forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 procitao i (ne-) preporucujem

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
King Warrior Posted - 22/07/2009 : 17:32:42
Umjesto topica "trenutno citam", koji me vise podsjeca na kaladont topic,kako bi bilo sa jednim topicom u kojem se kaze sta je procitano i par rijeci da li se preporucuje ili ne?
Prednost ovog topica je da ostali saznaju da li je nesto vrijedno procitati i da vide koliko se nekim osobama svidjeo neki strip, bez obzira da li je Bonelli,BD,Ameri,Manga ili nesto peto. Kod "trenutno citam" vecinom stoji samo naslov epizode koja se cita,logicno i da nema vise rijeci kada osoba nije jos procitala strip. Navesti samo naziv stripa je po meni ista stvar kao napisati nesto u topicu "kaladont".
Ne mora to biti neka recenzija vec nekoliko rijeci,kao dobro ili lose i ukratko zasto je tako.Mogu i slikice naslovnica kome nije tesko da uploaduje, kao i rasprava o navedenim stripovima.

Mogle bi se davati i ocjene od 1-10 za cijeli strip.Nije potrebno ocijenjivati crtez ,pricu i sve ostalo.

npr.- The Walking Dead,paperback 1: Solidna horror prica o zombijima. Svidja mi se sto u prvom planu stoje dogadjaji ljudskih uloga kao i njihove emocije, te nije pravi slasherski strip gdje na svakoj stranici prikazuju vadjenje crijeva i ostale gadosti.
8/10
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
izivko Posted - 01/07/2022 : 22:52:20
Nisam vidio da se govorilo o ovome stripu, nema čak ni slova o njemu! Zar je toliko loš?

Fashion Beast (Panini 2013, 132 str. / Avatar 2012) - Moore & Johnston & Percio

Strip ima dugačku povijest. Iz prologa doznajemo da je Alan Moore još 1985 dok je radio na Watchmenu, pisao scenarij za cijelovečernji film o transvestitu koji sanja o svjetskoj slavi.
Film nije nikad realiziran i materijal je nestao u ladici slijedećih 30 godina.
Tek kada je Avatar Mooreu predložio novu grafičku novelu, scenarij je izvučen iz ladice i skupa s Antonyijem Johnstonom (adaptacija) i Facundom Perciom (crtež) prerađen u strip.

Sama priča nastala je na poticaj Malcolma McLarena, slavnog dizajnera i menadžera Sex Pistolsa a u sebi objedinjuje elemente izoliranog života modnog kreatora Christiana Diora i bajke Ljepotica i zvijer.
Priča je u 10 sveski a Nijemci su je objavili u 2 knjige. Toliko o pozadini.

U jednoj BBC-ovoj emisiji Moore govori o infantilnosti zapadne kulture. “Mislim kako danas u društvu imamo manje više sve ono što sam prikazao u Fashion Beastu.
Osim nuklearne zime a na tome vjerojatno radimo."

I zvijezde se jednom ugase

Radnja priča odvija se u nekoj ne tako dalekoj budućnosti. Glavna junakinja Dolly Seguin radi kao garderobijerka u plesnom klubu.
Skromna djevojka koja sanja o slavi. Kada jedne noći izgubi i taj mizerni posao, Dolly odluči prijaviti se kao model kod tajanstvenog modnog kreatora Celestinea.
O njemu kruže razne priče, da živi povučeno, izbjegava javnost, ne pušta nikoga blizu sebe jer navodno ima strašno unakaženo lice. I Dolly dobije posao...

Glavne teme priče su međuljudski odnosi, seksualnost i identitet. Sama priča teče umjereno i nema neke prevelike napetosti.
Vidimo svijet u kaosu, socijalne nemire na ulicama, ljude koji prosvjeduju, depresivni su, u očaju. Negdje bjesni rat i društvo je u strahu od nuklearne zime. Atmosfera je baš apokaliptična.

