forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 CRŠ - Izložba GUISEPPE CAMUNCOLI !!!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Thunderbolt
Senior Member

Croatia
2333 Posts

Member since 22/12/2002

Posted - 24/11/2003 : 21:40:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Thunderbolt a Private Message
Reka sam 100 puta,ali moram ponovit.
Vi zagrebcani ste fakat sretni i balgo vama na tome da se sve održava kod vas.

Zox
Senior Member

1183 Posts

Member since 04/06/2002

Posted - 24/11/2003 : 22:49:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zox's Homepage  Send Zox a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

>Svidja mi se kriterij poziva, ko se s kim dopisuje

CCuj, znass kako je ... Festival je mali i nepoznat i trebaju ti ljudi dobre volje da massess s njima pred sponzorima i ministarstvima kako je festival internacionalan. Pa Giuseppeu hvala ssto dolazi o svom trossku, samo za smjesstaj i pivu...

Bit che i neki CCesi, a dogodine ... Imass li veze s Talijanima koji bi htjeli dochi, ovako ili onako, gukni. Online ili offline, svejedno, a kad ti izadje taj projekt na kojem radiss, i tebe che se zvati.

Naposlijetku, ssto je visse ludih ...

mcn

Mali duchan mojih stripova je na Burzi pod MCNov ORMAR - hvala ...

Da napomenem da ono FAKAT nije bila provokacija.
Iskreno, ja za ovaj festival nisam ni znao kad je, a za iduci cemo se potruditi, ljudi smo dobre volje da se to malo procuje...
Ja isto dolazim za pivu i smjestaj
Go to Top of Page

Dule
Average Member

Croatia
546 Posts

Member since 09/05/2003

Posted - 25/11/2003 : 00:11:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dule's Homepage  Send Dule a Private Message
Evo, malo po malo otkrivaju se pravi razlozi dolaska Ðuzepeovog...
Ali, nije to ni važno. Uostalom, može nas Ðuzepe pouciti profesionalnosi, a toga nikad dovoljno; posebno kad su mladi autori u pitanju.
Dakle evo, ublažavam malo svoj ton.
Uz put, poštovani "Zvelešu", (tko si da si), daj molim te, ne stavljaj pod navodnike rijeci koje ja (niti itko drugi u ovom razgovoru) nije upotrijebio...
(N.p.: "profesionalni manirizam"!? Koga to citiraš? Sebe? Gdje?)
Stvarno se nikad ne želim svadati, ali priznajem da se osjecam uvijek izazvan, kada pored na ocigled boljih dijela (pa i domacih autora, koje "a propos", nikad ne favoriziram), netko pada u trans zbog bjelosvjetskih šljakera s egzoticnim imenima.
Nadalje: "stvarna analiza Ðozepeova crteža" stvarno nije potrebna, jer takvu analizu i trud zaslužuju djela koja su na bilo koji nacin zanimljiva. Uostalom, vec usporedbama (s domacim i stranim autorima) napravio sam tu analizu.
Iz toga slijedi, da niti ne "odbijam govoriti o njegovim crtežima". Nema se najme, o cemu govoriti.
Nisam ni "akademski slikar". Profesor sam likovnih umjetnosti i likovne kulture.
Na kraju: usprkos ovim mojim prigovorima, stvarno sam sretan da u Hrvatsku dolazi sve više stranih autora; bez obzira na "profil". I u tome CRŠ ima svoje važne zasluge.
PS
Kolega Zveleš, "amputirati" nije isto što i "imputirati". Da su me toliko puta "amputirali, koliko su mi "imputirali", ja bih vec odavno bio u vjecnim lovištima.
Meni osobno pak, "amputirati" da strip smatram šundom...
Eto, ne cu ni navesti što je to...

Go to Top of Page

degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts

Member since 23/03/2003

Posted - 25/11/2003 : 00:44:00  Show Profile Show Extended Profile  Send degman a Private Message
quote:
Originally posted by Thunderbolt

Reka sam 100 puta,ali moram ponovit.
Vi zagrebcani ste fakat sretni i balgo vama na tome da se sve održava kod vas.

smrt centralizmu

quote:
Originally posted by Dule
Dakle evo, ublažavam malo svoj ton.

strava dule si ublazia ton
ajmo djeco, mir i svaki u svoj kut
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3993 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 25/11/2003 : 00:48:58  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
> Dakle evo, ublažavam malo svoj ton.

