forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Batman

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
kico Posted - 15/08/2008 : 00:49:41
Zašto je Batman najnezastupljeniji strip na ovim područjima?
I prije smo ga dobivali samo na kapaljku,tu i tamo jednom u dvije-tri godine.
A film rastura kinima,svi govore samo o tome,topic o Batman filmu porastao na sedam stranica,traže se engleska izdanja,skenirani stripovi,šta ti ja znam šta već.
U čemu je problem?U skupim pravima možda?
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
zveles Posted - 20/02/2023 : 10:55:41
Nisam ni ja, Paka01. Sve do sad. Azzarello/Lee Superman koji je napravljen nakon uspjeha Hush-a puno mi je draži/bolji. Kao i Azzarello/Risso Batman nakon Husha. Uglavnom, izgleda, sve osim Hush-a.
Paka01 Posted - 20/02/2023 : 08:59:13
Nisam znao da su Jeph Loeb i Jim Lee prošle godine napravili novi epilog za Hush na nekoliko stranica. Skroz bezveze i nepotrebno.
J.Stickman Posted - 24/01/2023 : 15:11:21
quote:
Originally posted by zveles

J.Stickman, paka01, ima li dojmova o Godišnjaku Detective Comicsa? O tome kako je ukomponiran Morrisonov Mordecai iz The Return of Bruce Wayne? O Gothamu iz 18. stoljeća? O ramu v koji, otkad je preuzeo Detective, još nije po svom starom običaju pobrkao lončiće u sve kompleksnijoj priči? O magičnom Reality engineu?Ram za sada radi dobar posao ali iskreno crtež je daleko daleko iznad scenarija i same priče. Ovo što radi, čekam da vidim šta će s tim jer nemam neke ideje kuda ide.
Trenutno mi je od Batmanove čeljadi, Nightwing najbolji strip, zadnjih dvadesetak sveski je fenomenalno, od priče do crteža. Ovakvi nam stripovi trebaju.
Sam Batman... pa ismijao sam se baš na ovu epizodu sa svemirom, nakon ovoga, daj nam Darkseida da se igramo :D
Ova druga priča, sa Batmanom u drugom sbijetu je već viđena ali Zdarsky zanimljivo piše i ko zna kuda će sve ovo da vodi.
Paka01 Posted - 06/01/2023 : 12:39:45
Matthew Rosenberg je trebao prekinuti karijeru nakon šta je napisao 4 Kids Walk Into a Bank.
Taj je strip fenomenalan, a sve što je pisao mimo toga je u najbolju ruku loše.
manhunter Posted - 06/01/2023 : 12:26:18
https://www.index.hr/mobile/magazin/clanak/joker-u-najnovijem-stripu-zatrudnio-i-rodio-sina/2426872.aspx?index_tid=301682&index_ref=naslovnica_magazin_ostalo_m

zveles Posted - 03/01/2023 : 13:51:19
batman #131

nije za paku. :)
Paka01 Posted - 07/12/2022 : 00:55:34
Batman #130

Kakvo jebeno smeće. Prijašnji brojevi mi nisu bili dobri, ali ovo je nova razina užasa, ovakvih rješenja bi se i najnaivniji Bonelli postidio.

Dobar sam komentar naišao na inrernetu: "Batmanov kostim je napravljen od plotarmoriuma, najčvršćeg materijala u multiverzumu".

emirem Posted - 06/12/2022 : 01:05:54
Tnx, prosli tjedan stavio na listu, a nema za svaki bas info od-do kojeg broja obuhvaca da usporedim.Treba samo vise resersirati. Neki su zicer zasebna, specijalna edicija.
Paka01 Posted - 06/12/2022 : 00:05:19
Uf, ovo su sve većinom nove stvari, dobar dio toga nisam čitao tako da ne znam...
Jedino šta ti mogu reći je da Killing Time, The Man Who Laughs, The Imposter i White Knight možeš čitati kad god oćeš, nisu ovisni o ikakvom kontinuitetu. Također, koliko se sjeća Last Knight on Earth je epilog Snyderovog runa, al ne znam koliko je vezan za glavni run pošto mi je bio dosadan pa ga nisam dovršio. Ovo ostalo mi je nepoznanica.
emirem Posted - 05/12/2022 : 22:58:16
@Paka

