Author |
Topic  |
MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 22/12/2003 : 00:23:45
|
za mihu: ako vlis komunina izdanja u boji,onda trebas imati i piratsko izdanje Helvetske price,jer je uradjeno na identican nacin i u boji je
...ali on sanja otvorenih ociju.A ti sto sanjaju otvorenih ociju su opasni,jer ne znaju gde im san prestaje.. |
 |
|
BOC
Advanced Member

Fiji
3587 Posts
Member since 01/12/2002 |
Posted - 23/12/2003 : 20:22:00
|
quote: Originally posted by MAGIC
Jos samo blago samarkanda i sve je kompleteirano u albumima...nesto najvrednije po kvalitetu sto se pojavilo na ovim prostorima,konacno ce biti u kompletu

...ali on sanja otvorenih ociju.A ti sto sanjaju otvorenih ociju su opasni,jer ne znaju gde im san prestaje..
Imam vec ovaj album, americko izdanje, i on je jedan od mojih favorita u cijelom serijalu.
"Tek kad sam s tobom, misli su jasne. Tek kad sam s tobom, alarm ugasne." |
 |
|
MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts
Posted - 23/12/2003 : 20:58:26
|
prava je steta sto ameri nemaju previse smisla za umetnicka dela,pa su izdali svega 2-3 kortova albuma
...ali on sanja otvorenih ociju.A ti sto sanjaju otvorenih ociju su opasni,jer ne znaju gde im san prestaje.. |
 |
|
corto33
Senior Member

Slovenia
2543 Posts
Member since 18/11/2003 |
Posted - 24/12/2003 : 09:53:58
|
prava je steta sto ameri nemaju previse smisla za umetnicka dela,pa su izdali svega 2-3 kortova albuma
...ali on sanja otvorenih ociju.A ti sto sanjaju otvorenih ociju su opasni,jer ne znaju gde im san prestaje..
Nije bas pravo, u izdanju NBM izaslo je barem 8 albuma Corto Maltese. Imam i ja 4 od tih: A Mid-Winter Morning's Dream The Early Years In Siberia Fable of Venice |
 |
|
GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 24/12/2003 : 10:25:41
|
+ Brasilian Eagle, Banana Conga, Vodoo for the president & Corto in Africa... a od jednom su stali i za sada nemaju više namjere izdavati novije epizode niti reprint toga što su vec izdali :-(( |
 |
|
MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts
Posted - 24/12/2003 : 14:01:49
|
osim The Early Years In Siberia Fable of Venice sve ostalo su pojedninacne price,nisu sklopljene u albume kao kod kastermana mislim da su izdali i baladu...
Edited by - MAGIC on 24/12/2003 14:02:48 |
 |
|
GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts
Posted - 24/12/2003 : 21:19:06
|
CM in Africa je isto album. Brasilian Eagle, Banana Conga i Vodoo for the president sadrže po 4-5 prica (kombinirani U znaku jarca, zeleni kontinent i prva prica od kelta). U Midwinter Morning's dream sadržano je preostalih 5 kelta. Koliko ja znam Harvill press (englezi) je izdao bar baladu i kelte |
 |
|
miha
Advanced Member

3628 Posts
Member since 05/05/2003 |
Posted - 25/12/2003 : 00:08:33
|
za mihu: ako vlis komunina izdanja u boji,onda trebas imati i piratsko izdanje Helvetske price,jer je uradjeno na identican nacin i u boji je
IMAM! Cik pogodi od koga sam nabavio.   E sad za ovaj novi album Korto Prica ili kako su ga vec preveli Kortova Mladost, razmišljam što mi se više isplati, nabavljati u PZ ili u Feniksovom albumu ili cekati 1% šansu za Komunin kao što neko rece ili opet gnjaviti doticnog magicnog dok još nije otišo u Aus... a treba mi još svašta da kompletiram Korta, tu je Tango, tu su Etiopci, pa Blago Samarkanda, koje cu probati iskopati u Stripotekama i još bi mogao nabrajati, gde mi je samo onaj popis... |
 |
|
miha
Advanced Member

