Author |
Topic  |
XIII
Senior Member

Serbia
1013 Posts
Member since 05/05/2002 |
Posted - 29/09/2003 : 00:45:55
|
pa ima tu vise nejasnih stvari. Da li ce se stvarno pojaviti hrvatska izdanja stripova u SCG, i to u pravom smislu reci ili ce se ograniciti na Beogradski pasaluk? Na poslednjoj stani Akire stoji da potrazimo broj spider-mana na kioscima (konkretno u Nisu samo politike), ali na politikinim kioscima nemaju pojma o takvim stripovima, pa me interesuje da li to treba da narucujem preko marketinga, politike ili mozda kod ulicnog prodavca novina |
 |
|
Bernard
Senior Member

2700 Posts
Member since 07/02/2002 |
|
VJ
Advanced Member

Croatia
5987 Posts
Member since 19/10/2001 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
miha
Advanced Member

3628 Posts
Member since 05/05/2003 |
|
fishleg
Advanced Member

Slovenia
3341 Posts
Member since 03/09/2002 |
|
miha
Advanced Member

3628 Posts
Member since 05/05/2003 |
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Member since 19/05/2003 |
Posted - 30/09/2003 : 00:28:39
|
Hoce li brzo novi KRAN u Stripoteku?
Remember the first dance we shared? Recall the night you melted my ugliness away? The night you left with a kiss so kind Only a send of beauty left behind... |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Posted - 30/09/2003 : 12:22:31
|
Živ je, samo ga škola zaokupila, a i one Future što sam mu dao da ih cita. Malo pogledaj u Svaštari i Test Forumu tu on visi.
Remember the first dance we shared? Recall the night you melted my ugliness away? The night you left with a kiss so kind Only a send of beauty left behind... |
 |
|
dekara
Average Member

Fed Rep Yugoslavia
667 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 30/09/2003 : 20:53:26
|
Hoce li brzo novi KRAN u Stripoteku? ****************************************************************** jes vala.dobro pitanje! taj bi broj VEROVATNO i ja kupio:)
zlajo,otjel biti shta od onih kolornih albuma larga vincha? ako ne,stvarno bi bio RED da u stripoteci presechete ove nesretjne astere,torgale,jogurte,slana peciva i tomu slichne sa pokojom epizodicom za nas smrtnike koji smo gadljivi na rane osamdesete>:)
************************ " Kazem da je jedina sigurnost ona u svoju desnicu! " - reche Mister Machak u Q-u #1, stranica 53, kadar chetvrti:) |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 30/09/2003 : 23:35:44
|
quote: Originally posted by dekara
Hoce li brzo novi KRAN u Stripoteku? ****************************************************************** jes vala.dobro pitanje! taj bi broj VEROVATNO i ja kupio:)
zlajo,otjel biti shta od onih kolornih albuma larga vincha? ako ne,stvarno bi bio RED da u stripoteci presechete ove nesretjne astere,torgale,jogurte,slana peciva i tomu slichne sa pokojom epizodicom za nas smrtnike koji smo gadljivi na rane osamdesete>:)
************************ " Kazem da je jedina sigurnost ona u svoju desnicu! " - reche Mister Machak u Q-u #1, stranica 53, kadar chetvrti:)
Ma daj, gadljivi, moš mislit... Nije mi jasno šta fali spomenutim stripovima. Mislim da uredjivacka koncepcija Stripoteke plovi istom zacrtanom rutom vec desetljecima i definitivno je najkvalitetnija strip revija koja se ikad pojavila na ovim prostorima. Svaka cast Strip Artu ali onih 117( 45 + 72 )brojeva je kap u moru prema obimu Stripoteke koja nam je ( više-manje ) podarila sva najbolja ostvarenja Franc./Belg. škole stripa. Tu i tamo pojavio bi se i pokoji Španjolac ( pohvalno ) tako da je obuhvaceno sve šta i vridi. Ne zaboravimo i na klasike Americkog novinskog stripa, pa i na pokojeg super-heroja uz neizostavnog Konana... Naravno da je višegodišnja izdavacka pauza ostavila traga i sad kaskamo za ostatkom Europe ali tko nam je kriv kad neki tamo Europski glupani nisu obustavili sve dok se mi ne dogovorimo oko "kvadrature stana". Zbog toga ( ali i zbog puno drugih stvari ) mislim da nakon kupljenih 985 brojeva Stripoteke imam pravo saznati kako su završili ( ili ce završiti ) spomenuti "gadljivi" serijali sa pocetka ( ali i sa kraja ) osamdesetih.
Tko voli, nek' izvoli. Kao što si i sam komentira, možda bi kupija Stripoteku...E pa vidiš, mislim da je uredniku Stripoteke stalo da se ona SIGURNO kupi.
Jebi ga, ponovo san se raspisa ali šta cu kad san tankih zivaca.
www.sd-gradac.hr ( nogomet ) www.gradac.hr |
 |
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Posted - 30/09/2003 : 23:57:53
|
Ma meni uopšte ne smeta Stripoteka.
 |
|
dekara
Average Member

