forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Almanacco dell' Avventura i Maxi Zagor
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Ado
Average Member

Denmark
582 Posts

Member since 15/05/2002

Posted - 18/11/2003 : 22:44:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Ado a Private Message
Katastrofa crtez podsjeca me na Bignotijevog Zagora samo deset puta gore.
Go to Top of Page

Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts

Member since 19/05/2003

Posted - 19/11/2003 : 00:20:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Verfalk2003's Homepage  Send Verfalk2003 a Private Message
Colombi je katastrofa.

Ako bi bili tako ljubazni pa potpisali:http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?tof2&1
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 19/11/2003 : 01:59:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Binjoti je odlican crtac a i Zagor mu je odlican, odmah iza Ferija i Donatelija.
Go to Top of Page

Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts

Member since 19/05/2003

Posted - 19/11/2003 : 02:35:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Verfalk2003's Homepage  Send Verfalk2003 a Private Message
Meni Bignotti nije dobar crtac u ZAGORU. Previše mi se fura na Ferria. Zapravo, sve njeogve slike, dobro ne sve, vecina je njegova interpretacija Ferria. Nešto slicno danas radi Pesce.

Ako bi bili tako ljubazni pa potpisali:http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?tof2&1
Go to Top of Page

dinotuf
New Member

Sweden
267 Posts

Member since 15/08/2002

Posted - 19/11/2003 : 02:49:11  Show Profile Show Extended Profile  Send dinotuf a Private Message
Ljudi moji?! Slazem se, ovaj columbi je stvarno KATASTROFA. Nadam se da ce dobiti otkaza pravo brzo

You can't even remember what i'm trying to forget
Go to Top of Page

fishleg
Advanced Member

Slovenia
3341 Posts

Member since 03/09/2002

Posted - 19/11/2003 : 10:41:11  Show Profile Show Extended Profile  Send fishleg a Private Message
quote:
Originally posted by VJ

Here ya go. Enjoy! :)

http://stripovi.gamer.hr/_temp/zagoral2004.jpg

Thanx VJ
Sada ne znam dali je bolji Gamba ili Colombi

Ima dana kad se smijem ima noci kada pijem
Go to Top of Page

don felipe
New Member

Bosnia and Herzegovina
270 Posts

Member since 28/08/2003

Posted - 19/11/2003 : 10:59:27  Show Profile Show Extended Profile  Send don felipe a Private Message
quote:
Originally posted by fishleg

quote:
Originally posted by VJ

Here ya go. Enjoy! :)

http://stripovi.gamer.hr/_temp/zagoral2004.jpg

Thanx VJ
Sada ne znam dali je bolji Gamba ili Colombi

Bolji je Gamba.

Respect my opinion.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 19/11/2003 : 13:53:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Ma Gamba je naucna fantastika za Colombija.
Go to Top of Page

Advanced Member

Denmark
3264 Posts

Member since 05/11/2001

Posted - 19/11/2003 : 15:20:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Top a Private Message
neznam kako vjeruju da ce to iko sa zadovoljstvom citati kraj tako uzasnog crteza

*-*"The only thing we have to finde out, is what to do with the time that is given to us."*-*
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 19/11/2003 : 20:40:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message
Ovo je loše skroz, ali je bolji od Gambe.

Možda nam netko želi nešto reci?
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 19/11/2003 : 20:45:43  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Malo me cudi kompletna Bonelijeva filozofija kad je u pitanju angazovanje tako losih crtaca.
Go to Top of Page

johnhartson
Senior Member

Serbia
2814 Posts

Member since 17/10/2003

Posted - 21/11/2003 : 12:52:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit johnhartson's Homepage  Send johnhartson a Private Message
Ovako nesto nisam mogao ni u snu da zamislim. Lepo je Vedran rekao da je Chiarolla za ovo SF. Ne znam da li je gori crtez likova ili sama "blanco" pozadina. U principu, Zagorovi stripovi, bar ovi poslednji, su se bazirali vise na scenariju nego na stripu. Zato je i Murdo toliko jak lik iako ga nikada Ferri nije crtao. Sto se mene licno tice, slazem se sa dp-om da su Donatelli i Bignoti najbolji crtaci posle Ferrija. Cak i sto se Gambe tice mislim da ima gorih. Recimo meni je bas OK ideja da Gamba radi samo Cicove specijalce jer je kod njih naglasak na humoru a ne na avanturi. Mene nerviraju Chiarolla, Cassaro i Laurenti.

Nobody expects the spannish inquisition!
Go to Top of Page

miha
Advanced Member

3628 Posts

Member since 05/05/2003

Posted - 21/11/2003 : 16:07:01  Show Profile Show Extended Profile  Send miha a Private Message
Predomislio sam se, stvarno je katastrofalno loš crtež. Toliko loš da bi ga trebalo zabraniti. Colombi nema pojma ali naci cu ja i koji plus u tom crtežu... Hmmm, sad mi nijedan kvalitet ne pada na pamet. Jedini kvalitet mu je po meni što crta Zagora, jel'.
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 21/11/2003 : 16:29:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message
ma bolje ti crtas:))

''Laž je suspiciozna kao i ostatak nas koji pokusavaju revoltirati''
Go to Top of Page

miha
Advanced Member

3628 Posts

Member since 05/05/2003

Posted - 21/11/2003 : 16:31:32  Show Profile Show Extended Profile  Send miha a Private Message
To se razume. Svako bolje crta od Colombija a ja crtam cak bolje od Ferija.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 22/11/2003 : 14:54:51  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
I mene najvise nerviraju Chiarolla, Laurenti i Cassaro.
Go to Top of Page

Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts

Member since 19/05/2003

Posted - 22/11/2003 : 18:38:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Verfalk2003's Homepage  Send Verfalk2003 a Private Message
Mene Donatelli, Toricelli, Gamba i Pepe.

