Author |
Topic  |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16852 Posts
Member since 10/08/2003 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29732 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 02/10/2003 : 10:48:05
|
Ma... Sumnjam da bi to kod nas proslo. Kod nas zene ne citaju stripove nego ljubavne romane, Moju tajnu i Gloriju i Milu i Arenu... Mislis da bi neka dokona kucanica kupila krimi strip sa zenom u glavnoj ulozi? Sumnjam.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16852 Posts
Posted - 02/10/2003 : 11:14:38
|
kup muž strip pa ga dobaci ženi i veli: na to je ženski krimic i tako zapocne navika
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --   
|
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29732 Posts
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16852 Posts
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 02/10/2003 : 12:10:58
|
Tekst je odlican ali i ja mislim da taj strip kod nas ne bi prosao.
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas? |
 |
|
MALA SIRENA
Advanced Member

Croatia
3843 Posts
Member since 02/03/2003 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16852 Posts
Posted - 02/10/2003 : 14:05:44
|
quote: Originally posted by MALA SIRENA
[quote]Originally posted by Markos
Kod nas zene ne citaju stripove

Bondica.James Bondica
nego ih samo gledaju i prodaju  
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --   
|
 |
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Member since 19/05/2003 |
Posted - 02/10/2003 : 18:01:44
|
Tekst je odlican. Slažem se sa Markosom daje bezveze lik praviti po nekom glumcu. Ali taj strip ovdje nema šanse. Mada bi volio to citati.
She shuts the doors and lights and lays her body on the bed, Where images and words are running depp... She has too much pride to pull the sheets above her head... So queitly she lays and waits for sleep...
|
 |
|
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 03/10/2003 : 13:24:25
|
Dobroe, markose, evala!
Nego, na temu crtanja po filmskijem likovima ... U JULII to fakat nervira jerbo su svi po nekome, a neke kombinacije ne passu uopche. Recimo ... pa, Audrey Hepburn sa svima ostalima... Ali, metoda prvo nije samo Bonellijanska, a ni nova: Lucky Luke je Gary Cooper, Blueberry je Belmondo, Captain Marvel je ... BOBE, UPOMOCH! ... neki glumac iz tridesetih, itd, itd. I ne radi se to samo da bi se navuklo ljude ("Gleccte, Goran Vissnjich u stripu!"), vech ssto tako crtacci (pogotovo ako ih je visse) imaju standardni "reper" (ne "rapper") na kojeg se oslanjaju kad rade, a i izbjegava se odredjena uniformnost koja nastaje kad netko sve likove crta "iz masste" (v. Kerac, Byrne, razni novinski stripovi, manga itd.).
Elem, nije metoda lossa koliko ga Berardi ugnjavi u Juliji.
mcn
Mali duchan mojih stripova je na Burzi pod AJM KLININ' AUT MAJ KLOZET - hvala ... |
 |
|
dule_car
Advanced Member

Slovenia
4193 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 03/10/2003 : 13:29:59
|
quote: Originally posted by risbozg
kup muž strip pa ga dobaci ženi i veli: na to je ženski krimic i tako zapocne navika
100% tocno. Ove godine sam na moru kupio 3 Plava Vjesnika sa Modesty i nisam ništa ni forsiro' ženu da cita, sama je pocela... Treba ih samo polagano pripitomiti:))))...
to e to
---there is no spoon--- (a viljuske?)
|
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29732 Posts
Posted - 03/10/2003 : 14:11:45
|
quote: Originally posted by mcn
Dobroe, markose, evala!

quote: Originally posted by mcn Nego, na temu crtanja po filmskijem likovima ... U JULII to fakat nervira jerbo su svi po nekome, a neke kombinacije ne passu uopche. Recimo ... pa, Audrey Hepburn sa svima ostalima...
Naravno. Jedino mi je dobro pogodjen Irving po liku Goodmana.
quote: Originally posted by mcn Ali, metoda prvo nije samo Bonellijanska, a ni nova: Lucky Luke je Gary Cooper, Blueberry je Belmondo, Captain Marvel je ... BOBE, UPOMOCH! ... neki glumac iz tridesetih, itd, itd.
Jasno, ali ja sam primjetio trend u bonelliju gdje su SVI novi junaci u zadnjih 10 godina dobili lice po nekom glumcu...
quote: Originally posted by mcn I ne radi se to samo da bi se navuklo ljude ("Gleccte, Goran Vissnjich u stripu!"), vech ssto tako crtacci (pogotovo ako ih je visse) imaju standardni "reper" (ne "rapper") na kojeg se oslanjaju kad rade, a i izbjegava se odredjena uniformnost koja nastaje kad netko sve likove crta "iz masste" (v. Kerac, Byrne, razni novinski stripovi, manga itd.).
Pa dobro, sto se pri kreiranju lika i serije na napravi cijeli niz style sheetova koji tocno definira neki lik, ono profili iz raznoraznih kuteva, odjeca, obuca, itd..., koji poslije crtaci dobiju tako da ne odstupaju previse od lika? U tom slucaju je svejedno bio taj lik neki glumac ili ne, jer ionako imas ispred sebe ? Meni trenutno pada na pamet najsvjeziji primjer Ken Parkera, kojeg sam nedavno procitao, usporedi npr. Ken Parkera koji su crtali Tarquino i Maraffa sa Milazzom, Trevisanom i Alessandrinijem? Pa to je zivi ocaj. Tarquinov Ken izgleda ko bakica sa trajnom! A opet su radili po Robertu Redfordu.
quote: Originally posted by mcn Elem, nije metoda lossa koliko ga Berardi ugnjavi u Juliji.
Ja jos uvijek mislim da tu ima jedno 20-tak jako dobrih epizoda. Samo sve bi se to dalo smanjiti na 94 stranice itd. itd...
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Posted - 03/10/2003 : 15:45:49
|
>Jasno, ali ja sam primjetio trend u bonelliju gdje su SVI novi >junaci u zadnjih 10 godina dobili lice po nekom glumcu...
Po kome su Gregory Hunter i Jonathan Steele?
mcn
Mali duchan mojih stripova je na Burzi pod AJM KLININ' AUT MAJ KLOZET - hvala ... |
 |
|
Bob
New Member

Croatia
262 Posts
Member since 21/05/2003 |
Posted - 03/10/2003 : 15:48:46
|
>Captain Marvel je ... BOBE, UPOMOCH! ... neki glumac iz tridesetih
Captain Marvel je Fred McMurray, nesreco jedna! Velika filmska zvijezda tridesetih i cetrdesetih. Najpoznatiji po ulozi u krimicu "Double Indemnity" Billyja Wildera. No McMurray je Becku posluzio samo vizualno kao model (ako je to uopce istina - nije potvrdjeno), dok je kod Bonellija druga prica. Oni osim fizicke slicnosti sa Grouchom Marxom (npr.) uzimaju i njegov karakter.
B. |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Posted - 03/10/2003 : 15:58:42
|
>Captain Marvel je Fred McMurray, nesreco jedna!
Nisam znao spelovati...
mcn
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29732 Posts
Posted - 03/10/2003 : 16:35:32
|
quote: Originally posted by mcn
>Jasno, ali ja sam primjetio trend u bonelliju gdje su SVI novi >junaci u zadnjih 10 godina dobili lice po nekom glumcu...
Po kome su Gregory Hunter
Po nikome, zato je i propao:-)
quote: Originally posted by mcn Jonathan Steele?
Iznimka koja potvrdjuje pravilo:-)
 |
|
|
Topic  |
|