forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Mister No-Mister no fanovi

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
quaresma Posted - 10/11/2008 : 19:13:15Mister No - tekst o junaku

Mister No - recenzije

Mister No - facebook

Mister No - Sergio Bonelli Editore
Posto imaju teme za sve bolje junake,za Mister Noa mislim nema...

U djetinjstvu najvise sam volio Zagora i Mikija jer kao klinac daj mu samo pistolje,da se puca i ravno ti do mora

Malo poslije poceo sam sa Noom i ono sto mi se dopada je sto je strip realan...Nije kao Zagor i Blek koji prebiju 20 ljudi jednim prstom i kao ostali koji uvijek namlate druge,vec je junak koji u vecini slucajeva dobije batina

Dzeri Drejk je amerikanac koji doseljava u Amazoniju,tacnije Manaus da odmori od americkog zivota i problema koje ima a ovamo upada u jos vece jer ga pustolovine prate iz dana u dan

On je pilot naivac,osoba koju u vecini slucajeva prevare slatke rijeci musterija zbog kojih uvijek zapadne u probleme koje rijesava sa svojim prijateljom Krugerom

Eto da ne duljim vise,nadam se da je topic ok i da ima jos fanova Nooa
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
motorista Posted - 27/09/2020 : 09:20:44
Možda to nije trebao biti Mister No. Možda je mogao biti sin Mister Noa (i Madam Jes).
Poli Posted - 26/09/2020 : 23:36:47

Je, mladi zutokljunci koji traze kavgu su je prepuni.


logo111 Posted - 26/09/2020 : 23:34:01
quote:
Originally posted by Poli


Zelis reci u '40 je vjerovao u sta su mu rekli, a par decenija kasnije nije vise? Imao je internet i sam je provjerio informacije sta je tacno, a sta nije i tko koga laze?


Ne bi vjerovao ali informiranost je postajala i prije interneta.
Poli Posted - 26/09/2020 : 23:25:41

Zelis reci u '40 je vjerovao u sta su mu rekli, a par decenija kasnije nije vise? Imao je internet i sam je provjerio informacije sta je tacno, a sta nije i tko koga laze?


manhunter Posted - 26/09/2020 : 22:13:29
quote:
Originally posted by logo111Neznam sto tebi tu nije jasno ? Pa to upravo potvrdjuje sve ovo gore sto sam i napisao.
Borio se za svoje ideale - borba protiv nacizma. Kada se zna da su 1941.g. Leteci tigrovi osnovani za borbu protiv japanske prevlasti na nebu sve je jasno.
U Vijetnamu borili su se za tudje ideale i to ga ne bi moglo pokrenuti.
Ali to je samo jedan detalj.
Revolution je Ok strip ali nije Mister No. TockaTo je to.
logo111 Posted - 26/09/2020 : 21:20:16
quote:
Originally posted by Poli

quote:
Originally posted by logo111

Dakle vec sama platforma stripa je po meni totalno pogresna. Naime i sam kazes da je Mister No idealist za kojeg smatram da se nikako ne bih nasao u Vijetnamu gdje se vodio rat koji je osporavan i kojem je nedostajalo patriotskog zanosa koji je Mister No pokrenio u borbi protiv nacizma u II WW.A kako se on tako mlad (sa 19) nasao u Kini među Letecim Tigrovima?


Neznam sto tebi tu nije jasno ? Pa to upravo potvrdjuje sve ovo gore sto sam i napisao.
Borio se za svoje ideale - borba protiv nacizma. Kada se zna da su 1941.g. Leteci tigrovi osnovani za borbu protiv japanske prevlasti na nebu sve je jasno.
U Vijetnamu borili su se za tudje ideale i to ga ne bi moglo pokrenuti.
Ali to je samo jedan detalj.
Revolution je Ok strip ali nije Mister No. Tocka
Poli Posted - 26/09/2020 : 20:14:38
quote:
Originally posted by logo111

Dakle vec sama platforma stripa je po meni totalno pogresna. Naime i sam kazes da je Mister No idealist za kojeg smatram da se nikako ne bih nasao u Vijetnamu gdje se vodio rat koji je osporavan i kojem je nedostajalo patriotskog zanosa koji je Mister No pokrenio u borbi protiv nacizma u II WW.A kako se on tako mlad (sa 19) nasao u Kini među Letecim Tigrovima?