Fed Rep Yugoslavia
667 Posts
Posted - 01/10/2003 : 01:15:41
|
Nije mi jasno šta fali spomenutim stripovima. Mislim da uredjivacka koncepcija Stripoteke plovi istom zacrtanom rutom vec desetljecima i definitivno je najkvalitetnija strip revija koja se ikad pojavila na ovim prostorima. Svaka cast Strip Artu ali onih 117( 45 + 72 )brojeva je kap u moru prema obimu Stripoteke koja nam je ( više-manje ) podarila sva najbolja ostvarenja Franc./Belg. škole stripa. Tu i tamo pojavio bi se i pokoji Španjolac ( pohvalno ) tako da je obuhvaceno sve šta i vridi. Ne zaboravimo i na klasike Americkog novinskog stripa, pa i na pokojeg super-heroja uz neizostavnog Konana... Naravno da je višegodišnja izdavacka pauza ostavila traga i sad kaskamo za ostatkom Europe ali tko nam je kriv kad neki tamo Europski glupani nisu obustavili sve dok se mi ne dogovorimo oko "kvadrature stana". Zbog toga ( ali i zbog puno drugih stvari ) mislim da nakon kupljenih 985 brojeva Stripoteke imam pravo saznati kako su završili ( ili ce završiti ) spomenuti "gadljivi" serijali sa pocetka ( ali i sa kraja ) osamdesetih.
Tko voli, nek' izvoli. Kao što si i sam komentira, možda bi kupija Stripoteku...E pa vidiš, mislim da je uredniku Stripoteke stalo da se ona SIGURNO kupi.
Jebi ga, ponovo san se raspisa ali šta cu kad san tankih zivaca. ******************************************************************* ako ako zato forumi i sluze(za pisanija - ne za tanke zivce:) sad tju i ja malkice pa smo kvit:) daklem chinjenicaje da je stripoteka imala OGROMNI uticaj na celokupno domatje strip izdavashtvo i da je sa tih svojih izvornih(93(jel beshe:)5) brojeva umnogome uticala na ukuse strip populacije.to je fakat i oko toga nema spora.sad shto se meni chini da u ovom trenutku stripoteka ne radi NISHTA na sticanju tj pridobijanju NOVIH chitalaca vetj pokushava da se dodvori starim objavljivanjem milion puta prezvakanih serijala(jel neko kupio stripoteku zbog 20 puta ponovljene modesti blejz ili chisto da je ima u kolekciji?)to je vetj druga stvar. i opet - sve je to u redu - treba ljudi da zive od nechega ne bi li na kraju izgurali chasopis u ova turobna vremena za strip.i drago mi je kad chujem da se stripoteka pokriva vetj duze vreme sa prodatim primercima i da je do nedavno sa tim pokrivala i svoju drugu ediciju znatno drugachije i meni bliskije koncepcije(akiru jelte)ali to ne znachi da sad treba hirurshkim potezom odeliti jedno od drugog.stripoteka je oduvek bila poznata kao papazjanija razlichitih stilova i zanrova u okviru istih korica(ko se setja shtrumpfova sa jedne i gologuzog dena sa druge strane kako zajednichki biju bitku protivu sila dobra i zla?(a kod dena bogme i gravitacije:)i ne vidim zashto i sad ne bi bila.kad bi uz te meni gnusne serijale ubacili i par tabli neshto novijeg datuma,koncepcije,ideje,priche ne bi im kruna sa glave pala.samo bi dobili josh tih par chitalaca pride koji bi sa tih par dinarchitja vishe verujem pokrila troshkove (chini se)preterano skupih naslova.ako je pak to nemogutje ja bih se zadovoljio i sa par stranica DOMATJIH autora koji su izgleda prognani iz "nove" stripoteke iz neznanih razloga(poshto opcija sa prevelikim zahtevima oko honorara zvuchi stvarno smeshno). medjutim to se ne deshava.zashto - pojma nemam ali nije me ni briga.kupovatju akiru dok izlazi(izatjitje cela bez brige),onda tju da nastavim sa ghost in the shell(eto jedne informacije:)i tako dalje sa japancima. dok marketprint ne skupi muda da objavi novi talas frankobelgijskog stripa ja tju verovatno biti u svojim poznim 40im ali boze moj - nikad nije kasno,ne?
************************ " Kazem da je jedina sigurnost ona u svoju desnicu! " - reche Mister Machak u Q-u #1, stranica 53, kadar chetvrti:) |
 |
|
XIII
Senior Member

