Author |
Topic  |
Betty Page
Senior Member

Croatia
1472 Posts
Member since 24/07/2003 |
|
nesco
New Member

Serbia
192 Posts
Member since 23/03/2003 |
Posted - 27/09/2003 : 23:06:33
|
Moje cudjenje nazivima potice od sledeceg: Prvi izdavac Diznija u najstarijoj Jugi (mozda je tad i bila kraljevina) je bila Politika. I oni su prevodili imena, bas sam citao clanak kako je to izgledalo, i secam se da je najvise pravilo problem tom liku iz politike sto je prevodio kako da prevede Goofy , pa se onda covek setio lika koji je radio u stampariji i bio mrsav,visok i smotan a zvali su ga Silja .......i onda je tako Silja dobio ime. E sad logicno je da posto smo bili ista zemlja i skoro isti jezik da imena ostanu ista, medjutim hrvati su nesto uzeli npr. Silju a Paju su zamenili sa Pasko ..... nema mi bas tu puno logike. Skroz je normalno sto su u Sloveniji i mozda u Makedoniji bili drugaciji prevodi jer su to ipak razliciti jezici, prilagodjeni deci koja su govorila tim jezicima
...Raspolagati tudjom mukom nije mala zajebancija... |
 |
|
Advanced Member

Denmark
3264 Posts
Member since 05/11/2001 |
Posted - 28/09/2003 : 00:33:02
|
u danskoj je paja patak Anders And a u svedskoj Källe Anka il tako nesto. ostalo neznam
*-*"The only thing we have to finde out, is what to do with the time that is given to us."*-*
|
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 28/09/2003 : 12:01:17
|
u Austriji je Paja Patak Donald Duck, znaci onako kako i treba
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas? |
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16524 Posts
Member since 10/08/2003 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 28/09/2003 : 13:25:02
|
quote by nesco: ____________________ ...setio lika koji je radio u stampariji i bio mrsav,visok i smotan a zvali su ga Silja .......i onda je tako Silja dobio ime. ____________________
E, ovo je stvarno provala... doduse, logicno je da neko ko je mrsav i smotan bude Silja... No, verovatno su kasnije mnogi likovi iz detinjstva koji su takvi dobijali nadimak Silja po Diznijevom Silji... Eto, tako se Silja iz "Politikine" stamparije ovekovecio. Ovo je svakako interesantna prica koju se nesco spomenuo. Gde si to citao nesco? Bilo bi svakako interesantno procitati taj clanak. |
 |
|
nesco
New Member

Serbia
192 Posts
Member since 23/03/2003 |
Posted - 29/09/2003 : 11:36:44
|
Da, upravu si dp bilo bi jako interesantno pronaci taj clanak....ali ja sam to citao pre par godina, e sad da li je to bio Politikin Zabavnik ili neke dnevne novine ili.... Uglavnom pkusacu da pronadjem,jedina sansa mi je da je to bilo u nekom P.Z. posto ih imam sve sacuvane (ali u vikendici :( ), a mozda taj tekst ima negde na Netu, ako pronadjem eto clanka na dragom nam sajtu ;)
...Raspolagati tudjom mukom nije mala zajebancija... |
 |
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Member since 19/05/2003 |
Posted - 29/09/2003 : 12:28:28
|
quote: Originally posted by Betty Page
Bugs Bunny je, kako ste vec skužili, Zekoslav Mrkva, onaj lovac dugih crvenih brkova preziva se Ubiparip (ime sam mu zaboravila), crni patak se zove patak Darko; od Harvey Toonsa znam da se onaj mali prasac zove Svinjko Prasic, Od Disneyevih-Miki Maus, Mini, Šiljo, Paško Patak, njegovi necaci su Vinko, Dinko i Hinko...
Lovac s dugim crvenim brkovima je Yosemite SAm. Samo što je on kauboj. Ne lovac.
Remember the first dance we shared? Recall the night you melted my ugliness away? The night you left with a kiss so kind Only a send of beauty left behind... |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 29/09/2003 : 15:30:34
|
quote by nesco: _____________________ Uglavnom pkusacu da pronadjem,jedina sansa mi je da je to bilo u nekom P.Z. posto ih imam sve sacuvane (ali u vikendici :( ), a mozda taj tekst ima negde na Netu, ako pronadjem eto clanka na dragom nam sajtu ;) _____________________
Bilo bi to super... |
 |
|
Topic  |
|