Daj molim te napisi ako i kad budes imao cajta koji je redoslijed citanja imam u wishlisti sve nesto, ali nista s nicim. Citao na intu neke reading ordere, ali nema mnogih naslova.
Ovak'

Batman: Shadows of the Bat: House of Gotham

Batman: Shadows of the Bat: The Tower

Batman: Killing Time

Batman: The Rebirth Deluxe Edition Book 1

Batman: Detective Comics: The Rebirth Deluxe Edition Book 2

Batman: Fear State Saga

Batman: Last Knight On Earth

The Batman Who Laughs

Batman: Gotham Knights - Gilded City

Batman: The Knight Vol. 1

I Am Batman Vol. 1

Future State: The Next Batman

Future State Batman: Dark Detective

Batman: The Detective

Batman: The Imposter

Batman: Ghost Stories

Batman: White Knight


Tnx
Paka01 Posted - 05/12/2022 : 20:34:20
Nisam ni znao da je izašao annual Bacam se na čitanje večeras, zajedno s ovim najnovijim brojem Detective Comicsa pa javim dojmove.
zveles Posted - 05/12/2022 : 20:28:47
J.Stickman, paka01, ima li dojmova o Godišnjaku Detective Comicsa? O tome kako je ukomponiran Morrisonov Mordecai iz The Return of Bruce Wayne? O Gothamu iz 18. stoljeća? O ramu v koji, otkad je preuzeo Detective, još nije po svom starom običaju pobrkao lončiće u sve kompleksnijoj priči? O magičnom Reality engineu?
J.Stickman Posted - 02/12/2022 : 15:28:40
Saga o Sovama je nešto najbolje od Batmana što čovjek može pročitati u posljednje vrijeme. Uživaj.
ogard Posted - 01/12/2022 : 00:40:45
Hvala na savjetu. Na kraju mi je plan otisao u cudnom smijeru, naletio oglas sa citavom kolekcijom:
Carobna Knjiga:
Tri džokera
Šta se zbilo sa mračnim vitezom.
Čovek koji se smeje.
Mračno ogledalo.
Saga o sovama.
Smrt porodice.
Zlo doba.
Godina nulta.
Kraj igre.
Epilog.
Beli vitez.
Kletva belog viteza.
Zemlja jedan.

Beli Put:
Povratak mračnog viteza

Tako da sam sada za neko vrijeme miran :)

Planiram prvo da citam Povratak Mracnog viteza a za dalje ako neko ima savjet neka napise. Mislim da bi trebalo da ide od Sage o Sovama.
DK24 Posted - 28/11/2022 : 13:27:08
Ja bi ti savjetovao da kupiš ono izdanje koje ti je pristupačnije.
ogard Posted - 28/11/2022 : 12:10:54
Pozdrav,

Planiram da krenem da kupujem batman-a kao sto obicno preporucuju: Povratak Mracnog Viteza, Strasan Vic, Godina Prva ...
Zanima me misljenje da li je bolje ici sa Fibrom ili Carobnom Knjigom.
Znam da je ovo obicno stvar licne preference ali obzirom da nisam citao nista interesuje me da li je neki prevod/izdanje znacajno bolji od drugog?
naker Posted - 25/11/2022 : 23:27:29Batman: The Imposter

Napisao: Mattson Tomlin
Nacrtao: Andrea Sorrentino

Batman Imitator imitira radnju iz Belog viteza pa ovde opet imamo ekonomsku pozadinu priče o Batmanu gde se dovodi u pitanje ko finansira Batmanov rat protiv kriminala, zašto Bruce ne koristi svoje bogatstvo kako bi očistio Gotham od nasilja, uostalom, ko zapravo najviše profita sa pojavom Batmana. Za svo to vreme Batman pokušava da otkrije ko vrši zločine maskiran kao on i koji skriveni motiv se krije iza svega toga.