Serbia
1013 Posts
Posted - 01/10/2003 : 01:40:48
|
pa gde si ti dekara nema te na hubovima, doduse sada sam se preorentisao na francuze, ali te tamo nema iako spominjes francusko/belgijsku skolu ima toga dosta, doduse sve je na francuskom ali valjda ce se i to nauciti jednog dana |
 |
|
XIII
Senior Member

Serbia
1013 Posts
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Posted - 01/10/2003 : 01:52:58
|
dekara, ja mislim da oni ne krecu sa novim ''junacima'' kako bi mlade generacije kojoj i ja pripadam,a koje baš i nešto nisu citale Stripoteku se upoznali sa tom franc.-belg. školom. Primjerice, ja kad sam citao stripove nkao mali ikad nisam volio citati Stripoteku. Ni Ken Parkera. Ni Corta. Zapravo, prva Stripoteka koju sam citao je broj 972 s Taxi. I otad se trudim da je redovno nabavljam.
She shuts the door's and lights and lays her body on the bed, Where images and words are running depp... She has too much pride to pull the sheets above her head... So queitly she lays and waits for sleep...
|
Edited by - Verfalk2003 on 01/10/2003 01:53:56 |
 |
|
XIII
Senior Member

Serbia
1013 Posts
Posted - 01/10/2003 : 02:26:33
|
sve to stoji da mladji citaoci nisu imali prilike da citaju ranije brojeve, ali da li to znaci da ako ja nisam citao zagora, onda trebaju zagora ponovo da objavljuju od pocetka ili hajde da kazemo ovako: ja nisam citao ni jedno hrvatsko izdanje zagora i recimo da se uskoro pojave hrvatska izdanja stripova kod nas da li treba ponovo izdavati vec objavljene epizode u medju vremenu. Zato i postoji skupljanje stripova, a ne kupovina stripova. Ne kupuju se svi stripovi na trafici cim izadju |
 |
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Posted - 01/10/2003 : 02:35:58
|
Meni licno ne smeta da oni neki strip objavljuju od pocetka jer ja to nisam ništa citao. Iz moje perspektive oni rade odlican posao, ali da sam stariji, tj. da sam citao više brojeva, vjerojatno bih pizdio zbog tog šta rade.
She shuts the doors and lights and lays her body on the bed, Where images and words are running depp... She has too much pride to pull the sheets above her head... So queitly she lays and waits for sleep...
|
 |
|
XIII
Senior Member