Perciov crtež je snažan, izražajan, jednom riječi - fascinantan. Savršeno pristaje uz ovu priču.
Prigušene, tamne boje zaokružuju odličan vizualni dojam. Optički je baš jako uspjelo. Vrlo dobar strip. Preporuka čitateljima!- U odrazu je moć.- Maneken je prazna stranica...- Madam Sijamka i madam Dobermanka- Glavni lik Dolly odudara od ostatka, odijeva se drukčije, slobodnije, ona ima snove.- Goli majmun izmislio je modu tako da je na svoju nedlakavu šapu stavio rukavicu od kože.- Kreacije iako dekadentne ne ostavljaju ravnodušnim.- Pokažite mi svoje prokleto lice!


KuntaKinte Posted - 26/06/2022 : 19:53:52
Na engleskom je Swiss Bliss, ali je ipak smešnije to nemačko Choco Boys.
Osim Ralfovog prepoznatljivog crteža, meni najzabavnije u stripu su imena likova (Clif Hanger, Nes Quick...) i scene sa Buffalo Bitch.
Jes malo previše gej, ali problem je što je malo prerazvučeno na 61 stranu, a realno nema tu tolko priče ni fora.
Ali mož se pročita.
izivko Posted - 26/06/2022 : 19:45:11
quote:
Originally posted by Peyo

Kud baš Ralph König, jasno da će tu biti gayeva .

Sviđa mi se tvoj prijevod:

Indira, Lidija, Nives, Maja i Nina !
Strip nije loš, daleko od toga. Ima humora, dijalozi su dobri.
Samo očekivao sam više poznavajući Königa.
Peyo Posted - 26/06/2022 : 19:27:13
Kud baš Ralph König, jasno da će tu biti gayeva .

Sviđa mi se tvoj prijevod:

Indira, Lidija, Nives, Maja i Nina !
Poli Posted - 26/06/2022 : 19:16:12

Ha ha, König na LL, sve sam vidio. Ludilo! :D :D


izivko Posted - 26/06/2022 : 17:21:51
Zarter Schmelz (Egmont 2021, 64 str.) - Ralph König

Ovo je 5. broj serijala Lucky Lucke Hommage koji u Francuskoj izlazi pod imenom Lucky Luke (vu par...) a ujedno drugi rad jednog njemačkog autora.
Da se podsjetimo prvi je radio Mawil: http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=43900&REPLY_ID=2250262

Francuzi su ovo preveli s Choco-Boys što je izvrsno. Moj slobodni prijevod originala bio bi Topi se u ustima što je također dvosmisleno ali isuviše prosto.Kako se došlo na ideju da se Königu povjeri rad na Lucky Lukeu i koji su bili uvjeti?

Ralf König od djetinjstva čita i voli Lucky Lukea a najdraža epizoda mu je Calamity Jane. Ti rani stripovi su bili “inicijalno paljenje” te je i sam želio crtati stripove.
Lucky Luke mu je oduvijek bio i sexi a posebno se palio na njegove dlake na vratu.
Belgijci su ga samo zamolili da od LL ne napravi gaya što njemu uopće nije bila ni namjera. Njegov pak uvjet je bio da se u stripu ipak pojavi par njih. Deal je postignut.
Više ovdje: https://www.europecomics.com/creator-spotlight-ralf-konig/

Kako je Divlji zapad otkrio čokoladu

Lucky Luke je trenutno bez posla pa se došao javiti na Ured za zapošljavanje da vidi ima li šta za njega. Ima sreće!
Upravo je stiglo 5 uvoznih krava iz Švicarske koje treba goniti u Dandelion Valley. Iako je prekvalificiran za taj posao, on pristaje.
U isto vrijeme u Straight Gulchu se vrzmaju razni lovci na autograme a tu su i dva napaljena kauboja Terence McQueen i Bud Willis. Šire se glasine ...

U središtu je naravno ljubavna priča a ovaj put su to dva gay kauboja. König se očito dobro zabavljao radeći ovo pa je svašta nabacao.
Na kraju se svelo na puko ponavljanje tipičnih gegova te silne aluzije na ovo ili ono. Manje je više, Herr König. Mawilov rad mi je bio bolji.