Sheldon Posted - 26/09/2020 : 13:34:18
Kupio izdanje VČ odmah. Pročitao. Uff... Onako, ok je. Jesam nostalgičar, ali mi se sviđa i ovakav spin off. Solidno, možda nakon drugog čitanja budem imao konačnu ocenu.
manhunter Posted - 26/09/2020 : 11:35:34
Ja jesam nostalgičar, zato mi se Revolucija ne sviđa. ;)

Nije loš strip, ali to nije MNo.
DzekDenijels Posted - 26/09/2020 : 11:23:18
Jbg, ne znam da li sam nostalgičar (pilot je bio jedan od prvih strip junaka koje sam počeo da čitam) ali meni su i Revolucija i Nove pustolovine dobri.
Posebno revolucija, u kojoj je kao što neko reče Mister No prikazan drugačije - nesiguran, neodlučan, mlad. Taj pristup mi se baš sviđa. Pilot nikad nije bio savršen kao npr. neki superjunak. Uvek je bio najbliži običnom čoveku.
Izdanja Libellusa su naravno .
djukak Posted - 26/09/2020 : 09:29:38
quote:
Originally posted by 1Euro
Meni su nove pustolovine FANTASTIČNE! Ona prva priča jeste malo predugačka (9 brojeva...) ali je sastavljena iz malih priča, koje se povezivaju u zajedničku priču, kao nekakva saga, u kojoj se pojavljaju različiti likovi, situacije,....jedan od njih je i Mister nojev otac. Onda sada ide neka priča o crnome panteru, izgleda zanimljiva, jedva čekam nastavak, kako izgleda ova priča če biti kratka, mislim da završava u sljedečoj knjizi znači standarna priča u 190 stranica. Onda idu Kangačerosi, mislim da se i Patricija Rowland pojavljuje,....sve bolje i bolje i nadam se da če se Nove Pustolovine nastaviti i nakon toga. U Italiji su najprije rekli da završavaju sa 10 brojeva, pa su onda produžili na 14, a možda se opet predomisle i nastave sa time. Umjesto almanaha, specijalaca, maxija,...mogu nastaviti sa novim epizodama što bi bilo super, jer nove epizode imaju nekakav zajednički ciklus, sagu, timeline,....pa u biti dođe ko samostalna kolekcija za one (kao ja npr) koji ne sakuplja redovnu biblioteku a ovo kupujem i čuvam i nadam se da če se nastaviti jer kolekcija od 7 knjiga če biti bezveze ali ako se nastavi, doči če i sve bolje priče, možda če jednom izači 30 knjiga npr....Malo mi je glupo da naprave serijal NOVE PUSTOLOVINE pa onda izdaju 14 brojeva ( od tih 14, su u biti samo 3 zasebne priče) i kraj. Ako se radi o novim pustolovinama, onda neka in naprave barem 30 a ne 3.Koliko sam vidio i na SBE sajtu to je to. 14 brojeva. Najavili su neko iznenadjenje ove jeseni pa cemo vidjeti.
1Euro Posted - 26/09/2020 : 00:30:27
quote:
Originally posted by pcoro

Što se tiče lika Mister Noa u Revoluciji, ja nemam osjećaj da je to ONAJ Mister No. Ovaj novi mi se čini dosta nesigurniji (ok, možda i zato jer je mlađi). Stari Mister No je bio tip koji je uvijek siguran u sebe i svoju prosudbu. Može biti namagarčen, ali nikad ne posumnja u sebe. Stani Mistr No je i opušteniji, opušteno je poročan dok su mi ovdje scene sa pijanstvima u Manausu djelovale isforsirano.

Sviđa mi se ideja Revolucije, kao i ambiciozan pristup stripu - vidi se da su uložili trud i da su htjeli napraviti nešto novo, a dobro. Zato su tu nove, super atraktivne naslovnice (uvjerljivo najbolji dio stripa) i moderni crtež.

Ali ne kraju, strip i nije nešto kvalitetan. Mislim da su previše toga nabacali u premalo stranica i sve je nekako zbrzano i već viđeno, jer je većina scena pokupljena iz nekih filmskih klasika. Nije to problem, i Nolitta se volio inspirirati filmom, ali teško je u sve skupa 360 stranica utrpati sadržaj 10tak filmova, objasniti globalnu političku i kulturnu situaciju na kraju 60tih, dati razvoj lika iz mladića u čovjeka i ubaciti dovoljno akcije.

Ono što mi se najmanje svidjelo su zadnja dva albuma - Amazonije gdje je crtež grozan i gdje su na silu nagruvali dvije paralelne priče u premalo stranica..

Na kraju mogu samo reći šteta. ŠTETA!

Ipak, bolje i to nego te nove pustolovine Mr Noa. Doduše, nisam pročitao ni jednu ali po autorima mi se čini da su to opet one dosadne, neinspirirane priče koje su tlaka i onima koji ih pišu i onima koji ih čitaju.. onakve koje su i pokopale serijal.