Scenarista je radio na najnovijem filmu o Batmanu i ovaj strip dođe kao uvod, dopuna za taj film. Bruce je nacrtan tako da podseća na Pattinsona, fokus radnje se stavlja na detektivski aspekt priče, Batman je ovde tek na početku svoje karijere i previše se uživeo u ulogu Batmana i zapostavlja ulogu Brucea, isto kao što je prikazano i u filmu. A i zadržana je i ta sveopšta mračna i tmurna atmosfera koja naginje realizmu, i strip se može kategorizovati kao psihološko-detektivski triler.

Ovo je pomalo neobičan strip o Batmanu jer se ovde neke poznate face, kao npr. uobičajeni zlikovci uopšte ne pojavljuju, dok nezamenljivi likovi kao što su Gordon i Albert imaju samo cameo uloge. I hvala bogu pa za promenu imamo priču gde Batmanova simpatija nije Catwoman! Ako ništa drugo za Imposter se bar može reći da je pokušao da bude drugačiji.

Sorrentino je jedan od crtača o kojem se premalo priča po meni, kako ovaj čovek raspoređuje panele je priča za sebe, a pojedini kadrovi se mogu štampati kao posteri. Greh protiv čovečnosti je izdati ovakav Sorrentinov crtež na džepnom formatu koji Čarobna fura :-
Sam kraj pomalo antiklimatičan i šteta što ovaj strip nema neku jaču završnicu, neku koja bi ostavila trajniji utisak. Ali za jedno čitanje skroz OK ako ste fan filma :)
J.Stickman Posted - 21/11/2022 : 00:07:22
@paka01
Šta fali kontriranju. Forum je. Da razvijemo finu diskusiju.
Iznio sam svoju teoriju, a Zwelles je dodao Jokera. Kad se završi priča o Failsafeu znaću na kakvom sam tragu. Ako pogriješim, Bože moj, priznaću poraz časno i junački. :D

@Mr.Bushido
Slažem se. PLus jako lijepo vozi, kako atmosferom tako i pričom, taj njegov Daredevil.
Mr. Bushido Posted - 20/11/2022 : 23:21:36
Ako je njegov Daredevil išta dokazao, onda je to da Zdarsky itekako zna igrati dugu priču.
Paka01 Posted - 20/11/2022 : 23:13:59
Ja ću vam udarit kontru po tom pitanju, nemojte se ljutit
Zveles kaže da nema praznog hoda, međutim po mom mišljenju cijela ova priča do sada je krcata praznog hoda. Sveske donose minimalne pomake radnje i pune su ispraznih tučnjava. Okej, jasno, svakako mora biti i toga, međutim balans između progresa radnje i konstantne akcije mi je jako loš i to mi je apsolutno najgori dio cijele ove njegove priče. Istina, crtež je lijep, ali takve me situacije (kojih je sve više i više sa svakom sveskom) niti malo ne angažiraju da ih pratim s ikakvim prevelikim interesom. Failsafe također, ne ostavlja mi uvjerljiv dojam. Ne znam kako to bolje objasniti, ali jednostavno mi ne djeluje kao nekakva ultimativna prijetnja kakvim ga Zdarsky pokušava prikazati. Ovako na prvu me podsjeća na Doomsdaya kad se Superman borio protiv njega, no čak mi je i Doomsday djelovao kao prava, nezaustavljiva opasnost, dok Failsafe djeluje, ne znam, isforsirano?

Šta se tiče Tower of Babel i Zur-En-Arrh, nadam se da ste u pravu šta se tiče neke dublje priče koja se krije u pozadini... Nisam optimističan, al vrijeme će pokazati.
J.Stickman Posted - 20/11/2022 : 22:58:43
Da, slažem se.
Meni je konačno drago, što kao vjerni ljubitelj Batmana, nakon dugo vremena marim za njegove avanture i žurno čekam šta će se dalje dogoditi. Zdarsky je napetost doveo do vrhunca i baš me zanima to finale.

Pratio sam Kinga ali on me razočarao s tim vjenčanjem, gradio je sve na tome i onda pomalo lijeno završio. Doduše, možda su ili vjerovatno jesu glavešine iZ DC to sasjekle, kao onomad svadbu Batwoman i druge joj.

