forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ken Parker

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Milazzo Posted - 06/09/2008 : 09:57:27
"Ken Parker - serijal što su ga 1977. kreirali Giancarlo Berardi i Ivo Milazzo, zauzima bitno mjesto u povijesti talijanskog, a i svjetskog, stripa. Traper, vojni izviđač, šerif, bjegunac, detektiv, pisac... Ken je Parker sve samo ne klasičan heroj Divljeg zapada. Čitatelje je osvojio baš tom nesposobnošću da bude junak i "profesionalni" pustolov, svojom bliskošću "običnome" čovjeku, mogućnošću da pogriješi, mudrošću kojom takve greške priznaje, ironijom i samokritikom, unutarnjim borbama, razmišljanjima, sumnjama te vrlinama poput velikodušnosti, dobrote, prijateljstva, odanosti, altruizma, hrabrosti, idealizma, optimizma i samostalnosti."
Otvaram ovaj topic u čast Kena Parkera, meni najomiljenijeg Bonelli junaka! Vjerujem da i on, kao i drugi SBE junaci zaslužuje svoj topic. Na topicu će se naći informacije o Kenu, razmišljanja i komentari čitatelja, slike i naslovnic, te novosti (ako ih bude ) vezane uz Kena... Također, slobodno postavite bilo kakvo pitanje vezano uz Kena jer sam siguran da će se naći netko s odgovorom kojeg tražite.

Uživajte!O Kenu Parkeru: http://www.stripovi.com/index.asp?page=hero-view&Hero=kp

Popis stripova: http://www.stripovi.com/index.asp?page=hero-editions-list&header=1&Hero=kp

Recenzije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=reviews-latest&Hero=KP&Author=&Title=
O autorima:

Ivo Milazzo (crtač)


"Ivo Milazzo rodio se 20. lipnja 1947 u Tortoni. Vrlo se rano s obitelji seli u Liguriju, gdje u srednjoj školi u Genovi upoznaje Giancarla Berardija s kojim se vrlo brzo sprijateljuje te zajedno debitiraju 1971., s kratkim stripom "Il cieco" ("Slijepac"), za reviju Horror. Ivo zatim crta nekoliko epizoda Tarzana za izdavačku kuću Cenisio (opet po Berardijevu scenariju), a potom neko vrijeme radi erotske stripove za izdavačke kuće Universo i Ediperiodici. 1974., zajedno s Berardijem, stvara Kena Parkera, strip koji će ga proslaviti, koji će ga potpuno afirmirati kao autora i kojeg će neprekidno crtati iduće dvadeset i tri godine, sve do 1997."

Puni tekst: http://www.stripovi.com/enciklopedija/autori/ivo-milazzo/6/
Giancarlo Berardi (scenarist)

"Giancarlo Berardi rodio se 15. studenog 1949. u Genovi. Stripom se počeo baviti nakon kratkog kazališnog (bio je autor i glumac u studentskoj kazališnoj sekciji) te sviračkog angažmana (pjevao je i svirao gitaru u grupi "Gli scorpioni"). Od 1970. je do 1974. napisao niz kratkih priča, od pustolovnih do horror sižea, za razne izdavače, surađujući i na naslovima kao što su Tarzan ili Diabolik, da bi 1974., zajedno s Ivom Milazzom stvorio Kena Parkera, svog najznačajnijeg junaka."


Puni tekst: http://www.stripovi.com/enciklopedija/autori/giancarlo-berardi/76/

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Dwayne_Looney Posted - 24/03/2020 : 11:45:18


Nije preporučljivo čitati Kena u doba psihoze nastale koronavirusom budući da većina epizoda (do sada, njih 30 pročitao) ima uglavnom negativan kraj ali to da kraj "potrese" epizodu, da se dogodi neki preokret, ponekad čak i pozitivan, je Berardijevo obilježje od početka.
Malo sam guglao i s obzirom na godine kad je pisao scenarije razmišljao sam o Berardiju kao autoru, bez sumnje vrlo dobrom, i nekako je moj zaključak, izvučen iz dosadašnjih epizoda, da se radilo o buntovnom mladiću koji u privatnom životu još nije raščistio kojim putem želi ići i to njegovo kolebanje se može iščitati i u Kenovim epizodama. Mislim da je ponekad svoje duševno stanje prenosio na scenarije epizoda koje je pisao. Konkretno, mislim da je "razbijao glavu" oko vjere ali nećemo o tome.

