Author |
Topic  |
fishleg
Advanced Member

Slovenia
3341 Posts
Member since 03/09/2002 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 02/11/2003 : 12:47:22
|
Stvarno Tex lici na Mister Noa.
Ja mislim da bi i Pamela Anderson koju bi nacrtao Diso izgledala kao Mister NO.
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas? |
 |
|
Anton Mikl
Senior Member

Slovenia
1262 Posts
Member since 07/07/2003 |
|
fishleg
Advanced Member

Slovenia
3341 Posts
Posted - 02/11/2003 : 12:49:26
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Stvarno Tex lici na Mister Noa.
Ja mislim da bi i Pamela Anderson koju bi nacrtao Diso izgledala kao Mister NO.
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas?

Ima dana kad se smijem ima noci kada pijem |
 |
|
miha
Advanced Member

3628 Posts
Member since 05/05/2003 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29732 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 02/11/2003 : 13:19:45
|
Ma o tom stripu se vode uraganske rasprave na tal. forumima. Izgleda da je to konacno kap koja je prelila casu Tex fanovima koji vise ne mogu trpiti Nizzijeve scenarije i nacin na koji on "unistava" Texa. Osnovna zamjerka je kao nepostovanje kanona koje je postavio GL BOnelli, Tex nije vise onako tvrd, odlucan, heroj...Postoji topic od 15 stranica na ovu temu na TWO:-))
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Member since 19/05/2003 |
Posted - 02/11/2003 : 13:20:01
|
Ma tih 30% je zbog price. Sto posto.
I have a vision.../A vision of you my friend.../I see your name... Engraved on the gray board.../Wait.../I see something else... Ooooooh look at that.../Ain't it sweet.../Below your name it says... R.I.P.
|
Edited by - Verfalk2003 on 02/11/2003 13:42:58 |
 |
|
fishleg
Advanced Member

Slovenia
3341 Posts
Posted - 02/11/2003 : 13:28:30
|
quote: Originally posted by Markos
Ma o tom stripu se vode uraganske rasprave na tal. forumima. Izgleda da je to konacno kap koja je prelila casu Tex fanovima koji vise ne mogu trpiti Nizzijeve scenarije i nacin na koji on "unistava" Texa. Osnovna zamjerka je kao nepostovanje kanona koje je postavio GL BOnelli, Tex nije vise onako tvrd, odlucan, heroj...Postoji topic od 15 stranica na ovu temu na TWO:-))
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Zanimljivo. A prica li se o tome sta o tome misli Bonelli(Sergio) Steta sto ne znam talijanski Ima dana kad se smijem ima noci kada pijem |
Edited by - fishleg on 02/11/2003 13:29:34 |
 |
|
Zox
Senior Member

1183 Posts
Member since 04/06/2002 |
Posted - 02/11/2003 : 13:52:01
|
Meni je prica KATASTROFALNA. Iako Diso nije bas pogodio likove, bar se potrudio oko crteza, i na kraju se isplati kupiti ovaj maxi samo zbog njega. Nego, Markos, sta je to TWO? Nisam se jos susreo sa tim forumom. |
 |
|
dule_car
Advanced Member