Go to Top of Page

fishleg
Advanced Member

Slovenia
3341 Posts

Member since 03/09/2002

Posted - 22/11/2003 : 20:18:39  Show Profile Show Extended Profile  Send fishleg a Private Message
Meni su odvratni Gamba, Chiarolla, Colombi(koliko sam vidio po skenu), dok Laurenti jos moze nekako proci.

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 22/11/2003 : 22:56:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Kako nekoga moze nervirati Donatelli, a uz to jos i Toricelli i Pepe... Verfalk, budi dobar
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 23/11/2003 : 08:15:15  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

Kako nekoga moze nervirati Donatelli, a uz to jos i Toricelli i Pepe... Verfalk, budi dobar

On je odrastao uz njih, bas kao sto smo mi odrasli uz one druge.
Meni je Donatelli uvijek bio jako dobar, za neke epizode poput Gnev Osaga i Poklic Sauka on mi pase jos bolje nego sto bi i sam Ferri.
Tek sam sad vidio onaj "crtez" Colombija. Barem oko toga se svi se slazemo. Takav strip bi tesko bilo citati i da je prica odlicna. Inace moram priznati da sam se vec naucio i na Chiarollu i onaj njegov "abstraktni stil."

Don't let your dreams be dreams, you know this living is not so hard as it seems.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 23/11/2003 : 08:20:13  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message
Samo da jos nadodam na istu misao...
Jadna su dijeca koja ce uzeti tu epizodu Zagora koju crta Columbi kao jednu od svojih prvih Zagora. Vjerovatno ce prestati citati stripove, barem Zagora. Hmmm, kad malo bolje razmislim ovo mi izgleda kao neka Sejina zavjera. Covjek bi pomislio da on radi u Bonelliju i da odlucuje tko ce crtati Zagora.

Don't let your dreams be dreams, you know this living is not so hard as it seems.
Go to Top of Page

Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts

Member since 19/05/2003

Posted - 23/11/2003 : 13:07:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Verfalk2003's Homepage  Send Verfalk2003 a Private Message
quote:
Originally posted by D.J.

quote:
Originally posted by ---dp---

On je odrastao uz njih, bas kao sto smo mi odrasli uz one druge.
Meni je Donatelli uvijek bio jako dobar, za neke epizode poput Gnev Osaga i Poklic Sauka on mi pase jos bolje nego sto bi i sam Ferri.
Tek sam sad vidio onaj "crtez" Colombija. Barem oko toga se svi se slazemo. Takav strip bi tesko bilo citati i da je prica odlicna. Inace moram priznati da sam se vec naucio i na Chiarollu i onaj njegov "abstraktni stil."

Ja sam odrastao uz iste kao i vi. Samo je mene živciralo što 5 ljudi crta 350 brojeva. Zato kad je krenula ova nova bagra ja sam bio oduševljen.

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 23/11/2003 : 14:38:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Upravo je to meni i bilo dobro sto se crtaci ne menjaju, pa onda lik dozivljavas mnogo realnije a ne umetnicki. Zato smo se mi kao klinci mogli poistovecivati sa Zagorom, pa smo pravili njegove majice, sekire i skakali po drvecu (ja sa jednom pao na ledja sa grane i pravo je cudo sto mi nije bilo nista, a pao sam jer sam skakao sa grane na granu, pa kad sam se uhvatio za tu prihvatnu granu, nisam je obuhvatio palcem s donje strane tako da sam jesnostavno spao sa grane, naravno na ledja). No, da se vratim na temu... ja cak ranije nisam razlikovao Ferrija i Donatellija, mislio sam da je to isti crtac, samo sam konstatovao kako je Zagor nekad "ovakav" a nekad "malo drugaciji", ali je i dalje Zagor, dok kod ovih novih ga jednostavno ne bi prepoznao kad ne bi nosio majicu sa onim svojim znakom na grudima.

A sto se tice Colombija, D.J. dobro kaze... I ja radije citam Chiarollu nego nega. Nego, vec sam zaboravio, jel' Colombi crta nesto od Zagora u 2004. godini?
Go to Top of Page

johnhartson
Senior Member

Serbia
2814 Posts

Member since 17/10/2003

Posted - 23/11/2003 : 15:11:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit johnhartson's Homepage  Send johnhartson a Private Message
Mislim da je DJ u pravu kad kaze da je za neke epizode bilo bolje sto ih je crtao Donatelli. Recimo, Gnev Osaga, koju je pomenuo je meni jedna od najdrazih epizoda i slazem se da je samo Donatelli mogao tako da docara emocije svih junaka. Takodje, mislim da je najrealniji od svih Zagorovih epizoda (s ove vremenske distance). I stvarno tesko ce biti nekom klincu da se poistoveti sa "onakvim" Zagorom. Recimo, ja nikad necu zaboraviti jedan trenutak dok sam bio klinac kada sam se toliko zaneo citajuci Glasnik Manitua da sam se pitao gde sam ja to zatvorivsi strip.

Nobody expects the spannish inquisition!
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 23/11/2003 : 18:41:35  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Meni je Ferri bolji crtac, ali cak mislim da bih i u mnogim Ferrijevim epizodama vise uzivao da ih je crtao Donatelli, jer Donatelli nekako neke stvati bolje ume da docara (kao sto rece johnhartson, na primer, emocije aktera)...
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000