forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Korto Malteze-Mladost!!!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 22/12/2003 : 00:23:45  Show Profile Show Extended Profile  Send MAGIC a Private Message
za mihu:
ako vlis komunina izdanja u boji,onda trebas imati i piratsko izdanje Helvetske price,jer je uradjeno na identican nacin i u boji je

...ali on sanja otvorenih ociju.A ti sto sanjaju otvorenih ociju su opasni,jer ne znaju gde im san prestaje..
Go to Top of Page

BOC
Advanced Member

Fiji
3587 Posts

Member since 01/12/2002

Posted - 23/12/2003 : 20:22:00  Show Profile Show Extended Profile  Send BOC a Private Message
quote:
Originally posted by MAGIC

Jos samo blago samarkanda i sve je kompleteirano u albumima...nesto najvrednije po kvalitetu sto se pojavilo na ovim prostorima,konacno ce biti u kompletu

...ali on sanja otvorenih ociju.A ti sto sanjaju otvorenih ociju su opasni,jer ne znaju gde im san prestaje..

Imam vec ovaj album, americko izdanje, i on je jedan od mojih favorita u cijelom serijalu.

"Tek kad sam s tobom, misli su jasne.
Tek kad sam s tobom, alarm ugasne."
Go to Top of Page

MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 23/12/2003 : 20:58:26  Show Profile Show Extended Profile  Send MAGIC a Private Message
prava je steta sto ameri nemaju previse smisla za umetnicka dela,pa su izdali svega 2-3 kortova albuma

Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2543 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 24/12/2003 : 09:53:58  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
quote:

prava je steta sto ameri nemaju previse smisla za umetnicka dela,pa su izdali svega 2-3 kortova albuma

Nije bas pravo, u izdanju NBM izaslo je barem 8 albuma Corto Maltese.
Imam i ja 4 od tih:
A Mid-Winter Morning's Dream
The Early Years
In Siberia
Fable of Venice
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 24/12/2003 : 10:25:41  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
+ Brasilian Eagle, Banana Conga, Vodoo for the president & Corto in Africa... a od jednom su stali i za sada nemaju više namjere izdavati novije epizode niti reprint toga što su vec izdali :-((
Go to Top of Page

MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 24/12/2003 : 14:01:49  Show Profile Show Extended Profile  Send MAGIC a Private Message

osim
The Early Years
In Siberia
Fable of Venice
sve ostalo su pojedninacne price,nisu sklopljene u albume kao kod kastermana
mislim da su izdali i baladu...

Edited by - MAGIC on 24/12/2003 14:02:48
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 24/12/2003 : 21:19:06  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
CM in Africa je isto album.
Brasilian Eagle, Banana Conga i Vodoo for the president sadrže po 4-5 prica (kombinirani U znaku jarca, zeleni kontinent i prva prica od kelta). U Midwinter Morning's dream sadržano je preostalih 5 kelta.
Koliko ja znam Harvill press (englezi) je izdao bar baladu i kelte
Go to Top of Page

miha
Advanced Member

3628 Posts

Member since 05/05/2003

Posted - 25/12/2003 : 00:08:33  Show Profile Show Extended Profile  Send miha a Private Message
quote:

za mihu:
ako vlis komunina izdanja u boji,onda trebas imati i piratsko izdanje Helvetske price,jer je uradjeno na identican nacin i u boji je

IMAM! Cik pogodi od koga sam nabavio.
E sad za ovaj novi album Korto Prica ili kako su ga vec preveli Kortova Mladost, razmišljam što mi se više isplati, nabavljati u PZ ili u Feniksovom albumu ili cekati 1% šansu za Komunin kao što neko rece ili opet gnjaviti doticnog magicnog dok još nije otišo u Aus... a treba mi još svašta da kompletiram Korta, tu je Tango, tu su Etiopci, pa Blago Samarkanda, koje cu probati iskopati u Stripotekama i još bi mogao nabrajati, gde mi je samo onaj popis...
Go to Top of Page

miha
Advanced Member

3628 Posts

Member since 05/05/2003

Posted - 25/12/2003 : 00:21:57  Show Profile Show Extended Profile  Send miha a Private Message
quote:
Originally posted by GGG

Brasilian Eagle, Banana Conga i Vodoo for the president sadrže po 4-5 prica (kombinirani U znaku jarca, zeleni kontinent i prva prica od kelta). U Midwinter Morning's dream sadržano je preostalih 5 kelta.