"ne sudi, da ti ne bude suđeno" (mislim da je to rekao Isus Krist ili neki od apostola)

Ako nisi pročitao - ne možeš suditi. Odnosno možeš ali je grijeh zbog kojeg češ gorjeti u paklu

Meni su nove pustolovine FANTASTIČNE! Ona prva priča jeste malo predugačka (9 brojeva...) ali je sastavljena iz malih priča, koje se povezivaju u zajedničku priču, kao nekakva saga, u kojoj se pojavljaju različiti likovi, situacije,....jedan od njih je i Mister nojev otac. Onda sada ide neka priča o crnome panteru, izgleda zanimljiva, jedva čekam nastavak, kako izgleda ova priča če biti kratka, mislim da završava u sljedečoj knjizi znači standarna priča u 190 stranica. Onda idu Kangačerosi, mislim da se i Patricija Rowland pojavljuje,....sve bolje i bolje i nadam se da če se Nove Pustolovine nastaviti i nakon toga. U Italiji su najprije rekli da završavaju sa 10 brojeva, pa su onda produžili na 14, a možda se opet predomisle i nastave sa time. Umjesto almanaha, specijalaca, maxija,...mogu nastaviti sa novim epizodama što bi bilo super, jer nove epizode imaju nekakav zajednički ciklus, sagu, timeline,....pa u biti dođe ko samostalna kolekcija za one (kao ja npr) koji ne sakuplja redovnu biblioteku a ovo kupujem i čuvam i nadam se da če se nastaviti jer kolekcija od 7 knjiga če biti bezveze ali ako se nastavi, doči če i sve bolje priče, možda če jednom izači 30 knjiga npr....Malo mi je glupo da naprave serijal NOVE PUSTOLOVINE pa onda izdaju 14 brojeva ( od tih 14, su u biti samo 3 zasebne priče) i kraj. Ako se radi o novim pustolovinama, onda neka in naprave barem 30 a ne 3.
going going Posted - 26/09/2020 : 00:22:33
E bre kakvi ste, konzervativni. Jedino je pcoro lepo objasnio sto mu se ne svidja strip i razumem sta zeli da kaze, mada je meni prvi diptih bio pravo osvezenje. Jedva cekam ostatak serijala da izadje kod VCa, pa mozda mi se sveukupni utisak pokvari a mozda i ostane isti.

A ostalima preporucujem da budu malo otvoreniji za nove stvari kad citaju. U pitanju je stvarno isti Mister NO, samo malo nesigurniji i mladji. I nije blasfemija strip, niti ruganje ili karikatura. Vec interesantna ideja, s mozda (pre)ambicioznim zeljama.
manhunter Posted - 25/09/2020 : 22:13:56
Revolucija je bezveze i ne smatram je Mr No stripom. Umesto da napišu neku dobru priču u ovom stilu, ali u originalnoj hronologiji, oni se iživljavaju. Glupost.
jaki Posted - 25/09/2020 : 22:03:56
A morali su i pedere ubacit.
pcoro Posted - 25/09/2020 : 22:01:11
Što se tiče lika Mister Noa u Revoluciji, ja nemam osjećaj da je to ONAJ Mister No. Ovaj novi mi se čini dosta nesigurniji (ok, možda i zato jer je mlađi). Stari Mister No je bio tip koji je uvijek siguran u sebe i svoju prosudbu. Može biti namagarčen, ali nikad ne posumnja u sebe. Stani Mistr No je i opušteniji, opušteno je poročan dok su mi ovdje scene sa pijanstvima u Manausu djelovale isforsirano.

Sviđa mi se ideja Revolucije, kao i ambiciozan pristup stripu - vidi se da su uložili trud i da su htjeli napraviti nešto novo, a dobro. Zato su tu nove, super atraktivne naslovnice (uvjerljivo najbolji dio stripa) i moderni crtež.

Ali ne kraju, strip i nije nešto kvalitetan. Mislim da su previše toga nabacali u premalo stranica i sve je nekako zbrzano i već viđeno, jer je većina scena pokupljena iz nekih filmskih klasika. Nije to problem, i Nolitta se volio inspirirati filmom, ali teško je u sve skupa 360 stranica utrpati sadržaj 10tak filmova, objasniti globalnu političku i kulturnu situaciju na kraju 60tih, dati razvoj lika iz mladića u čovjeka i ubaciti dovoljno akcije.

Ono što mi se najmanje svidjelo su zadnja dva albuma - Amazonije gdje je crtež grozan i gdje su na silu nagruvali dvije paralelne priče u premalo stranica..

Na kraju mogu samo reći šteta. ŠTETA!

