Author |
Topic |
|
Bilja
Average Member
Serbia
557 Posts
Member since 16/07/2003 |
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Member since 19/05/2003 |
|
Bilja
Average Member
Serbia
557 Posts
Posted - 12/11/2003 : 09:00:18
|
Hmmm, ne secam se da li sam citala "Beskrajna noc", deluje mi poznato, ali moguce da ga brkam sa "zenom koja ubija proslost" (meni je ovo ocajna epizoda, ocajno los scenario) gde se isto nabrajaju (i ubijaju) neke bivse Dilanove ljubanice. E sad, onako odoka, mislim da je imao preko 100 ljubavnica, no ja mislim na one kao "kljucne" epizode u kojima se navodno objasnjava Dilanova nemogucnost da se veze za jednu zenu, a razlog se trazi u nekoj "neprezaljenoj jedinoj" ljubavi. SAmo sto tih "jedinih neprezaljenih" ima bar deset. Nekonzistenti su. Ako su stavili akcenat na Morganu (koja mu je jos uz to i majka !!!!), ili na tu prodavacicu cveca Margeritu, cemu jos i Marina (poslednji pozdrav, cini mi se), ili ona iz "Poslednja stranica uzas" (sa MM, specijalni broj, zaboravila sam ime zenske), pa jos njih "jedinih i neprezaljenih". Nije ono sto smeta cinjenica da je Dilan bio vise puta ozbiljno zaljubljen nego sto te epizode kontriraju jedna drugoj, kao da nemaju veze medjusobno. Sto se tice nabrajanja imena epizoda, likova i crtaca, malo sam zaboravna ali oni koji pazljivije citaju DD sigurno ce znati o cemu se radi. |
|
|
Bilja
Average Member
Serbia
557 Posts
|
Vlaad
New Member
USA
217 Posts
Member since 31/07/2003 |
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Member since 10/09/2003 |
Posted - 12/11/2003 : 09:43:29
|
quote: Originally posted by Bilja
Hmmm, ne secam se da li sam citala "Beskrajna noc", deluje mi poznato, ali moguce da ga brkam sa "zenom koja ubija proslost" (meni je ovo ocajna epizoda, ocajno los scenario) gde se isto nabrajaju (i ubijaju) neke bivse Dilanove ljubanice. E sad, onako odoka, mislim da je imao preko 100 ljubavnica, no ja mislim na one kao "kljucne" epizode u kojima se navodno objasnjava Dilanova nemogucnost da se veze za jednu zenu, a razlog se trazi u nekoj "neprezaljenoj jedinoj" ljubavi. SAmo sto tih "jedinih neprezaljenih" ima bar deset. Nekonzistenti su. Ako su stavili akcenat na Morganu (koja mu je jos uz to i majka !!!!), ili na tu prodavacicu cveca Margeritu, cemu jos i Marina (poslednji pozdrav, cini mi se), ili ona iz "Poslednja stranica uzas" (sa MM, specijalni broj, zaboravila sam ime zenske), pa jos njih "jedinih i neprezaljenih". Nije ono sto smeta cinjenica da je Dilan bio vise puta ozbiljno zaljubljen nego sto te epizode kontriraju jedna drugoj, kao da nemaju veze medjusobno. Sto se tice nabrajanja imena epizoda, likova i crtaca, malo sam zaboravna ali oni koji pazljivije citaju DD sigurno ce znati o cemu se radi.
Najcesce se te "neprezaljene" svode na tri zene: Morgana (25), Marina iz Dugackog pozdrava (74) i Irkinja Lili iz Dok nas smrt ne rastavi (121). Pojavljuju se tu i druge, ali mislim da su ove tri najvise potencirane.
U broju 187 (italijanskom) je izasla jedna zanimljiva epizoda Izgubljene ljubavi koju je crtao Brindisi (inace moj omiljeni Dilanov crtac, uskoro sledi kod Ludensa njegova epizoda Jezero na nebu, a mozda Djole i ekipa konacno zavrse DD200 u boji koji je on radio, pa ga stave na download) gde su na naslovnoj strani Lili, Morgana i Braj koja se pojavljuje u Nevidljivom coveku (18) i Sa druge strane smrti (88), isto jako dobre dve epizode.
Izgubljene ljubavi su na neki nacin secanje na Lili, ove dve druge su vise formalno nacrtane na naslovnoj strani, verovatno se Stano tako odlucio zbog imena epizode. |
|
|
Žiga
Senior Member
Slovenia
1980 Posts
Member since 10/11/2003 |
Posted - 12/11/2003 : 09:43:43
|
Malo mi ti scenariji ponekad pobijaju jedan drugog. Ispada naposletku da DD ima nekoliko (>10) najvecih ljubavi u zivotu i da u svakoj epizodi gde se spominje jedna od tih "najvecih" ljubavi, on glatko zaboravlja na ostale (ili scenaristi zaboravljaju ) kao da ni ne postoje.
Svi strip junaci zaboravljaju svoje ljubavi, kad sretnu nove.Mister No, Zagor, Kit Willer...Ni Dilan nije iznimka. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 12/11/2003 : 09:51:04
|
Ovo neobicno izdanje DD sam nabavila na sajmu knjiga u BG. Sastoji se od nekoliko kratkih prica raznih crtaca, sa dve price koje je radio Stano, jednom vrlo kratkom od Casertana i jednom od Roi, jednom od onog sto ne mogu da mu zapamtim ime (Ambrosini?) i jednom sto isto ne mogu da mu upamtim ime (Rubaldi?) od kojeg nista nisam ranije videla u DD. Rubaldi je uradio veoma neobicnu pricu u kojoj se DD pokazuje kao sporedni lik (zapravo se ni ne pokazuje ni na jednoj slicici ali se nagovestava da je to DD) a radnja se fokusira na drugom liku. Stano je uradio dve kratke, odlicno (kao i uvek) nacrtane price manje-vise ljubavno-horor sadrzine. Roi je uradio jednu malo skripavu pricu sa tipicnim Roi-crtezom, ali nisam posebno pouldela za tim scenarijem. Sto se tice AMbrosinija (ako se tako zove) on je uradio najduzu pricu, isto vise ljubavnu nego horor, koja se mozda nekom dopadne nekom ne. Meni je prica dobra mada na kraju nije dovoljno objasnjena. Malo mi ti scenariji ponekad pobijaju jedan drugog. Ispada naposletku da DD ima nekoliko (>10) najvecih ljubavi u zivotu i da u svakoj epizodi gde se spominje jedna od tih "najvecih" ljubavi, on glatko zaboravlja na ostale (ili scenaristi zaboravljaju ) kao da ni ne postoje.
To nije neobicno izdanje... To je najnoviji pirat koji se vec više puta spominjao u topicima...
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
|
|
|
Topic |
|
|
|