Cijeni se. I ja cu.

> daj molim te, ne stavljaj pod navodnike rijeci koje ja (niti itko drugi u ovom razgovoru) nije upotrijebio...
>(N.p.: "profesionalni manirizam"!? Koga to citiraš? Sebe? Gdje?)

Dule, ja sam pod navodnike stavio misao/floskulu koju si ti izrekao. A ona glasi: Dule: "Doticni Ðuzepe, sasvim je prosjecan tvornicki profesionalac"... Evo, sad sam te stvarno citirao, ali to uopce nije važno. Ono što sam želio cuti jest pojašnjenje tvog stava utemeljeno na nekom stvarnom argumentu. Naime, svatko može reci npr. (napominjem - ovo je SAMO primjer): "Pratt je dosadan, neinventivni crtac!" Ali onda se ipak barem u nekoliko rijeci ocekuje da obrazloži tu svoju tvrdnju. Nešto kao (opet SAMO za primjer): "Ljudi su mu nezgrapni, pozadina nije definirana" i slicno.
Tako, u tom kontekstu, više cijenim jednu Zoxovu recenicu u kojoj kaže: "A anatomija mu je jos uvijek previse intuitivna.", kao njegov argument da nije oduševljen s Guiseppeovim crtežom, nego tvoje gotove tvrdnje. No, nemoj se naljutiti. Stvar je o pristupu, a vidim da obojica dosta emotivno reagiramo kad je rijec o strip temama.

> Stvarno se nikad ne želim svadati, ali priznajem da se osjecam uvijek izazvan, kada pored na ocigled boljih dijela (pa i domacih autora, koje "a propos", nikad ne favoriziram), netko pada u trans zbog bjelosvjetskih šljakera s egzoticnim imenima.

Kume, na žalost me ne poznaješ dovoljno da bi znao da mi imena ili "face" ništa ne znace. Moj kriterij je iskljucivo moj želudac. Ako on kaže da mi nešto prija, onda prija.
Stvar je u tome da kad mi se nešto svidi - onda žestoko reagiram. Što nikako ne znaci da za odredeno vrijeme, ili usljed cvrstih argumenata koji ce mi ukazati na nešto što nisam primjetio, ja necu ublažiti ili možda sasvim promjeniti mišljenje i stav o nekom stripu ili crtacu.

> Nadalje: "stvarna analiza Ðozepeova crteža" stvarno nije potrebna, jer takvu analizu i trud zaslužuju djela koja su na bilo koji nacin zanimljiva. Uostalom, vec usporedbama (s domacim i stranim autorima) napravio sam tu analizu.

Škrtac na rijecima!

> Na kraju: usprkos ovim mojim prigovorima, stvarno sam sretan da u Hrvatsku dolazi sve više stranih autora; bez obzira na "profil". I u tome CRŠ ima svoje važne zasluge.

Potpuno se slažem. I ovdje kroz forum se vidi koliko entuzijazma, privatnih kontakata i nenaplative energije, Macan i ekipa ulažu u festival.

> Kolega Zveleš, "amputirati" nije isto što i "imputirati".

Bitno da smo se razumjeli. Je li to bio lapsus linguae ili imam iskrivljenu rijec u vlastitom vokabularu, nisam ni sam siguran..?
Nije bitno, ali kad vec inzistiraš na takvim sitnicama onda cu ja zamoliti da makneš kvacicu s mog prezimena (onu koja nigdje na forumu ne piše).

> Meni osobno pak, "amputirati" da strip smatram šundom...

Želio sam nešto drugo time reci, ali to stvarno nije važno. Nadam se da je ona mala "ratna sjekirica" zakopana.

http://free-vt.htnet.hr/rollercoaster/americancomix.htm
THERE, THERE
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 25/11/2003 : 00:58:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
Zveles:

>Macan i ekipa ulažu u festival.

