Author |
Topic |
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
|
torca
Average Member
746 Posts
Member since 24/03/2003 |
|
BiDi
Senior Member
Slovenia
2438 Posts
Member since 06/05/2002 |
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Posted - 13/12/2003 : 14:42:27
|
quote: Originally posted by torca
sta te konkretno interesira?
Pa, komentar nekog ko je citao, da li ti se svidja/nesvidja? zasto? neke zanimljivosti vezane uz strip mozda? Mozda neko ko je citao sve pa da komentira ima li tu boljih/losijih epizoda... |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 13/12/2003 : 17:36:52
|
Prije skoro godinu dana, kada je Hellboy film krenuo u produkciju, izasao je zgodan/stosan prikaz Hellboy stripa u Wizardu. To je nesto kao upoznavanje s likom Hellboya kroz cinjenice o stripu i filmu. Evo skenova svih 5 stranica Wizarda, samo paznja!!! Primamljivo je i moglo bi utjecati na debljinu vasih novcanika u bliskoj buducnosti!
THERE, THERE |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
|
torca
Average Member
746 Posts
Posted - 13/12/2003 : 19:03:45
|
ono sta san ja cita:
wake the devil - 5 brojeva. radnja se desava uglavnon u jednom rumunjskom dvorcu (i oko njega), a hellboy se bori protiv nazi vampira! postaje jos zabavnije kad se prikljuce i bica iz grcke i evropske mitologije te kad saznamo da konce vuce jedan stari hellboyev ruski "prijatelj". triba napomenit da se na kraju svakog stripa se nalazi i epizoda the monstermena silent as the grave, 8 stranica u svakom broju, koja se meni uzasno svidja, uglavnom radi atmosfere i bolesnog crteza.
the wolves of saint august - opet na balkanu, hellboy rasvjetljava misteriju masakra citavog sela u jednoj veceri. ovaj put je osobno, jer ubijen je i otac kelly, inace hellboyev prijatelj. ne triba bit genije da bi se iz naslova zaklucilo ko stoji iza ubojstava, premda je cila prica malo kompliciranija. na kraju se ka bonus nalaze ilustracije koje su krasile naslovnice dark horse presents #88-91, u kojima je originalno izasla ova epizoda (na svakoj je hellboy tema).
the corpse and the iron shoes - najsmisnije hellboyevo izdanje koje san procita. radi se o 2 price u kojima se pojavljuju bica iz britanske mitologije. u prvoj hellboy trazi otetu bebu, ali da bi je dobija nazad mora obavit poprilicno morbidan zadatak. u drugoj, poprilicno kratkoj, bori se protiv goblina koji se zove iron shoes (pogodi zasto ).
the chained coffin - pomalo cudna i neuobicajena prica iz dark hose presents #100/2. hellboy odlazi do unistene crkve u kojoj su ga nasli americki vojnici pred kraj 2. svjetskog rata te tamo ima vizije koje su zapravo prica o njegovon nastanku ako sna ja dobro svatija stara mu je vjestica, a stari vrag. toliko o disfunkcionalnin obiteljima .
the nature of the beast - izaslo u dark horse presents #151. kratka prica u kojoj hellboy dobiva zadatak svladat ni manje ni vise nego - zmaja!
odd jobs - antologija od 15 prica . tlaka mi je sad prepisivat imena svih pisaca (neke price su i produkt kolaboracije), ali cinjenica je da je sve skupa ispalo fenomenalno. par prica nema bas pravi ugodjaj iz stripova, al i u samom uvodniku pise da je upravo raznolikost percepiranja teme li lika bila cilj. +212 stranica, uz mignoline ilustracije.
ne znan... nije mi jos uvik jasno citas li ti hellboya pa zelis raznijenit stavove ili jos nisi nista procita pa trazis samo povrsnu informaciju.
a da se osvrnen i na film - u pocetku san se stvarno radova adaptaciji, al kako se premijera blizi to se vise i ja hladin. npr. ovaj trailer mi se apsolutno ne svidja, osim sta mi casting i sminka izgledaju skroz ok. |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 13/12/2003 : 21:16:29
|
Slijedeci mjesec u Previewsu (za ozujak/march) Dark Horse kao najavu filmu planira super jeftino objaviti reizdanje specijalke The Corpse. U njoj ce jos biti i originalne Mignoline skice po kojima se radila scenografija za film. 40 stranica za 25 centi. To je 2 kn!
Na linku je nova naslovnica The Corpse: http://www.comicscontinuum.com/stories/0312/12/hellboycorpse.htm
Ni ja od filma ne ocekujem puno. Redatelj je isti koji je radio Blade II. Predpostavljam da ce i ovdje gro filma biti baziran na akcijskim sekvencama, a da ce radnja biti djelomicno nerazumljiva i plitka kao i u samom stripu. No, u stripu barem imamo fantastican Mignolin crtez, dostatan samom sebi - dok za film... Vidjet cemo.
THERE, THERE |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Posted - 13/12/2003 : 21:17:45
|
Sorry. Nisam cita Hellboy-a dosad pa pitam da li se isplati nabavljat i ako da sto je od svega toga najbolje ili je sve podjednako dobro, jer vidim da nije sve pisao Mignola. |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 13/12/2003 : 21:26:08
|
Prvih 5 voluma se isplati svakako uzeti jer je sve crtao Mignola, a Odd Jobs (koji sadrzi kratke price originalno objavljene u raznim Dark Horse Presents ili kao dodaci u Hellboy sveskama) je i meni najdraza Hellboy knjiga. Prvih 5 knjiga takodjer prati i odredjeni vremenski sljed ili tok dogadjaja, pa bi ti najbolje bilo kupiti/citati upravo po brojevima. Imas i ovu novelu (ilustriranu, ali ipak novelu) koju si naveo. Pretpostavljam da je odlicno napisana (jednu Hellboy pricu sam nedavno procitao kod nas, prevedenu u Futuri), ali nisam to nikada kupio. Mislim da postoji jos jedna knjiga kratkih prica/novela za koju kazu da je odlicno stivo, ali...
