova kosa, krv koja lije iz čoveka - ili pak kao boja zastave za slobodu (kredit naravno ide i Delakrou).
Uvodeći Francusku revoluciju 1848. u priču, Izler svesno zalazi i u domen političkog, jasno kritikujući oligarhiju i sistem koji je prethodio Drugoj Republici, ali stavljajući do znanja da i nova revolucija već na samom početku "smrdi" slično. "Možda je blagodareći ovim leševima Republika na pragu, ali Bože, kako već zaudara!" kaže jedan od revolucionara pred sam kraj poslednjeg albuma.
Četiri albuma zaokružuju jednu celinu, i ostavljaju mali nagoveštaj kroz koje likove bi se eventualno priča mogla nastaviti.

Dobro i vredno delo francuske škole, iscrtano i ispričano jezikom, kistom i pre svega atmosferom koju samo vrhunski autori poznaju. Ostaje pitanje da li ćemo ikada pročitati i nastavak - neki (verujem srpski?) izdavač bi mogao da objavi drugi serijal (5 albuma) u nekom integralu kada se poslednji album pojavi ove godine, ha?
lwood Posted - 08/12/2018 : 19:59:23
Zašto nema teorije?
risbozg Posted - 03/12/2018 : 12:26:17
Ovo mi je fantastičan strip ..šteta kaj ga je BP. izdavao, tako da sada nema ni teorije za nekim nastavkom.
corto33 Posted - 30/11/2018 : 12:19:10
Sambrovi tome 8 je izašao.
Koliko sam čitao, tome 9 će biti finalni.

Preview:
http://www.glenatbd.com/bd/livre/sambre-tome-8-9782344015773.htm#page/1/mode/2up

Curunir Posted - 28/06/2011 : 22:35:34
Ling? cini mi se da si jednom napisao i Kong, Dee... kupi si vecu tipkovnicu
King Warrior Posted - 28/06/2011 : 12:32:26
Sambrovi, sesti dio:
http://www.glenatbd.com/bd/sambre-tome-06-9782723444293.htm?utm_source=SambreT6-BDGest-Habillage&utm_medium=SambreT6-BDGest-Habillage&utm_campaign=SambreT6-BDGest-Habillage
DeeCay Posted - 11/06/2011 : 21:38:49
Budući da je na sajtu recenzija dotičnog stripa, evo stavljam najavu u ovaj topic... Čak bi se i topic mogao prebaciti u pripadajući podforum.

Sambrovi SMBR BP 1 | 225 str. by Ling Warrior

Ne stigavši da dovrši knjigu "Rat očiju", Hugo Sambre, pomračenog uma, iskopa sebi oči i umire. Njegov sin, Bernard, poslije očeve sahrane, oplakivanje zamjenjuje strasnim zagrljajem lijepe Julije, lovokradice crvenih očiju. Ona ga fascinira, plaši i privlači, tražeći od njega da sve podijele – ljubav, život i smrt. Sarah, Bernardova starija sestra, pokušava da se suprotstavi majčinoj frivolnosti, ali i mladim ljubavnicima. Čitajući očevu knjigu, ona je saznala da će "žena crvenih očiju" zatrti rod Sambrovih. Poslije smrti majke i Julijinom bijegu za Pariz, Bernard se upućuje za njom, raskidan između porodičnih obaveza prema sestri i svoje strasti prema ljepotici crvenih očiju. Došavši za svojom sudbinom u glavni grad, on nije svjestan da se njegova tragedija širi. Jesen je 1847. godine i u Parizu započinje revolucija.

http://www.stripovi.com/recenzije/smbr-smbr-bp-1-sambrovi/1309/

anto Posted - 03/12/2009 : 18:28:22
Uh, prvi put čujem za najavu Gospodara ječma od BP.Šta je sa tim stripom, hoće li biti izdat (barem u sledeće dve godine) ???
Renky Posted - 02/04/2007 : 17:58:10
Kad već spominjemo Gospodare... u FR su objavljeni u dva integrala po 4 epizode a nakon toga i u onom Best-Seller Integralu, no čini mi se da je tamo samo 7 epizoda

www.sd-gradac.hr ( nogomet )
www.gradac.hr
Toninho Posted - 02/04/2007 : 17:01:12
sambrovi samo 60 km od mene
moji
da znate da sam ih skinija s interneta al ipak odlučio kupiti
jer stvarno djeluju ono boli glava
Duh_koji_hoda Posted - 25/03/2007 : 05:37:10
nope, mnogo bi bolje bilo da sve to stane u jedan, ako uzmemo u obzir da je dosada cena svih integrala bila konstantna....

