Author |
Topic |
|
maksras
New Member
Canada
164 Posts
Member since 23/09/2002 |
|
degman
Advanced Member
Germany
5797 Posts
Member since 23/03/2003 |
Posted - 25/01/2004 : 17:12:46
|
Ako se strip serijal "Tocak" nastavi uvodenjem svakog ratnika kroz citav album, tempom od jednog nastavka godišnje stici ce se do osmog nastavka. Ako u devetom oni zajednicki krenu u borbu protiv Gospodara Tame i Svetlosti i ako uzmemo u obzir nekoliko ofanziva, sedam ratnika imaju mogucnost da pobede zlo u isto vreme kada Srbija ude u Evropsku uniju. Time ce se zaustaviti "crni odliv sa zvezda". Pobedom ratnika Korota, a ne ulaskom Srbije u Evropsku uniju.
Aleksandar Manic
preneseno iz gornjeg URL-a zanima me kolke su frustracije u srbiji oko EU (ne vezano za politiku vec strip izdavastvo i odlazak autora) kolko je vasih autora pustilo korjenje 'vanka', jesu li ikako 'nacionalno osvjesceni' pa izdaju svoje radove i u srbiji (kolko god vase stanje bilo tesko), podrzavaju li izdavaci takve projekte i u kojoj mjeri (ako se ne varam tocak je izdan kod vas (?)), imali li sanse da srbin bude objavljen i na hrvatskom (q, flit & bernard pitanje) i da vas jos 'iskoristim' nek mi netko odgovori - zna li uspjesnost prodaje istip albuma u srbiji (pa da sam donesem neke zakljucke) e i u donosenju istog zakljucka pomogla bi informacija imate li ista slicno (flitu i Q-u) ;)
|
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 26/01/2004 : 01:07:50
|
> imali li sanse da srbin bude objavljen i na hrvatskom
Kratki Zograf u Q4.
mcn
***Svakog utorka nova AUKCIJA na Burzi!*** A ne zaboravite ni MCNov ORMAR na istom mjestu!*** |
|
|
MAGIC
stripovi.com suradnik
Lebanon
3341 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 26/01/2004 : 01:22:56
|
quote: kolko je vasih autora pustilo korjenje 'vanka'
recimo svi?
quote: jesu li ikako 'nacionalno osvjesceni' pa izdaju svoje radove i u srbiji (kolko god vase stanje bilo tesko),
jel ima neko u hr ko izdaje stripove samo za svoj cef?
quote: podrzavaju li izdavaci takve projekte i u kojoj mjeri (ako se ne varam tocak je izdan kod vas (?)),
podrzavaju kad su prava besplatna
...ali on sanja otvorenih ociju.A ti sto sanjaju otvorenih ociju su opasni,jer ne znaju gde im san prestaje.. |
|
|
zmcomics
Average Member
727 Posts
Member since 24/08/2002 |
Posted - 26/01/2004 : 13:07:51
|
quote:
quote: podrzavaju li izdavaci takve projekte i u kojoj mjeri (ako se ne varam tocak je izdan kod vas (?)),
podrzavaju kad su prava besplatna
Za Tocak su placena prava kao i za bilo koji drugi stip, po istoj ceni kao i sve sto se kupuje od Glenat-a. Nikakav popust a kamoli besplatno. |
|
|
MAGIC
stripovi.com suradnik
Lebanon
3341 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 26/01/2004 : 13:30:10
|
o jebem ga....pa kod nas nemoze nista na popust,pa cak i kad rade nasi autori ;-((((
...ali on sanja otvorenih ociju.A ti sto sanjaju otvorenih ociju su opasni,jer ne znaju gde im san prestaje.. |
|
|
degman
Advanced Member
Germany
5797 Posts
Posted - 26/01/2004 : 14:05:45
|
quote: Originally posted by MAGIC
quote: jesu li ikako 'nacionalno osvjesceni' pa izdaju svoje radove i u srbiji (kolko god vase stanje bilo tesko),
jel ima neko u hr ko izdaje stripove samo za svoj cef?
pa svi kolko ja znam nitko od nasih ne trazi neku naknadu za objavljivanje svojih radova ovdi kod nas scena je relativno mala i vise manje svi se medjusobno znaju pa to funkcionira po principu ti meni ja tebi (e sad radi li se o uslugama premjestanja namjestaja, cascenja pivom ili simbolicnih novcanih naknada ne znam! dule javi se, sicam se da sam s tobom i mcm-om o tome prica)
|
|
|
degman
Advanced Member
Germany
5797 Posts
|
zmcomics
Average Member
727 Posts
Member since 24/08/2002 |
Posted - 26/01/2004 : 20:02:07
|
quote: Originally posted by MAGIC
o jebem ga....pa kod nas nemoze nista na popust,pa cak i kad rade nasi autori ;-((((
Ali nisu njihovi "nasi" autori... Ali, realno receno kopirajti su jeftini, pa je to jeftinije nego angazovati domace autore. Za cene kopirajta nebi ni jedan domaci autor radio strip. Ispade ovo najbolja formula. Nasi rade za Francuze, oni ih dooobro plate, a onda ih domaci izdavaci objave placajuci samo kopirajte... Tuzno, ali istinito...
|
|
|
dekara
Average Member
Fed Rep Yugoslavia
667 Posts
Member since 01/08/2002 |
|
|
Topic |
|