Author |
Topic  |
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 03/01/2004 : 16:39:01
|
quote: Originally posted by SejoSexon
A kada se salje tiskanica iz bivse YU u zemlje EU, placanje carine otpada.
Mozda u Austriji ali ne u Belgiji.
"Hear me, and hear me well. The day will come. Oh yes! Mark my words, Seinfeld. Your day of reckoning is coming, when an evil wind will blow through your little play world and wipe that smug smile off your face. And I'll be there, in all my glory, watching, watching as it all comes crumbling down."
|
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 03/01/2004 : 16:45:08
|
quote: Originally posted by seinfeld
quote: Originally posted by SejoSexon
A kada se salje tiskanica iz bivse YU u zemlje EU, placanje carine otpada.
Mozda u Austriji ali ne u Belgiji.
"Hear me, and hear me well. The day will come. Oh yes! Mark my words, Seinfeld. Your day of reckoning is coming, when an evil wind will blow through your little play world and wipe that smug smile off your face. And I'll be there, in all my glory, watching, watching as it all comes crumbling down."
ne nego u cijeloj EU, ako nadjem na poslu dokument, skeniracu ga i staviti na stranicu. EU ima jedinstvenu carinsku politiku
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas? |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 03/01/2004 : 16:47:15
|
Halo Belgija Austriji,ja PLACAM CARINU za tiskanicu kad mi MALA SIRENA nesto poslaje iz Hrvatske ili markos paket iz Zagreba ili Slobo paket iz Beograda ili Pesnik tiskanicu iz Nisa...
|
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 03/01/2004 : 16:52:57
|
quote: Originally posted by seinfeld
Halo Belgija Austriji,ja PLACAM CARINU za tiskanicu kad mi MALA SIRENA nesto poslaje iz Hrvatske ili markos paket iz Zagreba ili Slobo paket iz Beograda ili Pesnik tiskanicu iz Nisa...
pa to ti i objasnjavam, za tiskanicu koja iz zemalja ex YU ide u EU se ne placa carina u EU.
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas? |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29617 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 03/01/2004 : 20:50:44
|
Ja sam imao problema iskljucivo na BH granici sa HR i BH strane kad sam isao u Brcko naci ce sa Slobom, njemu sam nosio otprilike tisucu i po komada SD stripova, on meni otrpilike isto toliko ZS LMS-a i jebali su me bosanci na ulazu i hrvati na izlazu, ali nista sto 50 maraka ne bi rijesilo... Sto se tice paketa, nisam nikad placao carinu na njih, jedino na neke Radiohead majice kad sam ih kupovao... NA stripove ili knjige nikad nista...
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 03/01/2004 : 21:01:29
|
quote: Originally posted by Markos
jebali su me bosanci na ulazu i hrvati na izlazu,
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Covjece, SEX-a kao u prici...  Jesu barem bile policajke?   |
 |
|
byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts
Member since 07/12/2002 |
|
byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts
|
Markos
Webmaster