Ma to su neke kompilacije, ja to ne brojim. Ja se držim sledeceg popisa, samo što je na francuskom pa zato još nisam sasvim sastavio sliku. Gde se tu uklapa Zeleni kontinent? Gde su Vudu za g. predsjednika i još neke pomenute epizode? Što jim znaci ono + kod epizode U znaku jarca (Karipska suita + Pod piratskom zastavom), da li se radi o dva albuma pod jednim naslovom ili o jednom albumu?

. La Ballade de la mer salée
. Sous le signe du Capricorne (Suite Caraibéenne + Sous le drapeau des pirates)
. Corto toujours un peu plus loin (Lointaines îles du vent + La Lagune des mysteres)
. Les Celtiques
. Les Ethiopiques
. Corto Maltese en Sibérie
. Fable de Venise
. La Jeunesse de Corto
. La Maison dorée de Samarkand
. Tango
. Les Helvétiques
. Mu
Go to Top of Page

MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 25/12/2003 : 00:59:42  Show Profile Show Extended Profile  Send MAGIC a Private Message
quote:
IMAM! Cik pogodi od koga sam nabavio.

starost me uvatila izgleda

quote:
E sad za ovaj novi album Korto Prica ili kako su ga vec preveli Kortova Mladost, razmišljam što mi se više isplati, nabavljati u PZ ili u Feniksovom albumu ili cekati 1% šansu za Komunin kao što neko rece ili opet gnjaviti doticnog magicnog dok još nije otišo u Aus...

pa PZ je definitivno jeftiniji,ako zelis ja ti to mogu i iskopirati,ali mislim da je ovaj pirat ipak najbolje resenje..

quote:
a treba mi još svašta da kompletiram Korta, tu je Tango, tu su Etiopci, pa Blago Samarkanda, koje cu probati iskopati u Stripotekama i još bi mogao nabrajati, gde mi je samo onaj popis...

mogu ti ja iskopirati i blago samarkanda u stripoteci,ali i to ce izaci vrlo uskoro u formi albuma i to verovatno u boji

Go to Top of Page

miha
Advanced Member

3628 Posts

Member since 05/05/2003

Posted - 25/12/2003 : 01:08:12  Show Profile Show Extended Profile  Send miha a Private Message
Ne bih da te gnjavim previše, ali ako može, nabavio bih sve što mi fali u obliku albuma, pre svega Mladost (valjda cu bez problema iskopati ovih 9 euro nekako). Usput da te pitam, ako se može pronaci interesuje me i sledece:

Prica o veneciji
Tango
Etiopljani
(Morgan)
(Jezuita joe)

pa javi ponudu magicni, moj mail je miha11@yahoo.com
Go to Top of Page

MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 25/12/2003 : 01:41:13  Show Profile Show Extended Profile  Send MAGIC a Private Message
Evo miho spiska,jel sad ok?

Prvo je izasao album "U znaku Jarca",a kasnije je Casterman od tog jednog albuma napravio dva i to Karipska svita i Pod gusarskom zastavom,oba izasla u izdanju komune

Karipska svita se sastoji od sledecih prica:
-tajna tristana bantama
-sastanak u baiji
-samba sa paljbom

Pod gusarskom zastavom se sastoji od sledecih prica:
-brazilski orao
-i opet cemo o dzentlmenima srece
-zbog jednog galeba

.Corto toujours un peu plus loin (Lointaines îles du vent + La Lagune des mysteres)
Ovo je album Korto Uvek malo dalje u izdanju komune,a u Hr je izdat u dva dela kao Zeleni kontinent 1 i 2
Ovaj album se sastoji od sledecih prica i to :
-glave od pecuraka
-konga banana
-vudu za gospodina predsednika
-laguna lepih snova
-dede i bajke

. Les Celtiques
se sastoji od sledecih prica:
-andjeo sa istocnog prozora
-pod zastavom novca
-koncert u omolu za harfu i nitroglicerin
-san zimskog jutra
-vinogorja noci i ruze pikardije
-buruleska izmedju zuidkota i bredina

