Author |
Topic  |
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 27/09/2003 : 00:48:53
|
Ja sam jednom engleski cirilicom pisao i popio keca ko kucu,sta cu kad je te sedmice bila cirilca ;-))).
I'm the hand up Mona Lisa's skirt. I'm a surprise. They don't see me coming: that's what you're missing.
|
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 27/09/2003 : 00:57:57
|
quote: Originally posted by purger27
Pa ni Slobodna Dalmacija dugo nije izdavala stripove, pa su bas oni ponovno ozivili strip izdavastvo u Hrvatskoj.
"Malo" drugacija situacija... da sada ne ulazim u ekonomsko-politicke razlike izmedju Hrvatske '94. (ili kad je vec SD pocela da izdaje stripove) i Srbije danas.
"Doveva essere un mio omonimo... mi spiace per lui, ma io sono vivo..." |
 |
|
XIII
Senior Member

Serbia
1013 Posts
Member since 05/05/2002 |
Posted - 27/09/2003 : 01:03:16
|
a koji to stripovi izlaze sa pisanim slovima cirilice? ja bas nesto nisam primetio osim ukoliko se radi o nekom tekstu koji se na slici nalazi na papiru pa je onda pisanim slovima (to im dodje da izlgeda originalnije kao da je taj tekst pisan rukom) |
 |
|
purger27
Starting Member
Croatia
83 Posts
Member since 05/07/2003 |
Posted - 27/09/2003 : 09:42:58
|
quote: Originally posted by Djole
quote: Originally posted by purger27
Pa ni Slobodna Dalmacija dugo nije izdavala stripove, pa su bas oni ponovno ozivili strip izdavastvo u Hrvatskoj.
"Malo" drugacija situacija... da sada ne ulazim u ekonomsko-politicke razlike izmedju Hrvatske '94. (ili kad je vec SD pocela da izdaje stripove) i Srbije danas.
"Doveva essere un mio omonimo... mi spiace per lui, ma io sono vivo..."
Pa situacija u Hrvatskoj 1994. je bila, blago receno katastrofalna. Place su bile na razini 200-300DM, bio je rat, sve velike firme su pocrkavale, privatizacija je bila u povojima, a umjesto nje se dogadjala masovna kradja. Da budem iskren nisam upucen u danasnju situaciju u SICG, ali pretpostavljam da i kod vas sve polako ide nabolje. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 27/09/2003 : 10:49:50
|
Prvo, pauza sa izdavanjem je bila manja.
A drugo, kod vas je tada uleteo prilican strani kapital... kod nas jos nije.
Situacija u S&M zaista ide nabolje, ali polako, suvise polako...
 |
|
purger27
Starting Member
Croatia
83 Posts
Posted - 27/09/2003 : 19:15:45
|
Prvo, pauza sa izdavanjem je bila manja.
A drugo, kod vas je tada uleteo prilican strani kapital... kod nas jos nije.
Situacija u S&M zaista ide nabolje, ali polako, suvise polako...
Drago mi je da i kod vas ide nabolje, a sto se tice stranog kapitala, to se je kod nas desilo tek poslije 1995. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 27/09/2003 : 19:18:14
|
OK, ipak se desilo... da je strani kapital kod nas uleteo 2001., mozda bi Vanini jos izdavao (mada sumnjam).
 |
|
purger27
Starting Member
Croatia
83 Posts
Posted - 27/09/2003 : 19:20:31
|
OK, ipak se desilo... da je strani kapital kod nas uleteo 2001., mozda bi Vanini jos izdavao (mada sumnjam).
Kad smo vec kod Vaninija zar je prodaja bila toliko slaba? Zbog cega su propali?
|
 |
|
big joco
Senior Member

.jpg)
Slovenia
1713 Posts
Member since 27/05/2003 |
|
nesco
New Member

Serbia
192 Posts
Member since 23/03/2003 |
Posted - 27/09/2003 : 23:12:47
|
quote: Originally posted by seinfeld
Ja sam jednom engleski cirilicom pisao i popio keca ko kucu,sta cu kad je te sedmice bila cirilca ;-))).
       Legendo!   
...Raspolagati tudjom mukom nije mala zajebancija... |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 28/09/2003 : 13:24:43
|
quote by SejoSexon: __________________________ Ipak ima razlike izmedju pisanih i stampanih. Cirilicu sam uvijek rijetko koristio, do petog razreda smo morali jednu sedmicu pisati cirilicu a jednu latinicu, a toga se niko nije pridrzavao osim kod pismenih zadaca. __________________________
Ja sam redovno kod pismenih zadataka iz srpskog dobijao ocenu manje kad se pisalo cirilicom (jer sam se od III osnovne kad smo ucili latinicu navikao, i od tad sam stalno pisao latinicom, premda sam znao citati oba pisma jos sa 4 godine), jer sam u brzini cesto brkao neka slova, na primer, redovno sam umesto "y" pisao "u".
quote by seinfeld: ______________________ Ja sam jednom engleski cirilicom pisao i popio keca ko kucu,sta cu kad je te sedmice bila cirilca ;-))). ______________________
Seinfeld je stvarno legenda 
quote by purger27: ______________________ ...privatizacija je bila u povojima, a umjesto nje se dogadjala masovna kradja ______________________
Na zalost, i kod nas se desava ista takva kradja... a kako djole rece, sve ostalo ide isuvise polako, k kad se sjurvavalo u provaliju, islo je jako brzo. |
 |
|
XIII
Senior Member

Serbia
1013 Posts
Member since 05/05/2002 |
Posted - 29/09/2003 : 01:40:51
|
quote: Originally posted by ---dp---
Ja sam redovno kod pismenih zadataka iz srpskog dobijao ocenu manje kad se pisalo cirilicom (jer sam se od III osnovne kad smo ucili latinicu navikao, i od tad sam stalno pisao latinicom, premda sam znao citati oba pisma jos sa 4 godine), jer sam u brzini cesto brkao neka slova, na primer, redovno sam umesto "y" pisao "u".
Ma ne vadi se sad, to je zato sto su i tada stripovi izlazili na latinici, pa ti je ona bila laksa   |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
Topic  |
|