Crtež prepoznatljiv. Neće faliti krumpirastih noseva, nabreklih izbočina u hlačama, gusto odlakanih muškarčina.
- Stranče, gubi se s ledine da se ne bi našao ispod nje!- Lucky Luke! Nisi valjda ONAJ Lucky Luke?- Stranče, budeš li samo visio okolo, ispunit će ti se želja.- Indira, Lidija, Nives, Maja i Nina- Buffalo Bitch vidi lila krave u travi i dva gola blijedolika u rijeci.- Nije nimalo zabavno imati krzno ko grizli.izivko Posted - 19/06/2022 : 13:18:27
Vidim objavio System Comics. Fino.

Nadam se da će ti se svidjeti.
mike Posted - 19/06/2022 : 12:55:51
#izivko

Uzeo sam ovo od Pajtaka na CRSu i nadao se svemu tome sto si napisao.. Odlicno!
lwood Posted - 19/06/2022 : 12:11:35
Ovo pari shit na kub.
izivko Posted - 19/06/2022 : 11:54:00
BRZRKR (Cross Cult 2021, 130 str.) - Reeves & Kindt & Garney

Ovo je prva knjiga. Bit će barem još jedna.
Priča o besmrtnom ratniku, Berserkeru, u USA se prodaje ko halva. Najveći uspjeh u povijesti izdavača Boom! Studios.

KuntaKinti i koze123 se nije svidio, meni jeste.
Nema dubine? Nije baš bez dubine. Uostalom šta će ti dubina u ovakvom stripu? Brutalno ali baš ono brutalno.

Čitatelj će osjetiti rezak fijuk mača koji siječe meso, šikljanje krvi iz odsječeni udova, lom kostiju, tupi udar koplja u grudi, pucanje rebara, udarac kamene sjekire, rascopane lubanje, curenje mozga, smrad i toplinu crijeva iz rasparanog trbuha...ljudski metež, pamiku, strah, jaukanje i stenjanje ranjenih, plač djece, lavež pasa, njisku konja... ma milina- Život je kratak.- Sjećam se svog rođenja prije 8 tisuća godina...- Ovaj donji kadar kao da je ispao iz Millerovog 300.

alexts Posted - 18/06/2022 : 13:19:04
Durango
Knjiga 1


Yves Swolfs

(Golconda)
Može li scenarista i crtač kao što je Iv Svolfs, autor prosečnih sposobnosti, da bude kreator dobrih stripova? Floskula koja nam kaže kako uspeh čine 90% rada i 10% talenta pokazuje se katkad prilično tačnom, baš na polju franko-belgijskog stripa, gde autori ulažu maksimalan trud i posvećenost u svom radu, kako bi iz sebe izvukli maksimum i nadomestili (urođene?) nedostatke.

Na osnovu prve četiri epizode serijala iz ovog integrala, vestern Durango jeste dobar strip. Razvoj likova, originalnost i "dubinu" priča ne treba tražiti ovde, ali zapleti i razrada su vrlo korektni. Crtež ima manjkavosti, ali sa bojom se ublažuju, a estetika poboljšava. Durango je špageti vestern u stripu, sa do sitnih detalja prenesenom ikonografijom podžanra. Tematski, sa sve nasilnim i akcionim scenama, ćutljivim, opasnim (anti)junakom i sl. Tako da će špagetoljupci biti zadovoljni (neki i prilično).

***
Jocko Posted - 18/06/2022 : 02:06:20
Miki Maus: Na Robinsonovom ostrvu [Mickey Mouse Meets Robinson Crusoe] (Gottfredson, de Maris, 1938 - 1939)