. Les Ethiopiques
-u ime alaha milostovog i samilosnog
-coup de grace
-o drgim romeima i drgim julijama
-ljudi leopardi sa rufudzija

Ovo je Korto u Sibiru,a prvobitni naslov je bio "Tajno dvorste Arcana"

. Fable de Venise
. La Jeunesse de Corto
. Tango

. Les Helvétiques
Helvecani,a postoji i naslov Alhemijska ruza

. Mu

Go to Top of Page

MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 25/12/2003 : 01:42:33  Show Profile Show Extended Profile  Send MAGIC a Private Message

Prica o veneciji-u formi albuma nema sanse,eventualno u stripotekama
Tango-jos uvek se negde moze naci
Etiopljani-moze,nema problema
(Morgan)-tesko,imam to na cd-u ako ti treba
(Jezuita joe)-nema sanse,ali i to imam na cd-u

Go to Top of Page

miha
Advanced Member

3628 Posts

Member since 05/05/2003

Posted - 25/12/2003 : 01:50:12  Show Profile Show Extended Profile  Send miha a Private Message
Izvrstno, sad se sve poklapa. Znaš kako, da napravimo jedan paket sledece godine, kad izade Samarkand napokon, ja bi uzeo sve 3 (Mladost, Etiopljani, Samarkand i CD) ti samo reci cenu, ja kupujem. Jesu li Etiopci u boji, jedva cekam...
Go to Top of Page

MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 25/12/2003 : 02:00:43  Show Profile Show Extended Profile  Send MAGIC a Private Message
nema problema...
inace etipoljani nisu u boji,i mislim d ni netrebaju da budu,jer je to tolko savrseno crno belo da bih rekao da boja cak kvari utisak....
ovde je pratov grafizam nevidjen!

Go to Top of Page

miha
Advanced Member

3628 Posts

Member since 05/05/2003

Posted - 25/12/2003 : 02:09:01  Show Profile Show Extended Profile  Send miha a Private Message
...evo ja sam ti poslao mail. Zahvaljujem puno, pravi si diler. Inace ja sam probao downloadovati malo skeniranog Pratta ali sve je na žalost na francuskom. Ovo za crnobelu varijantu slažem se potpuno, osim toga i etiopski crnci su crni pa i nema veze i da je u boji bilo bi crno (belo) hehe.
Go to Top of Page

MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 25/12/2003 : 02:26:15  Show Profile Show Extended Profile  Send MAGIC a Private Message
quote:
Originally posted by miha

...Zahvaljujem puno, pravi si diler.

nema na cemu..i da,ja nisam diler

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 25/12/2003 : 02:28:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:

jesi!!!!truješ mihu cortompostat ce ovisnik...

...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše...
Go to Top of Page

miha
Advanced Member

3628 Posts

Member since 05/05/2003

Posted - 25/12/2003 : 02:37:26  Show Profile Show Extended Profile  Send miha a Private Message
Ne biram baš reci, u svakom slucaju debelo si zaslužio da ideš na belu listu. Hvala još jednom, pravi si.
Go to Top of Page

MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 25/12/2003 : 15:03:24  Show Profile Show Extended Profile  Send MAGIC a Private Message
quote:
Originally posted by globinjo

quote:

jesi!!!!truješ mihu cortompostat ce ovisnik...

...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše...

jeste ..ali sam u tvom slucaju totalno podbacio, nisam te ni za milimetar odvojio od zagora i preusmerio ka kortu...to je moj veliki neuspeh

Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 27/12/2003 : 22:26:44  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by GGG

Ma to su neke kompilacije, ja to ne brojim. Ja se držim sledeceg popisa, samo što je na francuskom pa zato još nisam sasvim sastavio sliku. Gde se tu uklapa Zeleni kontinent? Gde su Vudu za g. predsjednika i još neke pomenute epizode? Što jim znaci ono + kod epizode U znaku jarca (Karipska suita + Pod piratskom zastavom), da li se radi o dva albuma pod jednim naslovom ili o jednom albumu?