Malo o epizodama iz 10. integrala:

Slučaj Olivera Pricea (br. 28)
P: 6, S: 5, C: 7, N: 6

U utvrdu Benton stiže "paket" novih vojnika među kojima je i Oliver Price, sin zapovjednika utvrde. Ta činjenica nikoga ne ostavlja ravnodušnim: kolege iz vojske ga ne dočekuju s poštovanjem jer je to "tatin sin" (poznato, ne?), otac je nezadovoljan jer ga je vidio kao elegantnog odvjetnika daleko od područja gdje vojnik živi iz dana u dan dok se Oliver želi dokazati kao vojnik, i ocu i kolegama. Do stjecanja poštovanja nije lak put.
Evo, ovo je epizoda s klasičnim ljevičarskim razmišljanjima koja su pred kraj manifestirana, a gdje drugo već, u glavi našega Kena koji je u većem dijelu epizode uglavnom "sa strane" ali je imao ulet u prvi plan u scenaristički očajno izvedenom dijelu Oliverova iskupljenja. Akcija Kena i Olivera je čista superherojština i to je još jedna scena koja "trese" tvrdnje da je Ken Parker potpuno realan strip. Superherojima su se u određenim epizodama na svoj način pokazali svi Bonellijevi junaci, valjda su i zato junaci jer da je sve realno neki bi morali trajati 3 epizode ali, ne pretjerujmo, Ken nije cijepljen od povremene superherojštine i ima je u nezanemarivom postotku. No, nisam želio da sad o tome pišem (jer već jesam) i da se netko "zakači" na ovo moje razmišljanje.
Glavni naum bi je bio vratiti se na početak komentara i reći da je kraj opet eksplozija. To je mladi Berardi (iako se uz njegovo ime kao scenarist spominje Castelli). Konkretno, ovdje je taj kraj meni izuzetno patetičan.

Veličanstveni revolveraš (br. 29)
P: 8, S: 7, C: 7, N: 7

Ovo je zanimljiva, prava western epizoda koju je lakše čitati, radnja teče brzo ali u kojoj, mislim, nitko nije imao dvojbi o tome tko je zapravo veličanstveni revolveraš. Jednostavno, ima dijelova koje je trebalo izbaciti, odnosno uopće ne dodavati. Recimo, ono kad Ken upoznaje neznanca pa mu, prije nego se (ako se ikako) sam predstavio, ponavlja ime "Charles Utter...". To mi je nekako spojler, čemu ponavljanje imena? To već "grebe" po površini. Početak je isto teško objašnjiv, revolveraš Sidney Barnett smatra da će steći poštovanje tek ako ubije "tatu" svih revolveraša, izvjesnog Wild Bill Hickoka. Zašto se smatra potcjenjenim? Pa nije ga ovaj izbušio već 5 puta pa mu se svatko, u koji god salon uđe, podsmjehuje?!
Dobro, da ne prepričavam radnju, svidjelo mi se kako se sve odvija a zašto nije moglo drugačije saznajemo na posljednjoj vinjeti. Ona dokazuje važnost kontinuiteta radnje u serijalu i odaje hrabrost i samopouzdanje autora (mislim da ulogu ima i Castelli) da jednu stvarnu osobu ubaci u epizodu.
Cianti ne crta Kena prema "oglednom" Milazzovom primjeru, tu je Alessandrini znatno bolji, tako da je ovo već mršava 7-ica.