Nakon Mikijevog posla kao šegrt vodoinstalatera, Mikija zove Volt Dizni lično, kako bi učestvovao u snimanju filma Robinzon Kruso. Jednom kada, nakon nekoliko stranica, snimanje počne, više se ne prekida do samog kraja priče, nema rezova, tako da čitalac ima osećaj da nije reč o filmu već da Miki i Robinzon zaista proživljavaju sve što im se dešava. Zanimljivo, lik Robinzona je prikazan kao čovek sa bradom, što nije tako čest slučaj u Diznijevim stripovima gde su ipak svi likovi antropomorfne životinjice. Priča bi se mogla opisati kao humoristična parodija originalnog književnog dela. Na pola stripa Miki i Robinzon sreću Petka, koji je urnebesan lik. Prikazan je kao lenjivac, koji i nije tako glup kako se čini, dok je Robinzon stalno u nekom pesimizmu i očajavanju a ujedno u nekoliko scena i vrlo glupav. Tako da, njih trojica kad se spoje, to je doživljaj. I Petko i ljudožderi pričaju jako neobično, i dok se čovek ne navikne na njihov specifičan govor treba malo vremena, a moram priznati da mi je zbog brojnih dijaloga sa njima strip pred kraj postao malo i zamoran. Takođe, još jedan od razloga što strip umori jesu česti pravougaonici sa opisom onoga što se dešava u stripu. Najupečatljivije i najsmešnije scene su sa Robinzonom, a zatim i neke sa Petkom, ali mišljenja sam da priča doživljava blagi pad od trenutka kada ih otmu ljudožderi - pre svega zbog zamarajućeg govora koji je teško ispratiti + pripadnici ljudožderskog plemena nisu toliko zanimljivi... mada i u poslednjoj trećini ima nekih jako dobrih scena. Saberi-oduzmi, vrlo dobro, ali mi je ipak prethodna epizoda sa Mikijem vodoinstalaterom nešto bolja.

EDIT: Sad sam baš našao par tabli na engleskom na netu... Uh, ovo nikako ne bih mogao da čitam u originalu. Humoristični stripovi mi definitivno najbolje leže na našim jezicima, naročito ovakvi u kojima likovi govore na specifičan način.

izivko Posted - 17/06/2022 : 23:39:04
Glatzköpfchen (Panini 2021, 48 str. / Boule à zéro 2012-2021) - Zidrou & Ernst

Nijemci su objavili 3 albuma, Francuzi su na 9. Naslov prve priče Tko još treba kosu?Akcija Ćelavica (Boule à zéro) do sada je prikupila desetak tisuča primjeraka ovog stripa i poklonila ih dječjim bolnicama u Francuskoj, Švicarskoj i još nekim zemljama.
Nude se djeci za čitanje da ih ohrabre, pruže im utjehu i nadu, razvesele ih i zabave.

Draga gospođo Smrt ili možda dragi gospodine Smrt (još niko nije pogledao ispod da vidi imaš li ili nemaš pišulinca). Kako si, kako obitelj? Kako zdravlje?
Mi smo na neki način skoro prijatelji ili u najmanju ruku dobri znanci. Ja sam Zita, sa Z kao Zorro. Ali ovdje me svi zovu Ćelavica.
Sjećaš me se? Ona stalno bolesna sa 6.kata. Gdje leže teško bolesna djeca, ona s neizlječivom bolesti, znaš ono leukemija, kemoterapija?
Danas punim 13 godina i napravit ću party. Žalim, nisi pozvan.

Teška životna tema, najteža. Tema u kojoj zapravo i nema mjesta za smijeh, pa ipak autori su uspjeli obraditi je s puno vica i humora.
U središtu je Zita koja je usljed teške bolesti godinama stalni gost u bolnici. Simpatična, šarmantna, duhovita, jaka i borbena djevojčica koju čitatelj zavoli od prve stranice.
Ali nije tu samo Zita. Tu je i mnoštvo drugih likova: Fritula, Puzzle, Superbolesni, Evelyne, happy dida, pospani Jusuf, Gertruda zvana 90% pamuk, liječnici, sestre i drugo osoblje.
Zita se brine da u bolnici ne bude dosadno. Strašan strip. Apsolutna preporuka izdavačima, naravno i čitateljima!- Neizlječivo, kemoterapija, lumbalna punkcija...Prednost života u bolnici je da znatno obogatiš svoj riječnik.- Kamo ode sva ona ljubav koju imamo u sebi a nikome je ne damo? Je li zauvijek izgubljena?- Stanice pluća u Londonu, moždane u Ženevi, druge u New Delhiju... Putujem u komadićima, hehe.

