forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 crtaci
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

brane_d
Junior Member

Croatia
450 Posts

Member since 07/01/2004

Posted - 07/01/2004 : 14:13:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit brane_d's Homepage  Send brane_d a Private Message
ferri definitivno
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8164 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 07/01/2004 : 19:09:54  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
rosinski, milazzo i kad baš hocete karikaturalne, franquin
Go to Top of Page

degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts

Member since 23/03/2003

Posted - 07/01/2004 : 20:37:06  Show Profile Show Extended Profile  Send degman a Private Message
a zep
e on je meni jebeno dobar
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 07/01/2004 : 20:39:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
karikaturalni crtež ne volim ni malo

Jašem
divlje konje ludila
kroz zvjezdanu jebovinu
na putu za suncev sustav
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 07/01/2004 : 21:44:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>karikaturalni crtež ne volim ni malo

Zanima me zassto?

mcn

***Svakog utorka nova AUKCIJA na Burzi!*** A ne zaboravite ni MCNov ORMAR na istom mjestu!***
Go to Top of Page

degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts

Member since 23/03/2003

Posted - 07/01/2004 : 22:44:45  Show Profile Show Extended Profile  Send degman a Private Message
znatizelja je ubila macku
Go to Top of Page

glistofil
Average Member

Croatia
612 Posts

Member since 25/08/2002

Posted - 07/01/2004 : 23:03:50  Show Profile Show Extended Profile  Send glistofil a Private Message
od karikaturista najdraži su mi watterson, davis i browne

Live long and prosper!
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 07/01/2004 : 23:31:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
Karikaturalni- Mcn, ako bas hocete! :)

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 08/01/2004 : 09:32:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Karikaturalni- Mcn, ako bas hocete! :)

Nechu.:)

Zanima me samo zassto se ljudi naccelno ccessche dive nekom slabom realisticckom crtaccu (Bilal, Ferri), nego nekom odliccnom karikaturistu (bilo tko osim mene). Da li je to zato ssto nas karikaturalni crtezz povucce do lika pa onda govorimo o najdrazzem stripu i totalno ne vidimo crtezz, dok je u relizmu obratno?

Sorry ssto sabotiram topic, ali liste "najboljih" su mi besmislene po defaultu.

mcn

***Svakog utorka nova AUKCIJA na Burzi!*** A ne zaboravite ni MCNov ORMAR na istom mjestu!***
Go to Top of Page

Melina
Average Member

Croatia
641 Posts

Member since 24/10/2001

Posted - 08/01/2004 : 12:24:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Melina a Private Message
Pa nije to cudno (jednako kao sto ce realisticni crtez uvijek biti popularniji od "umjetnickog") - ja mislim da je to zato jer je realizam "nedostizniji" i tako izgleda kao nesto jako tesko za sto je potrebno mnogo umijeca. Drugo objasnjenje je da ljudi vole da im se pokaze puno detalja (zlatno je sunce rasulo svoje tople zrake iz zlacanog cupa :) ili ne znaju citati metafore. I problem je vjerojatno isti kao sto su se u slikarstvu vise cijene realisticni (i dopadljivi) prizori ("Ko ziva!") od ostalih.

Btw, nije li po naslovu, ovo topic o crtanim filmovima?
Go to Top of Page

Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts

Member since 19/05/2003

Posted - 08/01/2004 : 13:08:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Verfalk2003's Homepage  Send Verfalk2003 a Private Message
Ljudi, vjerojatno, misle da je karikature lakše crtati.

Trebao sam znati da se sa bandom meksickih pijanica ne može daleko dogurati.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 08/01/2004 : 14:40:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
Pa kod mene nije baš tako kao što misli Melina, nikad ni ne razmišljam da li je za odredeni crtež potrebno monogo umijeca ili malo, drugim rijecima, svejedno mi je što je potrebno. Karikaturalni crtež mi se jednostavno ne svida, ne privlaci me, a možda ima nešto i u onome o cemu prica mcn, ni takve stripove ne volim, oni bi trebali biti kao duhoviti, ali meni to nisu. Tako da mi je jedno skupa s drugim, bezveze.
A po naslovu, da, to bi trebao biti topic o crtanim filmovima:)))

Jašem
divlje konje ludila
kroz zvjezdanu jebovinu
na putu za suncev sustav
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 08/01/2004 : 15:37:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message
milazzo villa ako smijem dodati

Neke se stvari ne mogu kupiti novcem.Te stvari kostaju puno para
''Ovo mjesto je puno pitona,koji su opasni,zato cuvajte svoje u gacama''
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3993 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 08/01/2004 : 16:09:01  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
ja sam, opet, druga krajnost naspram stinkyja. volim "umjetnicki" crtez, onaj koji je potpuno specifican za odredjenog crtaca (npr. zezelj, kristiansen, sienkiewitz...), no mislim da je melina pogodila bit masovnog ukusa ili, barem, ukusa vecine. :)

THERE, THERE
Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4883 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 08/01/2004 : 16:15:36  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message
quote:

Propitivanja javnog missljenja radi: mislite li da su karikaturalni crtacci apriori slabiji od onoh koji crtaju realisticcno ili realisticcni samo visse fasciniraju ili je u pitanju nessto treche?

