forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Dajte svoj sud,ocenu o autoru....
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

dd fan
Advanced Member

Serbia
4883 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 30/11/2003 : 23:49:13  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message
quote:
Originally posted by MAGIC

Ko je to promenio?
Zeleo bih da znam

...ali on sanja otvorenih ociju.A ti sto sanjaju otvorenih ociju su opasni,jer ne znaju gde im san prestaje..

Pa to si mogao samo ti i moderatori...

I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother.
Go to Top of Page

CortoMaltese
Average Member

Croatia
792 Posts

Member since 16/03/2003

Posted - 30/11/2003 : 23:52:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit CortoMaltese's Homepage  Send CortoMaltese a Private Message
Netocno. Mogao je bilo tko. Samo uploada novu sliku s istim imenom na echopper.
Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4883 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 01/12/2003 : 00:17:51  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message
quote:

Netocno. Mogao je bilo tko. Samo uploada novu sliku s istim imenom na echopper.

Vraski tacno...

I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother.
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 01/12/2003 : 00:33:57  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Miha danas kuka cijeli dan kako mu je neko prepravljao slike njegovog stripa CELIK a gle sada cuda pojavi se celik na 50 mijestu.
Ko god da je uradio molio bih ga se ne zajebava vise s glupostima.

Revenge is a dish best served cold.
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 01/12/2003 : 00:35:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
Netko tajno voli mihu! ;)

Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4883 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 01/12/2003 : 00:37:07  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message
Ovo je bila Mihina odmazda

Go to Top of Page

dimi
New Member

Serbia
235 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 01/12/2003 : 09:51:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit dimi's Homepage  Send dimi a Private Message
Na ovu struchnu listu bi dodao jos pa stripova kao sto su Garfield,Hogar,Torpedo,umesto Spirua stavio bih Gastona.

Ova lista je odlicna.Stavili su Tornjeve Boa Morija,koji su po meni znatno bolji od ostalih Hermanovih radova(Jeremiah,Prince,Comancha)

Go to Top of Page

Vlaad
New Member

USA
217 Posts

Member since 31/07/2003

Posted - 01/12/2003 : 16:45:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaad a Private Message
Sta biste stavili od stripova iz devedesetih na ovu listu?

Moj glas ide Preacheru.
Go to Top of Page

dimi
New Member

Serbia
235 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 01/12/2003 : 21:22:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit dimi's Homepage  Send dimi a Private Message
Zanimljivo je i sto nema BonelijaIzgleda da to citaju samo Italijani i zemlje bivse SFRJ

Ne znam kakvi su ovi novi Boneli serijali iz devedesetih(Dampyr,Magico Vento,Legs,Julia)

Nisam bas posebno upucen u americki strip,tako da necu ovde da lupetam neke nazive za koje sam samo cuo,a nisam procitao ni jednu epizodu.
Go to Top of Page

Zox
Senior Member

1183 Posts

Member since 04/06/2002

Posted - 01/12/2003 : 22:10:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zox's Homepage  Send Zox a Private Message
Ja bih stavio Minimum Wage od Boba Fingermana, iz istog razloga kao za Hate, nije najkvalitetniji medju stripovima devedesetih, ali se lako privrzis za njega. Osim toga, dobro predstavlja citavu jednu generaciju (mislim da bi se 90% forumasa prepoznalo u 20-30 godisnjacima koji skupljaju Godziline gadgete, rade na polju ilustracije i stripa, posjecuju comic-conventione, imaju bizarne prijatelje, pomalo neuroticne djevojke i problematican-nikakav odnos sa parama).
U svakom slucaju, Phantagraphic Books je meni jedna od najznacajnijih izdavackih kuca devedesetih, tako da i mnogi drugi njihovi dnevnicko-autobiografski stripovi zasluzuju da udju medju pedeset reprezentativnih izdanja.
Go to Top of Page

darkop
New Member

189 Posts

Member since 04/01/2003

Posted - 01/12/2003 : 22:48:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit darkop's Homepage  Send darkop a Private Message
quote:
Originally posted by Vlaad

Sta biste stavili od stripova iz devedesetih na ovu listu?

Moj glas ide Preacheru.

"L'Etoile du desert" Marini/Desberg
"Bosanske basni" Lavric

"Lenjost je oruzje demona!"
Go to Top of Page

Vlaad
New Member

USA
217 Posts

Member since 31/07/2003

Posted - 01/12/2003 : 23:30:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaad a Private Message
quote:
Originally posted by Zox

U svakom slucaju, Phantagraphic Books je meni jedna od najznacajnijih izdavackih kuca devedesetih

Zar nije Fantagraphics?

quote:
Originally posted by darkop

"Bosanske basni" Lavric

Koliko to funkcionise na nekom globalnom nivou? Da li je univerzalan strip? Uzgred, bojim se da je jedan od kriterijuma pri sastavljanju ove liste bio uticaj na celokupan strip.
Go to Top of Page

Zox
Senior Member

1183 Posts

Member since 04/06/2002

Posted - 01/12/2003 : 23:40:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zox's Homepage  Send Zox a Private Message
Ja i engleski...
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2535 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 02/12/2003 : 11:27:11  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
Kao prvo na listi ima svega i svašta ali svejedno kratke ocjene (japance i Alana Moora nisam citao)

Moebius 6/10 - nije baš to što ja licno tražim od stripa
Giraud 8,5/10 - +2 samo zbog Blueberry-a
Bilal 7/10 - štea da je navalio na SF (falange crnog reda još su mi uvijek njegov najbolji strip)
Miller 8/10 - iako mi se baš i ne svida, mora se priznati da je dobar
Pratt 10/10
Bonelli - uff, kad sam bio mali citao sam sve od reda ali najdraži mi je bio Zagor, kasnije i MrNo, Ken Parker i DD, jedino Tex mi nikad nije bio simpatican. Martija citam od prvog dana i jedini Bonelli je kojeg još uvijek kupujem. Ocjene za pojedinacne epizode idu od 2/10 do 9/10 i to za sve junake
Manara 8/10 za crtež i 5/10 za price
Herge 7,5/10
Morris&Goschinny 7/10 stvari se vec previše ponavljaju
Franquin 9/10 - odlicno
Caniff 8/10 - za svoje vrijeme odlican strip
Watterson 10/10 - da nam je više takvih!
Serpieri 8/10
Shultz 9/10 - Snoopy je odlican ali nije Calvin&Hobbes

Na listi mi nedostaju: Magnus&Bunker, Alonso Font, Segrelles, Liberatore, Iacovitti (Coco Bill), Vance, Van Hamme, Hermann, Franz, Diego Aragones a od novih Marini, Felix Vega i Massimiliano Frezzato (Margot je bez veze, Ali su zato Keepers of the Maser 10/10)
Go to Top of Page

darkop
New Member

189 Posts

Member since 04/01/2003

Posted - 02/12/2003 : 12:10:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit darkop's Homepage  Send darkop a Private Message
quote:
Originally posted by darkop

"Bosanske basni" Lavric

Koliko to funkcionise na nekom globalnom nivou? Da li je univerzalan strip? Uzgred, bojim se da je jedan od kriterijuma pri sastavljanju ove liste bio uticaj na celokupan strip.

[/quote]

Pa onda cemo morati da sacekamo bar pedesetak godina da vidimo koji strip iz devedesetih je imao tako veliki uticaj. Istorijska distanca i tako to...

"Lenjost je oruzje demona!"
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000