Tynion me baš razočarao na Batmanu, što me malo začudilo jer je imao sjajne druge radove. Možda se nije snašao?
Sviđa mi se to light. Neka malo i avanture bez nekog teškog komentara društva.

Vjerujem da će to poznavanje ikonografije iskoristiti.
Odmah ga je ostavio bez backup ličnosti u vidu Batman of Zurr-en Arrh. Namigivanje Morrisonu ili nešto više?
Vidjećemo.
zveles Posted - 20/11/2022 : 22:08:25
@J.Stickman

Da, kuži se da Zdarsky ima kompletnu Batman ikonografiju u malom prstu i cijelo vrijeme barata s njom. Istina, na kapaljku, ali sve je na svom mjestu. Ni ja ga ne smatram banalnim, tako da su očekivanja ipak velika. Sviđa mi se ta brzina događanja, bez praznog hoda, a paše mi i to što je "light"; bez dubokoumnih i pretencioznih podradnji.

Sviđa mi se tvoja teorija. Svi su pokušali dekonstruirati Batmana, a tek rijetki stvarno uspjeli u tome, poput Morrisona koji je uveo Damiana ili Kinga koji je vezu sa Selinom doveo do usijanja. I njihov rad na Batmanu bio je "light" u početku; možda je zato i imao takvog efekta.

Spomenuti The Knight bio mi je odličan. Opet pomalo "light" štivo, strip namijenjen mlađoj publici, koji ima određenu dozu koncepta nalik na mange. Zanimljivo je da je priča već upotrebljena kao background u novopokrenutoj ediciji Batman Incorporated.
J.Stickman Posted - 20/11/2022 : 20:11:36
quote:
Originally posted by zveles

quote:
Originally posted by J.Stickman

... ima i naznaka da on u pozadini polako plete neku priču...Od prve ili (točnije) druge Zdarskyjeve stranice, Batmana proganjaju noćne more o Jokeru. Pa zatim Pingvinovo trovanje živom... Znamo da jede puno ribe, ali zar baš toliko?

Dvije su mogućnosti. Ili je sve to previše balnalno, u što sumnjam, ili Zdarsky stvarno plete dugu priču.Imam neku teoriju, slabašnu ali ipak teoriju. Međutim, čekam kraj sa Failsafeom pa da vidim drži li mi ta ideja vodu. Nije mi Zdarsky nikad bio banalan pa stoga vjerujem da sprema nešto. Nekoliko je uporišta u mom razmišljanju. No da podijelim teoriju.

Prvo i osnovno, kada se dohvate Batmana, manje više svi žele ostaviti svoj pečat na njemu. Ali i na vječnom sukobu s Jokerom. Nekome pođe za rukom, nekom ne. Priznajem jeste pomalo prizemno ali je tako.

Drugo, čini mi se, s ovim pozivanjem na Tower of Babel i priču s Failsafeom, da Zdarsky želi dekonstruisati Batmana, po ko zna koji put, je li, maknuti ga od velikih događaja sa Justice League i krenuti s njim polako od dna, s ulice pa gore. Vjerovatno će ispasti opet opaki najzajebaniji Batman ikad, kada, naravno, sredi Failsafea ali ta cijena svega što je izazvao s njim... kolika će ona biti, na koji način će ga koštati, to ćemo vjerovatno vidjeti nakon ove priče i mislim da će se sve odvijati u tom pravcu.
Čini mi se da on sprema teren za to.
Krenuo je eksplozivno i ja zaista uživam u svakoj epizodi do sada. A to mi je najvažnije nakon mlakog perioda.
Pa i ako ne budem u pravu, drago mi je da me malo potaknuo na razmišljanje.

*edit
Ostaje da vidimo u kojoj će mjeri koristiti priču Batman: the Kinght.
swamp thing Posted - 20/11/2022 : 16:18:38
Upravo pročitao Simonsove "Mark of the Bat" i "Twilight of the Bat" i ovo je nešto najgenijalnije što sam čitao u zadnjih x godina, pa jebeno ludilo 🤣
Ali
Nigdje na netu ne mogu da nađem "Birth of Bat" i "Death of the Bat", pa ako neko može pomoći...
Deers Posted - 11/11/2022 : 21:21:28
Uh, legenda.

RIP


forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000