- Njena mama misli da je Zitina bolest božja kazna. Kao da Bog nema pametnijeg posla pa daje bolest djeci da bi kaznio njihove roditelje.- Ima li ko ideju što da joj poklonimo?
- Mogli bi joj kupiti grudnjak!


- Po legendi onaj koji uspije dodirnuti vrh repa krokodila Mushangue, ozdravit će.


Jocko Posted - 17/06/2022 : 04:44:57
Dracula di Bram Topker / Disney Dracula, starring Mickey Mouse / Miki Maus: Drakula (Enna & Celoni, 2012)

Od Italijanskog dvojca, koji mi je poznat od pre jer su radili i na serijalu Dilan Dog, dolazi ovaj italijanska Dizni obrada / parodija Stokerove Drakule. Sa Dizni/Miki Frankenštajnom sam se već susreo i nije na mene ostavio naročit utisak, ali ova Drakula - da! Uprkos horor osnovi, ovo se ne bi moglo nazvati hororom u pravom smislu reči, što je i logično i očekivano kada je u pitanju Dizni. Priča je sa fantastičnim elementima i naravno brojnim elementima Stokerovog dela koje većina nas zna iz opšte kulture, filma itd. Samo malo prerađeno, tako što je umesto ispijanja krvi prikazana zaluđenost Drakulinih žrtava repom i jelima od repe. U glavnoj ulozi je Miki, a tu su još i Mini, Horacije, kravica Milka, zatim od trećine stripa na scenu stupa Šilja Van Helsing koji ima zapaženu ulogu lovca na vampire (za razliku od brojnih epizoda u kojima igra glupka, ovde igra ludog ekscentrika - eksperta), te još neki sporedni likovi (Hromi Gromki Daba itd.). Celonija znam od ranije, na Dilanu odlično crta, a ovde je njegov stil prilagođen humorističnoj priči, i sa odličnim kolorom, koji varira od toplih i šarenih do hladnih boja (za horor scene).
Super su stare Dizni priče, ali volim s vremena na vreme da iskopam i ovako nešto novije, pa još kad je vizuelna poslastica, nema veće miline. Priča je prožeta humorom ali humor nije u prvom planu. Završnica / epilog sa sudbinama likova mi se takođe dopala. Jedina zamerka po pitanju priče je što ona opsednutost repom biva malo naporna tj. repetitivna (repa je u stripu supstitut za krv), nekoliko scena koje je trebalo da budu humoristične nisu kod mene izazvale jak efekat (stoga što se italijanske fore izgube u engleskom/srpskom prevodu), ali s druge strane neke fore su namenjene malo starijoj publici (kao ona na kraju kada se Drakula pretvori u poreznika)... scenaristički priča je odlično vođena i dinamična.
Apsolutna preporuka za sve ljubitelje Diznija / Mikija / Drakule / humoristično-antropomorfne avanturistike.


DiSkAcH Posted - 12/06/2022 : 07:58:17
Vidim da je trenutno vani 18 epizoda i to od pred 2 tjedna, tako da strip očito još izlazi.
Paka01 Posted - 11/06/2022 : 23:36:04
quote:
Originally posted by KuntaKinte

S druge strane Mind MGMT mi je odličan od početka do kraja. Suspens non stop, možda najbolji Kindtov strip. Dobro vođen, otkriva komadić po komadić slagalice. Plus što ovde povremeno ima onog fenomenalnog opičenog humora.Nisam ga nikad završio, prije nekoliko mjeseci sam pročitao otprilike malo manje od pola u jako kratko vremena i trebala mi je pauza jer je baš ono... uh, pun svega i svačega, skoro svaka stranica pršti nekim bitnim stvarima Trebalo mi je malo vremenskog odmaka i evo, još mu se nisam vratio.
KuntaKinte Posted - 11/06/2022 : 23:12:48
Pa pazi, malo se rasplinuo, hteo je da napravi strip o SVIM teorijama zavere koje postoje, ne znam, Dosije X u stripu. Kažem, meni bilo zanimljivo ono sa Hari Li Osvaldom, a posle i ljudi gušteri (ili kako već beše, mrzi me da proveravam) i Bigfoot i ovo i ono…
Ali opet, crtež ili kako god se to zove u ovom slučaju, je i dalje spektakularan.
izivko Posted - 11/06/2022 : 20:45:03
Po tebi kvaliteta pada u drugoj knjizi? Nije mi drago to čuti.
KuntaKinte Posted - 11/06/2022 : 19:40:27
tDoT je u početku zaista zanimljiv mindfuck, ali ima uspona i padova. Činilo mi se da Tynion ne zna da li da se sprda sa teorijama zavere ili je ozbiljan s njima. Mene su sveske 6 i 7 žešće smorile. Izdržao sam do 14. pa odustao. Ne znam ni da li serijal ide dalje ili je gotov. Crtež je zaista na momente neverovatan.

