Ponekad je simbol ptice-Sunca predstavljan kao krilati disk. To je znak koji se sastoji iz dva dela: krug – Sunce i krila – ptica. Tako drevnoegipatski bog Gor, uzevši lik sokola, a predstavljen u obliku krilatog diska, napada Sethu. Borba se završava tako što se Setha "pretvorio u zmaja koji rice i koji se sakrio u rupu u zemlji." U bici sa zmajem, simbolom voda, vavilonski Vrhovni bog Bel predstavljan je u obliku krilatog diska. Krilati disk je u Indiji simbol boga Višne, pobednika nad zmajem potopa.
Pa svi detalji iz Zagora su radjeni na stvarnosti(vecina) recimo indijanci, ja san u skoli dobija poster sa kartom SJ. Am. i podrucijma na kojem je zivilo koje pleme, + slike raznih plemena,oruzije,obicaji,vodje.... Vidija san puno njih iz zagora takodjer,mislim plemena...
I mean to be mean but thats all I can be its just me...
Reptili su dovukli veliki suplji objekat u ovaj orbit i proces kolonizacije je poceo. Taj objekat se danas zove Mesec. Konvencionalna nauka smatra da je Mesec prirodan, i ako je jedini objekat u svemiru koji ne spinuje na axis. Mesec je suplji.