3628 Posts
Posted - 25/12/2003 : 00:21:57
|
quote: Originally posted by GGG
CM in Africa je isto album. Brasilian Eagle, Banana Conga i Vodoo for the president sadrže po 4-5 prica (kombinirani U znaku jarca, zeleni kontinent i prva prica od kelta). U Midwinter Morning's dream sadržano je preostalih 5 kelta. Koliko ja znam Harvill press (englezi) je izdao bar baladu i kelte
Ma to su neke kompilacije, ja to ne brojim. Ja se držim sledeceg popisa, samo što je na francuskom pa zato još nisam sasvim sastavio sliku. Gde se tu uklapa Zeleni kontinent? Gde su Vudu za g. predsjednika i još neke pomenute epizode? Što jim znaci ono + kod epizode U znaku jarca (Karipska suita + Pod piratskom zastavom), da li se radi o dva albuma pod jednim naslovom ili o jednom albumu?
. La Ballade de la mer salée . Sous le signe du Capricorne (Suite Caraibéenne + Sous le drapeau des pirates) . Corto toujours un peu plus loin (Lointaines îles du vent + La Lagune des mysteres) . Les Celtiques . Les Ethiopiques . Corto Maltese en Sibérie . Fable de Venise . La Jeunesse de Corto . La Maison dorée de Samarkand . Tango . Les Helvétiques . Mu
|
 |
|
MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts
Posted - 25/12/2003 : 00:59:42
|
quote: IMAM! Cik pogodi od koga sam nabavio.
starost me uvatila izgleda
quote: E sad za ovaj novi album Korto Prica ili kako su ga vec preveli Kortova Mladost, razmišljam što mi se više isplati, nabavljati u PZ ili u Feniksovom albumu ili cekati 1% šansu za Komunin kao što neko rece ili opet gnjaviti doticnog magicnog dok još nije otišo u Aus...
pa PZ je definitivno jeftiniji,ako zelis ja ti to mogu i iskopirati,ali mislim da je ovaj pirat ipak najbolje resenje..
quote: a treba mi još svašta da kompletiram Korta, tu je Tango, tu su Etiopci, pa Blago Samarkanda, koje cu probati iskopati u Stripotekama i još bi mogao nabrajati, gde mi je samo onaj popis...
mogu ti ja iskopirati i blago samarkanda u stripoteci,ali i to ce izaci vrlo uskoro u formi albuma i to verovatno u boji
 |
|
miha
Advanced Member

3628 Posts
Posted - 25/12/2003 : 01:08:12
|
Ne bih da te gnjavim previše, ali ako može, nabavio bih sve što mi fali u obliku albuma, pre svega Mladost (valjda cu bez problema iskopati ovih 9 euro nekako). Usput da te pitam, ako se može pronaci interesuje me i sledece:
Prica o veneciji Tango Etiopljani (Morgan) (Jezuita joe)
pa javi ponudu magicni, moj mail je miha11@yahoo.com
|
 |
|
MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts
Posted - 25/12/2003 : 01:41:13
|
Evo miho spiska,jel sad ok?
. La Ballade de la mer salée
. Sous le signe du Capricorne (Suite Caraibéenne + Sous le drapeau des pirates) Prvo je izasao album "U znaku Jarca",a kasnije je Casterman od tog jednog albuma napravio dva i to Karipska svita i Pod gusarskom zastavom,oba izasla u izdanju komune
Karipska svita se sastoji od sledecih prica: -tajna tristana bantama -sastanak u baiji -samba sa paljbom
Pod gusarskom zastavom se sastoji od sledecih prica: -brazilski orao -i opet cemo o dzentlmenima srece -zbog jednog galeba .Corto toujours un peu plus loin (Lointaines îles du vent + La Lagune des mysteres) Ovo je album Korto Uvek malo dalje u izdanju komune,a u Hr je izdat u dva dela kao Zeleni kontinent 1 i 2 Ovaj album se sastoji od sledecih prica i to : -glave od pecuraka -konga banana -vudu za gospodina predsednika -laguna lepih snova -dede i bajke
. Les Celtiques se sastoji od sledecih prica: -andjeo sa istocnog prozora -pod zastavom novca -koncert u omolu za harfu i nitroglicerin -san zimskog jutra -vinogorja noci i ruze pikardije -buruleska izmedju zuidkota i bredina
. Les Ethiopiques -u ime alaha milostovog i samilosnog -coup de grace -o drgim romeima i drgim julijama -ljudi leopardi sa rufudzija
. Corto Maltese en Sibérie Ovo je Korto u Sibiru,a prvobitni naslov je bio "Tajno dvorste Arcana"
. Fable de Venise . La Jeunesse de Corto . La Maison dorée de Samarkand . Tango
. Les Helvétiques Helvecani,a postoji i naslov Alhemijska ruza
. Mu
 |
|
MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts
Posted - 25/12/2003 : 01:42:33
|
Prica o veneciji-u formi albuma nema sanse,eventualno u stripotekama Tango-jos uvek se negde moze naci Etiopljani-moze,nema problema (Morgan)-tesko,imam to na cd-u ako ti treba (Jezuita joe)-nema sanse,ali i to imam na cd-u
 |
|
miha
Advanced Member

