Author |
Topic |
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Member since 28/03/2003 |
|
jgoran5
Senior Member
Croatia
1924 Posts
Member since 07/07/2002 |
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 16/12/2003 : 09:18:33
|
> Ali suska se da je scenarij gotov i da bi film
Ma, ssusska se i da se trebao snimati u Australiji pa da su scenarij nudili Spaceyu ili Macyu, a ovima se nije svidjalo te da opet sve stoji. SSusska se, ssusska ... ali pusska.
mcn
***Svakog utorka nova AUKCIJA na Burzi!*** A ne zaboravite ni MCNov ORMAR na istom mjestu!*** |
|
|
Witchblade
Senior Member
Croatia
2754 Posts
Member since 22/07/2002 |
Posted - 16/12/2003 : 09:51:37
|
Nadam se da ekipa s postera nece doci ni blizu filmu (ako ikad bude snimljen) ...
C. Z. Jones kao Silk Spectre? Blaarghhh Ed Harris kao Dr. Manhattan i Mel Gibson kao Comedian? Bwhahahaha Radiohead autori glazbe? E, bas bih volio slusati njihova Kid A ili Amnesiac ili kako-se-vec-zovu izdrkavanja u pozadini Watchmena...
_______________________ "Deda, nemoj dete da mi vredjas!" "Koje dete?! To je kreten!" |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Witchblade
Senior Member
Croatia
2754 Posts
Posted - 16/12/2003 : 11:47:19
|
quote: Originally posted by zveles
To je jedna od rjetkih grupa koja je bolja od Pixies.
THERE, THERE
Ummm... Ne?! Cast pojedinim pjesmama i spotovima (Creep, Street Spirit, Just...) ali ovo sto rade u posljednje vrijeme je ziva muka, brate! Ne-slus-lji-vo! Onda se bolje odmah prebacit na Einstürzende Neubauten ... A da su bolji od Pixiesa - they wish!!!
Glazbu za Watchmene svakako bi morao raditi neki 'bizarniji' bend, mada bi najbolje bilo sloziti miks... Flaming Lips... Bongwater... Rob Zombie ... Neka ovo bude mjesto za prijedloge za soundtrack - navedite izvodjaca kojeg biste voljeli cuti u Watchmenima
_______________________ "Deda, nemoj dete da mi vredjas!" "Koje dete?! To je kreten!" |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 16/12/2003 : 11:48:48
|
Jos jedan Radiohead ispad i mislim da bi mu trebalo skinuti par tisuca postova, pa nek ode u minus! ;):))))))))))))))
THERE, THERE |
|
|
Witchblade
Senior Member
Croatia
2754 Posts
Posted - 16/12/2003 : 12:14:47
|
Ako me i raskrinkaju, otici cu u ilegalu i tako nastaviti borbu! Odsad me zovite El Subcomandante Marcos! Chiapas! Chiapas!
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 16/12/2003 : 12:25:13
|
Zar i ti, sine Witchblade!? Dobro, Radiohead su otisli u jednom drugom pravcu, ali iskreno, bi li ti volio da su snimili jos 3 OK Computera? Meni je osobno draze ovako. I nije bas da su neslusljivi. Kad se covjek udubi u te pjesme...
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Witchblade
Senior Member
Croatia
2754 Posts
Posted - 16/12/2003 : 12:31:54
|
Ma koji OK Computer? Ja sam ih prestao slusati nakon 'The Bends'!
Ozbiljno, mislim da bi Thomu dobro doslo da se malo opusti, inace ce ga zahvatiti Oasis sindrom...
|
|
Bob
New Member
Croatia
262 Posts
Member since 21/05/2003 |
Posted - 16/12/2003 : 14:47:08
|
Jeez! Ne vjerujem. Koji mrtvi Radiohead?! I da su bolji od Pixiesa?!! Vi ste potpuno ludi!!! :) Plus, ova postava filma je stvarno grozna. Osim mozda Michaela Douglasa! :))) Ali ono najgore je glupi Shamalayan kao reziser! Tocno se vidi da je plakat slozio neki potpuno zaglupljeni americki geek koji misli da je Unbreakable ultimativni strip-film. I naravno, ziher nikad nije ni pogledao Darkmana. Bleargh!!!