Serbia
1013 Posts
|
XIII
Senior Member

Serbia
1013 Posts
|
Markos
Webmaster

Croatia
29732 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 01/10/2003 : 10:25:32
|
Cuj, tesko je svima udovoljiti, to je prva stvar. Drugo, koncepcija je takva kakva je, jer je cilj izdavaca pokriti se a i zaraditi nesto. Ono sto bi po meni zadovoljilo i jedne i druge je da se automatski krenulo sa objavljivanjem nekih serijala u albumima (pa bili oni i reprinti, kao Comanche, Bernard Prince, XIII, itd. itd. koji se ocito prodaju ok cim su ih tako brzo i do kraja objavili/ili idu prema kraju), ili nekih novih (vidi pod Petar Pan) jer su popularni i kvalitetni i jer ce se s velikom vjerojatnoscu prodati, a da u Stripoteci objavljuju neki novi i jos trzisno neprovjereni naslovi kod nas. Ali opet, nije mi jasno zasto pobogu nisu isli na objavljivanje Blueberrya u formi albuma i to u boji. Pa ako se to ne bi prodalo, onda ne znam sto bi se drugo prodalo kao album. Mislim, jasno mi je da se nema novca za sve, ali kazem, Blueberry bi se valjda prodao. I nije mi jasno zasto npr Bernard Princea i Comanche-u objavljuju kao album (a koji su vec objavljeni milion puta do sada), a Astera i Thorgala (kojima je to prvo objavljivanje, a imaju publiku kod nas) ne? Ili je i to krivica onog nesretnog referenduma koji su proveli? Zlatko, dolazi vamo i objasnjavaj! Eto, my 2 cents.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 01/10/2003 : 12:35:00
|
>>Sad shto se meni chini da u ovom trenutku stripoteka ne radi NISHTA na sticanju tj pridobijanju NOVIH chitalaca...<< ______________________________________________________________________
Pa ako Kran, Tugovanka, Psi kiše, Ivanel, Dalas Bar, Konjanici noci nisu pokušaj prezentiranja novijih radova onda stvarno ne znam... ______________________________________________________________________
>>... vetj pokushava da se dodvori starim objavljivanjem milion puta prezvakanih serijala(jel neko kupio stripoteku zbog 20 puta ponovljene modesti blejz ili chisto da je ima u kolekciji?)to je vetj druga stvar.<< ______________________________________________________________________
Ne mora se STRIP INSTITUCIJA kao što je Stripoteka dodvoravati nikome. Iza Stripoteke je gotovo 1000 brojeva RADA. Usput epizode Modesty koje su objavljene u Stripoteci velikim dijelom su premijerno objavljene a nekih cak nema pronaci ni u nekim drugim izdanjima. Koliko se sican Gigant je reprizira dio onoga što je bilo u Stripoteci ( iako kronološki potpunije ). To što je reprizirano možda nešto vec objavljeno u npr. Politikinom Zabavniku me ne zanima jer ja kupujem Stripoteku a ne PZ. ______________________________________________________________________
>>...ja bih se zadovoljio i sa par stranica DOMATJIH autora koji su izgleda prognani iz "nove" stripoteke iz neznanih razloga(poshto opcija sa prevelikim zahtevima oko honorara zvuchi stvarno smeshno). ______________________________________________________________________
Pa domacih autora u Stripoteci i nije baš obilovalo ni ranije. Kerac, Sibin, Vukojev, Kordej, Nenadov, Devlic i mozda još po koji ali ništa spektakularno. U stvari mislim da su se oni i obratili citateljima i objasnili, da za sada, nece biti domacih autora na stranicama Stripoteke. A honorari...Pa ljudi su 10 godina radili za strance pa su im razumljivo porasli i standardi ( prohtjevi ). Da li je to skupo ili ne, opet, procjenjuje Stripoteka. ______________________________________________________________________
>>...i drago mi je kad chujem da se stripoteka pokriva vetj duze vreme sa prodatim primercima i da je do nedavno sa tim pokrivala i svoju drugu ediciju znatno drugachije i meni bliskije koncepcije(akiru jelte)ali to ne znachi da sad treba hirurshkim potezom odeliti jedno od drugog.<< ______________________________________________________________________