. Corto toujours un peu plus loin (Lointaines îles du vent + La Lagune des mysteres)
. Les Celtiques
. Les Ethiopiques
. Fable de Venise
. La Jeunesse de Corto
. Tango
. Les Helvétiques
. Mu

Jesu kompilacije, ali u tri kvalitetno uradena albuma sa cudnim naslovima imaš kompletne Sous le signe du Capricorne i Corto toujours un peu plus loin na engleskom. Neki formalisti bi jih i bacili, jer se ne uklapaju u koncepciju, ali za mene su OK ;-)

A sad za ozbiljno - ako neko ima Tango, Mu ili Helvecane viška, nek mi se javi (money doesn't matter :-))).
Stavit cu post i na Potražnju za koji dan, samo da zbrojim šta mi sve fali.
Go to Top of Page

miha
Advanced Member

3628 Posts

Member since 05/05/2003

Posted - 28/12/2003 : 09:45:30  Show Profile Show Extended Profile  Send miha a Private Message
quote:
Originally posted by GGG

quote:

. Les Celtiques

. Les Ethiopiques
. Fable de Venise
. La Jeunesse de Corto
. Tango
[s]. Les Helvétiques
. Mu [s]

Jesu kompilacije, ali u tri kvalitetno uradena albuma sa cudnim naslovima imaš kompletne Sous le signe du Capricorne i Corto toujours un peu plus loin na engleskom. Neki formalisti bi jih i bacili, jer se ne uklapaju u koncepciju, ali za mene su OK ;-)

A sad za ozbiljno - ako neko ima Tango, Mu ili Helvecane viška, nek mi se javi (money doesn't matter :-))).
Stavit cu post i na Potražnju za koji dan, samo da zbrojim šta mi sve fali.

O boy o boy o boy dobio sam jedan CD, imam sve francuske albume od Corta, a kako izgleda još malo pa cu iskolekcionirati jedan serijal, opa. I baš fino, prelistao sam Jeunesse du Maltese (ne pricam francuski) ali... Spoiler spoiler, ne citaj: radi se o cool stripu, jednom recju, akciona drama na ruskom frontu, radi se o ... e sad sam zaboravio... uglavnom Rasputin ubija neke vojnike tri cetvrtine stripa onda se na kraju 1905 pojavi Malteze i nešto kao putuju brodom.
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1987 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 28/12/2003 : 22:11:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message
Ajme meni, Magic cuti.
Kakav bre Cd Miho. Skenirane epizode Corta?
Na FRA?
Pa sta?
Slike su da se gledaju!
Ako je to to sto sam ja razumeo,moraces Miho da nam przis taj cd, pa da przenice saljes u Srbiju, gde mnogo vole Korta.
Doduse retki.

koliki sam baksuz, slomio bih prst cackajuci nos :(
Go to Top of Page

jgoran5
Senior Member

Croatia
1928 Posts

Member since 07/07/2002

Posted - 29/12/2003 : 07:44:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit jgoran5's Homepage  Send jgoran5 a Private Message
quote:

Prica o veneciji-u formi albuma nema sanse,eventualno u stripotekama
Tango-jos uvek se negde moze naci
Etiopljani-moze,nema problema
(Morgan)-tesko,imam to na cd-u ako ti treba
(Jezuita joe)-nema sanse,ali i to imam na cd-u

ja bi tog jezuit joa na cdu.
nudim ti u zamjenu ridobradog epizode 1-8,15-20 i kobru i blago san kristobala ili jeremiah epizode od 5 - 19,kratke pricce bernard prince,blago samarkanda i veneciju.ako hocceš šta od toga ili sve javi

-------------
carpe diem...
-------------
Go to Top of Page

jgoran5
Senior Member

Croatia
1928 Posts

Member since 07/07/2002

Posted - 29/12/2003 : 07:49:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit jgoran5's Homepage  Send jgoran5 a Private Message
slažem se da je odliccno napravljen ali imam samo jednu zamjerku:

kad se vecc potrudio da super odštampa na super papiru onda je,jebiga mogao nekom dati da to bolje uveže.imam osjeccaj da ako ga malo jacce otvorim da cce mi se raspasti u rukama.

inacce,pricca je super.svida mi se što je korto u stvari sporedni lik,tj protagonist koji se pojavljuje kad treba.odliccno,odliccno.

-------------
carpe diem...
-------------
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000