B. |
|
|
Witchblade
Senior Member
Croatia
2754 Posts
|
Bob
New Member
Croatia
262 Posts
Posted - 16/12/2003 : 14:51:45
|
I jebo ih Edward Norton da ih jebo! Tip je jadna, netalentirana kopija Dustina Hoffmana iz Rain Man Faze! Inace, film ne bi trebalo uopce ici snimati. Trebam li vas podsjecati na From Hell? A ako se bas mora onda bi najidealnije bilo da britanci naprave jedan skuplji tv mini-serijal. Kakav Hollywood?! Muzika? Ne treba. :)
B. |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 16/12/2003 : 14:52:56
|
A zar nisi pomislio da je plakat slozio bas netko tko je sve to dobro ironizirao? Ja sam se pokidao kako Douglas potisteno izgleda! :)))
P.S. Unbreakable jest najbolji strip film ikad snimljen. A to sto je slatkast i kicast... Meni odgovara! ):
THERE, THERE |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
|
Bob
New Member
Croatia
262 Posts
Posted - 16/12/2003 : 15:09:12
|
quote: A zar nisi pomislio da je plakat slozio bas netko tko je sve to dobro ironizirao? Ja sam se pokidao kako Douglas potisteno izgleda! :)))
Pa zato ti kazem da mi je Douglas taman za Captaina Metropolisa. Ali bojim se da nije ironija.
quote: P.S. Unbreakable jest najbolji strip film ikad snimljen. A to sto je slatkast i kicast... Meni odgovara! ):
Ma nije problem sto je slatkast, a ni to sto je kicast (jer u biti i nije) nego je pretenciozan, brate. Cista kenjaza, bas kao i Rossove ilustracije. Opet se vracamo na ono preozbiljno shvacanje superheroja i stripa uopce. Darkman. To je film.
B. |
|
|
Bob
New Member
Croatia
262 Posts
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
|
Bob
New Member
Croatia
262 Posts
Posted - 16/12/2003 : 15:26:57
|
quote: Originally posted by Mord
Pogledo sam Kill Bill, jer se nekome ucinilo da Tarantino voli stripove, ili je to samo meni?
Ne cini ti se, naravno. Pa znas da se u "Reservoir Dogs" spominjalo Fantastic Four, a u "Pulp Fiction" Travolta cita knjigu Modesty Blaise na sranju (oke nije strip, ali je iz stripa).
I? Jel' cemu Kill Bill? Ide mi na zivce sto su sasjekli film na pola pa mi ga se bas nekako ne gleda. Mislim da cu pricekati oba na divx-u, i to onako fine kvalitete.
B. |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 16/12/2003 : 15:30:29
|
quote: Originally posted by Bob
Ma nije problem sto je slatkast, a ni to sto je kicast (jer u biti i nije) nego je pretenciozan, brate. Cista kenjaza, bas kao i Rossove ilustracije. Opet se vracamo na ono preozbiljno shvacanje superheroja i stripa uopce.
Hmmm... Sad sam se malo zabrinuo? Naime, ja ga nikad nisam dozivio ni blizu kao pretencioznog ("Rossovskog" ). Meni je prica u filmu ustvari vrlo jednostavna. Imamo heroja i imamo zlikovca. Heroj tezi tome da pobjedi zlo i zlikovca. Takodjer u filmu ima i puno nijansi o tome kako se Williams iz obicnog covjeka psiholoski transformira u licnost "heroja". Nije mi to bas onako jednodimenzionalno ili prazno napravljeno kako bi to Ross naslikao (kuzim tocno sto si s Rossom htio reci). Mozda te tamna fotografija u filmu, te scenografija koja je prilicno "siromasna" (prazna) asocirala na Rossa i na njegove stvarno isprazne ("grandiozne") panele? Meni je Unbreakable bas zato i dobar, jer je naglasak stavljen na razvoj likova i transformaciju Williamsa (tu je film stvarno bogat, cak malo i kicast s onom scenom iz mladosti kad je Williams neozljedjen prezivio saobracajku i kad je prvi put shvatio da je "unbreakable", ali to nije htio sebi priznati), a cini mi se jos i da je puno stripovskih struktura uspjesno preneseno u strukturu filma (da su strip strukture bas ukomponirane u filmske strukture). Pogledat cu ga ponovo ovih dana, pa ako ova prica/topic jos budu aktualni - sigurno cu nesto i nadodat.
THERE, THERE |
|
|
Witchblade
Senior Member
Croatia
2754 Posts
Posted - 16/12/2003 : 15:43:05
|
quote: I? Jel' cemu Kill Bill? Ide mi na zivce sto su sasjekli film na pola pa mi ga se bas nekako ne gleda. Mislim da cu pricekati oba na divx-u, i to onako fine kvalitete.
