Author |
Topic |
torca
Average Member
746 Posts
Member since 24/03/2003 |
|
BiDi
Senior Member
Slovenia
2435 Posts
Member since 06/05/2002 |
Posted - 29/12/2003 : 22:01:30
|
sad ce se javiti svi sa Zagorom (SZ4) i onaj sa Tintinovima od pre 40 godina. --------- (ja nemam veoma skupih stripova... mislim da nije nista vise od oko 120kn - Blueberry Saga)
Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo |
|
|
byoman
Advanced Member
Croatia
6349 Posts
Member since 07/12/2002 |
Posted - 29/12/2003 : 22:32:50
|
Onaj sa Tintinovima se sigurno nece javit. Osim ako po pedeseti put ne promijeni nick:-))))
I fart in your general direction. |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 29/12/2003 : 22:49:31
|
Nemam pojma koji je najvrijedniji ali znam da bih dobro auto mogao da kupim kad bih prodao sve sto imam (po cijeni po kojoj sam ih kupio naravno). LMS 4 od Dnevnika mi je najvrijedniji ja mislim pa onda Castermannov Corto pa onda nekoliko am/eng stripica...
you know the world is fucked up when the best rapper is a white guy, the best golfer is a black guy, the tallest guy in the nba is chinese, the swiss hold the america's cup, france is accusing the usa of arrogance and the german's don't want to go to war."
|
|
|
byoman
Advanced Member
Croatia
6349 Posts
Posted - 29/12/2003 : 22:49:45
|
A ja imam isto Bleberry sagu(100kn) i ZS85(Vukovi ontarija)(100kn)
Osobno najvredniji su mi 50 originala sto ih imam:-)))) Nije jedan, ali nema veze:-)))
I fart in your general direction. |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 29/12/2003 : 23:29:33
|
najvrijedniji stripovi imaju sentimentalnu, a ne materijalnu vrijednost. barem kod mene to tako funkcionira. recimo the hammer kellyja jonesa, prvo izdanje hellboya zajedno s monkeyman & o'brien... to nisu stripovi koji previse novaca vrijede, ali ih ja ne bih prodao ni pod koju cijenu. :))
THERE, THERE |
|
|
Maximuss
Advanced Member
Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 30/12/2003 : 00:02:09
|
Iz istih razloga kao i zveles- mozda najdrazi, Maurovicevih 8 remek djela u izdanju "Istarske naklade Pula" 1986. Dragi su mi i svi stripovi od Alex Rossa koje imam, a i sva Essential izdanja raznih americkih junaka. Princ Valijanti izvan svake konkurencije. Uopce ne pamtim cijene stripova i pojma nemam koliko koji danas vrijeda. A i nije da me je briga...
|
|
|
Heyoka
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4913 Posts
Member since 01/11/2001 |
Posted - 30/12/2003 : 00:12:19
|
"Sangue di Navajo", nekakvo bestseller izdanje Texa. Cijena: 9,5 eura u Udinama. Naravno, nikad ga nisam procitao. :-)
"Umiljato janje dvije majke siše." - Konfucije ;-) |
|
|
torca
Average Member
746 Posts
Posted - 30/12/2003 : 00:51:21
|
quote: Originally posted by zveles
najvrijedniji stripovi imaju sentimentalnu, a ne materijalnu vrijednost. barem kod mene to tako funkcionira. recimo the hammer kellyja jonesa, prvo izdanje hellboya zajedno s monkeyman & o'brien... to nisu stripovi koji previse novaca vrijede, ali ih ja ne bih prodao ni pod koju cijenu. :))
zato i nisan pita koji strip van je najdraži, takav odgovor je primjereniji topicu kojeg je pokrenija tiger jack. |
|
|
igorpb
Senior Member
Australia
1931 Posts
Member since 24/08/2003 |
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 30/12/2003 : 01:48:26
|
quote: Originally posted by torca
zato i nisan pita koji strip van je najdraži, takav odgovor je primjereniji topicu kojeg je pokrenija tiger jack.
pa... pitao si koji je najvrijedniji? vrijednost ne mora biti materijalna... ali, dobro, kuzim sta si mislio pa da odgovorim da je najskuplji strip kojeg sam kupio (sin city "family values" dynamic forces pred-izdanje knjige mekog uveza) kostao 50$. taj mi je strip takodjer i jedan od najdrazih, tako da uopce ne razmisljam o tome koliko je kostao. a ako te zanima kao investicija, koji strip imam najskuplji, to je mozda nekoliko rezlicitih sveski koje su kostale oko 3$ kad sam ih kupio, a kasnije im je kolekcionarska vrijednost narasla do 10$. znaci i kad bih odlucio prodati te sveske, ne bih se bas omastio!
THERE, THERE |
|
|
torca
Average Member
746 Posts
Posted - 30/12/2003 : 03:47:30
|
zato i nisan pita koji strip van je najdraži, takav odgovor je primjereniji topicu kojeg je pokrenija tiger jack.
pa... pitao si koji je najvrijedniji? vrijednost ne mora biti materijalna... ali, dobro, kuzim sta si mislio pa da odgovorim da je najskuplji strip kojeg sam kupio (sin city "family values" dynamic forces pred-izdanje knjige mekog uveza) kostao 50$. taj mi je strip takodjer i jedan od najdrazih, tako da uopce ne razmisljam o tome koliko je kostao.
ja osobno bi za dosta razlicitih izdanja da vece novce, al nikad radi potpisa. ok, mozda bi malo vece. meni je to jedan od drazih stripova jer san ga ceka predugo; zapea je ko-zna-di u posti i stiga mi je tek misec dana nakon sta je poslan (iz amerike). a inace mi se uzasno svidja, isto ka i svi ostali sin cityji (iman standardno izdanje od 10$).