Slovenia
4193 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 02/11/2003 : 14:21:38
|
Da je neko' izrezo' ovog "Texa" i stavio na forum da pogadamo ko' e to, definitivo nebi imao pojma...i da nije šešira, mislio bi da e to neki rod Mr No-a...
to e to
---there is no spoon--- (a viljuske?)
|
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29732 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 02/11/2003 : 14:45:45
|
Ovako, morate shvatiti da je jako tesko crtati neki novi lik nakon 30 godina crtanja Mister Noa. Pa uzmite isto tako Ferrija, taj koga god da nacrta je Zagor u nekom drugom odijelu, tu je npr. i njegov prvi Mister No koji jako lici na Zagora:-))) Dakle, potpuno je normalno da Disoov Tex lici na Mister Noa. Iako, isto tako mozemo govoriti i o Mister Noovoj i Texovoj fizickoj slicnosti, koji iako imaju specificno i prepoznatljivo lice, lice jedan drugome. Uostalom, vidite bilo koje nove crtace bilo kojeg lika, pa nitko od njih ne crta svog lika na isti nacin, kao sto to rade "glavni autori", a kamoli kad ga crta netko tko je 30 godina crtao nekog drugog lika...Diso je odlican crtac, koji obozava crtati zivotinje (konje pogotovo, covjek inaci zivi na selu, na farmi i uzgaja konje) i ovaj je strip radjen njemu po mjeri, sa puuuuno konja i on se tu zaista potrudio. A prica je druga pjesma. ovo je trebao biti gigante, ali je odluceno da se prebaci u maxi pa je Nizzi dopisao jos 100-tinjak stranica ionako lose price (koja je u biti kopija jedne stare Tex epizode GLBonellija, Silver Star) tako da je cijela stvar produzena do beskraja. Ja nisam procitao strip, jer mi jos nije stigao, ali talijani su bijesni, npr. zbog toga sto Tex dopusta da ga vrijedja neki prepotentni oficircic, izbjegava sukob trazeci pomoc od indijanaca (sto se matra kukaviclukom) itd. itd. a sve se to ponavlja po stoti put kod nizzija u zadnjih nekoliko godina...
TWO je tex willer online, www.texwiller.net, dosta zanimljiv forum ima dosta autora... Villa, Barbati, Volante, braca Cestaro, Boselli...
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
Zox
Senior Member

1183 Posts
Member since 04/06/2002 |
|
KOLEKCIONAR
Senior Member

USA
1976 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 02/11/2003 : 16:31:17
|
quote: Originally posted by Markos
Ovako, morate shvatiti da je jako tesko crtati neki novi lik nakon 30 godina crtanja Mister Noa. Pa uzmite isto tako Ferrija, taj koga god da nacrta je Zagor u nekom drugom odijelu, tu je npr. i njegov prvi Mister No koji jako lici na Zagora:-))) Dakle, potpuno je normalno da Disoov Tex lici na Mister Noa. Iako, isto tako mozemo govoriti i o Mister Noovoj i Texovoj fizickoj slicnosti, koji iako imaju specificno i prepoznatljivo lice, lice jedan drugome. Uostalom, vidite bilo koje nove crtace bilo kojeg lika, pa nitko od njih ne crta svog lika na isti nacin, kao sto to rade "glavni autori", a kamoli kad ga crta netko tko je 30 godina crtao nekog drugog lika...Diso je odlican crtac, koji obozava crtati zivotinje (konje pogotovo, covjek inaci zivi na selu, na farmi i uzgaja konje) i ovaj je strip radjen njemu po mjeri, sa puuuuno konja i on se tu zaista potrudiodosta autora.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy Ovoje vise nego tacna konstatacija... Pogledajte samo kita kada ga crta Marcello..Pljunuti Dr.ZISTIS.. Zatim K.Telera u izdanju Montanari&Grassani.. Zasto recimo nitko vise nije mogao crtati Bleka onakvog iz prvih epizoda, identicno sa EsseGesse.. Po meni je DISO bolji od F.FUSCA koi tako traljavo crta daje to uzas..Crtez je opet uzasan u ovom TEXU stoje VILLA nacrto naslovnicu, o onoj SKRIPTI gdjesu TEX i KIT usli medju one kosture i zmije.. Naslovnica je SUPER ali brate unutra crtez je zivi uzas.. Diso je jos i dobar tko sve necrta vise Texa.. 
|
 |
|
KOLEKCIONAR
Senior Member

USA
1976 Posts
Posted - 02/11/2003 : 16:34:52
|
I jos samo jedna stvar..Ako J.Corbet moze crtati TEXA koi uopste i NELICI NA TEXA, moze vala i DISO jer njegov TEX ipak nekako i lici na texa..  |
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6382 Posts
Member since 29/11/2001 |
|
KOLEKCIONAR
Senior Member