S druge strane Mind MGMT mi je odličan od početka do kraja. Suspens non stop, možda najbolji Kindtov strip. Dobro vođen, otkriva komadić po komadić slagalice. Plus što ovde povremeno ima onog fenomenalnog opičenog humora.
Paka01 Posted - 11/06/2022 : 19:22:31
Hm, zanimljivo, hvala na preporuci.
Tema pomalo podsjeća na Mind MGMT, što je po meni itekako dobra stvar. Crtež mi stilski vuče i na Davida Macka.
izivko Posted - 11/06/2022 : 19:19:21
The Department of Truth (Splitter 2022, 144 str. / Image Comics 2021) - Tynion IV & Simmonds

Ovo je prva knjiga od ukupno 3 koliko je objavio Image Comics, druga je najavljena za listopad ove godine. U podnaslovu Kraj svijeta.

James Tynion IV rođen je 1987. u New Yorku. Iako po godinama mlad autor iza sebe ima mnoga ostvarenja. Poznat je prije svega po svojim radovima u DC-u (Batman, Justice League...).
Onda je 2021 najavio svoj opraštaj od DC-a kako bi se posvetio svojim vlastitim projektima. Sa serijalima The Woods (2014-2017) i Something is Killing the Childern (Splitter 2020) ostvario je zapažen uspjeh.
Dobitnik je nekoliko priznanja među kojima je i Eisner u kategorji najbolji pisac (2021). I jedna zanimljivost za kraj: Tynion IV je biseksualac.

Cole Turner radi za FBI. Izgradio je karijeru studirajući teorije zavjere i dijelio istinu od neistine. Na konvenciji Ravnozemljaša Cole je upoznao i istinu iza istine.
Svojim očima vidio je stvari koje ne bi smjele postojati: Kubrick je iscenirao spuštanje na Mjesec, Zemlja je ravna ploča na čijem rubu stoji ledeni zid a Vladom upravljaju od davnina reptiloidi.
To su činjenice. Ili bi mogle postati jer tajna organizacija sprečava curenje alternativne realnosti – Odjel za istinu. Cole je njihov novi agent...

Tko kontrolira istinu kontrolira svijet

Strip se bavi starijim i novijim teorijama zavjere kao što su ubojstvo Kennedyja, QAnon, Deep State i sl, teorije koje su popularne prije svega u USA.
Ali nije samo to. Tynion IV govori općenito o izobličenju istine i stvarnosti i upućuje snažnu kritiku duhu vremena u kojemu živimo.
Napeto, zanimljivo, aktualno i čita se u dahu!

A crtež je izvanredan. Simmondsov stil me u startu podsjetio na Sienkiewicza. Mračan i paranoičan, s bojama koje se otapaju, prelivaju i stvaraju mrlje na crtežu čini savršenu cjelinu s ovakvom pričom.
Simmonds je stvorio baš sumornu, otuđenu i surrealističnu atmosferu. Čitatelj osjeti neku nelagodu dok ovo čita.