Dome, slatki dome (br. 30)
P: 8, S: 9, C: 8, N: 9

I tako, nakon što je u prvoj epizodi ovog integrala dobio dopust (piše "bolovanje") pa krenuo ka svojoj Montani, Ken je nakon 8 godina, koliko je prošlo od tragične smrti njegovog brata (početak serijala), sve bliže kući. Istovremeno, u Rapid City, u susjednoj saveznoj državi Južnoj Dakoti, dolazi jedna anonimna figura dok iz grada nakon uspješnog obračuna s manjom grupom gangestera bježi izvjesni Dick (zanimljivo ime, hehe) Eliott. Paralelno pratimo povratke doma Kena Parkera i Dicka Eliotta, njihove susrete s roditeljima a na kraju, kako smo i očekivali, dolazi i do njihovog susreta. Puno je detalja u ovoj epizodi o kojima se mogu ispisati redovi pozitivnih dojmova. Na mene je najveći pozitivan dojam ostavilo Kenovo zataškavanje rasprave između Dicka i bivše mu ljubavi, a sada prostitutke. To Kenovo igranje s malenim Benjaminom je fenomenalno odrađeno. Zanimljivo je povući i paralelu između susreta sinova s roditeljima, gdje ima i mala doza humora (Kenu i majka i otac govore da bi onom drugom mogao reći "koju više", oba roditelja vide sina na svojoj strani kao nekakvog medijatora). Majka je uvijek spremna oprostiti ali očevi baš i ne, pogotovo sinovima. Ovdje je opet zanimljivo što je Berardi odlučio da je Dickov otac svećenik.
Kraj, kako se dalo slutiti, berardijevski, očekivan ali ne treba kritizirati kao u prvoj epizodi integrala, život je okrutan, a u okolnostima ove epizode, to je i realnije.
Dakle, zanimljiva epizoda, bez praznog hoda, jednostavno za diviti se koliko je toga stalo u 96 stranica.
Što se tiče izdanja kritika na jednom mjestu ali bitnom jer u vokativu, kao svako ime, Dick ostaje Dick, a ne "Diče". Možda se time želio dati naglasak jačini glasa kojom se Dick poziva ali nepravilno.
Milazzu je pauza godila, manje maše rukom, manje je i scena s više ljudi gdje je prilično loš. Ocjena više nego inače.
P.S. ken2 je napisao odličnu recenziju ove epizode.
Spock Posted - 24/03/2020 : 07:27:56Ken Parker SR 19: Suvišan (KP SA 7, KP LIB 19, KP LMS 500)

Scenarij: Giancarlo Berardi
Crtež: Ivo Milazzo
Naslovnica: Ivo Milazzo

Zanimljivosti:
- Mjesto radnje je Oklahoma Territory, područje koje u vremenu odvijanja radnje u priči, zajedno s Indian Territory, čini neorganizirani teritorij pod upravom SAD-a prepušten indijanskim plemenima, koja su tamo prisilno premještana. Država Oklahoma je službeno nastala tek 1907. ujedinjenjem ta dva teritorija, što je čini jednom od najmlađih država SAD-a.


- Fort Sill je podignut 1869. u svrhu zaustavljanja indijanskih upada i pljački graničnih mjesta u Teksasu i Kansasu.
- Whicita Falls je grad u Teksasu, na samoj granici s Oklahomom, a službeno je dobio to ime 27.09.1876. Na 14. stranici je krivo nacrtana karta po kojoj ispada da se taj grad nalazi na sjeveru Oklahome, iako se nalazi na sjeveru Teksasa, što bi značilo i da se Fort Sill nalazi sjeverozapadno od Whicita Fallsa, a ne jugozapadno. Čak i ako pretpostavimo da je mapa iz nekog čudnog razloga krivo okrenuta, Fort Sill je opet nacrtan na krivoj strani.
- Trgovci oružja opskrbljuju Kiowe vojnim puškama Springfield 50/70.
- Priča je originalno objavljena u ožujku 1979. Dnevnik ju objavljuje 1982., a uz docrtavanja i brisanja "nepodobnih" sadržaja, izbacili su i tri stranice. Libellus ovu epizodu u konačno pravome ruhu objavljuje u svibnju 2005., a sada imamo i Strip-Agentovo kiosk 3/1 izdanje izdano u svibnju 2019. godine.

Komentar:
Jedna dirljiva epizoda, svojevrstan omaž Fordovim vestern filmovima, a koja govori o prolaznosti života i prihvaćanju promjena koje život svakome od nas donosi. Na kraju imamo "happy end", a to je uvijek pozitivna i pohvalna stavka.


