Author |
Topic  |
|
XIII
Senior Member

Serbia
1013 Posts
Member since 05/05/2002 |
|
XIII
Senior Member

Serbia
1013 Posts
|
tantus
Senior Member

Slovenia
1661 Posts
Member since 10/09/2003 |
Posted - 20/10/2003 : 16:28:41
|
quote: Originally posted by XIII
vidi vidi, na sajtu dargaud-a 17/10/2003: Blueberry will leave in February on the screens. sta kazete o tome osim da ce svi sada navaliti kako to i nije najbolja ideja jer ce film biti daleko od originala, kako ce biti los i slicno

Ja cu ga rado pogledati, zanima me koju ce epizodu Blueberry-ja uzeti za osnovu za film... |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 20/10/2003 : 18:53:07
|
>Ja cu ga rado pogledati, zanima me koju ce epizodu Blueberry-ja >uzeti za osnovu za film...
Ovako po sjechanju, mislim da je ono s kovccegom konfederacijskog zlata ... I tako jedva da ima koja druga pricca, ve su na kraju vezali s njom ...
mcn
Mali duchan mojih stripova je na Burzi pod MCNov ORMAR - hvala ... |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 21/10/2003 : 08:06:05
|
To nije najbolja ideja i film ce biti daleko gori od originala. 
Salu na stranu, ajd da vidimo...
"Doveva essere un mio omonimo... mi spiace per lui, ma io sono vivo..." |
 |
|
dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 21/10/2003 : 15:59:41
|
quote:
To nije najbolja ideja i film ce biti daleko gori od originala.
Haha, tako sam i mislio A pazi sta je Tarantino rekao: "Razlog zbog kog nikada necu snimiti film zasnovan na stripu kao što je ‘The Flash’ su oni jeb... strip-zaludenici. Njih ne možeš zadovoljiti. Mogao bih da snimim film zasnovan na stripu, ali bih sam smislio svoje likove, gde sam ja Bog i ekspert a ne vi momci. Stvar je u tome što strip-zaludenik može da bude tvoj najbolji prijatelj, ali i najgori neprijatelj" Eto, to si ti - je... strip zaludjenik kojeg nista ne moze zadovoljiti 
I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother. |
 |
|
miha
Advanced Member

3628 Posts
Member since 05/05/2003 |
Posted - 21/10/2003 : 16:09:14
|
Orson Wells htio je da snimi Batmana u sredini pedeseth godina prošlog stoljeca. Kad je došlo do podele uloga, Orson je tražio da glumi Batmana licno i zbog nesuglasica oko toga, film nije uraden. Malo kasnije, Wells snima jedan drugi film po literarnoj predlozi, Proces od Kafke. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 21/10/2003 : 17:09:12
|
Tarantino se malko zeznuo. Nisu problem strip zaludjenici. Problem je KREATIVNA KONTROLA, uklapanje u okvire koje je neko drugi postavio. Tarantino, kao control freak (sto razumem i itekako postujem) nikada ne bi hteo da se uklopi u kreativnu viziju, recimo, Frenka Milera. Hoce totalnu kontrolu, da radi sta hoce.
A SA ADAPTACIJAMA BILO KOJE VRSTE NEMA TE KONTROLE. I zato dobijamo samo second rate reditelje i lose filmove (osim u par, ali zaista PAR casnih izuzetaka kada se umetnicka vizija reditelja poklopila sa umetnickom vizijom strip stvaratelja).
 |
|
XIII
Senior Member

Serbia
1013 Posts
Posted - 21/10/2003 : 18:42:25
|
quote:
A SA ADAPTACIJAMA BILO KOJE VRSTE NEMA TE KONTROLE. I zato dobijamo samo second rate reditelje i lose filmove (osim u par, ali zaista PAR casnih izuzetaka kada se umetnicka vizija reditelja poklopila sa umetnickom vizijom strip stvaratelja).
A koji su po tebi casni izuzeci. I uzgred gde rece ti da ima to u Zajecaru stripova jer ih pre jedno pola sata bas nesto i nisam video na kioscima

|
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 22/10/2003 : 09:31:37
|
Joj nesreco, s'a si trazio u Zajecaru?!
A stripova ima na kioscima, ono sto se pojavljuje i na drugim mestima. I to je to.
A izuzetci? Batman & Batman Returns. Donekle i Hulk, ali je tu Ang Lee promenio previse toga, iako je savrseno uhvatio duh stripa.
 |
|
Zox
Senior Member

1183 Posts
Member since 04/06/2002 |
Posted - 22/10/2003 : 10:18:11
|
U mom tekstu o Blueberryju na ovom siteu ste mogli, pa da ne kazem medju prvima u ovom dijelu Evrope ali skoro saznati da se snima ovaj film. Predlozak je tada bio "Fantom zlatnih metaka", ne znam jesu li poslije sta promijenili. |
 |
|
|
Topic  |
|