Ipak, bolje i to nego te nove pustolovine Mr Noa. Doduše, nisam pročitao ni jednu ali po autorima mi se čini da su to opet one dosadne, neinspirirane priče koje su tlaka i onima koji ih pišu i onima koji ih čitaju.. onakve koje su i pokopale serijal.
teller Posted - 25/09/2020 : 21:32:43
Revolucija je i mene razočarala, dok su NOVE PUSTOLOVINE odlične...skoro da dobri stari pilot...
Deers Posted - 25/09/2020 : 21:00:42
U redu, za rat si u pravu, zato se dobar dio prve priče i bavi objašnjenjem zašto je završio tamo.
logo111 Posted - 25/09/2020 : 20:32:36
quote:
Originally posted by Deers

quote:
Originally posted by logo111

Mister No Revolution

Lakrdija od stripa, blasfemija odlicnog stripa Mister No.
Sve ono zbog cega sam zavolio Mister Noa ovdje nema ili je nakaradno. Cijeli strip, svaki kadar i dijalog je nepririrodan i usiljen.
Ovo nema veze sa izvornim likom, a ni crtez mi nije nesto posebno.
Radnja - paralelni svemir ili "sto bi bilo kad bi bilo" nikad nije bio moj forte.
Uglavnom sa ovim stripom sa zavrsio nakon prvog djela.
Sto je slijedece ? Zagor odvjetnik u odjelu na Wall Streetu.Može li koja rečenica više? Ja smatram da je to i dalje isti lik, čak i previše sličan. Skoro ničeg nema novog. Isti stari idealist.


Deers radi se o mom subjektivnom dojmu i dopustam da je tvoj drugaciji.

Dakle vec sama platforma stripa je po meni totalno pogresna. Naime i sam kazes da je Mister No idealist za kojeg smatram da se nikako ne bih nasao u Vijetnamu gdje se vodio rat koji je osporavan i kojem je nedostajalo patriotskog zanosa koji je Mister No pokrenio u borbi protiv nacizma u II WW.

Uglavnom tijekom citanja uopce me nisu uvjerili da je to Mister No.

Dakle strip sam ocjenjivao kao - Mister No strip, da su glavnog lika nazvali nekako drugacije moje ocjene bi bile blize tvojima.
Deers Posted - 25/09/2020 : 20:01:23
quote:
Originally posted by logo111

Mister No Revolution

Lakrdija od stripa, blasfemija odlicnog stripa Mister No.
Sve ono zbog cega sam zavolio Mister Noa ovdje nema ili je nakaradno. Cijeli strip, svaki kadar i dijalog je nepririrodan i usiljen.
Ovo nema veze sa izvornim likom, a ni crtez mi nije nesto posebno.
Radnja - paralelni svemir ili "sto bi bilo kad bi bilo" nikad nije bio moj forte.
Uglavnom sa ovim stripom sa zavrsio nakon prvog djela.
Sto je slijedece ? Zagor odvjetnik u odjelu na Wall Streetu.Može li koja rečenica više? Ja smatram da je to i dalje isti lik, čak i previše sličan. Skoro ničeg nema novog. Isti stari idealist.
logo111 Posted - 25/09/2020 : 17:17:51
Mister No Revolution

Lakrdija od stripa, blasfemija odlicnog stripa Mister No.
Sve ono zbog cega sam zavolio Mister Noa ovdje nema ili je nakaradno. Cijeli strip, svaki kadar i dijalog je nepririrodan i usiljen.
Ovo nema veze sa izvornim likom, a ni crtez mi nije nesto posebno.
Radnja - paralelni svemir ili "sto bi bilo kad bi bilo" nikad nije bio moj forte.
Uglavnom sa ovim stripom sa zavrsio nakon prvog djela.
Sto je slijedece ? Zagor odvjetnik u odjelu na Wall Streetu.
DODSFERD Posted - 25/09/2020 : 16:30:55
Eto još jedne ideje scenaristima ako se odluče nastaviti nove avanture Mister Noa, recimo nekakva epizoda tipa ''Plandemija prehlade Covid-1959''.
Aco Posted - 25/09/2020 : 10:18:28
Za ljubitelje pilota sasvim očekivana i logična vijest: https://www.vecernji.hr/vijesti/u-ovom-gradu-doslo-je-do-neobjasnjivog-pada-zarazenih-znanstvenici-su-sada-otkrili-zasto-1433764
pcoro Posted - 25/09/2020 : 08:46:18
Treći mi je najlošiji. Prvi dojmovi su izrazito nepovoljni. Patricija je masakrirana, crtež loš, Mister No i Kruger mlitavi. Moram još jednom pročitat, možda mi onda bolje sjedne ali za sad, loš kraj.
pcoro Posted - 24/09/2020 : 20:02:09
Je, i ovo su dobre ocjene. 6 je dobro, 7 i više nego dobo, 8 vrlo dobro, 9 skoro savršeno. Danas čitam treći dio pa ću znati kakav mi je u cjelini.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000