Nemoj to gledati doma (ako nemas plasma TV od kojih 50.000 kn ). Film je gozba za oci - masna, ljuta, teska i zedna, ali gozba. Nije ni dubok ni profinjen niti zahtijeva preveliko koristenje mozga, ali je DAMN FUNNY! Film kakav si htio snimiti kao klinac, zamisljajuci sto bi sve napravio samo da imas love i da ti nitko ne sjedi za vratom - ultimativna Tarantinova fantazija (minus lizanje nogu Salme Hayek ). Samo da pohvatas sve reference iz popularne kulture, morao bi ga tri puta pogledati. Glazba je takodjer vrhunska, pogotovo Nancy Sinatrina verzija "Bang Bang (My Baby Shot Me Down)".
A to sto su ga braca Weinstein raspolovila, grijeh na njihovu dusu ... ali barem necemo dugo cekati na drugi dio.
|
|
Bob
New Member
Croatia
262 Posts
Posted - 16/12/2003 : 15:53:22
|
quote: Meni je prica u filmu ustvari vrlo jednostavna. Imamo heroja i imamo zlikovca. Heroj tezi tome da pobjedi zlo i zlikovca.
Upravo u tome i jest problem. Film je jednostavan, imas "dobro" i "zlo". I cemu onda one silne ultrapametne i pretenciozne izjave i objasnjavanja (pogotovo kad se Jackson raspistolji na kraju)? Cemu one duge tihe scene koje ne prave nikakvu atmosferu? Cemu onoliko nepotrebnog saputanja? Postoje reziseri koji imaju osjecaj za ritam, za pricu... Zasto snime neku scenu kako je snime. Kod Shamalayana mi se cini da on to bas i nije shvatio. U Darkmanu je sve u sluzbi price. Rezija, gluma, sve. Nista nije stavljeno u film zbog masturbacije rezisera. I likovi se takodjer razvijaju od pocetka do kraja filma. I sve je vrlo jednostavno, stripovski, a efektno.
Ali dobro. Mislim da je ovdje u pitanju stvar ukusa. Ne kazem da Unbreakable nema dobru pocetnu ideju, samo mi se ne svidja nacin na koji je ona obradjena i ispricana. Ali tu je i razlika izmedju nas dvojice - ti preferiras X-Satix, ja originalnu Kirbyjevu Fantasticnu Cetvorku.
B. |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Posted - 16/12/2003 : 15:54:42
|
quote: Originally posted by Mord
Pogledo sam Kill Bill, jer se nekome ucinilo da Tarantino voli stripove, ili je to samo meni?
Ne cini ti se, naravno. Pa znas da se u "Reservoir Dogs" spominjalo Fantastic Four, a u "Pulp Fiction" Travolta cita knjigu Modesty Blaise na sranju (oke nije strip, ali je iz stripa).
I? Jel' cemu Kill Bill? Ide mi na zivce sto su sasjekli film na pola pa mi ga se bas nekako ne gleda. Mislim da cu pricekati oba na divx-u, i to onako fine kvalitete.
B.
Uh, da si me pitao za bilo koji drugi film, ali kill bill... Evo ovako nekako, film nije slican nicemu sto sam ja dosad gledao, pa niti prijasnjim tarantinovim filmovima. Prica je bezveze, u biti i nema neke suvisle price u filmu. Pretjerivanje na sve strane i u svakoj sceni. U biti je samo stvar u tome kako je sniman. E pa to sam mislio kad sam rekao da tarantino voli strip, nekako me taj bill bas podsjeca na strip. I ono kad se kamera zaustavi na jednoj sceni i stoji, pa onda brzo skoci na drugu, pa se tamo zaustavi itd. Pa i kad pogleda sam plakat za film, onaj zuti na kojem je Uma u zutom, totalno izgleda ko naslovnica nekog stripa. Inace dio filma je crtani, dio cb, dio u boji, animacije, mjesavine.... |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Posted - 16/12/2003 : 16:00:18
|
Slazem se s ovim sto je reko witchblade, definitivno nemoj to gledat doma, mislim da nema smisla.
e da i neko(tarantino!?) je izgleda opsjednut sa zenskim prstima i stopalima. |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 16/12/2003 : 16:02:10
|
Ali tu je i razlika izmedju nas dvojice - ti preferiras X-Satix, ja originalnu Kirbyjevu Fantasticnu Cetvorku.
Slazem se i totalno mi je odlicna ova tvoja usporedba! Fala Bogu da nam svima ukusi nisu identicni jer bi svi mi zajedno onda bili jedan Ross!
THERE, THERE |
|
|
Topic |
|