________________________
"Nikad nisam mogao da utvrdim koja me je od padavicarskih ekipa najvise palila. Metalke, pankerke ili hipici. Mogao si medju njima da nadjes samo najruznije i najbolje ribe na svetu. Sredina nije postojala. Carobni svet rokenrola."
Raspucin Posted - 24/03/2007 : 22:04:33
quote:
Originally posted by axle munshine

quote:
Originally posted by jang

quote:
Originally posted by risbozg

samo to je 8 albuma - preko 350 strana
biće debeli album

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --ako se ne varam biče podjeljen u dva integralaNe mogu da dočekam da se dokopam svog primerka.

Gospodari ječma je remek delo.
...i meni se cini da je tako...a i ima logike da tako bude...

...ah taj strip...

axle munshine Posted - 24/03/2007 : 21:32:09
quote:
Originally posted by jang

quote:
Originally posted by risbozg

samo to je 8 albuma - preko 350 strana
biće debeli album

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --ako se ne varam biče podjeljen u dva integrala...i meni se cini da je tako...a i ima logike da tako bude...

...ah taj strip...
jang Posted - 24/03/2007 : 08:16:24
quote:
Originally posted by risbozg

samo to je 8 albuma - preko 350 strana
biće debeli album

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --ako se ne varam biče podjeljen u dva integrala
risbozg Posted - 24/03/2007 : 07:52:21
samo to je 8 albuma - preko 350 strana
biće debeli album

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
DusMan Posted - 24/03/2007 : 01:23:48
Da preteknem Marlowa: da, BP ce raditi Integral "Gospodare jecma". U boji, ofkors.
Dosad je jedini crno beli strip BPa Sin City, a i to samo zato sto ne postoji u koloru, tako da nema potrebe za strepnju.

She came from the grave much graver. First, he’ll kill her, then I’ll save her! Everything is turning out so dark. Going through the motions.
No, I’ll save her, then I’ll kill her! I think this line is mostly filler. What's it going to take to strike a spark? It's what they have inside.
Raspucin Posted - 23/03/2007 : 23:15:44
Hoće li i " Gospodari ječma " da izgledaju ovako moćno kao i ostala izdanja "Belog puta"? Mnogo mi se dopao taj strip u izdanju " Bookglobe", ali mu je, što bi rekao Markos format malo bezvezan. Interesuje me i hoće li biti u boji.
Za "Sambrove" , " Šninkela ", "Felinija " i " Tamo gde pogled ne dopire" imam samo reči hvale. Samo napred momci.
darth-vader Posted - 23/03/2007 : 17:38:04
čitao prije Sambrovih
Prvi dio mi je puuno bolji od drugog dijela
Drugi dio mi je nešto zbrzan, nategnut, mislim da se to moglo još malo razvući i ispalo bi puno bolje. Prvi album mi je odličan. Ta dječja igra, šale, zajebancija, okus mediterana, gotovo ga možeš osjetiti čitajući album, vratilo me u djetinjstvo, u ljetovanja kod rodbine...
Crtež mi je jako dobar, apsolutno u skladu s pričom.

Zadnje tri table su svakako podigle cjelokupni dojam, i sveukupno to mi je jako dobro. Odmah sam ga preporučio nekim frendovima koji su također bili zadovoljni.


Dee, nebih ti ni dao da diraš moje stripove :)

if you only knew the power of the dark side
Duh_koji_hoda Posted - 23/03/2007 : 15:32:34
OK, posto vidim da ste svi odusevljeni Sambrovima, i ja da dakezem da su stvarno doboro ostvarenje, ali i da priupitam da li ste uopste Citali Tamo gde pogled ne dopire..., posto vidim da nema nikakvih reakcija?

________________________
"Nikad nisam mogao da utvrdim koja me je od padavicarskih ekipa najvise palila. Metalke, pankerke ili hipici. Mogao si medju njima da nadjes samo najruznije i najbolje ribe na svetu. Sredina nije postojala. Carobni svet rokenrola."
DeeCay Posted - 23/03/2007 : 09:33:38
quote:
Originally posted by darth-vader

No prije svega sam vizualni tip ( osim kod žena, što je možda malo čudno ) i zato su me Sambrovi na prvi pogled oborili s nogu. Kada s frendovima razgovaram o nekom filmu uvijek za neku extra scenu kažem da je scena za svršavanje :) ( ili kadar za svršavanje )
Takvih u Sambrovima ima barem 3 po tabliNe želim dirati tvoje stripove, posebno ove sambrove, ako izaziva takve reakcije...

Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?
Yu-bi-tu? Mi-tu!
darth-vader Posted - 22/03/2007 : 17:20:39
pa, upravu si :)

if you only knew the power of the dark side
jaki Posted - 22/03/2007 : 16:12:51
[quote]Originally posted by darth-vader
No prije svega sam vizualni tip ( osim kod žena, što je možda malo čudno ) i zato su me Sambrovi na prvi pogled oborili s nogu. Kada s frendovima razgovaram o nekom filmu uvijek za neku extra scenu kažem da je scena za svršavanje :) ( ili kadar za svršavanje )
Takvih u Sambrovima ima barem 3 po tabli


Tebi ne triba pornografija!Neka živi plemeniti Odin!Dok on živi,živjet ce i besmrtni Asgard!Jer njemu pripada svijet,on je naša volja,naš put i naša moc!
darth-vader Posted - 22/03/2007 : 15:58:07
znam kako je to s SF-om
radim već niz godina cijelo ljeto u videoteci

Ako na filmu piše drama to će od 10 ljudi uzeti 1, ako na nfilmu piše SF to će od 25 ljudi uzeti 1. To mi nikako nije jasno, no ljudi vole biti žanrovski zatvoreni.
SF baš i ne volim, ali volim Jodorovskog i to mi je dovoljan razlog da to pročitam ( čitao sam nešto Inkala, pa je i to jedan od razloga ). Za sve mogu tako pronaći neki razlog da pogledam ili pročitam.

No prije svega sam vizualni tip ( osim kod žena, što je možda malo čudno ) i zato su me Sambrovi na prvi pogled oborili s nogu. Kada s frendovima razgovaram o nekom filmu uvijek za neku extra scenu kažem da je scena za svršavanje :) ( ili kadar za svršavanje )
Takvih u Sambrovima ima barem 3 po tabli


sveukupno gledano Metabaruni su strašno izdanje i to će biti sigurno odlično odrađeno, no mislim da će sveukupni pobjednik ove godine biti From Hell. Šlag za kraj godine.
Naravno, govorim o izdanjima za koja znam da će izaći, a za malo more nemam pojma, recimo BPI broj 1 ( to će valjda biti neka ludnica )
if you only knew the power of the dark side
marlowe Posted - 22/03/2007 : 13:33:02
quote:
Originally posted by darth-vader

upravo sam ih pročitao
netko gore reče da mu priča i nije nešto, ali da je crtež mrak
Crtež je mrak, ali način na koji se on nadopunjuje s pričom je odličan. Za mnoštvo stripova mogu zamisliti drugačiji vizualni identitet, ali za ovaj nikako. Uzmite samo zadnjih 5 tabli, pa to je genijalno ( o naslovnicama druge i treće epizode da ne govorim ). Obožavam te ljubavne priče veće od života, pogotovo one s tragičnim završetkom ( kada suza padne :) )

Ovo je definitivno remek-djelo stripa i meni najbolje izdanje u prva tri mjeseca ove godine. Iskreno me zanima tko će to nadmašiti...

if you only knew the power of the dark sideStvarno je lepo citati ovako pozitivne impresije citalaca. Ja sam za Sambrove posebno licno vezan, i stvarno mi je drago da ti se svidja.
Idemo dalje.

________________________
Remember, remember the fifth of November,
The gunpowder, treason and plot,
I see of no reason why gunpowder treason should ever be forgot.
The Hammer of Hell Posted - 22/03/2007 : 09:11:35
quote:
Originally posted by darth-vader

teško, ipak oni imaju žanrovsku odrednicu koja će neke ljude udaljiti, ovo nema takvih problema
A protiv koga se bore ti Sambrovi, s kim se tuču, tko su im glavni neprijatelji (a tek omiljeni uzvik)? To ti je popularna percepcija stripa.

Zajebanciju na stranu, uz ogradu da je izdanje odlično, a Sambrovi solidan strip, po meni ne toliko dobar i drag kao, uvjetno rečeno, žanrovski sličan, "Saputnici vjetra": koliko na kraju toga na tržištu zabave taj strip nudi.

Za cijenu kod nas od oko 200+-10 kuna, dobije se ekvivalent povijesnog filma na DVD-u po nekadašnjoj, prije kiosk-revolucije:), prilično paprenoj cijeni.

Pitanje je, koliki bi broj od kupaca ovog stripa, kupio "Sambrove" kao film po toj cijeni?

Kao strip, "Sambrovi" su solidni i kvalitetno napravljeni. Da su film, sigurno ne bi vrijedili tog novca. I ne, ne mislim da su u pitanju kruške i jabuke, već dvostruka mjerila.


forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000