Moje misljenje je da realisticni samo vise fasciniraju. Takvom, realisticnom crtezu i najveci protivnik stripa ce odati priznanje iz cistog razloga sto je svestan da on sam tako nesto nikada ne bi mogao da nacrta te je uveren da je za tako nesto nekakav talenat i umece ipak potrebno. S' druge strane, karikaturalan crtez ce uvek popljuvati iako sam nikada nece pokusati da nacrta tako nesto(i da vidi da ne bi uspeo). Dobro je ono poredjenje Fostera i Mignole ;-))

I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29357 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/01/2004 : 16:53:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Meni uopce nije vazno da li je strip crtez karikaturalan ili ne, mene u principu u stripu uvijek nekako vise privuce prica. Ukoliko mi je prica dobra, procitat cu strip makar mi se crtez ne svidjao, obrnuto malo teze ide, osim ako bas ne obozavam doticnog crtaca. E sad, da li vise volim realisticne od karikaturalnih crtaca, ne bi znao reci. Mislim da uopce ne pravim tu distinkciju. Neciji crtez volim ili ne, bez obzira kakav on bio, samo sto cijenim neke druge stvari. Kod karikaturalnih cijenim tu profinjenost u izrazu, kod Wattersona ili Shultza, kad sa nevjerojatno malo promjena u crtezu uspijevaju docarati bas taj SPECIFICAN osjecaj koji njihov junak osjeca. Franquina npr ne volim previse jer mi cesto njegove table djeluju zaprljano, ko da je na 5 mjesta nesto zeznuo pa je sad tu nesto precrckao da se ne vidi najbolje, cesto mi zna biti nejasan, pa se moram truditi da ga proucim, a to me nervira jer mi unistava ritam citanja. Iz istog razloga ne volim ni super ultra detaljne i realisticne crtace koji se trude do kraja sve iscrtati. OK, svaka cast, ali meni to umara oko i odvlaci paznju od radnje, usporava ritam citanja i to me cesto smeta. Zato volim cišce crtace koji ne optrecuju toliko crtez (npr. Pratt, Bernet, Parlov, Lavric kojeg sam tek otkrio itd) ili oni koji imaju posve osoban stil i imaginaciju koja pase mom senzibilitetu (Milazzo, Moebius, Mari, Janjetov, Toppi, Magnus, Battaglia, Risso...)

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Mate
Senior Member

Croatia
1370 Posts

Member since 05/01/2004

Posted - 08/01/2004 : 17:02:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mate's Homepage  Send Mate an ICQ Message  Send Mate a Private Message
imaš pravo
Go to Top of Page

miha
Advanced Member

3628 Posts

Member since 05/05/2003

Posted - 08/01/2004 : 18:27:28  Show Profile Show Extended Profile  Send miha a Private Message
A meni je realisticni Going-going mnogo karikaturalniji od šablonskog Baje Patka.

aaaaaa
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 08/01/2004 : 20:08:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
B I G N O T T I

Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas?
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 08/01/2004 : 22:22:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
Dobar crtez je dobar crtez, bilo karikaturalan ili ne. Ne moze svatko nacrtati smislenu karikaturu. Sorry Mcn sto te opet spominjem, ali moram te istaknuti za primjer. Dakle, u njegovim crtezima nema suvisnih zvrljotina, a lica uvijek zorno prikazuju misli i osjecaje lika. To mi je zapravo i najbitnije. Uzalud crtez, ako se ne prepoznaje stanje lika. Kontra crtez od Mcnovog je svakako ludi Matakovic, ali ipak me njegove fix ideje bacaju u ekstazu. :)

Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 08/01/2004 : 22:38:24  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Kamagurka,Civitelli,Ferri,Bignotti,Giraud,Magnus,Rosinski,Vance.

"What is this obsession people have with books? They put them in their houses like they're trophies. What do you need it for after you read it?"
Go to Top of Page

brane_d
Junior Member

Croatia
450 Posts

Member since 07/01/2004

Posted - 24/01/2004 : 16:31:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit brane_d's Homepage  Send brane_d a Private Message
quote:
Originally posted by Mate

meni su najbolji Feeri i Villa

ne piše se feeri
Go to Top of Page

brane_d
Junior Member

Croatia
450 Posts

Member since 07/01/2004

Posted - 24/01/2004 : 16:34:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit brane_d's Homepage  Send brane_d a Private Message
MAGNUS-pokoj mu duši i FERRI
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000