THERE, THERE |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Posted - 13/12/2003 : 23:52:51
|
quote: Originally posted by zveles
a da ce radnja biti djelomicno nerazumljiva i plitka kao i u samom stripu.
THERE, THERE
Znaci prica i nije nesto? |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 14/12/2003 : 00:04:58
|
Macan je to prije nekoliko mjeseci u Strip Vestima jako dobro bio objasnio. Naime, Mignolini scenariji bas i nisu toliko jaki kao njegov crtez i atmosfera koju crtezom postize u stripu. Ipak, scenariji nisu ni losi. Vise su nekako nedoreceni, kao, npr. scenariji za X-Files. Ostavljaju puno prostora da si citalac sam razjasni pricu. Meni je Hellboy jedan od desetak najdrazih strip junaka i definitivno ga preporucam.
THERE, THERE
|
|
|
byoman
Advanced Member
Croatia
6349 Posts
Member since 07/12/2002 |
Posted - 14/12/2003 : 00:09:11
|
jkabate, snotmane, nisi morao ponovo quotat sve slike(da, vidio sam da se ispricavas)
Ask me to enter and then you make me crawl I can't behold it all |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Posted - 14/12/2003 : 00:41:24
|
quote: Originally posted by zveles
Macan je to prije nekoliko mjeseci u Strip Vestima jako dobro bio objasnio. Naime, Mignolini scenariji bas i nisu toliko jaki kao njegov crtez i atmosfera koju crtezom postize u stripu.
Znas mozda koje vesti, nekako sam to preskocio. |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
|
torca
Average Member
746 Posts
Posted - 14/12/2003 : 01:20:48
|
mord, prije svega za pocet citat hellboya nisi moga izabrat gore vrime. naime, ka i svaki strip, prije filma hellboyu nerealno rastu cijene. nakon sta film odradi svoje cijene ce doc na svoje, a bit ce i vise stripova na trzistu. ne znan kako ti preporucit neki konkretan naslov. ako su ti napeti ghost, batman ili starman sigurno ce ti najvise odgovarat crossoveri snjima. cini mi se da postoje jos neki, nisan siguran. mogu ti istaknit the wolves of saint august. npr. meni je to bija prvi hellboy kojeg san procita i odma san se zaljubija u strip. radnja nije vezana uz neke prijasnje epizode, imas cak i upoznavanje s likovima. nesto manje od 50 color stranica na finome, glatkome papiru, s malo tvrdjin koricama: cijena je 4.95$. premda, neces falit ni da uzmes bilo koje dark horse presents izdanje. viruj mi, dovoljno ce bit par stranica da vidis odgovara li to tebi ili ne.
zvelese, pogleda san jos jedanput trailer i sve vise san razocaran. na faxu cu skinit u boljoj rezoluciji, al opcenito mi se pari jako, jako lose. ne znan sad na kojoj stranici, bile su neke produkcijske fotografije i sinja sna jednu fenomenalnu fotografiju dvorca ispod je pisalo nesto tipa "ne izgleda li vam ovo kao mignolin rad?". i znas sta, stvarno mi je izgledalo. al ovaj trailer nema nikakve veze s tin. i mozda je to samo do mene, no jel se jos nekome cini malo isforsirana prica skupina mutanata, ovo ono... podsjeca me na nesto drugo, ne mogu se sad sitit sta. rijetko kad se nadan da trailer nije pravi odraz filma, ovo je jedan od tih rijetkih slucajeva. sta se mignolinih scenarija tice neman sta dodat, mislin da si tu 100% u pravu. premda, tako mi i odgovara, bar sta se hellboya tice. BTW jel imas mozda tu futuru o kojoj govoris kod sebe? zivo me zanima koju su pricu odabrali. |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 14/12/2003 : 02:00:10
|
Evo, uzeo sam tu Futuru u ruke. Broj 108, onaj posvecen SF-u i stripu. Unutra ima i kratki Hellboy strip "Okovani kovceg" (Chained Coffin) - to bi mozda Mordu bilo zgodno da negdje potrazi i procita, pa vidi kako mu se Hellboy svidja - a prica je "Prestrasene vrane" (Scared Crows) autora Ricka Hautala i Jima Connolya iz zbirke Odd Jobs u prijevodu Vide Lapaine.
E, sad... Nesto sam krivo napisao u jednom svom gornjem replayu na ovaj topic. Naime, sve sto sam napisao za Odd Jobs, u stvari sam mislio na kompilaciju kratkih stripova The Right Hand Of Doom. Sorry, pobrkao sam naslove...
THERE, THERE
|
|
|
torca
Average Member
746 Posts
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
|
degman
Advanced Member
Germany
5797 Posts
Member since 23/03/2003 |
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 14/12/2003 : 11:37:08
|
Izbrisan je.Snotman ne quotaj vise ovako da bih dao odgovor dobro je ili ? .
you know the world is fucked up when the best rapper is a white guy, the best golfer is a black guy, the tallest guy in the nba is chinese, the swiss hold the america's cup, france is accusing the usa of arrogance and the german's don't want to go to war."
|
|
|
|
Topic |
|