Eto vidiš...A da je stripoteka krenula sa Akirom, kukali bi mi koji ne kupujemo Akiru i tko zna da li bi i Stripoteka opstala. Ovako mi klipani iz "gadljivih osamdesetih" kupujemo i posredno pomazemo izlazak još jedne revije...Stvarno smo "gadljivi"... Još jedan razlog za moju reakciju je i taj što se meni Akira ne svidja. I recimo, kazem recimo, ja pomislim cekaj malo, pa zbog Akire koja im guta lovu mozda crkne i Stripoteka. Pa opet nikad nisam ni rici reka protiv Akire. Ukusi su razliciti. Tko voli... ______________________________________________________________________ ----------------------------------------------------------------------______________________________________________________________________
>> Meni licno ne smeta da oni neki strip objavljuju od pocetka jer ja to nisam ništa citao. Iz moje perspektive oni rade odlican posao, ali da sam stariji, tj. da sam citao više brojeva, vjerojatno bih pizdio zbog tog šta rade.<< ______________________________________________________________________
Ma šta to Stripoteka reprizira ( na mislim na albume )?????? Pa za sve postoji i objašnjenje...a da si cita više brojeva uvalija bi se u teške probleme jer bo odlucija sakupiti cili komplet ( 985 )
Largo- ok ali to je samo jedna epizoda jer je ovako serijal kompletiran. Soda- mozda planiraju još epizoda Johnatan Cartland- ljudi su samo nastavili tamo di su stali u 556 broju Lutka od slonovace- postoji vec kolor album ( ono u nastavcima u CS namjerno ne spominjem ) pa mozda i nije prava odluka ali sad obje epizode imamo na istom formatu, papiru i obliku... Zig sudbine- neka!!! To su ionako u Marketprintu originalno i pokrenuli. Mislim da to nije puno repriziranih epizoda i da nije razlog za nikakvu frustriranost... A ni u prošlosti nije pretjerano reprizirano. Blueberry ( 12 epizoda ) i zao mi je što nisu i onih 8 do 21 epizode. Aster Blistok nije repriziran. U broju 737 su krenuli od pete epizode, tocno tamo di je EKS stao. Spomenuti Jugurtha ( Jogurt - kako ga neki ovdje nazivaju od milja ) nikad nije repriziran iako im i ja zamjeram kronološku zbrku ( pa cak i preskakanje jedne epizode iako se nadam da nije priskocena nego da je stvar do mene...)i sickanje na više nastavaka. U biti Stripoteka je vrlo malo ponavljala stripove ( naravno ako vam je neke draze imati u 369 brojeva PZ nego u 5 Stripoteka onda oprostite! ). ______________________________________________________________________ ---------------------------------------------------------------------- ______________________________________________________________________
>>...ali kazem, Blueberry bi se valjda prodao.<< ______________________________________________________________________
Valjda. Ali pitanje je koliko je Western tematika bliska mladim Akirovcima i Ghostovima. Mozda baš zbog toga cekaju da se oporavi trziste i da mladi kroz stare brojeve upoznaju neke serijale koji bi u skoroj buducnosti trebali ( jer po kvaliteti zasluzuju ) dobiti nekakva luksuznija izdanja.
Moze pitanje? Zašto su zapeli Ratnici sa Akbara? Ipak su BP i Comancha zrtvovani. Imaju karizmu kultnih serijala. To se prodaje a formira se trziste. Ako prodje, idemo dalje sa kvalitetnijim i novijim. I ja zalim za bojom u ovim albumima ali sam prisritan da sad napokon iman sve na jednom mistu. Thorgal definitivno zasluzuje albume ali mislim da su ih pirati malo zeznuli. Sa Asterom su pokušali. Nije mi jasno zašto ne nastave. Nije valjda da se taj jedan tako loše proda. Uvjeren sam da ce i Tugovanka uskoro u formu albuma ( color, please ) ______________________________________________________________________
Shit, opet zaboravljam upitati ono zbog cega san i otvorija ovaj topic a onda uletija u raspravu.
Ima li izgleda da se Bourgeonov serijal NOŠENI VETROM nastavi ( 5. epizoda ) na stranicam Stripoteke ili postoji li namjera za objavljivanje u formi albuma.
www.sd-gradac.hr ( nogomet ) www.gradac.hr |
 |
|
dekara
Average Member