Imamo i plejadu zanimljivih i uvjerljivih likova koji uvelike uzdižu poprilično jednostavnu temu priče.
Posebno se ističu dvoje djece koje Ken iz moralnih osjećaja odlučuje otpratiti do ranča na samoj granici Indijanskog Teritorija. Obrat povezan s njima je možda i najiznenađujući u serijalu.
Tu je i stari narednik McCabe u svojem zadnjem danu u službi, a ujedno i zadnjem zadatku. On je i centralni lik ove priče. Kroz priču pratimo njegovo prihvaćanje realnosti i svojih limita zbog godina koje ima na leđima. Prihvatiti vlastite limite nakon godina iskustva u nečemu što radiš cijeli život je iznimno teško, a prihvaćanje superiornosti mlađih generacija je još teži proces, a Berardi ovdje kvalitetno obrađuje tu temu.
Još bih istaknuo ženu poglavice Kiowa i njen postupak koji nam govori najviše o jednakostima u razmišljanju žena, neovisno o očiglednim rasnim i kulturnim razlikama, kao i vremenskom razdoblju.
Zora koja nagovješćuje rođenje djeteta i nastanak novog života unatoč nemogućim uvjetima, kao i narednikovo prihvaćanje novih životnih izazova je lijep, optimističan završetak epizode - za promjenu!
Milazzo nije dao svoj maksimum i ima loše nacrtanih kadrova, ali i dalje je to nedostižno velikoj većini crtača.(priča: 9, scenarij: 10, crtež: 9, naslovnica: 9) - 93%
jaki Posted - 03/02/2020 : 00:32:21
Je bila je.To je broj 30.
going going Posted - 03/02/2020 : 00:06:14
Ovaj kolor je stvarno sjajan! Pogotovo na drugoj tabli!

Ova epizoda jos nije objavljena u Strip agetnovom izdanju?
Attila77 Posted - 02/02/2020 : 23:37:27
quote:
Originally posted by delboj

quote:
Originally posted by zeljko

Sta sad da rasprodajemo i ovu verziju s kioska


Nije boja za ove stare epizode Kena Parkera.To zavisi o boji. Meni ovakva boja bas odlicno izgleda:delboj Posted - 02/02/2020 : 19:35:44
quote:
Originally posted by zeljko

Sta sad da rasprodajemo i ovu verziju s kioska


Nije boja za ove stare epizode Kena Parkera.
emirem Posted - 02/02/2020 : 19:29:40
Stvarno covjek ne zna vise sta da prati...
Vi sta parlate, sta ono pise ide serija poslije tri specijalca, a prvi je "normin princ"?
jaki Posted - 02/02/2020 : 17:20:47
Savršeno izdanje upravo izlazi:)
DODSFERD Posted - 02/02/2020 : 15:56:01
Čekamo savršeno izdanje, hoće li izaći za našeg života.
zeljko Posted - 02/02/2020 : 09:20:37
Sta sad da rasprodajemo i ovu verziju s kioska
Attila77 Posted - 01/02/2020 : 18:10:23
Jedva čekam. Nadam se da će boja ići sa stilom crteža.
solar Posted - 31/01/2020 : 16:21:22
La Repubblica kreće sa objavljivanjem Ken Parkera
Spock Posted - 07/12/2019 : 00:13:01
Hvala na komentarima. Javim dojmove nakon što stignem pročitati.
anto Posted - 06/12/2019 : 16:50:28
quote:
Originally posted by Spock

To se traži Anto!
Usput, sutra bi mi trebala stići 1. knjiga Jeromea K. Jeromea, a to sam uzeo na tvoj savjet.

Kad smo već kod ovog prepucavanja, meni je dobro i jedno, i drugo, i treće.
S tim da je Teller ipak na vodećem mjestu.


Spoče,sve si mi draži i draži;možda te i obrlatimo jednog dana da se okaneš (u izvesnoj meri) bonelija,i pređeš "pravu" stranu sile (odnosno stripa).

Što se tiče Kena/Zagora/Kita,Ken je kategorija za sebe,a iz današnje perspektive,draže mi je čitati Telera nego Vildinga.