3628 Posts
Posted - 25/12/2003 : 01:50:12
|
Izvrstno, sad se sve poklapa. Znaš kako, da napravimo jedan paket sledece godine, kad izade Samarkand napokon, ja bi uzeo sve 3 (Mladost, Etiopljani, Samarkand i CD) ti samo reci cenu, ja kupujem. Jesu li Etiopci u boji, jedva cekam... |
 |
|
MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts
Posted - 25/12/2003 : 02:00:43
|
nema problema... inace etipoljani nisu u boji,i mislim d ni netrebaju da budu,jer je to tolko savrseno crno belo da bih rekao da boja cak kvari utisak.... ovde je pratov grafizam nevidjen!
 |
|
miha
Advanced Member

3628 Posts
Posted - 25/12/2003 : 02:09:01
|
...evo ja sam ti poslao mail. Zahvaljujem puno, pravi si diler. Inace ja sam probao downloadovati malo skeniranog Pratta ali sve je na žalost na francuskom. Ovo za crnobelu varijantu slažem se potpuno, osim toga i etiopski crnci su crni pa i nema veze i da je u boji bilo bi crno (belo) hehe. |
 |
|
MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts
Posted - 25/12/2003 : 02:26:15
|
quote: Originally posted by miha
...Zahvaljujem puno, pravi si diler.
nema na cemu..i da,ja nisam diler
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 25/12/2003 : 02:28:41
|
quote: Originally posted by MAGIC nema na cemu..i da,ja nisam diler
jesi!!!!truješ mihu cortom postat ce ovisnik...
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... |
 |
|
miha
Advanced Member

3628 Posts
|
MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts
Posted - 25/12/2003 : 15:03:24
|
quote: Originally posted by globinjo
quote: Originally posted by MAGIC nema na cemu..i da,ja nisam diler
jesi!!!!truješ mihu cortom postat ce ovisnik...
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše...
jeste ..ali sam u tvom slucaju totalno podbacio, nisam te ni za milimetar odvojio od zagora i preusmerio ka kortu...to je moj veliki neuspeh   
 |
|
GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts
Posted - 27/12/2003 : 22:26:44
|
CM in Africa je isto album. Brasilian Eagle, Banana Conga i Vodoo for the president sadrže po 4-5 prica (kombinirani U znaku jarca, zeleni kontinent i prva prica od kelta). U Midwinter Morning's dream sadržano je preostalih 5 kelta. Koliko ja znam Harvill press (englezi) je izdao bar baladu i kelte
Ma to su neke kompilacije, ja to ne brojim. Ja se držim sledeceg popisa, samo što je na francuskom pa zato još nisam sasvim sastavio sliku. Gde se tu uklapa Zeleni kontinent? Gde su Vudu za g. predsjednika i još neke pomenute epizode? Što jim znaci ono + kod epizode U znaku jarca (Karipska suita + Pod piratskom zastavom), da li se radi o dva albuma pod jednim naslovom ili o jednom albumu?
. La Ballade de la mer salée . Sous le signe du Capricorne (Suite Caraibéenne + Sous le drapeau des pirates) . Corto toujours un peu plus loin (Lointaines îles du vent + La Lagune des mysteres) . Les Celtiques . Les Ethiopiques . Corto Maltese en Sibérie . Fable de Venise . La Jeunesse de Corto . La Maison dorée de Samarkand . Tango . Les Helvétiques . Mu
Jesu kompilacije, ali u tri kvalitetno uradena albuma sa cudnim naslovima imaš kompletne Sous le signe du Capricorne i Corto toujours un peu plus loin na engleskom. Neki formalisti bi jih i bacili, jer se ne uklapaju u koncepciju, ali za mene su OK ;-)
A sad za ozbiljno - ako neko ima Tango, Mu ili Helvecane viška, nek mi se javi (money doesn't matter :-))). Stavit cu post i na Potražnju za koji dan, samo da zbrojim šta mi sve fali. |
 |
|
miha
Advanced Member