Fed Rep Yugoslavia
667 Posts
Posted - 01/10/2003 : 21:05:13
|
Pa ako Kran, Tugovanka, Psi kiše, Ivanel, Dalas Bar, Konjanici noci nisu pokušaj prezentiranja novijih radova onda stvarno ne znam... ************************************************************************************************* od gore navedenih priznajem samo krana jer on bar donekle lichi na pokushaj prezentiranja(kolko tolko)novih radova. + ajde josh i dalas bara poshto je ipak holandski a ne fra/bel produkt.
ovo ostalo sve spada u stari KLISHE,shto sa autorima shto sa idejama. N O V O - ne prezvakano. za NOVE chitaoce - ne stare kajle koji tje ionako kupiti bilo shta sa prefiksom strip. tugovanka je tu uletela samo zato shto ju je rosinski crtao(ako se ono moze nazvati crtanjem - meni pre otaljavanjem ali rokovi i slava chine svoje pretpostavljam) standardi DOBROGa stripa tj priche u istom su kod vetjine razlichiti ali ako se onaj pamflet moze nazvati prichom onda ok. (kontam da mi je bolje da stanem sa obzervacijama glede dotichnog naslova poshto tje me u suprotnom markos banovati za vjek vjekova:) znachi stari znanci za staru publiku. konjanici notji su chekali dobranih dva meseca da dodju na red za chitanje kod mene i iako sam u tom trenutku bio vishenegoli raspolozen za ischitavanje moje crne slutnje su se ostvarile posle prvih dvadesetak strana.strip je ravan kao daska. inache (jelto beshe 1941. broj?)moje prvo razocharenje u izdavachki plan i program stripoteke. Pse kishe netju ni komentarisati kao ni ivanel jer je to uludo troshenje shumskih resursa nashe umirutje planete. sretjom to su izgleda SVI skontali pa tih serijala ubudutje netje ni biti(bar sam tako nachuo) shteta samo shto je za ivanel vetj otkupljeno par albuma. bolje da su taj kesh lepo dali tim famoznim kerchevima i ostalim NS klonovima pa da oni izguraju neshto svoje(probitno radjeno za GER konfekcijsko trzishte naravno) sarkazam je vrcao na sve strane kada sam govorio o velikim honorarima za domatja ostvarenja ali ko mi je kriv kad se pravim pametan pa lepo to ne srochim u prosto proshirenu da svi skontaju o chemu se radi. u stripoteci je ishlo par mamutskih(za ondashnje pojmove)domatjih serijala koji su se smenjivali vishe ili manje na mesechnoj bazi(tad je stripoteka izlazila sedmichno). prvo mi pamet padaju devlitjev machu pichu i kordejev Vam + MASA kratkih stripova uglavnom od lokalnih snaga(kerac & co),nenadov,milovitj,gera(i to par celih brojeva!)... znachi BILI su zastupljeni u ne narochitoj ali sigurno VIDLJIVOJ meri. u novoj inkarnaciji jedino shto vidim od tog prisustva je to da je kerac u fotoshopu malko pojachao boje na naslovnici i ubacio logotip...a to mi bash i ne zvuchi kao podrzavanje domatje strip scene. ************************************************************************************************ Ne mora se STRIP INSTITUCIJA kao što je Stripoteka dodvoravati nikome. ************************************************************************************************ OoOOooodaaAAaaAA - MORA!i to najponiznije mogutje! ako misle da izguraju tih par desetina dinara iz mog dzepa moratje MNOGO vishe da se potrude. a takvih dzepova ima na stotine shto imajutji u vidu minorni tiraz dotichnog chasopisa - ZNACHI - i to puno. ako trebamo u zvezde kovati nekoga zbog njegovih davnih dobrih dela i ne obratjati paznju na greshke koje nize u sadashnjosti shta smo time uradili? niko nije toliko zasluzan da ne bi mogao/smeo biti kritikovan. bash sam to lepo srochio a verovali ili ne nisam imao marksizam u shkoli - ipak sam josh uvek balavac koji se lozi na glupe mange:) i da zavrshimo ovaj pasus u slichnom tonu - STRIPOTEKA JE OPIJUM ZA MASE!:)))) ajmo dalje...
*********************************************************************** Iza Stripoteke je gotovo 1000 brojeva RADA. Usput epizode Modesty koje su objavljene u Stripoteci velikim dijelom su premijerno objavljene a nekih cak nema pronaci ni u nekim drugim izdanjima. Koliko se sican Gigant je reprizira dio onoga što je bilo u Stripoteci ( iako kronološki potpunije ). To što je reprizirano možda nešto vec objavljeno u npr. Politikinom Zabavniku me ne zanima jer ja kupujem Stripoteku a ne PZ. ************************************************************************************************* iza stripoteke je cirka 800 brojeva ladjenja muda i trpanja svega shto se u tom trenutku chinilo jeftinim. u sedamdesetim i prvoj polovini osamdesetih strip je bio ISKLJUCHIVO produkt za vadjenje iz govana propalih izdavachkih kutja(neshto kao ljubavni romani nekad i sad:) bajdvej - ko uopshte chita tu modesty