Glede Žeroma,imaj u vidu da su prva dva albuma "bacanje mačića u vodu",odnosno:
*prve dve priče, u kojima scenario potpisuju Makyo i Le Tendre, su mi pomalo konfuzne (druga mi je nešto bolja), a i crtež je lošiji nego u kasnijim epizodama.Ali dajem im prelaznu ocenu.
*treća priča, u kojo sarađuju samo Makyo i Dodier, napreduje i scenaristički i crtački, mada i tu priča ima određenih šupljina.
*četvrta, gde sve odrađuje Dodier, je bez greške - ooodličan BD krimić, sa prelepim crtežom i tečnom i tačnom pričom.Dodier znaznanje.
*u petoj, opet se vraća Makyo kao scenarista (samo što nešto mislim da je tu i Dodier umešao prste), i ona je takođe odlična i daje zanimljivu priču o Žeromovom poreklu.
*Sve u svemu, zadovoljan sam prvim integralom, a ako se kvalitet zadnje dve priče prenese na epizode drugog integrala, Žerom Bloh će biti pun pogodak od serijala.


napomenuo bih da čak i ako ti utisci zadnja dva albuma ne budu pozitivni kao moji,nikako ne odustaneš od dalje nabavke;makar uzmi drugi integral,tu bi trebalo da sedne sve na svoje mesto.Uz jedno iznenađenjce na kraju II integrala.
Kruger Posted - 06/12/2019 : 10:17:14
quote:
Originally posted by Spock

To se traži Anto!
Usput, sutra bi mi trebala stići 1. knjiga Jeromea K. Jeromea, a to sam uzeo na tvoj savjet.

Kad smo već kod ovog prepucavanja, meni je dobro i jedno, i drugo, i treće.
S tim da je Teller ipak na vodećem mjestu.Pa i meni su sva tri svaki na svoj način dobra. Gdje sam ja tu, u kojem sam ja klanu? Što li sam ja Zagorovski Ken Telerovac?
Mislim da je utjecaj na to što je Zagor popularniji od Kita imao Ferijev crtež.
Spock Posted - 06/12/2019 : 08:16:15
quote:
Originally posted by Kerempir

quote:
Originally posted by Spock

To se traži Anto!
Usput, sutra bi mi trebala stići 1. knjiga Jeromea K. Jeromea, a to sam uzeo na tvoj savjet.

Kad smo već kod ovog prepucavanja, meni je dobro i jedno, i drugo, i treće.
S tim da je Teller ipak na vodećem mjestu.Trebao si uzeti sve Jeromee, vidjet ćeš kako ćeš ih slistiti u komadu (i ja ih uzeo nedavno)Joj, pola svoje kolekcije još nisam ni pročitao (evo i Ken mi je pobjegao - tek sam pročitao 18 epizoda), a vuče me želja da ponovno čitam neke dugovječne serijale od početka (Marty, Nathan). Hvala na savjetu. Vidjet ću kad pročitam prvu knjigu hoću li ići u nabavu preostale tri, iako će i ona čekati neko vrijeme na čitanje unatoč tome što je ubačena preko reda.
Kerempir Posted - 06/12/2019 : 08:02:43
quote:
Originally posted by Spock

To se traži Anto!
Usput, sutra bi mi trebala stići 1. knjiga Jeromea K. Jeromea, a to sam uzeo na tvoj savjet.

Kad smo već kod ovog prepucavanja, meni je dobro i jedno, i drugo, i treće.
S tim da je Teller ipak na vodećem mjestu.Trebao si uzeti sve Jeromee, vidjet ćeš kako ćeš ih slistiti u komadu (i ja ih uzeo nedavno)
Spock Posted - 05/12/2019 : 23:52:45
To se traži Anto!
Usput, sutra bi mi trebala stići 1. knjiga Jeromea K. Jeromea, a to sam uzeo na tvoj savjet.

Kad smo već kod ovog prepucavanja, meni je dobro i jedno, i drugo, i treće.
S tim da je Teller ipak na vodećem mjestu.
anto Posted - 05/12/2019 : 22:30:44
quote:
Originally posted by Kruger

quote:
Originally posted by King Warrior

Bravo za Dwaynea jer je imao muda da kaže istinu na temi sekte parketara.
Svaka mu je kao u Njegoša, jedini recenzira trezveno Kenove epizode.
Dwayne, nemaš šta da se pravdaš sektašima jer si se usudio da podijeliš manje ocjene od deset. Ken Parker je najprecjenjeniji strip na ovim prostorima a njegovi fanovi su bukvalno pomahnitali fanatici koji su izgubili vezu sa realnošću. Ljudi poput Dwaynea su tu da vam s vremena na vrijeme otvore oči i probude vas iz tog irealnog sna i paralelene dimenzije u kojoj je po vama KP vrhunski strip.
To nije stvar ukusa ni mišljenja, "Ken Parker je vrhunski strip" spada u rubriku izvala poput:
Rosie O'Donnell je prezgodna žena.
Elton John voli da ima sex sa ženama.
Luna Đogani je vrhunska pjevačica.
Messi je bolji od Ronalda.
Ken je svakako bolji od Zagora. O.K. možemo raspravljati jel bolji ili jeli ovakav ili onakav, ali je svakako drugačiji.
Recimo Kit Teler i Zagor su nekakav ista kategorija stripa, pa možemo pričati da li je bolji Zagor ili Kit, teško je reći tko je bolji jer su oba podjednaka. No Ken je totalno drugačiji i sasvim je moguće da se to drugačije nekima ne sviđa.svaka ti ko u Njegoša.