Croatia
29617 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 03/01/2004 : 21:23:33
|
Ne, ne povuces ga u stranu, nema tu nikakvih tajni. Lijepo ti on sam kaze daj 50 maraka i ajd...
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts
Posted - 03/01/2004 : 21:26:45
|
Ja sam mislio da nema samo jedan carinik vec da ih ima vise. Al ako je sam onda dobro. Sad znam sta ce mi bit summer job tijekom ljeta:-)))) Da me ne bi pogresno shvatili, ne mislim ja sad ici itd. Ali za dvije godine se ide u ZG na faks i tad ce se poceti lunjati po ovim IT sajmovima. Uvalim se nekom sa foruma i off we go... 
I fart in your general direction. |
Edited by - byoman on 03/01/2004 21:28:09 |
 |
|
byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 03/01/2004 : 22:18:38
|
quote: Originally posted by byoman
BTW: kako si Slobi nosio tisucu i pol ako je izaslo u SD dosta manje(500-tinjak?)?
I fart in your general direction.
svakog po tri komada i imaš ih tisucu i pol  btw. ne pokušaj da podkupiš carinika na našoj granici, jer možda bi išlo ali ako ne onda si najebao |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 04/01/2004 : 00:20:37
|
prije 10 minuta je kod mene bio zole(staff)... donio je paket od 30 kg stripova iz italije,došao na našu carinu,jer briga talijane šta si kupio kod njih...otvorio gepek,pokazao stripove,i voziiiiiiiiii...naravno,uvik ima idiota,ali koliko sam cuo,i pricali su mi,a i iz vlastitog iskustva,ne dave puno zbog stripova...byo,ako ti je toliko napeto,imaš svako malo brod split-ancona-split...a u anconi 4 striparnice...
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... |
 |
|
byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts
Posted - 04/01/2004 : 13:39:48
|
quote: Originally posted by globinjo
prije 10 minuta je kod mene bio zole(staff)... donio je paket od 30 kg stripova iz italije,došao na našu carinu,jer briga talijane šta si kupio kod njih...otvorio gepek,pokazao stripove,i voziiiiiiiiii...naravno,uvik ima idiota,ali koliko sam cuo,i pricali su mi,a i iz vlastitog iskustva,ne dave puno zbog stripova...byo,ako ti je toliko napeto,imaš svako malo brod split-ancona-split...a u anconi 4 striparnice...
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše...
Ja sam ovo pitao za ubuduce. Ne zelim sam ici u Anconu. Da nas se skupi 2-3 islo bi, ali sam nikako:-(((
I fart in your general direction. |
 |
|
dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 04/01/2004 : 16:19:04
|
quote:
Meni uglavnom i paketi prodju bez problema, iako tu i tamo sjedne neka glupacca i tvrdi da je 20 Daredevila jedan te isti strip i da mi to treba za prodaju i da donesem registraciju firme ...
Jos se secam one ogorcene kolumne ;-))
I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother. |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 05/01/2004 : 00:21:45
|
>Jos se secam one ogorcene kolumne ;-))
Eh. I ssto je najbolje, Daredevili su bili za Boba...:)
mcn
***Svakog utorka nova AUKCIJA na Burzi!*** A ne zaboravite ni MCNov ORMAR na istom mjestu!*** |
 |
|
dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 05/01/2004 : 01:09:24
|
quote:
Eh. I ssto je najbolje, Daredevili su bili za Boba...:)
Da su bili za tebe bio bi smajli sa otvorenom zagradom ;-))
I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother. |
 |
|
scanturion
Junior Member

Croatia
465 Posts
Member since 11/01/2002 |
Posted - 05/01/2004 : 08:41:31
|
Dva puta sam od Slobe kupovao/uvozio stripove i nikad nisam imao problema sa carinom. Jednom je bila Madarska granica, a jednom SiCG. Oba puta je bio pun bunker stripova lijepo spakiranih u kutije i carinik je samo malo prevrtao po kutijama i ništa nije rekao. Najvažnije je to da im se odmah kaže da si kolekcionar i da voziš stripove. U 95% slucajeva prolaziš bez problema. E sad, vezano za topic od Tiger Jacka. Recimo da HTV snimi emisiju o stripovima i da prikaže narodu Markosovu kolekciju i da Markos kaže da LMS 4 na tržištu košta oko 500 kunica, vlada ce popraviti tu rupu u zakonu i eto nam carine za stripove.
Nada je bogatstvo onih koji ništa nemaju. |
 |
|
igorpb
Senior Member

Australia
1931 Posts
Member since 24/08/2003 |
Posted - 05/01/2004 : 09:07:01
|
quote: Originally posted by scanturion
Dva puta sam od Slobe kupovao/uvozio stripove i nikad nisam imao problema sa carinom. Jednom je bila Madarska granica, a jednom SiCG. Oba puta je bio pun bunker stripova lijepo spakiranih u kutije i carinik je samo malo prevrtao po kutijama i ništa nije rekao. Najvažnije je to da im se odmah kaže da si kolekcionar i da voziš stripove. U 95% slucajeva prolaziš bez problema. E sad, vezano za topic od Tiger Jacka. Recimo da HTV snimi emisiju o stripovima i da prikaže narodu Markosovu kolekciju i da Markos kaže da LMS 4 na tržištu košta oko 500 kunica, vlada ce popraviti tu rupu u zakonu i eto nam carine za stripove.
Nada je bogatstvo onih koji ništa nemaju.
E ova ti je dobra   .Kod nas je sve moguce. |
 |
|
GGG
Senior Member

Slovenia
2558 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 05/01/2004 : 09:17:42
|
Što se tice pošte i stripova stvar je sljedeca: Ako je na paketu deklarirano, da se radi o knjigama (kao npr.Amazon), carina ti može opaliti porez (DDV odnosno PDV) za knjige + troškove (u SLO oko 7 EUR). Ako na paketu NE piše, da se radi o knjigama (kod NMB i Heavy Metal-a) onda se takav paket ne oporezuje |
 |
|
Topic  |
|