u ovom trenutku???? ************************************************************************************************
U stvari mislim da su se oni i obratili citateljima i objasnili, da za sada, nece biti domacih autora na stranicama Stripoteke. ********************************************************************** stvarno bih voleo da znam ZASHTO jer iz ochitih razloga nisam zavirivao preterano u neomiljeno mi shtivo shto se stripotekom zove:) daklem ako bi neko bio ljubazan da mi to lepo iskucka pa da vidim koliko treba da se pokajem da bih svoje grehe anulirao(dva puta oche torgale i chetr puta sveti astere tje verujem biti dovoljno:) *********************************************************************** A honorari...Pa ljudi su 10 godina radili za strance pa su im razumljivo porasli i standardi ( prohtjevi ). Da li je to skupo ili ne, opet, procjenjuje Stripoteka. *************************************************************************************************
tu opet prichamo o MATORCIMA dok zaboravljamo da bi klinci koji su ponekad za glavu superiorniji od prethodnika BESPLATNO udelili svoje radove chisto zbog radi chinjenice da ih i domatja publika vidi. veruj mi ako je aleksa gajitj mogao svoje ultrafensipopularnojebekevesatirazomufrancuskoj izdanje da da zabavniku skroz fraj da shtampa i ostali bi mogli za svoje radove da iscimaju kopirajt.ili bar za neku simbolichnu sumu... a i da nije tako - jel stvarno mislite da u ovom trenutku u ladicama marketprinta ne stoje bar TRI remek dela od majstora domatjeg stripa koji chekaju na objavljivanje. ... guess again... *********************************************************************** Eto vidiš...A da je stripoteka krenula sa Akirom, kukali bi mi koji ne kupujemo Akiru i tko zna da li bi i Stripoteka opstala. Ovako mi klipani iz "gadljivih osamdesetih" kupujemo i posredno pomazemo izlazak još jedne revije...Stvarno smo "gadljivi"... Još jedan razlog za moju reakciju je i taj što se meni Akira ne svidja. I recimo, kazem recimo, ja pomislim cekaj malo, pa zbog Akire koja im guta lovu mozda crkne i Stripoteka. Pa opet nikad nisam ni rici reka protiv Akire. Ukusi su razliciti. Tko voli... *********************************************************************** da je stripoteka/tj marketprint krenula sa akirom ne biste ni u najludjim snovima ochekivali da tje uopshte i odraditi taj rivajvl matichnog im chasopisa vetj bi kupovali militjevitjevu varijantu uveliko(usput shta je sa tim chovekom?) ovako ja klipan iz gadljivih sedamdesetih kupujem akiru apsolutno ubedjen da tje ista izdrzavati stripoteku u narednom periodu:) na kraju se videlo da uz odredjene porodjajne muke i podrshku KVALITETAN strip moze da podrzi sam sebe i chak poneshto i zaradi.zar to ne bi trebao biti cilj svakog izdavacha- da publici ponudi neshto za shta misli da je kvalitetno i da na kraju od toga nachini sebi profit(vidi bernard sa bone-ima i usagi-jima) poshteno stecheni profit. muda za bubrege varijanta pali neko vreme al se i najvetja budala opasulji posle izvesnog vremena. ma koliko zadrta,hard core ili popustljiva bila. znam iz lichnog iskustva.
od rivajvla naovamo svakog meseca me je svoj primerak stripoteke chekao u nekoj od trafika ali zakljuchno sa januarskim brojem i Kranom josh uvek chekam na broj koji tje zasluziti taj kesh koji odvajam. dosta je bilo tetoshenja - nismo vishe deca - ni mi a bogme ni "oni" sa svojih skoro 1000 brojeva.
Ma šta to Stripoteka reprizira ( na mislim na albume )?????? Pa za sve postoji i objašnjenje...a da si cita više brojeva uvalija bi se u teške probleme jer bo odlucija sakupiti cili komplet ( 985 )
Largo- ok ali to je samo jedna epizoda jer je ovako serijal kompletiran. *********************************************************************** ? kolko znam largo je ongoing i ne samo da nije zavrshen vetj je pricha pre jedno dve godine ostavljena da visi na pola.
Soda- mozda planiraju još epizoda teshko - za ovo nisu imali muda da izguraju dovoljno.shteta,jer se radi o ODLICHNOM serijalu.
Johnatan Cartland- ljudi su samo nastavili tamo di su stali u 556 broju bOooooOOrIiiiiing...
Lutka od slonovace- postoji vec kolor album ( ono u nastavcima u CS namjerno ne spominjem ) pa mozda i nije prava odluka ali sad obje epizode imamo na istom formatu, papiru i obliku...
...i istoj kolichini neinventivnosti shto u crtezu shto u !scenariju(!?)
Zig sudbine- neka!!! To su ionako u Marketprintu originalno i pokrenuli.
neka - treba da se zavrshi.