Zagor nije dostojan da stoji u istoj rečenici sa Kenom Perkerom.
anto Posted - 05/12/2019 : 22:28:35
quote:
Originally posted by Spock


Budući da se slažem s njima, mogao si ih zalijepiti kao komentar na recenzije, jer su ove priče u međuvremenu dobile recenzije.


done
Kruger Posted - 05/12/2019 : 21:59:47
Za Dwayne_Looneya

Mi podosta volimo uspoređivati. Pa bih ja rekao da ove tvoje primjedbe na situaciju sa psom i Kenom mogu biti usporedba sa Zagorovom nepobjedivošću, skakutanjem sa drveta na drvo i neiscrpnu snagu samog Zagora itd. No nije baš tako, to baš i nije usporedivo sa ovo situacijom iz Kena. Ta Zagorova obilježja koja se kontinuirano pojavljuju u gotovo svakoj epizodi se mogu prije usporediti sa Mikijevim ispijanjem mlijeka i nepobjedivošću nad neprijateljem. Zato je Ken bolji, svaka situacija je drugačije opisana, doduše ima i Ken nekakvih klasičnih šablona, ali to je viša razina od ovih Zagor vs Miki.
Kruger Posted - 05/12/2019 : 21:10:25
quote:
Originally posted by King Warrior

Bravo za Dwaynea jer je imao muda da kaže istinu na temi sekte parketara.
Svaka mu je kao u Njegoša, jedini recenzira trezveno Kenove epizode.
Dwayne, nemaš šta da se pravdaš sektašima jer si se usudio da podijeliš manje ocjene od deset. Ken Parker je najprecjenjeniji strip na ovim prostorima a njegovi fanovi su bukvalno pomahnitali fanatici koji su izgubili vezu sa realnošću. Ljudi poput Dwaynea su tu da vam s vremena na vrijeme otvore oči i probude vas iz tog irealnog sna i paralelene dimenzije u kojoj je po vama KP vrhunski strip.
To nije stvar ukusa ni mišljenja, "Ken Parker je vrhunski strip" spada u rubriku izvala poput:
Rosie O'Donnell je prezgodna žena.
Elton John voli da ima sex sa ženama.
Luna Đogani je vrhunska pjevačica.
Messi je bolji od Ronalda.
Ken je svakako bolji od Zagora. O.K. možemo raspravljati jel bolji ili jeli ovakav ili onakav, ali je svakako drugačiji.
Recimo Kit Teler i Zagor su nekakav ista kategorija stripa, pa možemo pričati da li je bolji Zagor ili Kit, teško je reći tko je bolji jer su oba podjednaka. No Ken je totalno drugačiji i sasvim je moguće da se to drugačije nekima ne sviđa.
mpavin Posted - 05/12/2019 : 19:17:42
Ima li kakvih informacija kolika je naklada Strip Agentovog Kena i kako ide prodaja?
solar Posted - 05/12/2019 : 19:09:52
Pa otvorit ćemo početkom nove godine, sad ide euforija oko doktora Zagorologa, nećemo dva izbora u isto vrijeme.
King Warrior Posted - 05/12/2019 : 19:07:28
Neka neko pod hitno otvori temu za forumaša godine da mogu da glasam za Dwaynea dok je ovo još svježe. Živimo u turbulentnim vremenima, protok informacija se kreće kroz mozak 32 gb/s, potiskuju se stare informacije. Evo dok pišem ovu poruku već sam zaboravio na kojem sam forumu i temi i zašto, pobogu, želim da glasam za Dwaynea The Rocka Johnsona na izboru za forumaša godine.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000