3628 Posts
Posted - 28/12/2003 : 09:45:30
|
. La Ballade de la mer salée . Sous le signe du Capricorne (Suite Caraibéenne + Sous le drapeau des pirates) . Corto toujours un peu plus loin (Lointaines îles du vent + La Lagune des mysteres) . Les Celtiques . Les Ethiopiques
. Corto Maltese en Sibérie . Fable de Venise . La Jeunesse de Corto . La Maison dorée de Samarkand . Tango [s]. Les Helvétiques . Mu [s]
Jesu kompilacije, ali u tri kvalitetno uradena albuma sa cudnim naslovima imaš kompletne Sous le signe du Capricorne i Corto toujours un peu plus loin na engleskom. Neki formalisti bi jih i bacili, jer se ne uklapaju u koncepciju, ali za mene su OK ;-)
A sad za ozbiljno - ako neko ima Tango, Mu ili Helvecane viška, nek mi se javi (money doesn't matter :-))). Stavit cu post i na Potražnju za koji dan, samo da zbrojim šta mi sve fali.
O boy o boy o boy dobio sam jedan CD, imam sve francuske albume od Corta, a kako izgleda još malo pa cu iskolekcionirati jedan serijal, opa. I baš fino, prelistao sam Jeunesse du Maltese (ne pricam francuski) ali... Spoiler spoiler, ne citaj: radi se o cool stripu, jednom recju, akciona drama na ruskom frontu, radi se o ... e sad sam zaboravio... uglavnom Rasputin ubija neke vojnike tri cetvrtine stripa onda se na kraju 1905 pojavi Malteze i nešto kao putuju brodom.  |
 |
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1987 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 28/12/2003 : 22:11:28
|
Ajme meni, Magic cuti. Kakav bre Cd Miho. Skenirane epizode Corta? Na FRA? Pa sta? Slike su da se gledaju! Ako je to to sto sam ja razumeo,moraces Miho da nam przis taj cd, pa da przenice saljes u Srbiju, gde mnogo vole Korta. Doduse retki.
koliki sam baksuz, slomio bih prst cackajuci nos :( |
 |
|
jgoran5
Senior Member

Croatia
1928 Posts
Member since 07/07/2002 |
Posted - 29/12/2003 : 07:44:46
|
Prica o veneciji-u formi albuma nema sanse,eventualno u stripotekama Tango-jos uvek se negde moze naci Etiopljani-moze,nema problema (Morgan)-tesko,imam to na cd-u ako ti treba (Jezuita joe)-nema sanse,ali i to imam na cd-u
ja bi tog jezuit joa na cdu. nudim ti u zamjenu ridobradog epizode 1-8,15-20 i kobru i blago san kristobala ili jeremiah epizode od 5 - 19,kratke pricce bernard prince,blago samarkanda i veneciju.ako hocceš šta od toga ili sve javi
------------- carpe diem... -------------
|
 |
|
jgoran5
Senior Member

Croatia
1928 Posts
Member since 07/07/2002 |
Posted - 29/12/2003 : 07:49:28
|
slažem se da je odliccno napravljen ali imam samo jednu zamjerku:
kad se vecc potrudio da super odštampa na super papiru onda je,jebiga mogao nekom dati da to bolje uveže.imam osjeccaj da ako ga malo jacce otvorim da cce mi se raspasti u rukama.
inacce,pricca je super.svida mi se što je korto u stvari sporedni lik,tj protagonist koji se pojavljuje kad treba.odliccno,odliccno.
------------- carpe diem... -------------
|
 |
|
Topic  |
|