Mislim da to nije puno repriziranih epizoda i da nije razlog za nikakvu frustriranost... A ni u prošlosti nije pretjerano reprizirano. Blueberry ( 12 epizoda ) i zao mi je što nisu i onih 8 do 21 epizode. Aster Blistok nije repriziran. U broju 737 su krenuli od pete epizode, tocno tamo di je EKS stao. Spomenuti Jugurtha ( Jogurt - kako ga neki ovdje nazivaju od milja ) nikad nije repriziran iako im i ja zamjeram kronološku zbrku ( pa cak i preskakanje jedne epizode iako se nadam da nije priskocena nego da je stvar do mene...)i sickanje na više nastavaka. U biti Stripoteka je vrlo malo ponavljala stripove ( naravno ako vam je neke draze imati u 369 brojeva PZ nego u 5 Stripoteka onda oprostite! ). ************************************************************************************************ naravno da ne - ono shto se trazi su NOVINE ne jahanje premorenih i iznemoglih konja. a nije da "ergela" nije osvezavana:) peter pan stanovitog loazela je iznenadjujutje sveze i moderno ispripovedan shto se za nesretju zvanu tugovanka za izgubljenim pustarama bash i ne moze retji(napominjem da sam se ovde maximalno suzdrzavao u opazanjima zeletji da ostanem shto je tolerantniji mogutje:) *************************************************************************************************
>>...ali kazem, Blueberry bi se valjda prodao.<< ______________________________________________________________________
Valjda. Ali pitanje je koliko je Western tematika bliska mladim Akirovcima i Ghostovima. Mozda baš zbog toga cekaju da se oporavi trziste i da mladi kroz stare brojeve upoznaju neke serijale koji bi u skoroj buducnosti trebali ( jer po kvaliteti zasluzuju ) dobiti nekakva luksuznija izdanja. *********************************************************************** mladi se ne navlache na milion puta prezvakane stvari. videli su to vetj enormni broj puta shto na TVu shto prelistavajutji stare brojeve raznoraznih chasopisa.to naravno ako ih je uopshte i zainteresovalo to pozutelo i vremenom pregazeno shtivo. za strip scenu na ovim prostorima vishe tje uchiniti jedan Witch(evo bash sam se sad vratio iz potrage za neokrnjenim/neizguzvanim primerkom:) i akira negoli stripoteka dvomesechno i hermanov bernard prins u 16oj reinkarnaciji(pa makar i na kvalitetnom bezdrvnom papiru:) ***********************************************************************
Thorgal definitivno zasluzuje albume ali mislim da su ih pirati malo zeznuli. Sa Asterom su pokušali. Nije mi jasno zašto ne nastave. Nije valjda da se taj jedan tako loše proda. *************************************************************************************************
teshko...pre tje biti da su se pirati usrali od poziva sa strane marketprinta i odluchili da kormilo preusmere ka sigurnijim vodama(sendmen) i na tome im(i jednima i drugima) vechno hvala:) *********************************************************************** Shit, opet zaboravljam upitati ono zbog cega san i otvorija ovaj topic a onda uletija u raspravu. *********************************************************************** kao shto rekoh u prethodnom postu - forumi za to i sluze - zato - diskutujmo,svadjajmo se i iznosimo svoje stavove ljudi!!! tako mozda za trenutak pomislimo da nas neko shvata ozbiljno i da nismo jedini koji tje vremenom ,nastavi li se ovim tempom,zavrshiti kao muzejski exponati. jbga - nije se drzao korak sa vremenom te nas je isto pregazilo.
************************************************************************************************* Ima li izgleda da se Bourgeonov serijal NOŠENI VETROM nastavi ( 5. epizoda ) na stranicam Stripoteke ili postoji li namjera za objavljivanje u formi albuma. ************************************************************************************************* kolko se setjam zlaja je skochio kao oparen kada sam ja u shali pre jedno godinu dana pomenuo da bi pirati to mogli da objave tako da kontam da IMA:)
 |
|
dekara
Average Member

Fed Rep Yugoslavia
667 Posts
Posted - 01/10/2003 : 21:11:03
|
quote: Originally posted by XIII
pa gde si ti dekara nema te na hubovima, doduse sada sam se preorentisao na francuze, ali te tamo nema iako spominjes francusko/belgijsku skolu ima toga dosta, doduse sve je na francuskom ali valjda ce se i to nauciti jednog dana
luk huz toking:) ja sam tamo maltene redovit samo shto smo izgleda u razlichito vreme prisutni.jbga...ja sam tu uglavnom posle devetke(jeftina tarifa:)ako mi cimer ne uleti klizetji i zauzme rachunar sa modemom:) imash neshto interesantno francuza ili je sve old school:) mene interesuje toto ali sem onog broja koji ja skenirah ne uspevam da pronadjem niti jedan jedini:(
 |
|
Topic  |
|