USA
1976 Posts
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6382 Posts
Posted - 02/11/2003 : 17:54:18
|
Tako je,stvar ukusa.Ja ga obožavam,ponekad mi je cak bolji od Ville i Civitellija.Likovi su mu malo grublji ali to savršeno odgovara stripu kakav je Tex.A kako crta pejzaže i one najmanje kadrove je posebna prica,nešto najbolje što sam vidio.Fusco rulz!
Bond.James Bond. |
 |
|
KOLEKCIONAR
Senior Member

USA
1976 Posts
Posted - 02/11/2003 : 18:15:39
|
Hmmm..Kadsmo vec kod pejzaza, onda je to vec sasvim druga prica.. Slazem se daje FUSCO odlican u pogledu pejzaza, kao i MARCELLO.. Medjutim kadasu u pitanju (individue) likovi, tu se ja nemogu da naviknem na FUSCA... Bas sam juce citao ZS 33 Tajanstveni Mister "P" (proteus) Odmah se prepoznaje LETERRI sa svoim stilom..A tek pejzazi, toje stvarno umjetnost.. NJegovi su pejzazi i sitni detalji, jednostavno NEPONOVLJIVI u ZS 221 Vrac Dijablero..Takodje je FASCINANTNO docarao pejzaz i sitne detalje u ZS 301 Usijani Meteor.. Menije najvise zao sto LETERRI nije crto ZS 991 KAINOVA LOZA i ZS 992 DOLINA VUKOVA..Cinimise daje to crto FUSCO.. Nemoj mi vjerovati, nisam siguran..Ali tosu po meni hajde recimo medju 10 TEXOVI jednostavno KULTNE EPIZODE.. Slazemse svakako da crtati glavni lik nije isto sto i crtati okolinu..Mislim danam je to svima najbolje pokazao, i dokazao MARAFA u K.PARKERU...   |
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6382 Posts
|
SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
Posted - 02/11/2003 : 19:04:37
|
a stoooo?:))mozda zato sto je crtao puno epizoda(da nije zbog toga:)))
it's time for more...experiments,you should survive...this process |
 |
|
KOLEKCIONAR
Senior Member

USA
1976 Posts
Posted - 02/11/2003 : 19:43:24
|
quote: Originally posted by Aco
Pa eto,meni je Letteri jedan od najdosadnijih crtaca.
Bond.James Bond.
 Jebiga ACO tebi nikako udovoljiti..  Sa MEDICINSKOG ASPEKTA gledano, misliosam 100% datise bas svidja G.LETERRI sobzirom na njegovo usudiobi se reci "besprijekorno crtanje anatomije" kod ljudi i zivotinja.. Naravno poznatomije dase bavis MEDICINOM sto to opet nemora biti mjerilo datise recimo svidja netko ko vise obraca paznju na anatomiju od drugog crtaca.. Ako nista drugo, bar znam da imamo totalno razlicite ukuse u pogledu crtaca stripova..    |
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6382 Posts
Posted - 02/11/2003 : 20:29:33
|
Haha,stvarno izvrsno zapažanje Kolekcionaru,svaka cast.Ali ako ti se Letterijeva anatomija svida,šta onda reci za Villu ili Civitellija koji su (po mom mišljenju,naravno)puno bolji.
Fusco ili Ticci su opet nešto drugo,njihovi likovi nisu toliko "cisti" kao kod Letterija ali ipak su stripovi koje oni crtaju puno dinamicniji.Letterijeve pozadine,ili priroda su živi užas.I moraš priznati da Fusco baš ima neki svoj stil koji se prepoznaje na kilometar.
Evo sad ce me mnogi popljuvati ali za mene goreg crtaca od Galepa nema(iako ga,kao i sve ostale,duboko poštujem).Tak kad se on maknuo sa Texa sam zavolio tog junaka i to do te mjere da mi je jedan od najdražih!
Bond.James Bond. |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 02/11/2003 : 21:04:37
|
Aco bolan pa nemoj da diras starog Galepinnija! ON je legenda!
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas? |
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6382 Posts
Posted - 02/11/2003 : 21:28:48
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Aco bolan pa nemoj da diras starog Galepinnija! ON je legenda!
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas?
Slažem se da je legenda i to ali meni je najgori od svih.
Bond.James Bond. |
 |
|
Topic  |
|