Odličan mystery thriler, velika preporuka čitateljima a!i i izdavačima.- Znate li zbog čega ste ovdje?
- Jer sam vidio nešto što ne bi smjelo postojati.- Kolektivno vjerovanje oblikuje svijet. Sve je pomalo istinito ili barem potencijalno istinito.- Organizacija koja brine da teorije zavjere ostanu to što jesu – teorije.- Moje ime je Lee Harvey Oswald.- Većina teorija zavjera ne funkcioniraju kod širih masa jer su komplicirane. I dobro da je tako. Opasne su jednostavne priče.- Što više ljudi vjeruje u nešto, ono time postaje vjerodostojnije.
stripnik Posted - 11/06/2022 : 11:33:35
Kakva GLupa opaska!

quote:
Originally posted by Nobody

quote:
Originally posted by King Warrior
Prednost ovog topica je da ostali saznaju da li je nesto vrijedno procitati i da vide koliko se nekim osobama svidjeo neki strip, bez obzira da li je Bonelli,BD,Ameri,Manga ili nesto peto.GLUPOG li topica!!!!!

kako netko može da kaže ili bolje preporučuje, šta je dobro ili šta loše?

svatko ima svoj stil omiljenih priča ili svoje omiljene junace, tako
da netko drugi ne može da kaže što je dobro ili što loše.
ne mora da znači što je tebi fenomenalno, da je i meni, ... možda je meni ološ ?!?!


corto33 Posted - 11/06/2022 : 07:31:30
quote:
Originally posted by tex2

Mange, koje sam čitao ove godine:

Oda Kirihitu mi se baš svidjela, ima li tu treći nastavak?Nema više, to je sve.
tex2 Posted - 10/06/2022 : 17:22:03
Mange, koje sam čitao ove godine:

Oda Kirihitu mi se baš svidjela, ima li tu treći nastavak?

Šetač vrlo dobar

Akira me razočarala, puno mi se više svidjela kod prvog čitanja, a bilo je to davno u doba Marketprinta

Bosonogi Gen vrlo dobar, nije za ljude slabijeg želuca

Radiant, to je nešto najlošije što sam ikad pročitao

Vrh Bogova, svih 5 posudio u gradskoj knjižnici, na trećem sam dijelu, fantastičan strip, sam da je vremena u kontinuitetu čitati!
Jocko Posted - 08/06/2022 : 17:36:59
Miki Maus: U zemlji kalifata [The Sacred Jewel] (Gottfredson, Osborne, 1934)

Miki i Mini sreću kapetana Mišu, koji treba da isporuči neobični tovar u izmišljenu zemlju Kišobranostan, tamošnjem kalifu. Reč je o dragom kamenu zvanom ''sveta zvezda'', koji već na početku stripa dvojica zamaskiranih Arapina kradu. I tako se Miki, Mini i Šilja upliću u avanturu po kalifatu, kako bi spasili kapetana i povratili dragulj. Oni putuju cepelinom, sreću se sa raznim živopisnim likovima po kalifatu, počev od pripadnika policije, prodavaca svega i svačega, svraćaju u ''Kafotel'', jure Arapske zlikovce po pustinji, a jašu i na kamili-pivopiji. Ispostavlja se da su dvojica arapskih lopuža, koji su kidnapovali Mini, zapravo Mikijevi stari znanci. Uvertira je dobra, ali scene kada dospeju u kalifat su najbolje. Iako ovde ima Šilje (što je po meni svakako veliki plus), ipak o nije u centru pažnje kad je humor u pitanju.
Ova priča je, u poređenju sa nekim drugim koje sam čitao nedavno, čista avanturistika. Kod starih epizoda Mikija mi se sviđa što su neke priče koncipirane tako da su sa forama na kraju skoro svakog kaiša, dok je ova priča čisto avanturistička, no takođe prožeta humorom, koji je u službi priče, jer radnja nikada ne miruje, za razliku od recimo prethodne priče koju sam čitao, Miki na novom poslu, koja je dosta drugačija po samom tempu i priči. Ovaj Kalifat me je po ludačkom tempu kojim se priča odvija podsetio na neke od najboljih epizoda Alana Forda. I ono što mi se kod Mikija još sviđa, što pričice obuhvataju širok raspon tematike i žanrova: od vesterna, avanture, misterije, krimića, fantastike, a sve to urolano u humor.


forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000