quote:
a ako te zanima kao investicija, koji strip imam najskuplji, to je mozda nekoliko rezlicitih sveski koje su kostale oko 3$ kad sam ih kupio, a kasnije im je kolekcionarska vrijednost narasla do 10$. znaci i kad bih odlucio prodati te sveske, ne bih se bas omastio!
pa ako in je vec sad narasla cijena do 10$ onda se u svakon slucaju radi o dobroj investiciji za buducnost. naravno, osim ako se ne radi o spawnu. |
|
|
Gand
Advanced Member
Croatia
3026 Posts
Member since 20/03/2002 |
|
igorpb
Senior Member
Australia
1931 Posts
Member since 24/08/2003 |
Posted - 31/12/2003 : 10:00:43
|
quote: Originally posted by Gand
Imam Jeremiah albume potpisane od hermanna. Jel im to dize cijenu? :-)
--
Ma joook.Cini ti se.Cak gube na vrijednosti jer su posvrljani. |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 31/12/2003 : 10:23:33
|
ja osobno bi za dosta razlicitih izdanja da vece novce, al nikad radi potpisa. ok, mozda bi malo vece.
ni ja ne bih kupovao vec od prije potpisan strip. gust mi je kad autor bas meni potpise strip, napise neku malu posvetu... to da, ali bez veze bi mi bilo kupiti i "velike" novce dati za strip kojeg su autori potpisali "na slijepo" ili nekom drugom.
THERE, THERE |
Edited by - zveles on 31/12/2003 10:24:14 |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 31/12/2003 : 10:35:48
|
pa ako in je vec sad narasla cijena do 10$ onda se u svakon slucaju radi o dobroj investiciji za buducnost. naravno, osim ako se ne radi o spawnu.
nije notorni spawn, iako postoji nekoliko brojeva izmedju 60 i 100 koje je prekrasno nacrtao Danny Miki (ali su napisani kao i svi ostali - previse mistificirani i, ustvari, sadrzajem prazni) i koje bih volio imati zbog crteza... no, ne moze se sve.
neke od novijih sveski kojima je cijena narasla do 10-ak $, a koje sam kupio za 2,50 ili 3$ su Batman od Loeba i Leeja, te LOEG vol. 2... kad sam ih kupovao ipak nisam razmisljao o njima kao o dobroj investiciji, nego me zanimalo da sto prije procitam te stripove, pa nisam cekao da izadju u tradeovima vec sam narucio sveske. ustvari, to je glavni razlog zasto i kupujem sveske - da stripove procitam cim cim prije! a drugi razlog je sto se sveske moze fino rasiriti i pogledati slike koje su rasirene preko dvije strane, dok trade uvijek moras paziti da ne pukne po uvezu.
THERE, THERE |
|
|
big joco
Senior Member
Slovenia
1711 Posts
Member since 27/05/2003 |
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
|
byoman
Advanced Member
Croatia
6349 Posts
|
big joco
Senior Member
Slovenia
1711 Posts
Member since 27/05/2003 |
|
byoman
Advanced Member
Croatia
6349 Posts
|
torca
Average Member
746 Posts
Posted - 02/01/2004 : 23:18:42
|
quote: Originally posted by zveles neke od novijih sveski kojima je cijena narasla do 10-ak $, a koje sam kupio za 2,50 ili 3$ su Batman od Loeba i Leeja, te LOEG vol. 2... kad sam ih kupovao ipak nisam razmisljao o njima kao o dobroj investiciji, nego me zanimalo da sto prije procitam te stripove, pa nisam cekao da izadju u tradeovima vec sam narucio sveske. ustvari, to je glavni razlog zasto i kupujem sveske - da stripove procitam cim cim prije! a drugi razlog je sto se sveske moze fino rasiriti i pogledati slike koje su rasirene preko dvije strane, dok trade uvijek moras paziti da ne pukne po uvezu.
ne znan za batmana, al cini mi se da si malo precijenija loeg. inace i meni su sveske u pravilu draze, iako sve ovisi od slucaja do slucaja. ima uzasno dobro napravljenih tpb-a, a istina je da problem sa uvezon kojeg si navea uvik postoji. ovisi sve koliko si pazljiv sa stripovima, bez obzira o kojima se radilo. npr. cini mi se da u americi nije pretjerano neobicno i neuobicajeno nekad kupit 2 primjerka - 1 za citanje, a 2. za cuvanje. |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 02/01/2004 : 23:26:58
|
da, kad kupis u americi dva primjerka, njima je to, po njihovom standardu kao da si kod nas kupio dva stripa po 3 kune. za usporedbu, mislim da kutija marlbora tamo kosta oko 5 i 7 $. znaci, za kutiju cigareta imas dva stripa!
inace, evo gledam cjenik u wizardu: loeg vol 2 #1 je 12$, #2 je 9$, #3-4 su po 6$, a #5-6 po 4.75$. to su te cijene. privatno se u americi moze naci jeftinije, dok su na internet aukcijama cijene nesto vise. ali, u prosjeku je to to.
THERE, THERE |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 03/01/2004 : 01:50:22
|
Koji je najskuplji...hmmm??? Mislim da su to kod mene Hermannovi albumi (njih 6) u specijalnom izdanju, sa dodatnim potpisanim crtezima, skicama ...izdato u jako malom tirazu. Pojedinacna cijena svakog albuma u zvanicnoj prodaji je 152 eura (912 eura ukupno kostaju 6 albuma), mada sam ih ja kupio za nesto manje novca. Ima toga jos vrijednog, recimo LMS1, LMS4 itd... |
Edited by - Dado on 03/01/2004 01:52:15 |
|
|
degman
Advanced Member
Germany
5797 Posts
Member since 23/03/2003 |
|
Dado
Advanced Member
Switzerland