To bi ipak bilo "TICO i ekipa". Ja sam sluccajno na Forumu najeksponiraniji, ali Tico je veliki guzda i najvisse radi (a i Iva, a i Melina, a i ...)

mcn

Mali duchan mojih stripova je na Burzi pod MCNov ORMAR - hvala ...
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3993 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 25/11/2003 : 01:01:57  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
Kad si ti najveci i iza tebe se ni'ko drugi ne vidi! :))))
Svima cestitke!

Nego, hoce i ove godine biti besplatne Cole i gastronomske reprezentacije? Sacuvajte nešto za subotu! ;)

Edited by - zveles on 25/11/2003 01:03:58
Go to Top of Page

Dule
Average Member

Croatia
546 Posts

Member since 09/05/2003

Posted - 27/11/2003 : 19:38:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dule's Homepage  Send Dule a Private Message
Sjekirica nikad nije ni otkopana.
U vrijeme trajanja Olimpijade (za one "stare" Grcke), navodno (mcne? profo?) su prestajali svi lokalni ratovi. Evo, neka tako bude što se nas strip fanova tice, i za trajanja CRŠa.
Ako bude srece, u subotu ili nedjelju promoviram prvi broj "FLITa", pa poazivam sve na upoznavanje s proizvodom...
Ti si zvelesu osvojio besplatni primjerak, pa mi se svakako javi, ako budeš na promociji.
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3993 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 27/11/2003 : 22:57:51  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
Dule, hvala za besplatni primjerak. Sa zadovoljstvom cu se javit i upoznat s tobom. :)

THERE, THERE
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 27/11/2003 : 23:54:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Evo, malo po malo otkrivaju se pravi razlozi dolaska Ðuzepeovog...

Ovo si rekao kao da je aj dolazak bio velika misterija kojoj su svi konspirativno skrivali razloge ...

Ali da, primirje, ok ...

mcn

***Svakog utorka nova AUKCIJA na Burzi!*** A ne zaboravite ni MCNov ORMAR na istom mjestu!***
Go to Top of Page

Profa
Average Member

Croatia
933 Posts

Member since 08/03/2003

Posted - 28/11/2003 : 00:06:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Profa a Private Message
quote:
Originally posted by Dule

Sjekirica nikad nije ni otkopana.
U vrijeme trajanja Olimpijade (za one "stare" Grcke), navodno (mcne? profo?) su prestajali svi lokalni ratovi. Evo, neka tako bude što se nas strip fanova tice, i za trajanja CRŠa.
Ako bude srece, u subotu ili nedjelju promoviram prvi broj "FLITa", pa poazivam sve na upoznavanje s proizvodom...
Ti si zvelesu osvojio besplatni primjerak, pa mi se svakako javi, ako budeš na promociji.

A ako ne pomogne ni to s primirjem, onda im zene odbiju dati;) Ko u Lizistrati. Pa da vidish, osh ratovat:)
Go to Top of Page

Profa
Average Member

Croatia
933 Posts

Member since 08/03/2003

Posted - 28/11/2003 : 00:08:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Profa a Private Message
P.S. Danas je Dule rekao da mu se zapravo jako svidjaju radovi dotichnog Djuzepea. I da ce svakako zatraziti njegov autogram.
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3993 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 28/11/2003 : 00:30:25  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
quote:
Originally posted by Profa

P.S. Danas je Dule rekao da mu se zapravo jako svidjaju radovi dotichnog Djuzepea. I da ce svakako zatraziti njegov autogram.

Ne znam kako da ovo shvatim, al' ak' zafrkavaš -

THERE, THERE
Go to Top of Page

Profa
Average Member

Croatia
933 Posts

Member since 08/03/2003

Posted - 28/11/2003 : 00:39:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Profa a Private Message
quote:
Originally posted by zveles

quote:
Originally posted by Profa

Ne znam kako da ovo shvatim, al' ak' zafrkavaš -

THERE, THERE

Šala, šala. Malo šale nije na izmet, ovaj, odmet:)
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3993 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 28/11/2003 : 00:41:14  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
Tak sam si i mislio!
Ajd, barem je šala s duhom.

THERE, THERE

Edited by - zveles on 28/11/2003 00:42:19
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page